אני בהריון בשבוע 37. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר . עשי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע 37. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר . עשיתי בדיקת סוכרת 100 מ"ל והתוצאה תקינה . רציתי לדעת ממה נובע ריבוי מי שפיר והאם יש בכך סיכון לעובר ?

תשובה:
ריבוי מי שפיר נקרא גם פוליהידרואמניון. הגורמים העיקריים הם סוכרת אימהית, בעיה אנטומית במערכת העיכול או מערכת השתן והכליות של העובר, הריון מרובה עוברים, ואנמיה של העובר, אולם במקרים רבים הסיבה אינה ברורה. ריבוי מי שפיר עשוי לגרום למספר בעיות, וזאת בהתאם למידת החומרה שלו: לידה מוקדמת , קריעה מוקדמת של רקמות העובריות, שינוי במצג העובר, ועמדה לא תקינה של חבל הטבור.