סוגים שונים של ציסטות בשחלות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי ציסטה שחלתית מימין, 55+38 מ"מ. האם יש צורך בניתוח מיידי? זה התחיל לפני 5 שנים בממדים קטנים.

תשובה:
ישנן מספר אבחנות מבדילות לציסטה בשחלות בגילך (51) - אנדומטריומה, ציסטה פשוטה שפירה, שרירנים, הצטברות נוזלית בחצוצרה וכן גידול ממאיר. חסרים לי מספר פרטים כדי לענות לך בדיוק (כמו למשל, אם את עדיין מקבלת מחזור וכו'). בכל מקרה אני ממליצה לך לעבור בדיקה גופנית מקיפה הכוללת בדיקת בטן, אגן, בדיקה גינקולוגית, בדיקת שדיים וכן אולטרסאונד וגינלי, ואולי אפילו אולטרסאונד דופלר – על מנת לברר את טיבן של הציסטות. הרופא המטפל יוכל לאבחן את סוג הציסטה בעזרת התוצאות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד