המנגיומה בבדיקת אולטרסאונד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת אולטרסאונד לפני מספר ימים וקיבלתי את התוצאות הבאות: "קיים מוקד היפראקוגני בקוטר 1.7 ס"מ בעל גבול חד, קרוב לוודאי המנגיומה" (מה זה אומר?). "בכיס המרה מוקד היפראקוגני בקוטר 0.6, קרוב לוודאי פוליפ קטן". בבדיקת דם אחרונה נמצאו ערכים גבוהים ALT = 138 AST = 68 GGT = 98 מה המשמעות של כל התוצאות הללו, האם זה מסוכן?

תשובה:
המנגיומה היא מעין נמש של כלי דם קטנים על גבי הכבד או הטחול, וזהו ממצא שגרתי חסר חשיבות קלינית ואין צורך במעקב. אחר הפוליפ בכיס המרה יש לעקוב ע"י אולטרסאונד מדי מספר חודשים ולהתייעץ עם כירורג. לא נשמע שיש קשר בין מראה הכבד באולטרסאונד לאנזימים הגבוהים מעט שהיו לך בבדיקות.