פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 90
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
בקע סרעפתי - רפואה טבעית?דוד 25/03/2011 | 20:45בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סובל לעיתים מכאבים קלים במרכז הבטן, ולעיתים מרפלוקס / צרבת. גסטרוסקופיה: "ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם. בקע סרעפתי קטן מ- 38 עד 40. .SMALL HIATUS HERNIA האם ניתוח הבקע הסרעפתי מומלץ ויעזור? האם הניתוח מורכב? סיכונים? החלמה? תופעות לוואי? משמעויות לאחריו? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
דר' ראול רודריגז 27/03/2011 | 00:19שלום,האם הומלץ על ניתוח ? לעיתים לא מנתחים .כמו בכל ניתוח יש סיכונים .בדרכ חוזרים לתפקוד רגיל . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
-
ליפאז גבוהיעקב 25/03/2011 | 00:16שלום אני בן 56,אבקש לברר מה יכולות להיות הסיבות השכיחות לליפז גבוה בבדיקות האחרונות, הערכים היו סביב 66 (כ-10 אחוז מעל הרף העליון) , ערכי העמליאז נעים בין 125 ל-145 בבדיקות האחרונות. סובל מריפלוקס, חשד לגסטרו דאודניטיס, קיבה עצבנית, מעי רגיש, בחודשים האחרונים היו 2 ארועים של כאבי בטן חדים שנמשכו זמן קצר וחלפו. בדיקות MRI ו-US היו תקינות, בתודה ובברכההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ליפאז גבוה
דר' ראול רודריגז 27/03/2011 | 00:15שלום, במקרה של דלקת בלבלב אנזים זה עלול לעלות ולהישאר גם לאחר שהדלקת חלפה לזמן מה . יש להמשיך ברור . לאחר שרמתו תרד תוכל לפנות לייעוץ במרפאתנו וטיפול בשיטה הטבעית ברפלוקס ומעי "רגיש" בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ליפאז גבוה
-
ריפלוקס - החזר מהקיבה לוושטיוסי 22/03/2011 | 11:01שלום רב! ברצוני לשאול בנוגע לריפלוקס מהקיבה לוושט האם יש סוג של אוכל הממולץ או כל דבר טבעי אחר שיפיחית את ההפרעה וכיצד עדיף לשכב בלילה וכן זה גורם להשתנקות נשימתית בלילה אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד יוסיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
יוסי 24/03/2011 | 17:22תודה רבה על התשובה זה עזר לי חלקית אבל תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריפלוקס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/03/2011 | 08:49שלום יוסי , ראשית יש להימנע ממזונות חריפים,מטוגנים ומתובלים מדי. כמו כן להימנע מאכילה מהירה,בעת נהיגה ו/או צפייה בטלויזיה...,להימנע מאכילה לפני השינה וכו'. ממליץ גם לא לשתות מיד עם הארוחה אלא לחכות רבע שעה לפני או אחרי ואז לשתות . שינה - מומלץ לשכב על צד ימין . תוספים,צמחים ועוד- ממליץ לקבוע פגישת טיפול במרפאתנו ,מניסיוננו העניין לרוב פתיר . בברכה אבי פלד רפואה סיניתהוסף תגובה
-
-
עצירותשיר 22/03/2011 | 13:52שלום אני בת 17 וחצי וסובלת מעצירות כבר שנתיים בערך , כילדה היו לי יציאות טובות ואף פעם לא הייתה לי עצירות. הכל התחיל בחופש הגדול לפני שנתיים שאכלתי אוכל לא טוב בקייטנה בה הדרכתי, במהלך השנה סידרתי את העצירות עם דברים טבעיים והביעה נפתרה לאחר מכן קית אחרי כך שוב הדרגתי באותה קייטנה והמצב ממש החמיר, העצירות נהפכה ליציאה אחת לשלושה ימים הבטן התנפחה לי מאוד וגזים נוראיים, כמו כן אני מקפידה לאכול 4 מלפפונים ביום 4 עגבניות, פלפל, תפוח, בננה, 2 שזיפים מיובשים, יוגורט של אקטיביה, כוס קורנפקלס עם סיבים תזונתיים ברנפלקס, אני שותה שני ליטרים של מים ביום, אם אני אוכלת לחם אני אוכל רק מחיטה מלאה, ואני לוקחת כדורים טבעיים למניעת עצירות. אני עושה פעילו גופנית רק פעם אחת בשבוע. אני דואגת על תפריט מאוד מגוון של חלבונים בצהריים ומעט פחמימות ובערב רק סלט כי שוב אני לא רעבה, אני מרגישה תלוייה בכדורים האלה וגם איתם לא יוצא לי כל יום אלא פעםם ביומיים ואז ביום למחרת אני מרגישה מלאה מהיום שלפני וזה פשוט נורא. וכך אני גם משמינה , אני לא אוהבת את המצב הזה בכלל ואני מרגישה תלויה בו, הוא גורם לי לדיכאון וחוסר חשק לעשות דברים או לאכול, אני אוכלת רק כי אני יודעת שאם לא לא יצא לי. אני ממש אובדת עצות ולא יודעת עוד מה לעשות.. בזמנו ניסיתי גם לאכול מרק עם שיבולת שועל וכף פשתן וזה לא עזר בכלל. אני מרגישה ששומדבר לא עוזר לי ולא מבינה למה. אני אשמחח אם תוכלו לתת לי עוד פתרונות תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות
דר' ראול רודריגז 23/03/2011 | 09:12שלום שיר, עצירות היא בעיה מוכרת ולא נעימה והדרך להתמודד כרוכה בהתאמה תזונתית,פעילות גופנית ולעתים הגורם הרגשי מעורב. מומלץ לעשות פעילות גופנית יום יום ולחזק שרירי בטן , תזונה צריכה להיות מורכבת מדגנים מלאים,קטניות,דגים וסיבים תזונתיים . ממליץ לקבוע פגישת ייעוץ במרפאתנו . העניין פתיר בהחלט ואפקטיבי תוך זמן קצר יחסית .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
-
תזונה דלת שאריתמזל 22/03/2011 | 11:47שלום אבי. אני בת 44, לפני כשנה אושפזתי עקב כאבי בטן קשים, ואובחן קוליטיס. המליצו לי על תזונה דלת שארית. אסור לי לאכול פירות, ירקות, דגנים, וכל מה שמכיל סיבים, גרעינים וקליפה. הבעיה היא, שהתזונה שמותרת לי בעייתית, וגורמת לי להשמנה למרות שאני מקפידה על הליכה של שעה ביום. כיצד אני יכולה לפתור את הבעיה? ברצוני לציין כי לפני שלוש שנים וחצי כרתו לי רחם ושחלות עקב למיוסרקומה, אני במעקב אונקולוגי. האונקולוג מבקש להמשיך בתזונה דלת שארית, וקשה לי נורא בעיקר בעיית ההשמנה. אודה לך מאוד אם אתה מכיר דרך לטיפול בבעיה זו.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תזונה דלת שארית
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/03/2011 | 09:06שלום מזל , תזונה דלת שארית נועדה למנוע עומס על מערכת העיכול ולתת "מנוחה" לאנשים הסובלים מבעית קוליטיס או מחלות מעי דלקתיות אחרות . ולכן כל מה שיש בו סיבים(ירקות,פירות וקטניות וכמו כן תוצרת חלב (לקטוז) וכמובן שיטות בישול(העדפת מזון מאודה ומבושל ולא מטוגן ...עשוי לשפר את מעבר המזון . יחד עם זאת לשיטתנו פירות מרוסקים או מבושלים ירקות מבושלים מאודים ,ללא גרעינים יכולים להיות טובים , מומלץ להימנע מתוצרת חלב לחלוטין! פעילות גופנית חשובה מאוד ולא רק למניעת השמנה והליכה בהחלט מומלצת. יש להקפיד על ארוחות קטנות מספר פעמים ביום (כל שעתיים למשל לאכול משהו קטן) . עם כל הנאמר כאן אין זו המלצה רפואית שכן צריך להכיר את המקרה שלך לעומק ולכן ממליץ לך לקבוע פגישת ייעוץ במרפאתנו . אנו מרכיבים תערובות של צמחי מרפא,תזונה מותאמת בצורה אישית ודיקור סיני שעשויים להוריד את מידת הדלקתיות ולשפר תנועת מעיים. מקווה שעזרתי. אבי פלד-רפואה סיניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תזונה דלת שארית
-
-
בעיות בקיבההדס 6 21/03/2011 | 17:26שלום, אני בת 28 וסובלת מזה כמה שנים מבעיות בקיבה: הרגשת כבדות אחרי אוכל, צרבות בשכיבה במיטה, דלקות גרון שנוצרות מרפלוקס במערכת העיכול, תחושת דקירות בבטן עליונה. עשיתי פעמיים אולטראסאונד בטן ופעמיים גסטרוסקופיה והכל יצא תקין. לאחרונה אני סובלת לעתים קרובות יותר מה שמשבש לי את שגרת היום יום. הרופא שלי (גסטרולוג) שיער שיש לי אבנים בכיס המרה אך אולטראסאונד הבטן יצא תקין. (בנוסף, הברזל שלי נמוך מאוד וגם B12 ) מה עליי לעשות עם הבעיה? אני ממש מתוסכלת, לא מוצאים מה יש לי. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיות בקיבה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 21/03/2011 | 20:51שלום הדס, האם ערכת תבחין נשיפה לגילוי החיידק הליקובקטר פילורי ? אפשר גם לחפש "עקבות" ע"י בדיקת דם . לאחר שעשית את כל הבדיקות ולא נמצא כלום , לא נשאר אלא להתמקד בהלכות תזונה יחד עם שילוב של צמחי מרפא ודיקור סיני על מנת להתמודד עם התופעה . מניסיוננו העניין פתיר . לגבי הברזל וB12 - או שלא מקבלים מספיק מהתזונה או שלא נספג כראוי ממליץ לקבוע פגישה במרפאתנו על מנת לקבל הנחיות והמלצות אשר יעזרו לך להרגיש טוב בברכה אבי פלד רפואה סיניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בקיבה
-
פרקטולוגיהצפורה 20/03/2011 | 10:20אני אחרי ניתוח פיסורה. נראה כי הבעייה בפי הטבעת נפתרה, אך אני סובלת מכאבים שנראים כאילו "לפני" פי הטבעת. מישהו העלה סברה כי מדובר בפרקטולוגיה. האם יש טיפול להרפיית קצה שריר המעי להקלת הכאבים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול טבעי לפיסורה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/03/2011 | 15:21שלום ציפורה אחרי ניתוח יתכנו כאבים לזמן מה עד אשר המקום מחלים. יחד עם זאת יתכנו גם כאבים מעבר לזמן ההחלמה וכאן הרפואה הטבעית מסוגלת לעזור . ראשית כל הקניית תזונה נכונה ,שנית דיקור סיני ושימוש במרקחות של צמחי מרפא עשויים להפחית במידה משמעותית את הכאב . פעילות גופנית עשויה לחזק את שרירי הבטן והאגן וכך למנוע בעיות כמו טחורים,עצירות וכו' .כמו כן ,יוגה,פילאטיס,שיטת פאולה ועוד מומלצים לטיפול בטווח הארוך . הייתי ממליץ להשקיע פחות לחץ בזמן יציאה ,לשתות המון מים ותה ואולי אף להגיע למרפאתנו לצורך אבחנה מקפת והמלצות לטיפול שהזכרתי . רפואה שלמה. אבי פלד-רפואה סיניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול טבעי לפיסורה
-
עצירותSL 20/03/2011 | 12:12שלום רב, אני בת 18 ויש לי בעיית עצירות די מטרידה, במיוחד שאני נמצאת עכשיו בצבא וזה ממש מעיק עליי הכאבי בטן והתווצרות האוכל בקיבה. עד לא מזמן הייתה לי הפרעת אכילה והייתי בולמית והשתמשתי במשלשלים כמו לקסעדין וגם עכשיו מידי פעם אני משתמשת אך הפסקתי עם ההקאות. בכל מקרה אני מודעת לעובדה שהחומרים הללו ממש מזיקים לגוף ובטווח הארוך בעצם מזיקים לקיבה, השאלה שלי היא האם תוכלו להמליץ לי על חומרים טבעיים שבהם אוכל להשתמש בכדי להקל על המועקה שעוברת עליי, בנוסף בין השאר גם יש לי פצעים בפנים שככל הנראה מגיעים גם מבעיית התזונה. למרות שבתקופה האחרונה אני אוכלת בצורה מאוזנת בגלל תנאי הצבא כמובן 3 ארוחות ביום ובכולן אני מקפידה על אכילה של ירקות ומאכלים בריאים, ונמנעת כמעט לחלוטין מלחם לבן, בורקסים למינהם ועוד אוכל רווי שמן ושומן שהצבא אוהב לדחוף לחיילים שלו בארוחות. בנתיים מקריאה באינטרנט ראיתי שמות של מוצרים כמו: סופרלס - טבליות מרוכזות של פירות, כמוסות סיבי פסיליום, שמן זרעי פשתן, מגנזיום ציטראט, משקה אלוורה, שורש שן ארי, חומעה, שומר,פרחי קמומיל וכמו שאפשר לראות הרשימה עוד ארוכה ומבלבלת. אני מחפשת את הדבר הכי פשוט והכי עוזר לטווח הארוך שיכול להיות, ועדיף שיגיע בצורת כדור בכדי שאוכל באמת לצורך אותו בצורה נוחה בצבא. אני ממש אודה ואשמח לקבל תשובה עניינית וחדה, כמו שכבר כתבתי העבר שלי עם אוכל הוא לא הכי מוצלח שיש ואני באמת רוצה לפתור כבר את בעיות האכילה שעוברות עליי למרות שעצירות היא תופעה שכיחה, אבל אני רוצה להרגיש בנוח ולהיות יותר רגועה ובלי כאבי בטן מעיקים. אני אציין עוד הערה אחת חשובה והיא שהבעיה שלי לא נובעת מאיזה תסביך שירותים פסיכולוגי כי לעומת הבנות האחרות אין לי ממש בעיה כרונית עם תנאי השירותים בצבא. שוב תודה, מצפה לתשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות והפרעת אכילה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/03/2011 | 15:16שלום,ניתן לטפל בעצירות בכל הדרכים שמנית אך חשוב להבין כי כל המשלשלים ואפילו הטבעיים הם רק בגדר "פלסטר" ולא מטפלים בשורש הבעיה. על מנת לטפל בבעיית העצירות יש לאמץ תזונה נכונה (וכמו שציינת הימנעות מבצקים ופחמימות פשוטות ובכלל מזון מעובד) ,לעסוק בפעילות גופנית מתונה (כגון הליכה,יוגה,חיזוק שרירי בטן ...), לשתות הרבה מים ובמקרה שלך הייתי ממליץ גם על שילוב של שיחות עם איש מקצוע שהרי הפרעת אכילה נוצרת ממקור רגשי עמוק יותר ולא "סתם" בעיה של "מעיים עצלים". במקביל הייתי ממליץ לך לשלב דיקור סיני יחד עם צמחי מרפא סיניים לטיפול בשורש הרגשי והפיזי שאת מציגה . ניתן לקבוע פגישה במרפאתנו . בברכה אבי פלד-רפואה סיניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות והפרעת אכילה
-
סיליקון דה אוקסידטליה 18/03/2011 | 11:06שלום רב, בכמוסות שקניתי ממדקר סיני לחיזוק השיער כתוב רכיבים לא פעילים: מגנזיום סטארט, צילולז, סיליקון דה אוקסיד. חיפוש קצר בגוגל מראה שחלק מהם חומרים מסוכנים מאוד. האם עליי לחשוש? והאם שמעת על התוסף : צ'י באו - qi bao mei ran dan ומה אתה חושב עליו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בכיף :-)
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/03/2011 | 15:08הוסף תגובה
-
תודה רבה. עזרת לי מאוד!! :)
.. 20/03/2011 | 13:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
E551
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/03/2011 | 10:16היי,נראה לי שנפלה טעות בידך . סיליקון דו חמצני (או E551 כסימול במזון)הוא חומר מונע היווצרות גושים במזון והקצפה (כגון סילוק שמרים מבירה ויין). מעבר לכך הוא נמצא בהמון סוגי מזונות אבקות ותוספים ואינו מסוכן כלל ( לפחות זה מה שידוע לי ..) לגבי הכדור , אין בעיה לשבור אותו . תוכלי לפנות למטפל שלך להנחיות נוספות . שמח לעזור :-)הוסף תגובה
-
היי אבי
. 20/03/2011 | 09:05התכוונתי לחומר סיליקון דה אוקסייד כי קראתי שזה חומר מונע הקצפה ונקרא גם e 551 והוא אינו אמור להישאר במזון ולכן אני מסיקה שהוא לא בריא. בקשר לפורמולה, מכייון שהכדור לא מחליק לי בגרון אנ שוברת אותו לשניים, האם זה פוגם באפטקיביות של זה? אגב, הוא נשבר ממש מהר, ולדעתי גם אם לא אשבור אותו הוא יתפורר נורא מהר לאחר הבליעה. שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומרים מסוכנים?
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/03/2011 | 20:41לאילו חומרים התכוונת מאלו שציינת ? הפורמולה שהזכרת טובה לחיזוק השיער . זה לא מה שאני חושב עליו ,זה חשוב אם הפורמולה הספציפית הזו טובה לך .על מנת לדעת זאת צריך לאבחן בצורה נכונה ואני מניח שהמטפל נתן לך אותה לאחר שאבחן כאמור ... בברכה . אבי פלדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכיף :-)
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- פרוקטוז
- אנדומורפי
רופאים בתחום
ד"ר רענן הרץ
רפואה סינית
ד"ר גיל ברזילי PhD
רפואה משלימה
4.9
( 34 חוות דעת )
"גיל מטפל מזן נכחד אין כיום כאלה. מי שנמצא בידיים שלו זכה אין הקשבה הכלה הבנה ידע בכל התחומים רחב מאוד לבעיה שלך כמו שהוא מעניק לך. עזר לי מאוד בטיפול ואין ספק שאמליץ עליו . אחד ומיוחד"
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול