הסבר לתוצאות בדיקות דם של ילד עם שיעול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות שיעול חזק, בשעה שהריאות נשמעו נקיות, נערכה לבני בן החודשיים וחצי ספירת דם. כמה ערכים היו חריגים: RBC 3.59 HB 10.3 HCT 30.3 PLT 642 HYPO 4.4 MONO/ABS 0.8 כמו כן, בעקבות חשד של הרופא שיש בעיה בבלוטת התריס, נבדקה רמת ה- TSH והתוצאה היתה 1.27. רציתי לדעת מה משמעות התוצאות, ואם יש איזושהי בעיה?

תשובה:
תשובות הבדיקות מתאימות לכך שלבנך היה שיעול. ציינת כאן רק חלק מן התשובות לבדיקות שלו, וקשה לתת הערכה כללית לפי נתונים אלה. אני מקווה שבנך כבר החלים ושהכל טוב. בנוגע לערך ה- TSH, לא ציינת את היחידה שבה נמדדה רמתו. אם התכוונת ל- mIU/ml אז הערך תקין לגילו של בנך. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד