דלג לתוכן
הפסקת טיפול בציפרלקס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2009 תאריך עדכון: 03/06/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 63. לאחר שנתיים של טיפול בציפרלקס עקב מצב רוח ירוד וחרדה ברצוני לנסות להפסיק את נטילת התרופה. האם ניתן להפסיק אותה בבת אחת או שיש לבצע את ההפסקה באופן הדרגתי?

תשובה:
הפסקת טיפול בנוגדי דיכאון ובכדורים פסיכיאטריים בכלל, יש לבצע באופן הדרגתי. לפני התחלת תהליך ההפסקה (תהליך של הורדה הדרגתית של המינון עד להפסקה מוחלטת), מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר על מנת לוודא שזו אכן תקופה מתאימה לכך, כלומר כדי לוודא כי מצבך הנפשי טוב ויציב במשך תקופה מספיק ארוכה. הפסקה בשימוש בתרופה מומלצת לאחר תקופה של לפחות חצי שנה של מצב רוח תקין. הסיכון בהפסקת הטיפול הוא שבעקבותיו תהיה חזרה של סימפטומים שמהם סבלת בעבר. ההתייעצות עם הפסיכיאטר תוכל גם לסייע לך להביט לעבר העתיד ולבחון אם יש שינויי חיים צפויים שעלולים להוות טריגר לקושי נפשי, ולהחליט בדיוק מתי ואיך לבצע את הפסקת הטיפול. לדוגמה, לאדם שנמצא בתהליך פרישה ממקום עבודה, שינוי מקום מגורים וכדומה, כדאי לתזמן את הפסקת הטיפול כך שהסטרס הכרוך בשינוי לא יסכן אותו בחזרה של דיכאון כאשר הוא מפסיק טיפול תרופתי. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' פרנסיס סרור
פרופ' פרנסיס סרור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"חוויה מצויינת!שירות מעולה!"
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד"ר גנלין מדהימה, אמפטית, סבלנית, מקצועית, מצאנו אוזן קשבת לאתגרים שלנו עם ילדנו"
ד"ר תמיר וינברג
ד"ר תמיר וינברג עיניים
5.0
( 24 חוות דעת )
"לדר וינברג הגעתי במצב בעייתי של מספר 12 מינוס וקטרקט מתקדם לגילי. פגשתי רופא מקצועי מאוד, שירותי ורואה אותי ברמה האישית ברמת המתח והחרדה בה הייתי שרויה. לאחר בדיקות, חישובים והסבר מקצועי, עשה ניתוח מדהים. היום אני רואה בזכותו 6:6. מעריכה מאוד וממליצה בחום🌺"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו