פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 93
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
שיהוקיםרות 02/03/2011 | 16:47שלוב רב אתמול,לאחר שהתרגזתי לא מעט,החלו לי שיהוקים מרובים. הייתי כמעט בצום,לא אכלתי שום דבר(איני מסוגלת לאכול שאני עצבנית). זה הייה ממש מוגזם,גם לאחר שתיית רבע כוס מיים.השיהוקים המשיכו. הציעו לי לשתות סודה,זה לא ממש עזר. קראתי ששיהוקים מרובים יכולים לנבוע מסטרס. למרות שזו רק פעם שנייה שתוקף אותי,אני מעוניינת לדעת מה עושים במצב זה. איני אוכלת ארוחות כבדות או מלאות,רק פרוסת לחם עם כוס מרק שאני מכינה,(לא משקית). אודה לתשובתך. הנני בת 58 רזה, בצעירותי שהייתי נרגשת, עצבנית,היו לי כאבי בטן,וידעתי שזה בגלל האופי שלי,לכן לא התרגשתי במיוחד. היום שכבר איני כל כך צעירה,זה דיי לא נעים. בברכה רותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גיהוקים /שיהוקים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/03/2011 | 18:22שלום רות, שני אלו מעידים ברפואה הסינית על תנועה לא נכונה של האנרגיה כלפי מעלה ובהחלט יכול להיות קשור למתח רגשי . תרופת סבתא ידועה היא לשתות 20 לגימות קטנות בזה אחר זה מכוס מים .לרוב עובד מהר .אבל עדיין מדובר בטיפול משני ורצוי לטפל בשורש העניין שהוא לשיטתך -כעס ,סטרס וכו' . בנושא זה יש לרפואה הסינית ניסיון רב ויכולת לעזור בעזרת צמחי מרפא סיניים,דיקור סיני ותזונה . אבי פלד :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיהוקים /שיהוקים
-
לשון לבנה ושלשוליםרומי פולאק 02/03/2011 | 12:52יש לי תחושה של חספוס בלשון, יובש, ולשון לבנה/ צהובה.אינני סובלת מצרבות, אך אזור הפה הלשון והגרון מפריעים לי מאוד. אשמח מאוד לתשובה כי כבר הלכתי למספר רופאים ושום דבר לא עזר. כמו כן יש לי גם שלשולים וכאבים ברום הבטן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינויים בצבע וחיפוי הלשון
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/03/2011 | 18:15שלום רומי,חלק מהכלים שיש לרפואה הסינית הוא אבחנת לשון .הרפואה המודרנית פחות מתייחסת ללשון . ברפואה סינית הלשון משקפת את מצב האיברים בגוף ושינויים בצבע ו/או בחיפוי מעידים על חומרת הבעיה . קצת קשה לאבחן מבלי לראות אותך אבל התסמינים שציינת (שלשולים וכאבי בטן )מחזקים את ההשערה שיש מה שנקרא בפי הרפואה הסינית :"לחות חמה בקיבה ו/או במעיים" . בינתיים מומלץ להימנע ממזונות חריפים,מטוגנים ומתובלים ,להוסיף פרוביוטיקה ויותר מכך אני ממליץ לקבוע פגישה במרפאתנו לצורך קבלת טיפול טבעי (צמחי מרפא ותזונה טבעית ). מקווה שעזרתי. אבי פלדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינויים בצבע וחיפוי הלשון
-
לשון לבנה ושלשולים (לת)רומי 02/03/2011 | 12:54יש לי תחושה של חספוס בלשון, יובש, ולשון לבנה/ צהובה.אינני סובלת מצרבות, אך אזור הפה הלשון והגרון מפריעים לי מאוד. אשמח מאוד לתשובה כי כבר הלכתי למספר רופאים ושום דבר לא עזר. כמו כן יש לי גם שלשולים וכאבים ברום הבטן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עזרה בבקשה!28/02/2011 | 16:25שלום רב, אני מתנצלת מראש על האורך, אבל אין דרך לתאר את הסבל שאני עוברת בצורה קצרה יותר, מקוה שתוכלו לעזור לי. אני בת 34, כבר שנה סובלת מבעיות במערכת העיכול. הכל התחיל לאחר מס' דברים חדשים שעשיתי בחיי (שכתבתי בהמשך) וכבר שנה שאני הולכת למטפלים אלטרנטיביים כמעט מכל התחומים (אירידולוגיה, ביקום, רפואה סינית, אייפק) ועדיין אין תוצאות. הסימפטום המוזר הראשון היה- בטן תחתונה קצת נפוחה שהתעלמתי ממנה, לאחר 3 חוד' התחלתי לסבול מאורטיקריה (סרפדת) שהופיעה בכל הגוף, הרופאים אמרו כי מדובר באורטיקריה כרונית ויהיה עלי לקחת אנטיהיסמינים עד שהגרד יעבור אם בכלל. במשך 7 חודשים חייתי על אנטיהיסטמינים ואם לא הייתי לוקחת כדור- הייתי מטפסת על הקירות מגרודים. אחרי 7 חוד', יום אחד פתאום הרגשתי גל חום שעולה מהבטן התחתונה כלפי מעלה לבטן העליונה, מאז התחלתי לסבול משילשולים ועצירויות לסרוגין, תפיחות בבטן העליונה, נפיחויות חזקות, גזים עם ריח לא נעים, צואה מפוררת וניתן לראות את האוכל הלא מעוכל בצואה, מידי פעם דגדוגים בפי הטבעת, באוזניים ובאף, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, נשירת שיער חזקה ואקנה במצח, זה הגיע למצב שלא יכולתי לעמוד על הרגליים. עשיתי את כל בדיקות הדם האפשריות כולל 7 בדיקות צואה לטפילים, בדיקות נשיפה לחיידק הליקובקטר, קולונוסקופיה, פעמיים גסטרוסקופיה עם משטחים לצליאק וחיידק הליקובקטר שיצא שלילי ובדיקת קפסולה של המעי הדק. הרופאים אמרו כי הכל תקין והרימו ידיים. היות ושום דבר לא עזר פניתי לרפואה הטבעית, בהתחלה נאמר לי שאולי זה קנדידה וכבר שנה שאני בדיאטה ללא אלרגנים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, סוכר, קמח לבן, שמרים וכו'. עם תחילת הדיאטה אמנם הגרודים הכרוניים עברו אבל אחרי מקלחת יש עיקצוצים בעור (בעיקר בגב כפות הרגליים) ומידי פעם פתאום מופיעות פריחות בעור. מטפלים אלטרנטיביים אחרים אבחנו כי מדובר בטפילים ועשיתי הרבה סוגי טיפולים (ביקום - זאפרים, אירידולוגית נתנה צמחי מרפא, ועוברת גם דיקור סיני אצל מטפלת ידועה, אייפק- לרגישויות למזון וטיפול במי כסף), רופאים קונבנציונאליים גם נתנו טיפול באנטיביוטיקה לטפילים למרות שלא מצאו (פרוטוציד, אסקזול ואזניל). כמובן שכל השנה אני נוטלת פרוביוטיקה. לצערי, עדיין לא נפתרה הבעיה, מערכת העיכול עדיין כואבת עם כל הסמפטומים שציינתי. כבר כמעט שנה עם תזונה מסויימת בלבד. אני עוברת סיוט שלא ניגמר, אין אבחנה ברורה או מוכחת כי לא נמצאו טפילים, אני נעדרת מהעבודה כבר 7 חודשים עקב המצב ולא יודעת מה לעשות. השינויים שקרו לי לפני שהכל התחיל הם: הייתי 4 חוד' בחו"ל (שבוע וחצי מתוכם בתאילנד - פעם ראשונה בחיי), אחרי חודשיים ראיתי את הנפיחות בבטן ובאותו זמן גם התחתנתי (לא אכלתי טוב באותה תקופה..) ויחד עם זאת גם קיבלתי חיסון נגד אבעבועות רוח. חודשיים לאחר מכן הופיעה האורטיקריה ו- 4 חוד' אחר"כ התחילו הכאבים בקיבה והנפיחויות. בעלי כבר ספקן לגבי מטפלים אלטרנטיביים מכיוון שלא הועיל דבר וכנ"ל לגבי הרפואה הקונבנציונאלית (עד כה השקענו קרוב ל- 50.000 ש"ח). מה זה יכול להיות?? אם זה טפילים אז למה לא נפתרתי מהם עד עכשיו ולמה לא גילו אותם בכל בדיקות הצואה שעשיתי? מה זה עוד יכול להיות? אשמח אם תוכלו לעזור לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/03/2011 | 18:38יכול להיות שהחיסון הוא כגורם אך אני יותר מכוון לתרופות שקיבלת . כך או כך הטיפול אשר אנו מציעים יאזן את פלורת המעי ,יחזקת את מערכת החיסון ויביא להפסת הגרד . :-)הוסף תגובה
-
המשך
01/03/2011 | 16:29תודה אבי על תשובתך המהירה. אני הייתי אצל פרופסור למחלות טרופיות, נעשו לי בדיקות צואה וגם סרולוגיה דם ולא נמצא דבר. יכול להיות כי החיסון שקיבלתי נגד אבעבועות רוח (חודשיים לפני שהתחילה האורטיקריה) היא זאת שגרמה לשינוי פלורת מעיים? יכול להיות שבכלל מדובר בפגיעה במערכת החיסונית במערכת העיכול? ואם כן.. האם יש טיפול גם לזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/02/2011 | 17:55שלום,צר לי לשמוע על סבלך .ברמה הקונבנציונלית על מנת לאבחן טפילים ספציפיים (נוכח עדותך שהכל התחיל מתאילנד ) ניתן לפנות למחלקה המטפלת במחלות טרופיות /מזהמי מערכת העיכול ושם לערוך בדיקת צואה מפורטת ו/או בדיקות נוספות .יחד עם זאת הטיפולים התרופתיים שקיבלת היו אמורים לענות על סבלך במידה והיה כזה טפיל. מזווית הראיה של הרפואה סינית ,ריבוי התרופות שקיבלת הרס את צמחיית המעיים התקינה ( "החיידקים הטובים") ומכאן להתרבות מזהמים כגון קנדידה (אבל לא רק ) ומכאן אולי גם התסמינים שאת חווה . לגבי האורטיקריה - הנושא פתיר בהחלט ללא כימיקלים .! מניסיוני צמחי מרפא סיניים יביאו לריפוי מהיר יחסית של הגרד ושילוב נכון של הצמחים עם תזונה נכונה יביאו גם לריפוי התחושות שציינת. ניתן לקבוע פגישה במרפאתנו. מקווה שעזרתי . אבי פלד -רפואה סינית ותזונה טבעיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
-
בעיות בקיבה28/02/2011 | 19:13שלום וברכה, אני אישה בת שלושים וסובלת בתקופה האחרונה מהבטן. זה התחיל בהליקובקטר פילורי שהובחן אחרי הרבה זמן בתבחין נשיפה, אחרי שלקחתי אנטיביוטיקה שעזרה אבל עדיין אני הרבה פעמים מרגישה לא טוב עשו לי גסטרו סקופיה וקולונוסקופיה (הצליחו לעשות רק חלק מהבדיקה) מצאו שיש לי גסטריסיס כרוני וZ LIne חומציות בושט, ניסיתי מס' טיפולים כמו דיקור סיני, הילינג, רפלקסולוגיה ואפילו איבחון דרך הלשון וגלגל העין נתנו לי תרופת צמחים ועשיתי גם שינוי תזונתי, מה שעזר בעיקר זה השינוי התזונתי אבל עדיין לא אני הרבה פעמים מרגישה לא טוב, עשיתי בדיקת דם היום ומצאו שיש לי כדוריות דם לבנות נמוכות. האם יש לך עצה מעבר למה שעשיתי, צריך להיות לי בדיקת סיטי עוד יומיים ולמרות שלא רציתי בגלל הקרינה נראה שאין לי הרבה ברירות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/03/2011 | 09:11שלום,אין ספק ששינוי תזונתי עשוי לסייע לבעייתך ,אך לא תמיד זה מספיק . חשוב לשלב מספר מרכיבים גם יחד על מנת להביא לריפוי שלם.מניסיוני בטיפול בבעיות כמו שהצגת,צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחנה (ולאורך זמן ,משהו כמו מספר חודשים ) ,דיקור סיני,תוספי תזונה (על מנת להחזיר לגוף מינרלים כמו ברזל וויטמין B12 שבדרכ נמצאים בחוסר אצל אלו הסובלים מתסמיני הליקובקטר) . לאחר שתעברי את כל הברור הרפואי תוכלי לקבוע פגישה במרפאתנו וננסה לעזור . בהצלחה .:-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
גמילה ממשלשליםלי 28/02/2011 | 22:34ערב טוב, אני נמצאת מזה כחודשיים בתהליך גמילה ממשלשלים (לאחר 8 שנים רצופות / 16 כדורים ביום) כיום עומדת על כדור אחד בלבד. מזה כשבועיים ללא יציאות כלל , נפיחות בבטן , כאבים חזקים מאוד בצד שמאל של בטן תחתונה. ברצוני לדעת האם זה נורמלי? מתי מתוך ניסיונך אמורה להיות יציאה (חשוב לציין שאני אוכלת לפי תפריט מאוזן + פעילות גופנית סדירה) האם עלייה במשקל במהלך השבועיים האלו היא תקינה? האם יש משהו שיוכל לסייע לי או שיש לתת לטבע לעשות את שלו? תודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/03/2011 | 09:05שלום לי ,בת כמה את ? נוטלת תרופות נוספות ? שבועיים ללא יציאות זה לא תקין כלל ולא צריך לחכות "לטבע" .לצערי המעי שלך "עצל" נוכח המשלשלים שנטלת ככ הרבה שנים וחשוב מאוד להתרוקן ואת זה ניתן לעשות ע"י חוקן. יחד עם זאת תזונה נכונה כולל שתית נוזלים,פעילות גופנית ושטיפת מעיים (הידרוקולוניק) עשויים לסייע רבות בהמשך התהליך. ממליץ לך לקבוע פגישה להידרוקולוניק (ותוכלי גם לקבוע פגישת ייעוץ ברפואה סינית)- (דיקור ,צמחי מרפא ותזונה ) על מנת לחזק את מערכת העיכול עד כמה שניתן . בהצלחה . אבי פלדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
כאבים בבטן תחתונה המלווים בבחילהג'ן 24/02/2011 | 10:34שלום, אני בת 26 ובמהלך השבועיים וחצי האחרונים אני סובלת מכאבים עוויתיים בבטן תחתונה שמוחמרים מאוד בעת יציאה, אך ללא שינוי משמעותי בסוג היציאה וללא שינוי משמעותי בכמות הגזים. ביומיים האחרונים הכאבים הוחמרו אף יותר ובעת הופעת כאב הבטן, מופיעה גם בחילה שעוברת לאחר שכאב הבטן חולף. עלי לציין כי לפני מספר שנים סבלתי מסמפטומים דומים אשר כללו גם ריבוי גזים. עשיתי בבירורים שכללו גסטרוסקופיה (שיצאה תקינה וללא סימן למחלת הצליאק) ובדיקת אי סבילות ללקטוז שיצאה חיובית. בעקבות זאת שיניתי את הרגלי האכילה והתחלתי לקחת גלולות לקטאט, אך הדבר לא שינה את הסימפטומים ולאחר זמן מה חזרתי להרגלי האכילה הישנים שלי והסימפטומים פשוט נעלמו. הפעם, קיבלתי מרופא המשפחה הפניה לUS בטן תחתונה, כליות ודרכי שתן. רציתי לדעת ממה יכולים לנבוע כאבי הבטן והאם יש עוד בדיקות שרצוי לעשות? תודה מראש, ג'ן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/02/2011 | 18:01לכאבי הבטן סיבות רבות ורצוי תחילה לבצע את הבדיקות ולאחר מכן לאבחן . במידה וUS יצא תקין אזי יש מקום לחשוב על קולונוסקופיה ובדיקת צואה למזהמים .עם כל הנאמר עד כה , את אומרת שיש אי סבילות ללקטוז .האם את אוכלת בכל זאת תוצרת חלב ? אם כן יש להפסיק מיד . בכל אופן ,הרפואה הסינית מציעה פתרונות יעילים לתופעות שאת מציינת ורצוי לקבוע פגישה במרפאתנו לאחר הברור הרפואי . אבי פלד רפואה סינית ותזונה טבעיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
-
-
צליאקחנה .ב. 26/02/2011 | 17:11שלום רב, אני בת 38, אחרי 3 לידות. לפני 8 שנים לאחר הלידה הראשונה אובחן אצלי צליאק. עשיתי בדיקות דם והתוצאה היתה חיובית מובהקת. נאמר לי שעליי לשמור על דיאטה נטולת גלוטן כל החיים. אני מתקשה מאוד לשמור ואוכלת הרבה מאכלים אסורים ואיני סובלת עקב כך, מלבד נפיחות בבטן. שאלתי היא האם ניתן לערוך לי בדיקת דם נוספת ובכך לשלול או לאשר את קיום המחלה, או שעליי לעבור בדיקת קולונסקופיה לשם כך, יש סיכוי שהמחלה אולי עברה ואין כבר צורך בדיאטה החריפה? אודה על תשובתכם.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
חנה.ב. 27/02/2011 | 20:04תודה לך על תשובתך המהירה. הרבה בריאות לכלנו!.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צליאק
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 27/02/2011 | 09:36שלום חנה, מחלת צליאק /רגישות לגלוטן אינה "עוברת" כמו שאת מספרת "הסבל היחידי" שלך הוא נפיחות בבטן שזו חצי נחמה בהשוואה לאנשים הסובלים משלל תסמינים קשים . כך או כך מאחר והצליאק אובחן יש להימנע מכל המזונות המכילים גלוטן .הוסף תגובה
-
תודה
-
חיידק בורליהbilbul 26/02/2011 | 18:16היי, כיצד ניתן להבחן הידבקות בחיידק בורליה?יש מעבדות מסויימות שניתן לבצע אצלם את הבדיקה? מהם התסמינים למחלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בורליה ומחלת ליים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 27/02/2011 | 09:59שלום, חיידק זה מזוהה עם מחלת הליים ו"קדחת המערות" אשר מועברת ע"י קרצייה . התסמינים מגוונים החל מכאבים,חום ועייפות עד לתסמינים קיצוניים יותר (במידה והחיידק אינו מטופל) כגון פגיעה במערכת העצבים ומערכות אחרות בגוף. ניתן לאבחן ע"י בדיקת מעבדה לאחר שהרופא יזהה שאכן מדובר בעקיצה של קרצייה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בורליה ומחלת ליים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- הזנת על
- דיאטנות
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול