דלג לתוכן

אינדקס גליקמי (The glycemic index)

1 דקות קריאה
אינדקס גליקמי הוא מערכת דירוג לפחמימות המדרגת מזונות על פי השפעתם על רמת הגלוקוז בדם. המדד הגליקמי מתייחס למהירות בה פחמימות מעלות את רמות הסוכר בדם כשעתיים לאחר הארוחה.

המדד הגליקמי עבור כל סוג מזון נמדד בהשוואה למזון שנבחר כבסיס להשוואה. לרוב נהוג להשתמש בגלוקוז כבסיס להשוואה, ולכן לגלוקוז הינו בעל מדד גליקמי של 100.
טווחי מדדים באינדקס גליקמי מפורשים בדרך כלל באופן הבא:

    מדד נמוך: מדד גליקמי נמוך מ-55
    מדד בינוני: מדד גליקמי בין 55 ל-69
    מדד גבוה: מדד גליקמי גבוה מ-70


מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך משחררים אנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע, ולכן מומלצים לחולי סוכרת, לבעלי משקל עודף ולאתלטים הזקוקים לסיבולת. מזון בעל מדד גליקמי גבוה גורם לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
ד"ר אלי דריזין
ד"ר אלי דריזין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל את שירותי ההדמיה בתחום הגינקולוגי בקופ"ח "מאוחדת"
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 9 חוות דעת )
"יעל הייתה קשובה סבלנית, היא נהדרת עם ילדים והקדישה לנו תשומת לב מלאה והסבירה הכל לעומק ולעניין."
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו