ציסטות והסתיידות בכבד בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות CT נמצאו ציסטה זעירה של הכבד באונה השמאלית, וציסטה בגודל 33 מ"מ בתחתית הכבד. יותר מאחור "מודגמת הסתיידות אליפטית תוך-כבדית בקוטר 12.8 מ"מ". האם זו סיבה לדאוג?

תשובה:
ציסטות הן על פי רוב ממצא שפיר שאינו מהווה סיבה לדאגה. לגבי ההסתיידות - לא ניתן לעמוד על טיבה לפי בדיקת CT בלבד. אינני יודעת מהן המחלות מהן אתה סובל ועל איזה רקע בוצעה הבדיקה. לפיכך מוטב אם תתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי המשך הבירור והמעקב. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד