פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 92
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
דם עם הצואה13/03/2011 | 12:21גבר בן 30 בריא בדרך כלל בזמן האחרון (חודש בערך )יש לו לפחות 5 יציאות ביום האם זה נורמלי? וגם בשבוע האחרון יוצא דם עם הצואה ממה זה יכול לנבוע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צואה דמית לבן 30
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/03/2011 | 15:34שלום , קצת קשה לאבחן דרך אינטרנט ולכן רצוי לערוך מספר בדיקות כגון בדיקות דם לרבות ברזל ,מאגרי ברזל ו-B12, בדיקת צואה ,ובמידת הצורך קולונוסקופיה (לרוב ימליץ על כך הרופא אם יראה לנכון ) . צואה דמית עלולה לנבוע מהמון גורמים ולכן יש צורך בברור מעמיק יותר . בברכה. אבי פלד-רפואה סיניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צואה דמית לבן 30
-
כאבים בבטן תחתונהאירית 12/03/2011 | 23:01כאבים בבטן תחתונה כאב בהליכה מהירה בשיעולהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/03/2011 | 09:04היי, אולי יש קשר למאמץ אך קשה לאבחן מבלי לראות אותך . לכן אולי כדאי לבקש בדיקת אולטרה סאונד בטן מרופא המשפחה ולהחליט בהתאם . מקווה שעזרתי .הוסף תגובה
-
כאבים בבטן תחתונה
אירית 13/03/2011 | 08:58שלום שמי אירית בהמשך להודעה מאתמול הכאבים הם מתחת לבטן והאם יש קשר למאמץ אני בת 46 הכאב הוא בימים האחרונים אני לא לוקחת תרופות בדרך כלל בריאה הכאב הוא כשאני משתעלת,הולכת הליכה מהירה כאב בצד ימין ובצד שמאל מתחת לבטןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חסר המון מידע
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/03/2011 | 08:26שלום אירית, חסרים פרטים רבים כגון בת כמה את ? כמה זמן התופעה נמשכת ? תרופות ? האם הכאב נמצא כל הזמן/ לפרקים? צד ימין/שמאל/כל הבטן? ועוד ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
כאבים בבטן בצד ימיןדניאל 12/03/2011 | 23:02היי, אני בחורה בריאה באופן כללי, בת 26. בחודשיים האחרונים החלו לי כאבים באזור מותן ימין שמקרינים לאזור הצלעות ולאזור הגב, לעיתים גם עוברים לצד שמאל. הכאב לרוב הוא עמום ולא מדובר בהתכווצויות,כאב שנמשך לאורך זמן. ביצעתי בדיקות דם הכוללות גם תפקודי כבד, ספירת דם והן יצאו תקינות, כמו כן אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה יצא תקין פרט לעובדה שכיס המרה היה מכווץ ככל הנראה בשל שתייה מרובה (שנדרשה על מנת לבצע את האולטרא סאונד בטן תחתונה קודם לכן), אולטראסאונד וגינלי יצא אף הוא תקין. הכאב מתחזק בעיקר במצב שכיבה/ישיבה ומופיע לסירוגין, נחלש מעט לאחר ארוחה, מלווה בבחילות חזקות וגזים. לטענת רופאת המשפחה אין רגישויות במערכת העיכול (נבדק על ידי לחיצות באזורים שונים בבטן) ולכן לא ממליצה על ביצוע קולונסקופיה, לטענתה מדובר במצב נפשי המלווה בלחץ. אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה מראש על העזרה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בטן בצד ימין
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/03/2011 | 08:32שלום דניאל, לאחר שעברת את כל הברורים ואין ממצא (למשל אבנים בכיס מרה ) צריך לשקל גם את הפן הרגשי . האם את נמצאת במתח / לחץ בתקופה זו ? האם את סובלת גם מצרבות?טעם מר בפה ? מה רמת הברזל? B12 ? ניתן לתת מענה בעזרת דיקור סיני, תזונה נכונה וצמחי מרפא סיניים . את מוזמנת לקבוע פגישה במרפאתנו. :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בטן בצד ימין
-
בעיה במערכת העיכול - מעט ארוךשם בדוי 28/02/2011 | 15:01שלום רב, אני בן 19 ואני סובל מהדברים הבאים. לפני כחודש וחצי קמתי עם כאב בטן, הלכתי לשירותים והיו לי שלשולים חריפים לעיתים תכופות. בזמן כל שלשול הרגשתי כאב בטן ורעשים שהוקלו מאוד לאחר השלשול. בערך באמצע היום הפסיק אך חזר יום למחרת באותה המתכונת. באותה עת, הזמנו רופא שטען כי זה כנראה וירוס והמליץ לי לשנות את האכילה כדי שיפסיקו השלשולים. בנוסף, רשם לי להשתמש ב-Papaverine. אכלתי אורז, פירה, ביצה קשה וכו'. באותם ימים התעוררתי מספר פעמים בבוקר בגלל כאבים בישבן (ככל הנראה כי היה סתום), והתחלתי לחזור פחות יותר להרגלי האכילה הרגילים. אמנם פסקו השלשולים אך היה לי לחץ בבטן והייתה תקופה שהייתי נכנס לשירותים בתכיפות גבוהה מאוד. בשלב מסוים חל שיפור לזמן מה אך שוב המצב חזר לקדמותו. למרות שנרגע לתקופה מאוד קצרה, מההתחלה ועד עכשיו יש בעיקר: גזים, קרקורים, נפיחות בבטן שמדי פעם משתחררת ע"י גזים ו/או יציאות, יציאות לא סדירות (כל פעם יוצא משהו שונה – בעיקר גושים קטנים, צבע בהיר מהרגיל באופן יחסי), ריח רע מהרגיל (גם גזים וגם יציאות), לוקח הרבה זמן ומאמץ ליציאה מה שלא היה בעבר, רטיבות בישבן (מה שמאלץ אותי לשים נייר טואלט). לא יודע אם זה קשור אבל: היו מספר כאבי ראש, אפטות, שפתיים יבשות, פטריות באיזור החלציים. הלכתי לרופאת משפחה שהניחה שיש לי עצירות. הביאה לי אנציפלמד וערכת חוקן, בנוסף לשנות את התזונה ולאכול בעיקר ירקות, פירות ומוצרי חלב. אז אחרי ששיניתי את התזונה, הבטן במצב טוב יותר, פחות קרקורים ולחץ לשירותים. (בנוסף פחות כאבי ראש ואין אפטות, אך שוב לא יודע אם זה באמת קשור). עדיין יש נפיחות, קשה להוציא משהו (אם כן, חתיכות קטנות) וגזים. *האם הרופאה טעתה באבחנה וזה משהו אחר? מה עוד אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? ***אני גם לוקח כדורי פרוביוטיקה, עוזר אולי מעט. מצטער על האורך אבל השתדלתי שיהיה את מירב הפרטים. אודה מאוד על תשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לשם בדוי
רועי 12/03/2011 | 21:10אני לא רופא... אבל סבלתי מתסמינים דומים (אך לא לגמרי זהים) בשל זיהום בטפילי מעיים לאחר טיול במזרח. האם אכלת משהו מקולקל ו/או במקום בו רמת ההיגיינה לא גבוהה? בכל אופן, בקש מרופאת המשפחה לבצע בדיקת צואה לזיהוי טפילים. והטיפול במידה וקיימים כאלה.. זה כבר סיפור אחר. הרגש טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוקן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/03/2011 | 08:58שלום , חוקן ביתי אינו עובד על כל חלקי המעי אלא מגיע רק עד לחלחולת לעומת שטיפת מעיים ( הידרוקולוניק) שמטהר את כל המעי . הטיפול אינו כואב ( זה לא הכי כיף שבעולם אבל סביל :-) תוכל להתייעץ לגבי מחירים עם המרפאה .תאמר שאבי שלח אותך . 036439355/4הוסף תגובה
-
עוד משהו קטן
שם בדוי 01/03/2011 | 08:34קראתי באתרך לגבי השטיפה של המעיים. האם זה כואב? מה העלות? תודה.הוסף תגובה
-
תודה על התגובה, מה לגבי החוקן?
שם בדוי 01/03/2011 | 08:19קודם כל תודה רבה על התגובה. דבר שני, מה לגבי החוקן? האם כדאי בכל זאת לעשות אותו או שלא בהכרח? אולי באמת אבוא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/02/2011 | 17:42שלום,לא יודע לומר אם הרפואה טעתה באבחנתה ,אבל אין ספק שהמלצות התזונה אינן נכונות לשיטתנו (בעיקר החלק של הפירות ותוצרת החלב ) . למרות שיש שיפור במצבך ,יש לקבל הנחיות תזונתיות מפורטות בהתאם לאבחנה ברפואה סינית ולאחר מכן לשלב טיפול בצמחי מרפא אשר מחד יקלו על העצירות / תסמיני כאב,גזים וכו' ומאידך יטפלו בשורש הבעיה שמלכתחילה הובילה לתסמינים אלו .כאן זה יכול להיות פטריית קנדידה / טפילי מעיים שונים ועוד ,אך קשה לאבחן מבלי לראות אותך. ניתן לקבוע פגישת אבחון ויעוץ במרפאתנו .הוסף תגובה
-
לשם בדוי
-
בקע סרעפתיאתי בלכנר 11/03/2011 | 12:04בעבר סבל בעלי מבקע סרעפתי והרופא נתן לו תרופה שנוטלים כחצי שעה לפני האוכל- והיא מצפה את הקיבה במעין שכבת סיליקון - המחלה חלפה אצלו לחלוטין ולאחר חודשיים של טיפול ומאז אינו סובל ממנה כלל. כיום אני סובלת מאותה בעייה והייתי מעויינת באותו כדור אך לצערי איני זוכרת את שמו. האם תוכלו לעזור לי בשם התרופה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
דר' ראול רודריגז 11/03/2011 | 12:19שלום ,המון פעמים הסיבה לבקע נעוצה בחיידק ההליקובקטר פילורי . חיידק זה מדבק ואולי זו הסיבה שאת סובלת כיום ( אולי נדבקת מבעלך) "התרופה" שהוא קיבל כנראה מסוג נוגדי החומצה והיא כפלסטר ותו לא . כלומר התרופה אינה מטפלת בשורש אלא בסימפטום של צרבות,חומציות וכו' .הייתי ממליץ לבקש בדיקת דם לגילוי החיידק / תבחין נשיפה ( וכדאי גם לבעלך למרות שהוא אינו סובל כרגע . ניתן לטפל בשיטה הטבעית בעזרת צמחי מרפא . בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
-
(לת)רוי 09/03/2011 | 10:38אני בן 25 יש לי מחלת אסטמה וזהו , כבר כמה חודשים אני סובל מזה שכל פעם אני אוכל ישירות תופס אותי מין כאב בטן כמו שלשול נכנס לשירותים ומחרבן , הבעיה היותר רצינית שלאחר שאני מנגב ומתקלח לאחר מכן עובר שעה אני חוזר לבדוק מנגב עוד פעם ומוציא שעדיין יש .... למרות שאני מנקה טוב מאד ומתקלח ובודק לאחר המקלחת שהכל נקי אבל תמיד לאחר שעה זה קורה שפשוט אם מנגב את התחת לבדיקה אז אני מוציא שעדיין יש ... וזה כבר כמה חודשים מעל ל 6 חודשים העניין הזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אנטרוביוס ורמיקולריסמימי 06/03/2011 | 09:42שלום, אני סובלת חצי שנה מהדבקה חוזרת למרות הטיפול בורמוקס ושמירה על הגיינה ,בני הבית לא נדבקים ואינם סובלים כמוני,אני מבקשת להדגיש כי אני סובלת מכאבי בטן עזים ונפיחות ,טעם רע בפה ... האם יש תרופה אחרת ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 07/03/2011 | 08:47כמו שאמרתי קודם , תוכלי לקבוע פגישת ייעוץ וטיפול טבעי בעזרת צמחי מרפא סיניים. בהצלחה .הוסף תגובה
-
ורמוקס
מימי 07/03/2011 | 08:24שלום, אני מדגישה כי קיבלתי ורמוקס במינונים גבוהים במיוחד, במשך 10 ימים היה הכל בסדר,אחרי 10 ימים לקחתי שוב ורמוקס ,יומיים לאחר מכן הכל חזר לקדמותו...אני פשוט מיואשת ולא ישנה בלילות.. אין בגד בבית שלא הרתחתי.. כשהילדים היו קטנים והיו להם תולעים אמנם נדבקתי אך הטיפול עזר.. הרופאה טוענת כמובן שזה לא יכול להיות שהתרופה לא עוזרת.. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול טבעי
דר' ראול רודריגז 06/03/2011 | 18:03שלום מימי, האם חצי שנה את מטופלת בורמוקס?האם היה שיפור ? ניתן לטפל בזיהום הפרזיט בעזרת פורמולת צמחי מרפא משמידי תולעים .ניתן לקבוע פגישה במרפאתנו. בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
חיידק ירסיניהרז 06/03/2011 | 10:04שלום רב אחותי בת 11 והיא הייתה במגע לא ישיר (כמו בשירותים ומשחקים) עם ילדה אחרת במשפחה שעכשיו גילו שיש לה חיידק בשם ירסיניה. אחותי לאחר 3 ימים במגע איתה הייתה לה כאבי בטן לא חריפים בצד אחד ללא חום והקאות ושלשול וכל זה במשך יום אחד בלבד. אך היא כבר בריאה לגמרי כבר שלושה שבועות. רציתי לדעת אם היא יכולה להידבק במצבים כאלה ואם כן האם אפשר להירפא מהחיידק כי הבנו שזה חיידק עמיד? תודה רבה לך רזהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ESBL
דר' ראול רודריגז 06/03/2011 | 18:56טוב ..יש הבדל משמעותי בין שני חיידקים אלו ... יש לשלול את הימצאות החיידק ע"י תרבית( אם יש הפרשה כלשהי לוקחים משם למשל) חיידק זה ( ממשפחת E-coli ) ,גורם שכיח לזיהומים בדרכי השתן ובדם וניתן לכך טיפול אנטיביוטי מקיף.נכון לומר שאם מדובר בכזה אזי יש לו עמידות לאנטיביוטיקה המקובלת ואז הטיפול מורכב יותר (למשל "ארטפנם" ). בכל מקרה יש לעבור ברור רפואי על מנת לשלול /לטפל בו . ההמלצות של האורגנו לא יזיקו אך לא בהכרח יטפלו בחיידק זה . כדאי לקחת פרוביוטיקה בכל מקרה . בהצלחה .הוסף תגובה
-
טעות במידע לגבי החיידק
רז 06/03/2011 | 18:16שלום ד"ר ראול רודריגז מודה לך מאוד על תשובתך המהירה אך אימא שלי טעתה והיא אמרה שזה חיידק בשם ESBL אשר אומרים שהוא חיידק אלים ועמיד רציתי לשמוע איזה סימנים מאפיינים את מחלה זאת ואחרי כמה זמן הדבקה הם מופיעים האם לתת שמן אורגנו או צמחי מרפא אחרים גורמים למניעה של מחלה זאת האם לקחת את אחותי לבדיקות למרות שאין סימנים תודה רבה לך והמשך ערב נעים רזהוסף תגובה
-
טעות במידע
06/03/2011 | 18:10הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירסיניה
דר' ראול רודריגז 06/03/2011 | 18:09שלום רז , ברמה המערבית , ברוב המקרים התסמינים חולפים מאליהם ללא טיפול מיוחד (בעיקר אם אין מחלות רקע ).יש לעקוב אחרי הבדיקות .במקביל כדאי לקחת פרוביוטיקה במינון גבוה יחסית (2-3 כמוסות ביום),שמן אורגנו ואולי אף לשקול טיפול בצמחי מרפא סיניים. כמו כן ,אפשר לקבוע פגישת יעוץ מקיפה במרפאתנו . בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ESBL
-
פרוקטיטיסאדי 04/03/2011 | 13:33שלום, בדקית רטרטוסקופיה הצביעה על כך שאני לוקה ב"פרוקטיטיס עם רירית מדממת במגע קל". בקרוב אעבור בדיקת קולונוסקופיה מלאה. בינתיים לא ניתן לי כל טיפול תרופתי ואני סובל מכאבי בטן קלים , צורך ללכת לשרותים לעתים תכופות ויציאות עם ריר והפרשות. האם יש טיפול טבעי להקלה עד לאבחון מדיוק של הבעיה? תודה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרוקטיטיס
דר' ראול רודריגז 04/03/2011 | 15:48שלום אדי, ניתן לטפל בהצלחה בעזרת צמחי מרפא ושינוי תזונתי ללא טיפול תרופתי . קודם כל יש להפסיק ולהימנע מתוצרת חלב לחלוטין . במקביל אתה יכול להגיע למרפאתנו לצורך התאמת טיפול לבעייתך . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוקטיטיס
-
סליחה, התכוונתי ל גיהוקיםרות 02/03/2011 | 16:54חיפשתי מילה יפה לגרפס,לא הייה לי נעים לכתוב אותה כאן. בתקווה שאני מסבירה את עצמי נכון, יוצא הרבה אוויר מהקיבה,למרות שלא העמסתי עליה כלום. בברכה רותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מתח כגורם
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/03/2011 | 20:56שלום רות , כמו שרשמתי לך בתגובה הקודמת (כתבת לי שתי שאלות הגבתי כנראה בשנייה ) בהחלט זו יכולה להיות אחת הסיבות .הוסף תגובה
-
תודה ד"ר אבי
רות 02/03/2011 | 18:32אכן כן ,הייתה לי גם צרבת חד פעמית,כי עישנתי הרבה(ילדה רעה) שתיתי לבן בלגימות קטנות(איני שותה חלב). רציתי בבקשה לדעת,אם יכול להיות שהסיבה היא סטרס? אגב, אני ממש מתחברת לרפואה אלטרנטיבית. אני יודעת שלכל תרופה שלוקחים(כמעט)צריך לקחת עוד תרופה לסתור תופעות לוואי,הקיצר,ממש לא רוצה לקחת המון תרופות. בברכה רותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/03/2011 | 18:23אגב ברמה המערבית אם יש גם צרבות,כאבים ברום הבטן,נשירת שיער,ברזל ו-B12 נמוך , כדאי לבחון הימצאות של חיידק הליקובטר-פילוריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתח כגורם
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- נוטרן 2
- הזנת יתר
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול