שמות מסחריים
- בונדורמין Bondormin
- ברוטיזולאם-טבע Brotizolam-Teva
ברוטיזולאם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות בשם בונדורמין ברוטיזולאם טבע. ברוטיזולאם שייך למשפחת הבנזודיאזפינים, קבוצת תרופות שמרגיעות ומשרות שינה.
יעיל לטיפול ב:
ברוטיזולאם (בונדורמין) משמש בעיקר לטיפול בהפרעות שינה. כיוון שברוטיזולאם פועל רק מעט שעות, הוא גורם לפחות עייפות וכבדות לאחר שמתעוררים משינה בהשוואה לתרופות אחרות מקבוצה זו. התרופה אינה מטפלת בגורם להפרעות השינה.
הנחיות חשובות:
השימוש בברוטיזולאם (בונדורמין) מחייב זהירות רבה, כי התרופה גורמת לישנוניות וטשטוש. עליך להקפיד על מעקב רפואי צמוד, בגלל שנטילה קבועה של ברוטיזולאם (בונדורמין) לאורך זמן עלולה לגרום להתמכרות (תלות) פיזית ופסיכולוגית, ולירידה ביעילות התרופה (סבילות). הטיפול נועד לתקופות זמן קצרות בלבד, ככל האפשר ויש לקיים פגישות מעקב תקופתיות. לעתים, שימוש ממושך בתרופה עלול לגרום לשינויים בדפוסי התנהגות ומחשבות טורדניות.
דווחו מקרים של שימוש לרעה בבנזודיאזפינים.
חוויה של שכחה לאחר נטילת התרופה מחייבת פנייה לרופא.
במקרים בהם קיים דיכאון חמור או חרדה, הטיפול בברוטיזולאם עלול להגדיל את הסיכון לפיתוח מחשבות לפגיעה עצמית או מחשבות אובדניות. יש לעדכן בכך את הרופא, ולהיות תחת מעקב צמוד של הרופא.
בנוסף, יש לעדכן את הרופא אם יש לך אחת מהמחלות הבאות: בעיות חמורות במערכת הנשימה כמו אסתמה, בעיות עיניים כמו גלאוקומה, מחלות הפוגעות בפעילות תקינה של הכבד או הכליות ומערכת השתן.
השימוש בתרופה זו עם תרופות ממשפחת האופיואידים, תרופות אחרות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית (כולל סמים, או אלכוהול) עלולה לגרום לישנוניות עמוקה, קשיי נשימה, תרדמת ומוות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בברוטיזולאם (בונדורמין) במקרים הבאים:
-רגישות לברוטיזולאם, בנזודיאזפינים אחרים או למרכיבים אחרים בתרופה.
-אם את בהריון או מניקה.
-אם יש לך בעיות חמורות במערכת הנשימה או תסמונת הפסקת נשימה בשינה (sleep apnoea).
-אם חלה פגיעה חמורה בתפקוד הכבד שלך.
-אם פיתחת מחלה בשם מיאסטניה גרביס.
-עבר של תלות בתרופות, סמים לא חוקיים או אלכוהול. |
- מצב של הרעלת אלכוהול, כדורי שינה, משככי כאבים אופיואידים או תרופות פסיכיאטריות.
-ברוטיזולאם (בונדורמין) אינו מיועד לילדים ונוער מתחת לגיל 18.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: ב-26.4.06 - אשפוז ראשון בו היה אירוע של ניתוק מהסביבה שנגרם כנראה מהיפונתרמיה או מספסיס שטופל במשך שבועיים באנטיביוטיקות רבות. אשפוז שני כ-3 שבועות לאחר מכן על רקע גודש ריאתי שטופל בפוסיד וחלף, אך משום מה הומשך טיפול בפוסיד 80 מ"ג ליום עד שהופסק שוב לאחר אשפוז חוזר בו נצפתה היפונתרמיה משנית לטיפול בפוסיד. המדובר באדם אינטליגנטי וצלול ביותר שפתאום! החל לשכוח מילים במהלך דיבור, מה שגורם לו ללחץ (הוא מודע לכך שהוא שוכח מילים). לציין כי CT בזמן פנייתו הראשונה למיון פורש כתקין. האם מדובר בטראומה גופנית ונפשית שסיכויי החזרה לדיבור שוטף הם טובים? האם יש סיכוי שעם הזמן הבעיה תחלוף?.
שאלה: האם התרופה Cumarine היא מאותה משפחה של קלקסאן?
שאלה: אני בן 65. לעיתים, בעיקר בלילה תוך תנועה בשינה, אני חש כאב עז בשריר אחת הרגליים, בעיקר בכף הרגל. מה הסיבה לתופעה וכיצד ניתן למנוע אותה?
שאלה: האם יש בכבד האדם מעין וסת אשר מווסת את ספיגת האלכוהול בדם מעל אחוז מסוים ? במידה וזה נכון, אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחומר מקיף אשר יוכל להסביר את הנושא.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת שינה
תרופות קשורות
-
פירוקסיקאם (ברקסין)
-
טראזודון
-
פרדניזון (לודוטרה)
-
נפאזודון
-
פניצילין