שאלות ותשובות - עמוד 4

מהו משך חיי המעקפים לאחר ניתוח מעקפים לבבי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

הבעייתיות הגדולה ביותר בשתלי המעקפים (כלי הדם בהם משתמשים לביצוע המעקף), היא שגם הם עלולים להיסתם לאחר תקופת מה מהניתוח. הסיבות לכך אינן ידועות לחלוטין, אולם סביר כי אם היו קיימים גורמי סיכון להיווצרות טרשת עורקים במטופל שהביאה לניתוח מלכתחילה, גורמי סיכון אלה עדיין משפיעים על כלי הדם המושתל (עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם ועוד). גורם נוסף אשר משפיע על משך חיי המעקפים הוא סוג כלי הדם שהושתל (קיים הבדל בין עורק לווריד, שכן עורק יכול לעמוד בלחצים גבוהים יותר).

קרא עוד
האם טיפול פנים בלייזר לחידוש פני העור מתאים לך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

הדרישה הבסיסית ביותר עבור כל ניתוח הוא בריאות טובה. הדרישות האחרות הן בעניינים רגישים יותר ויש לבדוק אותן ביסודיות באמצעות שיחה עם המנתח. חשוב מאד שהציפיות מהניתוח ומהמנתח תהיינה מציאותיות. טיפולים לחידוש פני העור אינם מסוגלים לייצר עור מושלם, מטרתם היא לשפר את מראה העור ככל שניתן.

צבע העור וסוגו, מוצא אתני, והגיל הם גורמים חשובים, שיש לדון עליהם לפני טיפול פנים בלייזר לחידוש פני העור. אנשים בעלי עור כהה, או עם בעיות עור כמו אלרגיה, כוויות בעבר, היסטוריה של צלקות שלא החלימו היטב וחשיפה לקרינה, עשויים להזדקק להערכה מיוחדת, על מנת לקבוע האם כדאי להם לבצע טיפולים מסוג זה. חשוב ליידע את המנתח על תופעות כמו היסטוריה של פצעי קור ושלפוחיות מסביב לפה.

יש מקרים בהם המנתח הפלסטי ימליץ על תזונה מיוחדת לטיפול בעור, לפני שעוברים לביצוע טיפול לחידוש פני העור. במקרים בהם נגרם לעור נזק רב, כתוצאה מהזדקנות או מפציעה, יתכן צורך ביותר מטיפול אחד.
קרא עוד
האם קיימת שיטה נוספת לניתוח הסרת משקפיים בלייזר פרט לשיטת הלאסיק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

כן. השיטה הנוספת הקיימת לניתוח הסרת משקפיים בלייזר נקראת שיטת ה- ASA (Advanced Surface Ablation), או- הסרת תאים שטחיים בצורה מתקדמת. בשיטה זו, מבוצע תיקון של החלק החיצוני של הקרנית, מבלי לבצע חיתוך או הסטה של הרקמה אחורנית. החיסרון של שיטה זו על פני שיטת הלאסיק הוא במשך ההחלמה הארוך יותר, בשל אי נוחות גדולה יותר בימים לאחר הניתוח. למרות זאת, שיטה זו נחשבת עדיין כבטוחה יותר ועם פחת סיבוכים ניתוחיים. קיימות טכניקות לייזר ניתוחיות נוספות כגון: PRK, EPI-K.

קרא עוד
מהם היתרונות והחסרונות בניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת TK?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

היתרונות הידועים בשיטה זו של הסרת משקפיים בלייזר הם בעיקר: משך הזמן הקצר עד להחלמה, חוסר הזדקקות לאמצעי עזר נוספים לשיפור הראייה (בטווח של שבועות עד מספר שנים), תוצאות מיידיות יחסית בשיפור הראייה וחוסר הצורך בחתך בקרנית, הממזער את הסיכון לזיהום או טראומה לרקמה. החיסרון המשמעותי ביותר של הניתוח נובע מכך, שהניתוח יוצר שינויים אשר אינם קבועים בקרנית העין, ובמרבית המקרים מדווח כי הפרעת הראייה שקדמה לניתוח חוזרת, תוך פרק זמן לא ארוך במיוחד (לרוב תוך כשלושה חודשים- שנתיים, ובמקרים מסוימים עד חמש שנים). חיסרון נוסף הוא חוסר היכולת של ניתוח זה לתקן הפרעת ראייה נפוצה ביותר מסוג קוצר ראייה, בשל הטכניקה בה משתמשים בקרני הלייזר.

קרא עוד
מהי משך תקופת ההחלמה הצפויה לאחר ניתוח החלפת מפרק שורש כף היד?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

משך תקופת ההחלמה לאחר ניתוחים אורטופדים, וניתוח החלפת מפרק שורש כף היד בפרט, הינה תלוית מרכיבים רבים אצל המנותח, כגון סוג הפגיעה לפני הניתוח, גילו, מידת הכאבים בהנעת המפרק ומידת התזוזה שהייתה במפרק לפני הניתוח. מרבית המטופלים מדווחים על שיפור משמעותי בתפקוד, ובחזרה לביצוע תנועות בטווח יחסית מלא, תוך מספר שבועות-חודשים מהניתוח.לא רצוי להשתמש ביד לביצוע פעולות אינטנסיביות מדי, או המצריכות הפעלת כוח רב, אולם בהחלט מומלץ להיעזר בטיפולים להנעת המפרק מוקדם ככל הניתן, בהתאם לרמת הכאב.

קרא עוד
הבנתי כי לעיתים ישנו צורך בשני ניתוחים לצורך הורדת אשך טמיר. האם זה נכון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

התשובה היא כן. במקרים מסוימים, כאשר ילד נולד עם אנטומיה שאינה מאפשרת הורדת אשך טמיר בניתוח יחיד, בשל בעיה באספקת הדם לאשך, יש צורך בביצוע שני ניתוחים עוקבים להשלמת המהלך. הסיבה נעוצה לרוב בכך, שאספקת הדם המגיעה אל האשך מאזור הכליה, אינה מתאפשרת בשל אורך קצר מדי של כלי הדם לאשך. בשל מיקומו הגבוה של האשך לא הייתה בעיה קודמת של אספקת דם לאשך, אולם בזמן הניתוח הראשון נראה כי אין אפשרות להוריד לחלוטין את האשך עד למיקומו התקין, ונאלצים להשאירו במיקום ביניים, עד לביצוע ניתוח חוזר להשבת תקינות זרימת הדם (ע"י ניתוק כלי הדם וחיבורו מחדש). במידה ולא ייעשה כך, מסתכנים בפגיעה בלתי הפיכה לאשך ולצינור הזרע, הניזונים מכלי דם זה.

קרא עוד
במידה וסבלתי מאובדן תחושה באצבעות כף הרגל עקב פריצת דיסק, האם לאחר ניתוח מלעורי לתיקון עדיין אסבול מכך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

יתכן. אובדן תחושה לאחר הניתוח הוא אפשרי, ואינו חולף לחלוטין עם הסרת הלחץ של הדיסק הפרוץ על שורש העצב. לעיתים במידה והיה אובדן תחושה ארוך ומשמעותי לפני הניתוח, הוא לאו דווקא יחלוף לחלוטין, ויישאר מעט אובדן תחושה באזורים מסוימים. לא ניתן לחזות מראש אצל מי תשתפר התחושה ואצל מי לא, אולם מרבית הסיכויים כי הניתוח כן יביא לשחרור העצב ולשיפור בסימפטומים.

קרא עוד
האם עלי לקחת טיפול אנטיביוטי לפני טיפול לסתימת חורים בשיניים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

לרוב לא. נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים שמורה במקרים מסוימים ביותר, בהם ישנה דלקת חניכיים/ דלקת של השן, אשר מצריכה טיפול אנטיביוטי מקדים לטיפול ולאחריו. כמו כן, קיימות אוכלוסיות הנמצאות בסיכון לפתח זיהומים לאחר טיפולי שיניים, וגם למטופלים בקבוצות סיכון אלה תינתן אנטיביוטיקה מניעתית לפני הטיפול. מטרת הטיפול האנטיביוטי הוא למנוע זיהומים סיסטמיים בזרם הדם או במסתמי הלב (אנדוקרדיטיס), בעיקר מטופלים מדוכאי חיסון, בעלי מומי לב מולדים, או בעלי מסתם לבבי תותב. דלקת במסתמי הלב הינו סיבוך נדיר יחסית של טיפולי שיניים וניתוחי פה בכלל. הסיבה נעוצה בכך שבפעולות מסוג זה ישנו ניקוי של השן מהרובד החיידקי, אשר נשטף ברובו לחלל הפה. מרבית החיידקים מנוטרלים במערכת העיכול אולם מיעוט עלול להיספג אל זרם הדם (שכן חלל הפה עתיר בכלי דם קטנים) ולגרום לזיהום.

קרא עוד
תוך כמה זמן לאחר ניתוח גרידה ניתן לשוב לקיים יחסי מין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 09/04/2023

באופן תקין, ניתן להתחיל לקיים יחסי מין מלאים לאחר כשלושה שבועות מביצוע הגרידה, זאת במידה ואין תופעות לוואי חריגות כגון המשך דימומים כבדים, התכווצויות וכו'. יש לציין, כי גרידה אינה מהווה רשת ביטחון מפני היריון עתידי גם לא בזמן המיידי לאחריה, וכי במידה ומקיימים יחסי מין ולא מעוניינים בהיריון יש להשתמש באופן סדיר באמצעי מניעה כרגיל. במידה ונשארו שאריות רקמה ברחם, וישנם עדיין דימומים חזקים בלתי פוסקים, עדיף שלא להתחיל מייד בקיום יחסי מין, אלא להמתין עד להפחתת הדימומים בהדרגה, או לפנות לרופא לצורך בדיקת אולטרא-סאונד של חלל הרחם.

קרא עוד
אצל מי לא ניתן לבצע כריתת רחם לפרוסקופית (כלומר מהן התוויות נגד לבדיקה)?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 04/04/2023

התוויות נגד לביצוע כריתת רחם בשיטה לפרוסקופית הם ראשית, בחשד לקיום של ממאירות באחד מאיברי הבטן או האגן- למשל עקב ממצאים בבדיקות אולטרא-סאונד/ CT קודמות, המעידים על שינויים סרטניים אפשריים ברקמה. הסיבה לכך היא שלרוב באם נמצאת ממאירות תוך כדי ניתוח יש צורך בהרחבת הניתוח כך שמוסרת כל הרקמה הנגועה בגידול, כולל לקיחת ביופסיות מקשריות הלימפה האזוריות. התוויית נגד נוספת היא במידה ומדובר ברחם מאד גדול- למשל עקב שרירן שתופס נפח גדול בחלל האגן או הבטן, ואין אפשרות להסירו ע"י לפרוסקופיה.

קרא עוד
רופאים מומלצים
ד"ר עופר מרקוביץ
ד"ר עופר מרקוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת אולטרה סאונד נשים ויולדות בבית חולים מאיר כפר סבא, מנהל פורום ממצאים חריגים ומומים בעובר בבית חולים מאיר כפר סבא
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"
ד"ר גיל נרדיני
ד"ר גיל נרדיני כירורגיה פלסטית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הייתי אצל מלא רופאים לפני הניתוח הזה ורק אצלו הרגשתי הרגשה טובה ובטוחה לעבור את הניתוח הזה , הוא הקדיש לי את כל הזמן בעולם"