מהם היתרונות של ביצוע ניתוח נוסף, לצורך שחזור שד, שהוא אינו לצרכים טיפוליים?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם היתרונות של ביצוע ניתוח נוסף, לצורך שחזור שד, שהוא אינו לצרכים טיפוליים?

תשובה:

נכון שניתוח לשחזור שד הוא אינו ניתוח עם אינדיקציה רפואית טיפולית, ואכן מדובר בניתוח נוסף, אולם קיימים מספר יתרונות שהוכחו בספרות הרפואית ולהם חשיבות לא פחותה מהחשיבות הטיפולית: השד נחשב כאחד מסמלי הנשיות והפוריות מאז ומתמיד. שחזור ושיקום אסתטי נמצא כמשפר את ההתמודדות הנפשית עם מחלת הסרטן, ע"י שיפור דימוי הגוף בעיני האישה, וכך משפר גם את התפקוד החברתי שלה לאחר כריתת שד. הניתוח אינו מתאים לכל אישה, אך מוצע לכל אחת, והיא אשר תחליט באם מעוניינת בו או לא.