שמות מסחריים
- פוסטר FOSTER
מידע כללי: שני המרכיבים הפעילים הם בקלומטזון ופורמוטרול (פוסטר). בקלומטזון שייך לקבוצת הקורטיקוסטרואידים (מכונים גם סטרואידים) שהינם בעלי פעילות אנטידלקתית ומפחיתים את הנפיחות והגירוי בריאות. פורמוטרול שייך לקבוצת מרחיבי הסימפונות בעלי פעילות ממושכת, אשר מרפים את השרירים בנתיבי האוויר ובכך מסייעים לנשום ביתר קלות.
שני המרכיבים הפעילים הללו יחד מקלים על תהליך הנשימה על ידי הקלה של התסמינים.
יעיל לטיפול ב: אסטמה, מאוזנת או שאינה מאוזנת, ובמחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), עם עבר של התלקחויות חוזרות, כאשר יש התאמה לתכשיר משולב בעל פעולה ממושכת.
הנחיות חשובות: מיועד למבוגרים בגיל 18 שנים ומעלה.
יש לעדכן רופא באשר לבעיות לב, עורקים ולחץ דם, פעילות יתר של בלוטת התריס, ליקוי בכבד או בכליה, רמות אשלגן נמוכות בדם, סוכרת, זיהום ויראלי או פטרייתי בחזה.
מתי אסור להשתמש בתרופה: במקרה רגישות, אלרגיה, לחומרים הפעילים או למרכיבי התרופה האחרים.
פרמקוקינטיקה:
פורמוטרול: ספיגה מהירה, תחילת פעילות מהירה. עובר מטבוליזם כבדי, מופרש ברובו כמטבוליטים ע"י פעילות הכליה, מיעוטו מופרש ללא שינוי.
בקלמטזון: זמינותו הביולוגית גבוהה, עובר מטבוליזם ע"י הכבד, מופרש בעיקר בצואה, כמטבוליטים וגם ללא שינוי. מיעוטו מופרש ע"י פעילות הכליה.
דגשים למשתמש
• רמת הסוכר בדם עלולה לעלות במינונים גבוהים: תשומת לב עבור חולי סכרת.
• בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים בשאיפה במשך תקופות ארוכות, יתכן ויהיה צורך בכמות גדולה יותר של סטרואידים במצבי לחץ (כגון תאונה, פציעה, לפני ניתוח).
• אם חלה החמרה בקוצר הנשימה או צפצופים בנשימה (קולות שריקה בעת הנשימה), מיד לאחר שאיפת התרופה, יש להפסיק מידית את השימוש בתרופה ולפנות לרופא.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תפקודי ריאה ותבחיני תגר בילדים צעירים
-
בדיקה אורודינמית
-
תפקודי ריאות
תרופות קשורות
-
אזיתרומיצין (אזניל)
-
נינטדניב (אופב)
-
בקלומתאזון
-
קודאין
-
קספופונגין