מינון כפול של פריפל-3 לתינוקת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי תינוקת בת 5 חודשים. אשתי נתנה לה פריפל-3 (3 טיפות) בשעה 22:00 ואני נתתי לה ב 24:30 בלילה עוד מנה בטעות, וכמו כן גם ויטמינים A+D (שתי טיפות). האם זה זה מסוכן? מה עלי לעשות?

תשובה:
אין סיכון בכך שנתתם לה מנה כפולה באופן חד פעמי. לגבי טיפות הפריפל, בכל מקרה בגיל 6 חודשים שהיא קרובה אליו עולים במינון ל- 6 טיפות ליום וממשיכים במתן טיפות A+D במינון של 2 טיפות ליום. בהמשך תאמו ביניכם מי נותן לה את הטיפות. הכי נוח זה להצמיד את מתן הטיפות לפעילות כמו האמבטיה וכך אין בלבולים. בכל מקרה אין כעת מקום לדאגה.