אני בת 60 ואני לוקחת אספירין 81 כי אני פוחדת מאירוע מוחי. אמרו לי שאני מ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 60 ואני לוקחת אספירין 81 כי אני פוחדת מאירוע מוחי. אמרו לי שאני מסתכנת במחלת כבד חמורה. האם זה נכון שאספירין עלול לגרום להריסת הכבד?

תשובה:
התרופה המקושרת עם כשל כבד היא אקמול (פאראצטאמול). אספירין ידוע יותר כבעל תופעות לוואי של דימום מדרכי העיכול העליונות והגברת נטייה כללית לדימום. אספירין הניתן בזמן זיהומים ויראליים עשוי באופן נדיר לגרום לתסמונת כשל כבדי מהיר וסוער, אך זה קיים רק בילדים קטנים ולכן לא נותנים בדרך כלל לילדים אספירין.