פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 96
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
דחוף מבקש עזרה: שיהוק בלתי נפסק כבר 5 ימיםאפרים 11/02/2011 | 11:42כבר 5 ימים משהק ללא הפסקה. קיבלתי פראמין מרופאת משפחה, אתר עם סוכר בחדר מיון + כדורי לרגקטיל, כמו כן ניסיתי כל תרופות הסבתא המוצעות ושום דבר אינו עוזר. זה מתיש פיזית ונפשית. אנא עזרתם בבקשה!!!!!!!!!!!!! תודה, אפריםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שיהוק
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/02/2011 | 09:55שלום,תרופת סבתא יעילה בדר"כ היא לגימת 20 "שלוקים" של מים בזה אחר זה עד להקלה . לדבריך גם אלו וגם הטיפול המערבי לא עזר ולכן אני ממליץ לשלב דיקור סיני ואולי גם צמחי מרפא (אשר עוזרים "לאנרגיה התקועה" לרדת למטה) על מנת לטפל בצורה יעילה . ניתן לקבוע פגישה במרפאתנו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיהוק
-
כבד שומני וטחול מוגדלאורית 07/02/2011 | 20:55בבדיקת אולטראסאונד נתגלה אצלי כבד שומני וטחול מוגדל אני נוטלת ליתיום פרוזאק וליפיטור האם זה נובע גם מהתרופות??? התרופות נותנות לי תיאבון וככה אני משמינה וזה גלגל חוזר שאלה נוספת האם צמחי מרפא יכולים לתת לי מזןר תודה אני דיי במצוקה אנא ענו ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה דר ראול
08/02/2011 | 17:56הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
דר' ראול רודריגז 08/02/2011 | 10:00שלום , יתכן שזה קשור לתרופות . כמה זמן את נוטלת ליפיטור ? יש לשאול את עצת הרופא המטפל . במקביל אפשר לקבוע פגישת יעוץ תזונתי במרפאתנו .צמחי מרפא הנלקחים "סתם" כך בבית טבע עלולים לפעמים לסכן ולכן מומלץ שאלו ינתנו ע"י רופא / מטפל מוסמך .הוסף תגובה
-
תודה רבה דר ראול
-
בדיקת צליאק שבוצעה אצל נערה בת 13.5 בגלל כאבי בטן וחשד לגסטריטיסאורית 06/02/2011 | 18:58תוצאת הבדיקה של TransGlutaminase יצאה 7.1 גבולות הנורמה הם 0-5 5-8 נחשב גבולי מה משמעות הבדיקה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא נראה לי שזה משפיע על התוצאות אבל,
דר' ראול רודריגז 08/02/2011 | 09:51בכל מקרה עם / בלי צליאק קיימת בעיה לפי הבנתי . מה שאני יכול להציע הוא טיפול משולב תזונתית וצמחי מרפא על מנת להפחית סימני דלקת ולמנוע מזונות "בעייתיים" .הוסף תגובה
-
תודה על התגובה
07/02/2011 | 17:19כל השאר תקין לחלוטין. עשינו היום גסטרוסקופיה, וראו פצעונים שטחיים בתרסריון, יכול להיות שזה משפיע על תוצאות הבדיקה או שאין קשר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צליאק
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/02/2011 | 17:07שלום,משמעות הבדיקה שיש סבירות לאי סבילות לגלוטן אך חסרים פרטים כי לא ניתן להסתמך רק על בדיקה זו .(צריך לראות את רמת הנוגדנים מסוג IgA ואת רמת הברזל ומאגריו . אם תוכלי לפרט את כל הממצאים אנסה לעזור קצת יותר..:-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא נראה לי שזה משפיע על התוצאות אבל,
-
תקופת החלמה?יריב 06/02/2011 | 15:02שלום לרופא היקר! לפני כשנה וחצי(21/08/09) רחצתי בנחל מזוהם בארץ(נחל חדרה) לא טבלתי את הראש ולא שתיתי מהמים אך היו לי פצעים פתוחים, כבר באותו היום הופיע לי פריחה שלפוחית מגרדת בכל מיני אזורים בגוף שבאה ונעלמת ולאחר זמן התחילו להופיע גם כאבי ראש וכאבי בטן עייפות מצב רוח רע והזעת יתר חולשה וחוסר ריכוז שמגיעים אחרי כל ארוחה ונעלמים אחרי כניסה לשירותים. לאחר חצי שנה של בדיקות נמצאו אמבות ובלסטוציסטיס הומיניס בצואה בנוסף ige-total ב25/11/2009 גבוה מ2000 . ב 19/02/10 טופלתי בפלג'יל 8 כדורים בסה"כ , מאז הסימפטומים רק החריפו הכאבי בטן נעשו יותר חזקים (אחרי כל ארוחה רצתי לשירותים) וישנתי כ16 שעות ביום. ב11/03/2010 ige-total היה 1164. ב22/04/2010 טופלתי באסקזול(14 כדורים)+פרוטוציד(12 כדורים) אך ללא שיפור. ב31/05/2010 ige-total היה 852. בדיקת סרולוגיה לסטרונגלואידיס שנערכה ב17/06/2010 יצאה שלילית אבל גבולית 0.124 שהתחום לחיובי הוא 0.2 לאחר שנמצאו שוב אמבות בצואה טופלתי ב29/07/2010 בהומטין 42 כדורים לאחר מכן חל שיפור אך עדיין הסימפטומים נשארו אך נחלשו. ב06/09/10 ige-total היה 904. 06/09/2010 טופלתי שוב באסקזול 14 כדורים. ב28/10/2010 ige-total היה 940 . לאחר שבבדיקה שנערכה ב18/10/2010 נמצאו שוב אמבות בצואה (ע"י קופרואנטיגן לאמבות אך לא במיקרוסקופ) הוחלט לטפל שוב בהומטין 42 כדורים . קיבלתי את הטיפול ב13/12/2010 לאחר כשבועיים וחצי עשיתי בדיקת צואה במשרד הבריאות במיקרוסקופ לא מצאו כלום אך קופרואנטיגן לאמבות היה חיובי גבוה ובנוסף cpr לאמבה היסטוליטיקה היה שלילי. לאחר מספר ימים חזרתי שוב על הבדיקה,שוב במיקרוסקופ לא ראו כלום וגם לא בתרבית לאמבות אך קופרואנטיגן לאמבות היה שוב חיובי אך פחות גבוה מהפעם הראשונה. אני עדיין סובל מכאבי ראש,כאבי בטן,פריחה,עייפות, הזעת יתר, חוסר ריכוז, חולשה,דפיקות לב חזקות והרגשה כללית רעה אחרי כל ארוחה שנעלמים אחרי כניסה לשירותים. הרופא טוען כי כבר אין לי יותר טפילים(ולכן לא ראו כלום כלום במיקרוסקופ ובתרבית,ומדובר בעניין של זמן עד שהקופרואנטיגן לאמבות יירד ויהיה שלילי ) אך אני סובל מהתסמינים הנ"ל כי מדובר בתקופה של התאוששות של המעי שיכולה לקחת חודשים אף שנים. לפני מספר ימים כשנכנסתי לשירותים מצאתי באסלה תולעת לבנה מתפתלת באורך של כ2-3 ס"מ (לא מדובר בתולעת מחט) אך כשניסיתי לאסוף אותה היא התפרקה והפכה לחתיכות ממש קטנות בבירור שעשיתי נאמר לי שיכול להיות שמדובר בסה"כ בריר שמופרש במצב דלקתי של המעיים. העניין הוא שאני אמור להתגייס בקרוב ואני פוחד שעדיין יש טפיל שקיים אך לא מצאו אותו בבדיקות , לפי מה שהבנתי אמבות לא מסבירות את הפריחה והige-total הגבוה אלא רק זיהום תולעי מסביר זאת (הרופא טוען כי מדובר בזיהום תולעי שעבר ולכן הig-e total בירידה והוא יירד עם הזמן) בנוסף מה שגורם לי לחשוד שיש זיהום תולעי הוא הבדיקה לסטרונגלואידיס שיצאה גבוהה יחסית ואולי גם הקופרואנטיגן לאמבה שיוצא חיובי מצביע על משהו. שאלתי היא האם יכול להיות שמדובר באמת בתקופת התאוששות של המעי והגוף ואין יותר טפילים והתסמינים יילכו וייפחתו עם הזמן כמו גם בדיקת הקופרואנטיגן לאמבות ובדיקת הige-total או שאני צריך להמשיך במירוץ בדיקות וחיפושים אחר זיהום טפילי או תולעי כלשהוא שעדיין קיים? האם יש לך חשד לטפיל מסוים? כמו שציינתי כבר אני אמור להתגייס בקרוב לשירות קרבי בצה"ל והשירות הקרבי ממש חשוב לי וחבל לי לפספס אותו בגלל עוד כמה בדיקות כאלה ואחרות שצריך לעשות. אודה לך על תשובתך.יריבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלמה
דר' ראול רודריגז 07/02/2011 | 17:18כמו שהציע אבי ממליץ לקבוע פגישה על מנת לנסות לזרז תהליכי החלמה בעזרת טיפול בשיטה הטבעית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טפילים וזמן החלמה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/02/2011 | 17:02שלום , כמו שנשמע מהסיפור , עברת את כל הבדיקות האפשריות לגילוי טפילים וגם אם היה אחד כזה הטיפול שקיבלת היה אמור לתת מענה טוב לכך. כמו כן, בהחלט קיים אספקט הזמן להחלמה /התאוששות ולכן צריך סבלנות .. מה שנראה הגיוני הוא שכמות התרופות החלישה את הגוף שלך ובעצם "חיסלה" גם את אוכלוסיית החיידקים הטובים וכך אפשרה צמיחה של מזהמים כגון קנדידה (אגב קיים גם סיכוי סביר שעדיין יש בלסטוציסטים שלא נמצאו במעבדה ) ממליץ לנסות לתת הזדמנות לטיפול ברפואה טבעית .קרי צמחי מרפא סיניים המשמידים מזהמים,תולעים וטפילים לצד צמחים שיטפלו בסימפטומים שציינת. עם אלו אנו משלבים תוספי תזונה בהתאם לבדיקות הדם (במידה וימצאו חוסרים ). טיפול כזה עשוי לקחת במקרה הטוב חודשיים אך כמו שזה נשמע מדבריך יכול להיות שמדובר בטיפול ארוך יותר אך כדאי לנסות . הניסיון מראה שמקרים כאלו מטופלים היטב ברפואה הסינית. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלמה
-
טיפל בהליקובקטרעמוס 07/02/2011 | 12:07אובחנתי בהליקובקטר והרופא נתן לי מירשם של קלאריתרומצין 500מ"ג 2 ביום. מטרונידאזול 250מ"ג . ואומפרדקס 20 מ"ג 2 ביום רציתי להתייעץ האם הפרוטקול הזה יעיל ביותר בתוך התחום של הרפואה הרגילה או שיש פרוטקולים אחרים יותר יעילים בהיתחשב שהיה לי בעבר כבר את החיידק והאם אפשר לוותר על האומפרדקס ולהחליף אותו במשקה אלוורה בתודה עמוסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 07/02/2011 | 17:13שלום, זהו הטיפול המערבי בדר"כ . במקרים רבים,מפתח החיידק עמידות לטיפול ואז הטיפול אינו אפקטיבי. לא הייתי רוצה לתת המלצה באינטרנט להפסיק אומפרדקס למרות שהמטרה היא לטפל בתופעות של צרבות /חומציות וכו' .לכן אפשר לשתות משקה אלוורה במקביל לאומפרדקס ואולי אף לחשוב על הדרך הטבעית . במרפאתנו אנו מציעים טיפול המשלב צמחי מרפא לטיפול בחיידק ובתופעות להן הוא גורם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
שלום אליקובקטר Candida Glabrata ודלקות שתן תחופותד"ר רודריגז 04/02/2011 | 20:22שלום אני בחורה בת 26 ובחצי שנה האחרונה הנני סובלת מדלקות שתן חוזרות כל חודש בתקופת המחזור 80 אחוז מהפעמים שעשיתי יצא תרבית חיובית בנוסף במהלך השש חודשים האחרונים תופלתי נגד הליקובקטר עם אנטיביוטיקה במשך 10 ימים משהוא כמו 8 כדורים ליום בשלוש חודשים האחרונים הדלקות בשתן היו רציניות מאוד עד כדי כך שהגעתי פעם אחת למיון.עשיתי בדיקת כליות והכל יצא תקין ההיתי גם אצל רופא נשים שאמר שהכל נראה לו בסידר אך נתן לי תיפול מניעתי לדלקת בוגניה שכלל 4 ימים של נרות (אנטיביותיקה)ו פעם אחת בבליע שבוע לאחר מכן הגיע המחזור ושוב דלקת עשיתי 2 בדיקות שתן יום אחרי יום האחת שלילית השניה חיובית ובדיקה אצל הגינקולוג שאמרה שיש העדר פלורה(ההיתי בסוף מחזור) ו Candida Glabrata אני כרגע שוב עם אנטיביותיקה חזקה נגד הדלקת בשתן ועוד לא תופלתי נגד הקנדינה שאינני יודעת מה היא ממש ..........(יש לי גם בעיות של חשד לאפילפסיה אני לא יודעת עם זה קשור) בכל אופן אני מצתערת על המגילה ומאוד רוצא כבר לצאת ממעגל האנטיביותיקה איך אוכל לעשות זאת יש לציין שהתחלתי עם פרוביותיקה ומנסה החל מהיום להפחית בסוכרים אשמח עם תוכל לעזור בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קנדידה ,אנטיביוטיקה ושאר חברים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/02/2011 | 11:04שלום , הטיפול המערבי שקיבלת לטיפול בהליקובקטר וכלל המון אנטיביוטיקה (גם אם עזרה לך ) כילתה את מאגרי "החיידקים הטובים" ומכאן התפתחה אותה דלקת בדרכי השתן (שגם היא טופלה באנטיביוטיקה והחמירה כנראה את המצב ) ואחת ההשלכות היא קנדידה וגינלית. הטיפול הטבעי ( להבדיל מהמערבי ) עוסק באיזון הפלורה ע"י מתן פרוביוטיקה איכותית,לצד תזונה מניעתית ושילוב של צמחי מרפא המטפלים בו זמנית בדלקת בדרכי השתן ,בקנדידה ובתופעות ההליקובקטר . ממליץ לקבוע פגישה במרפאתנו לקבלת טיפול יעיל ללא כימיקלים .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קנדידה ,אנטיביוטיקה ושאר חברים
-
כאבי בטןרון 05/02/2011 | 18:40בזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן חזקים נראה לי בצד שמאל של הבטן בחלקה העליון כמו כן הכאבים עוברים לפי הטבעת ויש תחושה שכל הזמן צריך להיתפנות וגם חוסר תיאבון ! רציתי לדעת אולי יש לי בעיה עם הטחול,קראתי על זה והסימפטומים שאני קראתי עליהם מראים לי כך חוץ מיזה שאני נשא hiv האם יש קשר לכך? תודה !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טחול וכאבים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/02/2011 | 10:58שלום , מומלץ לשמוע את חוות דעת הרופא המטפל ולא להסתמך רק על מאמרים שקראת . על מנת לאבחן "בעיה" בטחול יש לערוך בדיקות מישוש ואולטרה סאונד בטן .במקביל כדאי לערוך בדיקות דם כלליות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחול וכאבים
-
שלום.אלכסנדרה 04/02/2011 | 15:57אני בת 18 ותקופות מסוימות שנמשכות דיי הרבה אני סובלת מכאבי בטן בקיבה שמגיעים גם לפעמים לצד השמאלי ליד הצלעות. בזמן האחרון זה הדרדר, ירדתי במשקל יש לי בחילות וגם הקאות חוסר תאבון סחרחורות ואין מצב רוח. כבר עשיתי 2 בדיקות של גטסטרופיה ובדיקה לגילוי חיידק ובדיקת חומציות ודם, והכל תקין. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אשמח אם שלך פתרון, תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/02/2011 | 10:53שלום , מאחר ולא נמצאו ממצאים ,כדאי לקבוע פגישת יעוץ ,אבחון וטיפול בשיטה הטבעית במרפאתנו. רבות הפעמים אשר הבעיה טמונה בשינוי תזונתי .רק לאחר שנראה אותך נוכל לתת אבחנה מעמיקה יותר .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
בת 13 קיבלה אולקוס בקיבה כתוצאה..טל 04/02/2011 | 15:27בתי בת 13 קיבלה אולקוס כתוצאה משימוש באטופן-אילו מזונות עליה לאכול כדי להרגיש טוב יותר? איזה טיפול אלטרנטיבי קיים לכך? כרגע מטופלת בתרופה נגד אולקוס. מצפה לתשובה, תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כיב /אולקוס
דר' ראול רודריגז 06/02/2011 | 10:37תזונה היא כרגע הדבר העיקרי שיש לתת תשומת לב . הימנעות ממזונות חריפים,מטוגנים,מתובלים מדי ,פירות הדר ודברי מתיקה (לרבות מיצים )אך לא רק . יש להקפיד על אכילה איטית ובשעות קבועות . במרפאתנו אנו משלבים טיפול תזונתי לצד מתן צמחי מרפא סיניים ודיקור על מנת להביא לריפוי יעיל ומהיר יחסית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כיב /אולקוס
-
דם בצואהע 02/02/2011 | 10:42שלום, אני שלושה חודשים אחרי לידה (התחילה טבעי נגמר בקיסרי) ביומיים האחרונים כאשר אני נותנת צואה אני מרגישה כאב חד כזה ביציאה וגם בניגוב יש דם אדום בוהק. חשבתי שזה מחזור כי אני בלי גלולות אבל זה דם רק בניגוב ולא בשאר היום. מה זה? והאם אפשר להתעלם וזה יעבור מעצמו או ללכת לרופא...??? תודה רבה ויום טובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
דם בצואה
אבי פלד 02/02/2011 | 12:52שלום , קודם כל מזל טוב ! לעיתים עצירות,מאמץ ביציאה וטחורים עלולים לגרום לתופעה שציינת . אך גם אם רק מדובר בטחורים שגרמו לדימום כדאי לגשת לבדוק אצל הרופא המטפל ולו על מנת לשלול בעיות אחרות . לאחר ברור (ובהנחה שהמדובר הוא בטחורים)תוכלי לטפל בשיטה הטבעית במרפאתנו על מנת למנוע את חזרת הבעיה . נשמח לשמוע ממך.הוסף תגובה
-
דם בצואה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- אינוזיטול
- הזנת על
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול