שמות מסחריים
- נאומיצין Neomycin
נאומיצין (Neomycin) הוא אנטיביוטיקה מסוג אמינוגליקוזיד הנמצא בטבליות בשם נאומיצין ובתכשירים לטיפול מקומי נגד חיידקים שרגישים לסוג זה של אנטיביוטיקה.
נאומיצין מהווה מרכיב נפוץ יחד עם חומרים אנטיביוטיים או נגזרות קורטיזון בתכשירים הבאים:
קרמים ומשחות לעור: דרמקומבין, טבעקוטן, פוליקוטן, היקומיצין.
טיפות ומשחות עיניים: מקסיטרול, במיקסין, דקסאמיצין, דקספרין ועוד.
טיפות אוזניים: דקס-אוטיק, אוטומיצין, דזורן ועוד.
בנוסף, נאומיצין הוא חלק מנאו-מדרול – תחליב לטיפול מקומי בפצעי אקנה.
יעיל לטיפול ב:
נאומיצין בטיפות ובתכשירים למריחה (דרמקומבין, מקסיטרול, טבעקוטן ועוד) מיועד לטיפול בדלקת עקב זיהום מקומי או כשיש סיכון להתפתחות הזיהום.
נאומיצין (Neomycin) בטבליות לבליעה מיועד לטיפול בשלשול שנגרם על ידי החיידק E. coli במעיים ולהפחתת רמות גבוהות של אמוניה (עקב פירוק חלבונים על ידי חיידקי המעיים) לטיפול בתרדמת עקב אי ספיקת כבד. בנוסף, נאומיצין ניתן לפני ניתוח במעיים כדי למנוע סיבוך של זיהום במעיים.
הנחיות חשובות:
עליכם ליטול את תרופות האנטיביוטיות בזמן ולסיים את כל הטיפול על פי הנחיות הרופא, גם אם סבורים שהתסמינים עברו. אי השלמת הטיפול עלולה לגרום לחזרת הזיהום.
טיפול בטבליות נאומיצין – התרופה עלולה לפגוע בשמיעה, לכן יש לפנות מיד לרופא אם חשים שינויים בתפקודי שמיעה. נשים שנוטלות טבליות נאומיצין צריכות להקפיד על שימוש באמצעים למניעת הריון, מחשש לפגיעה בעובר.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בנאומיצין (Neomycin) במקרים הבאים:
-רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים נוספים בתרופה.
-רגישות לחומרים אחרים מקבוצת האמינוגליקוזידים.
אין להשתמש בנאומיצין טבליות במצבים הבאים:
-אם אתם סובלים ממחלות מעיים דלקתיות או מחסימת מעיים.
-אם את בהריון או מניקה.
בנוסף, עליכם לבדוק אם קיימות אזהרות מיוחדות לגבי כל אחד מהתכשירים שמכילים נאומיצין בנפרד.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 33. נמצא אצלי חיידק HP. אני לוקח את הטיפול האנטיביוטי המשולש. יש לי בעיה לקחת כדורים, ולכן אני מפורר את התרופות שקיבלתי לכוס מים. האם יש בעיה בדרך זו של נטילתן?
שאלה: ב-10 השנים האחרונות אני מתמודדת עם בולימיה, ובנוסף עם OCD, חרדה ודיכאון. לאחרונה המצב הדכאוני החמיר, ואני גם לא ישנה יותר משלוש או ארבע שעות ביום. איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? להלן רשימה של תרופות שידוע לי עליהן. imipramine (Tofranil) desipramine (Norpramin) fluoxetine (Prozac) sertraline (Zoloft) paroxetine (Paxil) naltrexone naloxone איזו תרופה ממשפחת SSRI או ממשפחה אחרת יעילה למצבים שציינתי ולא תגרום להפרעות בשינה? האם הבנתי נכון שעם פלובוקסאמין, שהיא אחת התרופות המועדפות לבעיות כמו שלי, יש בעיה מהבחינה הזאת? קיבלתי מרשם ללוסטראל ולפבוקסיל, והבחירה ביניהן נותרה בידי. מה מהם עדיף עבורי? אילו נקודות חשובות יש בהשוואה ביניהם?
שאלה: אני (בת 26) ובעלי מתכננים לצאת לטיול בתאילנד. קיבלנו השבוע חיסונים נגד הפטיטיס A, הפטיטיס B, טיפוס הבטן ופוליו. היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתשובה היתה חיובית. האם החיסונים שקיבלתי מסוכנים במצב כזה, ואם כן - מה עלי לעשות? לפי החישוב שביצעתי, אני א
שאלה: אני בת 62. זה זמן רב אני סובלת מצריבה באמצע הבטן העליונה. עשיתי בדיקות דם וגסטרוסקופיה, והכל תקין. להרגעה קיבלתי אומפרדקס 20 מיליגרם. עד לסיום הכדורים הרגשתי טוב, אבל הצריבה עדיין מופיעה מעת לעת ומלווה בהרגשת נפיחות. עשיתי אולטרסאונד של כיס המרה והכל תקין.