שמות מסחריים
-
טמודאל Temodal
-
טמו Temo
טמוזולומיד היא תרופה נוגדת סרטן המשמשת לטיפול בחולים הסובלים מגידולים ממאירים של המוח (כגון גליובלסטומה מולטיפורמה או אסטרוציטומה אנפלסטית), במקרים בהם אובחנה חזרה של המחלה או התפתחות המחלה לאחר טיפול מקובל. כמו כן טמוזולומיד משמשת לטיפול במלנומה ממאירה במצב מתקדם ומפושט.
טמוזולומיד יוצרת קשר קוולנטי עם אטומים בתוך הדנ"א ועל-ידי כך מפריעה לחלוקת התא הסרטני. היא עשויה לגרום למומים בעוברים ועל כן על נשים מטופלות ועל בנות זוג של מטופלים להימנע מהריון במהלך הטיפול ובמשך 6 חודשים לאחר תום הטיפול.
כמו תרופות אחרות נוגדות סרטן, טמוזולומיד גורמת לדיכוי יצירת תאי הדם השונים במוח העצם, הגורר בעקבותיו אנמיה ונטייה מוגברת לזיהומים ולדימום לא תקין. תופעות לוואי נוספות כוללות בחילה והקאות, איבוד התיאבון, נשירת שיער וחולשה כללית.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 60. נתגלה אצלי אוסטאופורוזיס, הרופאה הפנתה אותי לבדיקת שתן 24 שעות, לבדיקות כימיות ולבדיקת ויטמין D. כל הבדיקות היו תקינות פרט לוויטמין D. התוצאה היתה 57.5. הרופאה המליצה לי לקחת כדורי ויטמין D, וזאת בנוסף לסידן ולוויטמין D שאני כבר נוטלת באופן קבוע. הכדורים שאני נוטלת נקראים VITA D שמן כבד דגים 400 יחב"ל, ויטמין D3. אני לוקחת כדור אחד ביום כבר כמעט חודשיים. האם לא יכול להיווצר מצב של עודף? קראתי באינטרנט על הסיכונים של עודף בוויטמין והדבר מדאיג אותי.
-
שאלה: בשלושת החודשים האחרונים אני מגלה סימנים כחולים על הרגליים שאני לא יודעת מהיכן הם מגיעים. פצעים שאני מקבלת נקרשים במהירות רגילה, כך שלא נראה לי שיש כאן בעיה של קרישה. כמו כן רזיתי מאד. תמיד שקלתי כ 49 ק"ג ועכשיו משקלי 44. כעת אני מיניקה תינוק בן שנה, וכולם נוטים להאמין שההרזיה, בקצב של קילוגרם לחודש, טבעית. האם יש קשר בין הדברים? והאם יש סיבה לדאגה או לבדיקה? יש לציין שאני מרגישה בריאה.
-
שאלה: בני בן ה-13 וחודשיים סובל זה כשנה מהגדלת השדיים. האם זה יעבור? מה ניתן לעשות?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
מיפוי שומות
-
ביופסיה
-
תרופות קשורות
-
אורפנאדרין (מוסקול)
-
פריגאבאלין (ליריקה)
-
איטראקונאזול
-
בטאמתאזון (בטנזול, בטאקורטן)
-
סקוקינומאב