על מה יכולים להעיד ערכים גבוהים של HCG
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה אומר ערך של 11381 בבדיקת בטא HCG? ברור שזה אומר שיש הריון, אך מה אומר הנתון המספרי? סליחה על הבורות, אך האם יש קשר בין הערך הגבוה הזה לבין הפלה שביצעתי לפני כחודשיים?

תשובה:
רמת HCG גבוהה יכולה להעיד על דברים שונים: הריון בשלב מעט יותר מתקדם, הריון מרובה עוברים, הריון מחוץ לרחם, הריון מולארי. יש לעשות בדיקת אולטרסאונד על מנת לדעת מה טיב ההריון. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד