מחקר ישראלי צפוי לסייע בהפחתת ניתוחי חירום קיסריים
כ-25% מהלידות בישראל מסתיימות בניתוח קיסרי חירום, כאשר אחת הסיבות העקריות לכך היא דופק לא סדיר של העובר. מחקר שנערך בבית החולים "וולפסון" מצא את הסיבות לבעיה המסתורית - וצפוי להפחית את כמות הניתוחים
כרבע מכלל הלידות התקינות בישראל מסתיימות בניתוח חירום קיסרי. אחת הסיבות העיקריות (כ-20%) לביצוע ניתוחי חירום קיסריים היא מצב הנקרא תבניות דופק בלתי תקינות של העובר (Non reassuring fetal heart rate). מדובר בתופעה שלא ברור ממה היא נובעת, שבה ישנו דפוס של דופק לא סדיר של לב העובר במהלך הלידה.
קראו עוד: אפידורל: כל מה שאת חייבת לדעת לפני הלידה
מחקר רחב היקף חדש, שנערך בבית החולים "וולפסון" ופורסם לאחרונה בכתב העת המקצועי Journal of Perinatology, ביקש לבדוק את הקשר בין ממצאים הקשורים בחבל הטבור של העובר לבין ניתוחים קיסריים שנבעו מתבנית דופק בלתי תקינה של העובר, תוך השוואה בין לידות רגילות ללידות חירום.
ניתוח קיסרי חירום. כרבע מהלידות בישראלבתום המחקר דיווחו החוקרים כי נמצאו מספר סיבות מרכזיות לתופעה, שעשויות לסייע לרופאים לזהות את גורמי הסיכון הללו עוד בטרם הלידה, ובכך אולי אף להפחית במספר ניתוחי החירום הקיסריים.
על פי הספרות המקצועית מצב של דופק לא תקין או לא סדיר של העובר עשוי לנבוע מכמה סיבות, ביניהן התנתקות חלקית או מלאה של השלייה מדופן הרחם. במקרים חמורים הדבר אף עלול לנבוע מקרע ברחם. לרוב כאשר בדיקת המוניטור מצביעה על תבנית דופק חריגה במהלך הלידה היא מועברת מיד לביצוע ניתוח קיסרי חירום. כאמור, עד לביצוע המחקר הישראלי לא היה ידוע מה הסיבה לדופק הלא סדיר.