האם יש סיכון בעגיל בפטמה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה לעשות עגיל בפטמה, וברצוני לדעת אם יש חשש לסרטן השד עקב העשייה, אם אפשר להיניק לאחר מכן, ואם השד מפסיק לגדול בעקבות כך.

תשובה:
עגיל בפטמה אינו נחשב כגורם סיכון להתפתחות סרטן השד. לגבי הנקה, ישנה סכנה, מפני שיכולה להיווצר הצטלקות בפטמה, שתסתום את צינורות החלב וימנעו הנקה מן השד, אך זה שונה בין בחורה לבחורה. למקרה שאת בגיל ההתבגרות, השד אינו מפסיק לגדול לאחר עשיית העגיל. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד