פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 94
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
דלקת ברירית הקיבהנטע 24/02/2011 | 11:53שלום. אתמול השתחררתי מבית החולים אחרי שלושה ימי אשפוז. הגעתי לבית החולים עם כאבי בטן עזים והקאות, כל הבדיקות יצאו תקינות (נשים, דם, שתן וכו') ולכן הוחלט לאשפז אותי עד למציאת הבעיה. תחילה חשבו כי מדובר בקלקול קיבה (מה שנשלל בסופו של דבר). באשפוז עברתי אולטראסאונד לכיס המרה ונמצא תקין. במהלך השבוע טופלתי בפפברין ובלוסק. הכאבים פחתו אך שוחררתי מבית החולים ללא הבחנה מדויקת ועם השערה כי מדובר בדלקת ברירית הקיבה. אני עדיין עם כאבים ועם המלצה מבית החולים להמשיך לוסק חודש ימים ואם לא יעזור לעשות בדיקת גסטרו. חשוב לציין כי בעבר היה לי חיידק בקיבה - אלקטרו בקטר וטופלתי בקוקטייל כדורים שעזרו. כאבי הבטן לא עוברים ואני נוטלת משכחי כאבים. האם יש מומחה גסטרו מומלץ? מה עליי לעשות?? אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 24/02/2011 | 12:06שלום נטע,לאחר התקף מסוג זה לוקח זמן לחזור לשיגרה (אפילו עד שבועיים).ההמלצות שניתנו לך הן שבשגרה מבחינת הפרוטוקול הרפואי . מניסיוני אוכל לומר לך כי יש סבירות גבוהה שהחיידק (הליקובקטר פילורי) חזר ומומלץ לערוך תבחין נשיפה /גסטרוסקופיה על מנת לשלול /למצוא אותו. מאידך, הטיפול בעזרת צמחי מרפא ותזונה טבעית עשוי לתת מענה מהיר יותר ולכן ממליץ לך לקבוע פגישה במרפאתנו. בינתיים הימנעי ממזונות חמוצים,חריפים,מטוגנים,אלכוהול וקפאין. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
-
ריבוי גזיםלילך 23/02/2011 | 18:21שלום, לבן זוגי יש בעיה שמאוד מפריעה, יש לו הרבה גזים במהלך היום לפעמים אומר שלא יכול להתאפק ואכן מוציא למרות שאני לידו או במקום ציבורי. מה יכולה להיות הבעיה? כמו כן היציאות שלו לא קלות ולוקח לו זמן כדי לעשות יציאה . אשמח להתייחסות בנושא. תודה לילךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 24/02/2011 | 10:56הי רוב הסיכויים שאכן המדובר בתזונה לקויה אך למען הסר ספק ,נוכח גיל ובעיית היציאות כדאי לערוך בדיקת צואה לדם סמוי ו/או קולונוסקופיה . לאחר שיתברר כי הכל תקין ממליץ לקבוע פגישה במרפאתנו.הוסף תגובה
-
מידע נוסף..
24/02/2011 | 10:02הוא בן 40 ,כבר כמה שנים יש את העניין,לוקח תרופה נגד לחץ דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גזים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 24/02/2011 | 09:49שלום,בן כמה הוא ? האם סובל המון שנים מכך ? תרופות ? הבעיה בהחלט אינה נעימה ויחד עם זאת פתירה . שינוי תזונתי ,נטילת תוספי תזונה /צמחי מרפא עשויים להקל במידה רבה . בינתיים כדאי להוסיף שומר,קמומיל,ג'ינג'ר,נטילת פרוביוטיקה איכותית. -לקבוע פגישה לאבחון מקיף יותר .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
כאבי בטןאנונימי 23/02/2011 | 15:11שלום, אני בן 15 וחצי, כבר כמה חודשים אני סובל מכאבי בטן שונים, בכל חלל הבטן. עשיתי בדיקות דם מס' רב של פעמים (צליאק, ביוכימיה, ספירות, שקיעת דם, דלקתיות, שרירים, פרקים) וצואה ושתן שיצאו תקינות, גם אולטרהסאונד לבטן עליונה ותחתונה יצא תקין. הייתה הפסקה בכאבים, והם חזרו בשבועיים האחרונים שוב.. יש מידי פעם עצירויות, יש לי המון גזים, ומידי פעם גם נפיחויות (בעיקר אחרי ארוחות). הייתי אצל המון רופאים, קיבלתי הפנייה לגסטרו שרק בחודש הבא יש לי תור, אני משתדל לאכול בריא (לא אוהב פירות וירקות אבל משתדל כמה שיותר כן), שותה המון מים, לוקח תוספי תזונה. הכאבים כעת מתמקדים בצד ימין בטן תחתונה בערך, הכאב קצת מקרין למפשעה ולירך, שאני שוכב אני מרגיש פחות כאבים עד הפסקה שלהם, מה אני יכול לעשות בנתיים עד שיהיה לי את הבדיקה של הגסטרו? קראתי על פיברומיאלגיה ומעי רגיז ובאמת הרגשתי שרשום שמה מה שאני חווההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 24/02/2011 | 09:43שלום,בינתיים כדאי להפחית משמעותית את הפרות (מקסימום פרי אחד ליום ולהימנע מפרות הדר! ) כמו כן כדאי לאמץ תזונה נטולת מזונות מעובדים,קמח לבן,סוכר לבן בצקים וחטיפים .כדאי גם להימנע מתוצרת חלב. לאחר שתתבררנה תוצאות הגסטרו ,אתה מוזמן לקבוע פגישת ייעוץ וטיפול במרפאתנו .הוסף תגובה
-
עוד משהו
אנונימי 23/02/2011 | 15:14אין חום או ירידה במשקל..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
-
קולונוסקופיה סיכוניםקארין 22/02/2011 | 11:39שלום, האם בדיקת הקולונוסקופיה עלולה לפגוע ברחם האישה.?? האם לעשות את הבדיקה בגיל 26 הוא מוקדם מדי, או שזה לא משנה? והאם הבדיקה הווירטואלית בC.T גם שוללת את כל הדברים שבדיקת קולונוסקופיה שוללת ? או שהיא פחות מדוייקת-כלומר יותר כללית? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיכונים
דר' ראול רודריגז 23/02/2011 | 13:08שלום קארין , לכל בדיקה פולשנית יש רמת סיכון ולכן גם מחתימים אותך לפני תהליכים כאלה . יחד עם זאת קולונוסקופיה נחשבת לבדיקה בטוחה ובשימוש נרחב ביותר . הבדיקה הוירטואלית פחות פולשנית אך מדובר ב-CT וכאן יש קרינה ( אמנם פחותה מ-CT "רגיל") ,כמו כן הבדיקה לא בסל הבריאות . מהי הסיבה שאת מעוניינת לעשות בדיקה זו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכונים
-
תודהמור 22/02/2011 | 21:01היי לכולם, אין לי שאלה אבל יש לי שיתוף שקשור לד"ר ראול שבמקרה ברשת יצא לי לקרוא על המלצתו לנטילה של שמן קוקוס. לפני כשנה וחצי כלבתי המתוקה פיתחה בעיית עור שהתחילה בקטן, לקחתי אותה לוטרינר וכידוע בעיות עור גם בבני אדם הן נורא קשות לטיפול ואבחון נכון. לצערי הטיפול לא צלח, גם לא הטיפול השני, לא השלישי, לא החמישי,בינתיים הבעיה רק החריפה והתפשטה לחצי גוף. גם לא וטרינרים אחרים עזרו, גם לא רופא עור לבעלי חיים שזוהי אמורה להיות התמחותו שהטיפול שהוא נתן לה הכי החריף את מצבה. אפילו לא וטרינרית הומאופטית ( שלזכותה יאמר שלפחות לא גרעה בניגוד לשאר הרופאים הקונבנציונליים). במשך שנה וחצי כלבתי הובאסה בשמפואים כימיים, אנטיביוטיקה דרך הפה, במשחה, מזונות היפואלרגניים, סטרואידים ומה לא... כשמצבה מטיפול לטיפול רק מחמיר!! מאחר שזכרתי שראול ממליץ על מריחה של העור עם שמן קוקוס אורגני כשמן שמטיב עם עור הפנים ושזהו שמן אנטי פטרייתי חזק חשבתי לעצמי לנסות גם את זה... לאחר שתי מריחות ראיתי שיפור.. שיפור שלא הגיע במשך שנה וחצי.. לאחר שבועיים של מריחות 2-3 בשבוע וכמות קטנה באוכל, הכלבה שלי קיבלה את עורה בחזרה! השיפור הוא עצום, מדהים, משגע! העור נהיה חלק, כל הקראסטים הצטמקו לבלי שיעור, בעצם השיפור הוא מעל 90% מאיך שהיתה עד לפני שהתחלתי למרוח את השמן וזה רק הולך ומשתפר!! אז אחרי טיפולים ובדיקות שעלו אלפי שקלים, תרופות וחומרים כימיים שרק הרסו את מערכת החיסון של הכלבה שלי ורק החלישו אותה, ההחלמה הגיעה בצנצנת שעולה 50 ש"ח. טבעית, פשוטה וללא תופעות לוואי. אני רוצה שאנשים ידעו שהשמן הזה הוא האנטיביוקיה בין החזקות שקיימות בטבע, אנטביוטיקה שעושה פלאים. וכל מי שבריאותו ובריאות חיית המחמד שלו חשובה לו כדאי לו לנסות, רק טוב יצא מזה. אז שוב, תודה תודה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כיף לשמוע תודה !
דר' ראול רודריגז 23/02/2011 | 13:02הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כיף לשמוע תודה !
-
אבנים בכיס המרהשעיה 21/02/2011 | 19:07האם קיום אבנים בכיס המרה יכולים להיות גורם לתופעות הבאות: בחילה המלווה בצריבה באיזור הבטן המרכזית לאחר כל אכילה . איבוד תחושת טעם למזון. חולשה כללית. המזון, מבושל, המבוסס ברובו על ירקות שאינם גורמי גזים. אימי בת 83הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אבנים בכיס המרה
שעיה 22/02/2011 | 22:40תודה על תשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבני מרה
דר' ראול רודריגז 22/02/2011 | 09:46שלום ,בהחלט ייתכן ,אבל יש מצבים נוספים שעלולים לגרום לכך ולכן חשוב לאבחן ע"י רופא ,אולטרא סאונד /בדיקות דם מתאימות .הוסף תגובה
-
אבנים בכיס המרה
-
שלום רב.לימור 16/02/2011 | 12:47אני בחודש שמיני להריוני ואני מזה מספר ימים מיואשת עד כדי דמעות. יש לי תופעה מוזרה לאחר שחזרתי מבית חולים בשל צירים מוקדמים ואולי תוכלו לתת לי מענה. אלף יש לי שני טחורים שעדיין לא טופלו וכל איזור פי הטבעת צורב לי ושורף לי. מזה מספר ימים אני מרגישה כאילו כל רגע עומד לצאת לי שילשול ויוצא מין נוזל כזה צואתי וגזים נוזליים ואז שאני באה להוציא הקיבה תקועה ולא יוצא כלום וזה עושה לי כאבי תופת. בכל פעם יוצאת חתיכה קטנה כזו כאשר אני מתאמצת בחוזקה ברמות שזה גורם לי כאבים או שיוצא על התחתון. מעבר לכך כשמתחיל לי הנוזל הזה והרצון כביכול לשלשל, מה שלא יוצא כלום בסוף, זה עומד לצאת לכיוון פי הטבעת ואז אני מרגישה שריפה ענקית במקום ומתחילה לצרוח מכאבים. אינני יודעת כיצד להגדיר את הבעיה שיש לי מעולם לא נתקלתי בדבר כזה, זה לא עצירות ולא שילשול. האם התופעה הזו מוכרת בהריון? מזה יכול להיות? האם זה וירוס? שלשום ניסיתי נר גליצרין אחד מה שגרם להחמרת התופעה שכל רגע זה עומד לצאת ויוצא משהו מימי, אך צואה ממש לא יוצאת, רק חתיכה קטנה פה ושם, פעם קשה כמו סלע ופעם רכה יותר. אינני יודעת מה לעשות אני אוכלת רק אורז לבן כדי לעצור את הנוזל המימי הזה והצואה הנוזלית שכל פעם מלכלכת את התחתון, אני מתקלחת עשר פעמים ביום וכל פעם זה מתחיל מחדש. מה עושים? יכול להיות שנדבקתי בחיידק כלשהו? האם השריפה הזו והכאב יכולים להיות כתוצאה מהטחורים? בכל פעם שאני שותה או אוכלת דברים שמעודדים יציאה, הקיבה מתחילה לפעול, אני מרגישה כאילו כל רגע זה עומד לצאת, זה מתחיל לשרוף ברמות על ואז שאני באה להוציא זה נתקע ומלכלך עוד קצת ועוד קצת. אני מפחדת לשתות ולאכול ואני מפחדת שאני לא עושה נזק להריון. אנא ענו לי בהקדם אני מיואשת וחסרת אונים. לימורהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 21/02/2011 | 15:24לא הייתי ממליץ להשתמש בו בהריון ללא המלצת רופא !הוסף תגובה
-
טחורים בהריון
אליה 21/02/2011 | 13:44הסיפור שלך מאוד מזכיר לי את שלי בתקופת ההריון. מכיוון שאני מעדיפה לא לקחת תרופות אלא רק ויטמינים (בהריון הייתי חייבת לפעמים לקחת בניגוד לאמונתי) אבל בקשר לטחורים הרופא המליץ לי על בוטשר'ס ברום Butcher`s Broom (Ruscus aculeatus) של סולגאר. זה תוסף תזונה טיבעי והייתי לוקחת אותו 3-4 פעמים ביום. שזה עבר המשכתי לקחת 1 ביום במשך שבועיים. בהצלחה ובריאותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחורים בהריון
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/02/2011 | 10:59שלום ,תחילה אני מניח שהיית אצל הרופא . מה מסקנתו ? הציע משחה ? התופעה נשמעת מוכרת אך בכל מקרה קשה לאבחן מבלי לראות אותך ולכן אנסה לתת טיפים כלליים. כדאי לאכול דגנים מלאים כגון אורז מלא, גריסי פנינה , כוסמת , קינואה וקטניות ( שעועית יבשה,חומוס, מאש, אזוקי ועוד ) כדאי להימנע ממזונות שומניים ,מטוגנים, שומנים רווים , חיטה , פירות הדר ,עגבניות ,בוטנים ומוצרי חלב וחלב פרה בעיקר !!!!!!!! כדאי להוסיף שמן פשתה – 1-2 כפות מדי יום משחת הממליס – למריחה חיצונית נטילת פרוביוטיקה להרבות בשתיית נוזלים ואם יש אמבט אז כדאי לשבת בו יום יום . לייעוץ מקיף יותר ניתן לקבוע פגישה . בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
בדיקת קולונוסקופיהקארין 21/02/2011 | 12:18שלום רב, אם יש לי מחזור , האם אני יכולה לבצע את הבדיקה ללא גורמים מפריעים לבדיקה עצמה-כלומר האם זה יפריע לרופא לבצע את בדיקתו ,או יכול לגרום חס וחלילה לתקלות???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קולונוסקופיה בזמן המחזור
דר' ראול רודריגז 21/02/2011 | 12:56אין כל בעיה למעט אי הנוחות שלך ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קולונוסקופיה בזמן המחזור
-
עודף בקרוטןטל הס 21/02/2011 | 12:16בני בן ה-14 נשלח לבצע בדיקת דם עקב כאבי בטן על בסיס יומיומי ויציאות מרובות, הוא רץ לשירותים לפני שהוא מסיים לאכול. כמו כן הוא הרבה מתחת לעקומה במשקלו. הדבר החריג היחיד בבדיקות הוא הקרוטן: 252 כשהערך הגבה עומד על 80 בלבד! הבדיקה בוצעה פעמיים מכיון שזה כלכך חריג. קראתי כאן בפורום שיש מצב של עודף בויטמין A שיכול ליצור בעיות בכבד. חשוב לציין שהוא לא נוטל תרופות ולא אוכל ירקות כתומים! אודה לכם על תשובה. בברכה טלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בטא קרוטן גבוה
דר' ראול רודריגז 21/02/2011 | 12:55שלום,אמנם הנגזרת הזו (בטא קרוטן)מצויה בעיקר בכתומים אך ויטמין A עצמו (שנוצר בצורתו הצמחית מבטא קרוטן)מצוי גם בתוצרת חלב ,כבד,דגנים מועשרים,תרד ,ברוקולי וירקות כהים נוספים.ההמלצה היא להימנע/לצמצם מזונות אלו . אם זו התוצאה היחידה שאינה מאוזנת אין כרגע מקום לדאגה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא קרוטן גבוה
-
כאב בטןחטיב 17/02/2011 | 10:22אני בת 42 אני סובלת מכאב בטן תחתונה כבר8 חודשים הכאב הוא בזור המעיים וזה לא ממוקד אבל הכאב הכי חזק הוא בצד שמאול זה התחיל אחרי שעברתי ניתוח קטן להסרת ליפומה בצד שמאול . עשיתי אולטראסונד יצא תקין גסטרוסקופיה יצא שיש לי פקע סרעפתי קולונוסקופיה תקין CT בטן תקין לא יודעת אם יש הקשר ביןשני הדברים היה לי התקן תוך רחמי ובזמנו אמרתי לרופא נשים שאני רוצה שיוציא לי את זה כדי לנוח ודווקא בתקופה הזו הרגשתי טוב ובזמנו גם עשיתי בדיקת הקולונוסקופיה אז אני לא יודעת אם השיפור הוא מניקוי הקולון או מהוצאת ההתקן לידיעה גם לפני 20 שנה עברתי ניתוח וקרטו לי השחלה השמאלית עכשיוהחזרתי ההתקן וחזר הכאב רופא נשים אומר שהכל אצלי בסדר רופאת הגסטרו אומרתנשאר רק שיש מעי רגיז אני לוקחת תרופה מתאימה לזו וגם המליצה לי על פרוביוטיקה אני עשיתי גם בדיקת דם סמוי וגם בדיקת נשיפה ויצא תקין להתיחסותכםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/02/2011 | 11:37לאחר שכל הבדיקות התבררו כתקינות יש "לחשוד או בהתקן (וכמו שאמרת ברגע שהוא לא היה ,גם הכאבים חלפו) או בתופעת המעי הרגיז כגורמים לכך .ברפואה הטבעית אנו מטפלים בתופעת המעי הרגיז בעזרת תזונה וצמחי מרפא וניתן לשלב גם דיקור סיני . ממליץ לקבוע פגישה במרפאתנו . בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- אנוג (ANUG)
- דיאטה ים תיכונית
רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
לילך לבוביץ'
רפואה משלימה
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול לאחר המלצת חברה עם כאבי חזקים בשכמות צוואר תפוס. לילך שאלה אותי שאלות עניניות לגבי סוג העבודה שלי. הטיפול שקיבלתי הכיל טיפול בעיסוי ואח"כ כוסות רוח. כבר בתום הטיפול חשתי הקלה. חזרתי לעוד מספר טיפולים לתחזוקה. ממליצה בחום תודה לך לילך"
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול