אימי בת 90 מאושפזת במוסד סיעודי, חולת אלצהיימר, ללא שום מחלות נוספות, מוזנת זה 5 שנים באנשור. לאחרונה סבלה מסתימת מעיים ועצירויות. האם ניתן לבצע במוסד חוקן להקלה ללא צילום מוקדם של חלל הבטן? מהי כמות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי בת 90 מאושפזת במוסד סיעודי, חולת אלצהיימר, ללא שום מחלות נוספות, מוזנת זה 5 שנים באנשור. לאחרונה סבלה מסתימת מעיים ועצירויות. האם ניתן לבצע במוסד חוקן להקלה ללא צילום מוקדם של חלל הבטן? מהי כמות המזון (האנשור) בה עליה להיות מוזנת, ובאיזו תדירות?

תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית