תופעות לוואי של התרופה אנלדקס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקח אנלדקס 20 להורדת לחץ דם. ידוע שתרופה זאת יכולה לגרום גירוד. האם הגירוד הזה יכול להופיע אחרי כחודש ימים, או רק בימים הראשונים של לקיחת התרופה?

תשובה:
גירוד מתפתח בדרך כלל בשלב ההתחלתי של הטיפול, כנראה בתור חלק מתגובה אלרגית לכדור. בדרך כלל, או שהתופעה חולפת עם הזמן, או שהיא מתגברת ומופיעות תופעות לוואי נוספות, ואז יש לשקול את הפסקת השימוש בה או שינוי בטיפול. גרד יכול להתפתח גם לאחר כחודש של טיפול. אם הוא לא חולף מעצמו, או אם מופיעות עוד תופעות לוואי, כדאי לפנות לרופא המטפל. לעוד מידע על התרופה, ראה: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=37