הסתיידות בבלוטות לימפה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27, 3 חודשים לאחר הריון תקין ולידת ואקום. סבלתי במשך כל ההריון מכאבי גב. לפני שלושה ימים עברתי בדיקת רנטגן של הגב והתשובה שקיבלתי היא: "בלוטות לימפה מסויידות בשער הימני". אשמח לדעת במה מדובר, אם יש סיבה לדאגה, ולאן יש לפנות עם התשובה.

תשובה:
הסתיידויות בקשריות לימפה הן בדרך כלל תוצאה של זיהום שהיה וחלף, והשאיר מעין צלקת בקשרית הלימפה. הסיבה השכיחה ביותר להסתיידויות בקשריות לימפה של שער הריאה היא שחפת שנחשפת אליה בעבר. סיבות נדירות יותר הן זיהום פטרייתי וסרקואידוזיס. מומלץ להתייעץ עם רופא ריאות. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד