שמות מסחריים
-
סילריל Cilaril
-
סילאזפריל טבע Cilazapril Teva
סילאזפריל הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות סילריל וסילאזפריל טבע. סילאזפריל שייך לקבוצת מעכבי האנזים ACE (Angiotensin Converting Enzyme), שמסייעים להרחיב את כלי הדם ולהוריד לחץ דם רק כשהוא גבוה.
תרופות בשילוב סילאזפריל: סילאזפריל נמצא גם בתרופות סילריל פלוס וסילאזפריל פלוס טבע בשילוב עם מינון נמוך של הידרוכלורותיאזיד (חומר פעיל בעל השפעה משתנת שתורם גם להורדת לחץ הדם הגבוה).
יעיל לטיפול ב:
סילאזפריל (סילריל) משמש לטיפול ביתר לחץ דם ובאי ספיקת לב (ירידה בתפקוד הלב). לחץ דם גבוה יכול לגרום לסיבוכים הכוללים: שבץ מוחי, אוטם בשריר הלב (התקף לב), אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות ועיוורון.
לעתים, הרופא יכול להמליץ על טיפול בתרופות המשולבות כדי להגביר את ההשפעה של סילאזפריל על לחץ דם גבוה שאינו מאוזן.
הנחיות חשובות:
רצוי לנוח בשכיבה או בישיבה במשך שעתיים-שלוש לאחר נטילת המנה הראשונה של סילאזפריל (סילריל), כיוון שהיא עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ הדם. בנוסף, סילאזפריל עלול לפגום בערנות, במיוחד בתחילת הטיפול לכן עליכם להיזהר בנהיגה או בהפעלת מכשירים מסוכנים. בדרך כלל תופעה זו חולפת בהמשך הטיפול.
רצוי להימנע משתיית משקאות אלכוהוליים, כיוון שיחד עם התרופה, האלכוהול עלול לגרום ללחץ דם נמוך.
בתקופת הטיפול בסילאזפריל (סילריל), מומלץ להיזהר מאיבוד נוזלים והתייבשות ולהימנע מהזעה מוגברת, כיוון שהדבר עלול לגרום לסחרחורת, לטשטוש ואף לעילפון.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בסילאזפריל (סילריל) במקרים הבאים:
-רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים הנוספים בתרופה.
-אם הייתה תגובה אלרגית לתרופות אחרות מקבוצת מעכבי האנזים ACE אצלך או אצל אחד מבני המשפחה.
-אם סבלתם מאנגיואדמה - נפיחות (בצקת) הצוואר, הפנים, השפתיים, הפה, הלשון או הגרון שגרמה לקשיי בליעה או נשימה - בעבר.
-אם את בהריון או מניקה.
-אם יש לך מיימת (מים בחלל הבטן).
-אם אתם חולים בסוכרת או סובלים מבעיות בכליות ונוטלים תרופה המכילה אליסקירן להורדת לחץ הדם.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 13. לאחרונה הופיעו לי כאבים חדים בצד ימין מתחת לשד. הכאבים כואבים במידה בלתי נסבלת. הם מופיעים בעיקר כשאני משתעלת, מתעטשת, משהקת, או נושמת בכבדות אחרי ריצה. אמא שלי טוענת שזוהי התקררות רגילה בצלעות. אני לא בטוחה שזה נכון, כי אף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת. האם זוהי תופעה של התקררות בצלעות, או משהו גרוע יותר? והאם זה מצריך טיפול רפואי?
-
שאלה: לבת זוגי גילו וירוס HPV בצוואר הרחם. עד כמה מסוכנת הימצאות הווירוס לבת זוגי ? האם גם אני צריך להיבדק, ואם כן כיצד מתבצעת הבדיקה? האם ניתן להמשיך לקיים יחסי מין? (אולי קונדום).
-
שאלה: מאחר וקבלתי תשובות שונות. אני מעוניין לדעת מהו הפרוטוקול הנכון לקבלת אנטיביוטיקה לפני ואחרי טיפול שיניים (סתימה \ עקירה) למי שעבר ניתוח להחלפת מסתמים.
-
שאלה: לפני כשש וחצי שנים עברתי תאונת דרכים. בעקבות התאונה יש לי כאבים בשורש כף יד ימין עם מגבלת תנועה, וכן כאבים בצוואר. כל הבדיקות הרפואיות שעשיתי לא הראו שיש בעיה כלשהי, אולם אני סובלת מכאבים עזים. לאחרונה החלו הכאבים בצוואר להתגבר ונוספו להם גם כאב בראש בצד ימין ובאוזן, בשכמה בצד ימין, ויד ימין שלי נרדמת בתכיפות גבוהה. אודה לכם אם תוכלו לשער מה הסיבה ואיזו בדיקה כדאי לי לנסות לבקש בקופת החולים (עשיתי CT ראש, פעמיים EMG, צילומי רנטגן, ומיפוי עצמות)
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת לחץ דם
-
תרופות קשורות
-
גלקפרביר + פיברנטסביר (מבירט)
-
סודיום פוסידאט
-
מפלוקווין
-
קרבוציסטאין (מוקוליט)
-
אזטימיב