דלג לתוכן

עיכול (digestion)

1 דקות קריאה
התהליך בו המזון שנבלע מתפרק במערכת העיכול עד לצורה שיכולה להיספג ולהיטמע ברקמות הגוף. העיכול כולל תהליכים מכניים, כגון לעיסה וטחינה של המזון, ותהליכים כימיים המופעלים על-ידי האנזימים של העיכול וחומרים אחרים (מרה, חומצה וכו'). העיכול הכימי מתחיל בפה עם פעולת הרוק על המזון, אך רובו מתרחש בקיבה ובמעי הדק, שם מופעלים על המזון מיצי קיבה ומיצי לבלב.
רופאים בתחום
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
ד"ר פבל ווסקובויניק
ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0
( 5 חוות דעת )
"טיפול מרגיע ,סובלני ומקצועי"
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו