השינוי של עולם הבריאות: יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2018
עד 250 אלף שקלים, ייעוץ וליווי מקצועי, מנטורינג מצד ראשי מערכת הבריאות הישראלית ופתיחת דלתות: את כל אלו ועוד יקבלו הזוכים בתחרות 'יוזמת הבריאות המובילה' של פורום Reboot' לשנת 2018. בואו לקחת חלק בשינוי
קצב השינוי המהיר אתו מתמודדות מערכות הבריאות בכל העולם לא פוסח גם על ישראל. בשל העלייה בתחולת החיים המלווה בהזדקנות האוכלוסייה ובגידול בשיעור המחלות הכרוניות, הביקוש המתמשך לשירותי בריאות ממשיך לעלות. ביקוש זה ניכר גם בפיתוח מוגבר של טכנולוגיות ושירותים בתחום. אולם מגבלות התקציב אינן מדביקות את קצב השינוי, ומאיימות על היכולת העתידית להבטיח שירותי בריאות מתקדמים לציבור הרחב. אלו מסכנים את הקיימות של מערכת הבריאות בישראל לשנים הבאות.
"ישראל ידועה בכל העולם כסטארט אפ ניישן, אך לא מספיק מודעים לכך שיש לנו גם סטארט אפ בתחום הבריאות", אומר ד"ר יצחק ברלוביץ, יו"ר חבר השופטים של תחרות 'יוזמת הבריאות המובילה' ומי שמוביל בהתנדבות את פורום Reboot. "יש ייצוג של ישראל בכל תערוכה נחשבת בעולם של טכנולוגיות מתקדמות או של רעיונות שנועדו לשיפור הבריאות. לצד הביקורת על מערכת הבריאות שלנו, שחלקה מוצדקת, אי אפשר להתעלם מכך שאנו מובילים בעליית בתוחלת החיים ובתמותת תינוקות נמוכה מאוד. מערכת הבריאות בישראל היא עדיין אפקטיבית, יעילה ונגישה לכולנו, במחיר זול יחסית, וזו תוצאה של מחשבה פורייה, מבורכת ויצירתית. עלינו להמשיך את תהליך הצמיחה של החדשנות, לשים אותו במרכז תשומת הלב הציבורית ולגרום לכך שהמדינה תזרים לנושא את המשאבים הנדרשים כדי שנמשיך להוות מודל לחיקוי לכל העולם".
להגשת יוזמה לתחרות יוזמת הבריאות המובילה של פורום ריבוט לשנת 2018 לחצו כאן
כדי לעשות זאת, וכדי לקדם בריאות בת קיימא (Sustainable Healthcare) בישראל, משיק הפורום זו השנה השנייה את תחרות 'יוזמת הבריאות המובילה'. הפורום, המורכב מקהילה של מומחים ובכירים המאגדת למעלה מ-700 חברים, בהם אנשי מפתח ומובילי דעה במערכות הבריאות והכלכלה בישראל, ממשרדי ממשלה, מוסדות אקדמיים ומחקריים, קופות החולים, רופאים בכירים, ונציגים בכירים מתעשיית הבריאות והמגזר העסקי, חברות מד-טק, חברות טכנולוגיה ועוד, פועל בהתנדבות כדי לעודד שיתוף פעולה חוצה מגזרים ותעשיות, לזהות אתגרים ולהטמיע פתרונות שיביאו לשינוי ושיפור המערכת.
התחרות היא חלק מחממת בריאות ייחודית של הפורום, אשר מטרתה התנעה של רעיונות, יוזמות ופרויקטים שיתרמו עוד היום לקיימות המחר. מלבד הפעילות ההתנדבותית של קהילת הבכירים והמומחים, תומכים בפורום ובחממה גם התעשייה והסקטור העסקי וכן גופים וארגונים רבים, ביניהם החברה הישראלית לאיכות ברפואה, מכון גרטנר, האגודה לזכויות החולה, חברת הייעוץ EY, חברת הביופארמה AbbVie , המכון הישראלי לחדשנות, חברת בארי כץ, עיתון גלובס, פורטל הבריאות infomed ואחרים.
יוזמת הבריאות של 2017: יותר מ-200 יוזמות ושלושה זוכים
מודל חממת הבריאות של פורום Reboot הוא, כאמור, ראשון מסוגו. הוא מאפשר "התנעה" של רעיונות מגוונים העוסקים בחדשנות רפואית, טיפול ושירות לחולים או בשיפור מערכת הבריאות הישראלית. בניגוד לחממות 'סטארט-אפ', המודל כאן אינו מוכוון לתוצאות עסקיות עבור המשקיעים, אלא לתוצאות שימדדו בשיפור תחום בריאות הציבור, תהליכים, שירות, חווית המטופל ועוד, כאשר הרווח הוא של מערכת הבריאות בכללותה.
הפורום עורך השנה, בפעם השנייה, את תחרות 'יוזמת הבריאות המובילה' שמטרתה לעודד הגשת יוזמות לחממה. הזדמנות זו מאפשרת לממש רעיונות שיסייעו לחולים וישפרו את מערכת הבריאות הישראלית, להגשים תוכניות או לפתח פרויקטים קיימים וליישמם במקומות נוספים.
להגשת יוזמה לתחרות יוזמת הבריאות המובילה של פורום ריבוט לשנת 2018 לחצו כאן
לתחרות שנערכה בשנה שעברה הוגשו מעל 200 יוזמות בריאות. בין המגישים היו מרכזים רפואיים, קופות-חולים, רופאים ואחיות, חברות הזנק בשלבים שונים ואף יזמים פרטיים. היוזמות שזכו נחשפו בכנס השנתי של הפורום וזכו לחבילת סיוע הכוללת תמיכה כספית, ייעוץ מבכירים במערכת, ליווי מקצועי ומנטורינג וחשיפה תקשורתית ומקצועית רחבה.
במקום הראשון ובתואר "יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2017" זכו מכבי שירותי בריאות עם הפרויקט 'טיפה למחקר', שמטרתו הקמת מאגר דגימות גנטי לצורך שימוש מחקרי לצורך ביצוע מיפוי דנ"א, ביו מרקרים ובדיקות אפי-גנטיות. במקום השני זכתה חברת ההזנק MedAware המפתחת טכנולוגיה חדשה המציעה מענה למניעת טעויות מסכנות חיים במרשמי תרופות וניטורם, המתרחשות בקרב כ-1.5% מהחולים בממוצע. במקום השלישי זכתה חברת ההזנק HEALTHYMIZE שמפתחת פתרון חדשני למחלות המשפיעות על הדיבור, ביניהן מחלות ריאה ולב. באמצעות אפליקציה המאזינה לשיחות טלפון של המטופל ומעבדת אותות של דיבור ונשימה במהלכן היא מזהה החמרה במצב הפיזי וכך מספקת התראות לחולה ולצוות המטפל.
בתמונה: פרופ' ורדה שלו, הזוכה בתחרות 'יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2017' ויו"ר חבר השופטים ד"ר יצחק ברלוביץ
"בשנה שחלפה מאז שזכינו בתחרות, פרויקט 'טיפה' למחקר' נוסק ופורח", מספרת פרופ' ורדה שלו, מנהלת מכון המחקר של מכבי שרותי בריאות. "סיימנו מחקר היתכנות, השקנו את הביו-בנק ולאחר שקיבלנו את אישור הועדה העליונה של משרד הבריאות ב-1 בדצמבר נתחיל באיסוף הדגימות. בימים הקרובים גם יעלה אתר לחולים בו יהיה מידע על הביו בנק, על מחקרים שמתבצעים וכל חולה יוכל לדעת אם הדגימה שנלקחה ממנו נבדקת".
שלו מוסיפה כי "בזכות הדחיפה והחשיפה של הפרויקט בתחרות של Reboot, קיבלנו פניות לשיתופי פעולה עם האקדמיה ועם סטראט-אפים שונים, ועם חלקם כבר נחתמו הסכמים".
גב' ליאת רותם מלמד, העורכת הראשית של אתר infomed משיקה את תחרות 'יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2018'
הזמן שלכם: יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2018
אז מה צפוי בתחרות השנה? החממה מעוניינת לקדם או לספק תמיכה לרעיונות ויוזמות לשיפור הטיפול והשירות לחולים והתומכים בהם, כגון העלאת מודעות והגברת הידע, אבחון מוקדם, התמדה והיענות לטיפול, מניעת מחלות, שירות לחולה ויוזמות שיכולות לשפר את שביעות הרצון ממערכת הבריאות או את התוצאות הטיפוליות; רעיונות ויוזמות לשיפור מערכת הבריאות ותמיכה בצוותים הרפואיים, כגון: ייעול תהליכים להשגת תוצאות משופרות והקטנת הוצאות, הגברת הידע, המקצועיות או רמת השירות; חדשנות רפואית - יזמות פורצת דרך, פיתוח מוצרים, שירותים וטכנולוגיות חדשות.
בתחרות שלושה מסלולים, המיועדים לספק הזדמנות שווה לקהלים שונים הפועלים בתחום הבריאות ותחומים משיקים. מסלול המיועד לגופים, מוסדות וארגונים במערכת הבריאות הציבורית, כגון: מרכזים רפואיים, קופות-חולים, איגודים מקצועיים, ועובדיהם. מסלול המיועד למגזר העסקי, כלומר יזמים, חברות פרטיות וסטארט-אפים המפתחים מוצרים, שירותים וטכנולוגיות חדשות, ומסלול המיועד לאנשים פרטיים, עמותות וארגונים ללא מטרות רווח, כגון: עמותות חולים, מוסדות אקדמיים וחינוכיים וכדומה.
"התחרות פתוחה לכולם, אם יש לכם רעיון שיכול לתרום למערכת הבריאות שלנו ולסייע לחולים, אם תמיד רציתם לפתח מוצר, להגשים תוכנית או פרויקט, או אם אתם כבר מיישמים אותו ורוצים לחלוק אותו עם אחרים, להרחיב אותו, או לממש אותו במקומות נוספים - הגישו את היוזמה שלכם!", מוסרים בפורום.
היוזמות הזוכות ייבחרו על ידי וועדת מומחים המונה נציגים בכירים ממערכת הבריאות, האקדמיה, התעשייה, החולים, אתר הרפואה Infomed ועיתון גלובס, לאחר שיעברו הליך סינון מקצועי. עשרת היוזמות שיגיעו לגמר יפורסמו ב'גלובס' ובכלי התקשורת המקצועיים. היוזמות הזוכות יוכרזו בטקס רשמי אשר ייערך בכנס "קיימות בבריאות 2018" ויזכו לחשיפה רחבה.
היוזמות הנבחרות יזכו בחבילת "התנעה" וקידומן תתבצע במודל "חממת בריאות" ייחודי, הכולל היכרות אישית, 'פתיחת דלת' מקצועית, וייעוץ ממומחים בכירים בתחומי הבריאות, האקדמיה והתעשייה. תקציב ראשוני לקידום היוזמה (של עד 250,000 ₪). ליווי ראשוני, תמיכה ומנטורינג של אנשי מקצוע מהמובילים בתחומם.חשיפה מקצועית במסגרת כנס קיימות בבריאות 2018 וחשיפה תקשורתית וציבורית.
ניתן להגיש יוזמות לתחרות עד ה-15 במרץ 2018 בקישור זה: www.reboot.org.il