פורום כירופרקטיקה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סחרחורתיעל 11/03/2016 | 12:17שלום, אני בת 32 ואני סובלת מתחושת סחרחורת, ראש כבד, לחץ בראש, כאילו אני לא בפוקוס, תחושת שיוט. מזה 8 חודשים הצוואר תפוס השריר הסקלני ושריר scm. לאחרונה יש גם עיקצוצים וצריבות בכל מיני מקומות בגוף. אורתופד איבחן מתח שרירים גבוה. האם הכירופרקטיקה יכולה לעזור? האם זה נשמע שהסחרחורת היא כתוצאה מהצוואר?פתח בחלון חדש
-
תחושת סחרור וצוואר תפוס
יוסי 17/05/2023 | 12:32שלום יעל אני מרגיש בדיוק כמוך. מצאת פיתרון לבעיה?
-
כבדות בראש וחוסר יציבות
אייל 14/08/2022 | 18:39בן 57 סכרתי מטופל, סובל גם מבעיות במערכת העיכול , נפיחויות וכו… לאחרונה ראש כבד ראיה מטושטשת לפרקים, חוסר יציבות בדר״כ בשעות הבוקר לאחר היקיצה. לפעמים מסתדר בהמשך היום לפעמים לא. מאד מציק מלווה בדאגה ! האם יש כיוון כלשהו לבדיקה ? תודה רבה
-
סובלת מסחרחורת
אני לא מבינה מה הבעיה 28/02/2022 | 00:43שלום, אני בת 24 חצי שנה אחרי לידה אני סובלת מסחרחורת ,ריחוף, מצב לא מובן לא מרוכזת בכלל לא יכולה להזיז את עצמי איך שאני רוצה אפילו להתכופף ולקום מהר בלתי אפשרי עבורי אני אוהבת להזיז את עצמי לרוץ ,אבל עכשיו אני לא מסוגלת ללכת מהר אפילו
-
תחושת ריחוף
מירים 19/09/2021 | 15:42עדיין סובלת מתחושת ריחוף בישיבה ושכיבה במשך כל היום ומתח תעוקתי בקרקפת וכאב ותחושת שריפה בעכוז,האם כל זה נובע מהפיברומיאלגיה? שום טיפול לא עזר לי.
-
תחושת ריחוף
מרים 12/09/2021 | 16:47אני גם סובלת ממתח תעוקתי בקרקפת,ותחושת ריחוף במשך כל היום כבר תקופה ארוכה, אשמח לשמוע אם למישהו עזר איזה טיפול? כירופרקט לא עזר וגם לא דיקור סיני.
-
ערפול
דבי 23/06/2021 | 21:44שלום יעל רציתי לדעת איך עברה לך התחושה הזאת? כי זה באמת מפריע
-
פתרון
אור 19/05/2021 | 01:35הי מרים, האם מצאת פתרון לבעיה שלך?
-
תחושת ריחוף
מרים 06/04/2021 | 20:59גם אני סובלת המון זמן מתחושת ריחוף ומתח בקרקפת על רקע צווארי. אשמח לדעת אם עזר לך טיפול מסוים?
-
שיוט
תל 30/01/2021 | 23:09היי גם אני חווה תחופת ריחוף/שיוט כבר מחודש אוגוסט. איכות החיים ירדה, המוח טרוד רק ממה זה נובע? האם מצאת פתרון?
-
אז מה עשית?
ספיר 22/12/2020 | 19:36מי יכול לעזור לנו עם הכאבים האלה?
-
טיפול כירופרקטי
לינה 22/12/2020 | 18:35אני הרגשתי את אותו הדבר אחרי שנע טיפולים אצל כירופרקט שטען שזה בסדר וזה יעבור וצריך להמשיך בטיפולים, אבל אחרי שלא ראיתי שום שיפור רק ההפך נהיה הרבה יותר גרוע, הכאב היב באמצע החוליות ואז אחרי טיפול כירופרקטי הוא נפל רק צד שמאל וכאבים נהיו בלתי נסבלים וכאבי ראש רק בצד אחד, העורף ,אוזן ,רקע ועצם מתחת לעין וגם עין עצמה ,ועם כל זה הוא טען שזה בסדר ... הפסקתי ואין מצב שאני אחזור לאף כירופרקט בחיים כי הוא סובב לי את הצוואר ובגלל זה נהיה כאב בלתי נסבל, הם אומרים שזה משחרר כאבים יכול להיות שזה משחרר כאבים לזמן מוגבל מאוד כי יש גזים בעצמות גל הקליקים שאנחנו שומעים זה גזים שאחרי קליק מצטברים בחזרה וכאב חוזר אז מניפולציה הזאת ממש לא בריאה, במיוחד כש מישהו שלא באמת מאומן בזה ,גם עם יש לו וותק של 20 שנה .
-
שאלה דחופה
טליה 14/12/2020 | 20:52האם מצאת פתרון לסחרחורות? אני אובדת עצות וסובלת מאותם תסמינים
-
שאלה
עודד 05/10/2020 | 17:30יעל, מה בסוף עזר לך לכל זה?
-
שאלה
עודד 01/10/2020 | 14:33איך עבר לך בסוף התחושות?
-
כאבי תופת לאחר טיפול 3
ספיר 30/07/2020 | 00:29אהלן אני מטופלת אצל כירופרקט פרטי מוסמך וכשיר כ3 שבועות. 2 פריצות דיסק בצוואר הקרנה לעצב מיגרנות קשות סחרחורות כובד לאחר הטיפול השלישי אני לא ישנה בלילה, חיה על כדורים ומיגרנות חזרו האם הדבר הגיוני? כבר שבוע עבר מאז הטיפול אובדת עצות
-
תחושה
ניק 19/07/2020 | 08:02היי , פניתי לכירופרקט ולצערי גם ממנו לא היה שום תשובה מה שעזר לי נכון לעכשיו זה לשחרר מתחים ואולי זה כתוצאה מלחץ.
-
תחושת ערפול
כרם 19/07/2020 | 07:59שלום לכל המגיבים הקודמים, גם אני סובלת מזה שנה מתסמינים דומים כובד בראש, לחץ באוזניים ובראש, מתח בצוואר ותחושת ערפול. עשיתי המון בדיקות ולא נמצאה תשובה. אשמח לדעת ולשוחח עם מישהו שאכן פנה לכירופרקט או בכלל מצא פתרון לטיפול בסימפטומים אלו. תודה מראש, כרם.
-
התחושה שלי מאוד דומה
ניקול 05/03/2020 | 19:40היי , מרגישה במצב ממש דומה כבר כמה חודשים וזה נורא מלחיץ אותי הסחרחורות ותחושת כובד ראש ביצעתי הדיקות סיטי ויצא תקין בנוסף יש לי תחושה שמשהו בשמיעה שונה כמו באקווריום אך בדיקת שמיעה יצאה תקין . מה עושים
-
תחושות דומות
לנה 30/10/2019 | 23:02הי יעל, קראתי את השאלה שלך ואני מרגישה משהו דומה כבר כמה חודשים, האם עבר לך ומה זה היה אם כן.
-
סחרחורות/ערפול
אופק 23/06/2019 | 20:27מה קורה יעל אני מרגיש את אותו הדבג כבר מלא זמן האם תוכלי ליצור איתי קשר
-
תודה
יעל 15/03/2016 | 16:47ד"ר הירש שלחתי לך מייל למייל שלך. אודה להתיחסותך.
-
תשובת מומחה
דיקור יבש
עומר הירש 15/03/2016 | 13:31אם הבעיה היא אכן בשריר ה scm, והבעיה נקודות הדק, אז בהחלט.
-
תודה רבה
יעל 15/03/2016 | 12:00עוד שאלה קטנה..האם דיקור יבש יכול לעזור במקרה הזה לדעתך?
-
תשובת מומחה
מצויין
עומר הירש 15/03/2016 | 11:49גיא אלמוג כירופרקטור מצויין, הוא גם עמד בראש מערך הכירופרקטיקה באסף הרופא ובראש מחלקת ה continued education של האגודה שלנו, בה אני סגן הנשיא. בקיצור, איש רב פעלים עם הרבה ניסיון. תמסרי לו ד"ש :-) ובהצלחה בטיפול.
-
המשך
יעל 15/03/2016 | 11:43תודה, קבעתי עכשיו תור לד"ר גיא אלמוג. אתה ממליץ עליו? ותחושת הסחרחורת היא לא כמו ורטיגו (היה לי בעבר ורטיגו). זה מן תחושה של עירפול/חוסר פוקוס/ שיוט....
-
תשובת מומחה
תחושת ערפול
עומר הירש 15/03/2016 | 11:22יעל יקירתי, אני מבין את החשש שלך, אבל הוא לא מבוסס. כירופרקטיקה הוא מקצוע בטוח ביותר! ולמצב כמו זה שדאת מתארת הוא אחד היעילים ביותר, הן מבחינת הערפול, והן מבחינת הסחרחורת. אם תחושת הסחרחורת היא תחושה שהחדר מסתובב לך, במיוחד אם את משנה תנוחת ראש, כנראה שמדובר ב BPPV, או "קריסטלים" באוזן, ובכך אפשר לטפל בקלות יחסית. אם תחושת הסחרחורת היא יותר כמו "להיות על ספינה", אז סביר מאד להניח שיש קשר בינה ובין המחושים בצוואר, באוזן, ותחושת הערפול. ממליץ לך מאד לקבוע תור לכירופרקטור שיוכל להעריך בצורה מקצועית את יעילות תפקוד מערכת העצבים שלך, ותנועתיות הצוואר שלך, ולטפל בהתאם. בהצלחה!
-
המשך
יעל 15/03/2016 | 10:53אני מגישה ממש מעורפלת. חוסר ריכוז כאילו משהו לוחץ כבד בראש. כל זה יכול להיות מהצוואר? יש גם הרגשה של אי נוחות ב scm. עם הכאב עוד אני יכולה להתמודד אבל ההרגשת עירפול הזאת משגעת!!! אני מפתחת מטיפול כירופרקטי וממניפולציות שאולי יעשו נזק יותר גרוע. אני מטופלת בנוסף בעיסוי רפואי אורתופדי שמקל על השרירים הכואבים אבל התחושת עירפול/סחרחורת עדיין ישנה. אני כבר ממש מיואשת
-
תשובת מומחה
כאב בצוואר והקרנה לגוף
עומר הירש 12/03/2016 | 16:09שלום יעל, התשובה הקצרה לשאלתך היא כן וכן. כירופרקטיקה יכולה לעזור, ונשמע שבהחלט יתכן שהתחושות שאת מתארת מקורן בצוואר, למרות שיכול להיות שיש מעורבות של אוזן פנימית, מוח קטן ועוד, אבל על כולם כירופרקטיקה יכולה להשפיע באופן חיובי. מעבר לכך, כאב בצוואר בהחלט יכול להקרין לאוזן, במיוחד אם יש מעורבות של SCM. http://www.triggerpoints.net/symptom/ear-pain
-
המשך
יעל 11/03/2016 | 13:19האם הכאב מהצוואר יכול גם להקרין לאוזן? יש לי דקירות חזקות באוזן שמאל ולפעמים גם תחושה של חום בתוך האוזן.
-
תחושת סחרור וצוואר תפוס
-
COSTOCHONDRITIS (לת)לורי 12/03/2023 | 13:11שלום רב , בת 55 , בריא בדרך כלל עם מיומה גדולה ברחם שלוחצת על הסטרנום . מחודש ספטמבר הופיע לי כאב נקודתי באזור סחוס הצלע ובהמשך במספר מוקדים באזור. בדיקות הדם תקינות . נטלתי מספר תרופות כמו ברקסין , ארקוקסיה 90 מ"ג, כל תרופה לפרק זמן של עד שבועיים ללא הטבה .ניסיתי כל המשחות נגד כאבים ללא הטבה . הכאב חזק בעת שיעול או התעטשות , בעת שינה על בטן , צד , בנשימה עמוקה .במצב רגיל ,לדוגמה ישיבה במשרד מול מחשב ...אין כאבים . לפי ההבחנה של ראומטולוג מדובר בCOSTOCHONDRITIS האם הגיוני שמחודש ספטמבר אני סובלת ואין טיפול לבעיה שלי ? אשמח לדעה , המלצה . תודה תודה רבהפתח בחלון חדש
-
טיפול אטלס אורטוגונלדייב 24/06/2018 | 22:42למה אין בישראל כירופרטורים בשיטה הנל שמעתי וטופלתי שנים רבות בשיטות המסורתיות והרגילות למדי ולרוב ללא תועלת בכאבים יהיה זה נכון כאן בפורום זה את שיטת אטלס אוטוגונל טופלתי אישית בשיטה הנל באנגליה איזון חוליית אטלס הינה תכניקה שמבוצעת לאחר צילומים רבים ומיוחדים מאוד ולאחר מיכן כיוון מכשיר הנוקש החשמלי המיוחד על ידי הנקישה האטלס חוזרת למקומה מתח תעלה הספינלית יורד לאפס וככה עמוד השידרה מאזן את עצמו גם אים יש פריצות דיסק בצוואר וגב תחתון לי אישית יש 5 בקע צווארי ועוד 5 בקע גב תחתוןפתח בחלון חדש
-
Atlas orthogonal
Per 18/01/2023 | 13:20היי אשמח אם תוכל לרשום את שם המטפל באנגליה. בינתיים אני מוצאת רק בארה"ב. ואני מחפשת מישו הכי קרוב לישראל שמטפל בשיטה הזאת.
-
תשובת מומחה
מצויין, ותודה
עומר הירש 12/07/2018 | 09:52
-
דייב
דייב 11/07/2018 | 19:26הי דר נכבד דיברתי אים דר בן קיקי הכן משתמש sot וטיפול גולגולת כרניופטי קבעתי אים בן קיקי שציין גם לשבח את טיפוליך המיוחדים בילדים בפרט יחוזקו ידייך להטיב אים אלפיי מטופלים תודה דייב
-
תשובת מומחה
לסיכום
עומר הירש 10/07/2018 | 11:20הי דייב, כאמור, אתה מוזמן לפנות אלי באופן פרטי במייל/טלפון. לגבי ד"ר בן קיקי, הוא כירופרקטור עם וותק של מעל 30 שנה, מטפל בבני אדם, אבל גם מטפל ומלמד טיפול כירופרקטי לחיות, משתמש בעיקר ב SOT כטכניקת הטיפול העיקרית. כאמור, אתה מוזמן לפנות בפרטי בשמחה ונתאם.
-
sot דייב
דייב 10/07/2018 | 10:15הי דר הכן זו sot השיטה הכירופרקטית שאני מקבל באנגליה כטיפול משלים לאטלס אורטוגנלי לגבי דר קיקי ראיתי באתר שלו שהוא מטפל גם בחיות לא ברור לי מי הוא האיש בנהריה הוא גם כרניופט זה טיפול בגולגולת גם כזה טיפול אני מקבל באנגליה אלה טיפולים כירופרקטים שמבוצעים לרוב באירופה ובאמריקה הגדולה והנה כאן בפרום יש סוף סוף כירופרקט שמבין מה זה sot דר נכבד אני למען הזהירות מאחר וחזרתי ביוני מטיפול באנגליה וכרגע אני מאוזן לחלוטין מכאבים 5בקע צווארי 5היצרות ספינלית5בקעים גב תחתון וברור לי כי טיפולים בשיטהsot מיטבים איתי מעולה וכול המוסיף בטיפולים אלה ירבה בבריאות מטיבה ביותר למערכת העצביים ועמוד השידרה אני אשמח לשיחה איתך בקלינקה תודה
-
תשובת מומחה
SOT
עומר הירש 09/07/2018 | 21:37שלום דייב, אתה מוזמן ליצור קשר במייל אם אתה מעוניין להיפגש, ונתאם. ד"ר דיויד בן קיקי מטפל בנהריה והוא משתמש בעיקר ב SOT. אני ועוד מס' אחרים משתמשים בטכניקה זו גם כן, אם כי ברמה הרבה יותר בסיסית.
-
Atlas Orthogonal
דייב 09/07/2018 | 10:34הי דר נכבד האים יש לנו בארץ כירופרקטים שאפשרי לקבל טיפול כירופרקטי בשיטה סקרו אוקספיטלית בילבד למיטב ידעתי לא מבוצעת השיטה הנל ומדוע אים שיטה זו מוכרת לך אשמח לפגישה איתך תודה דייב
-
תשובת מומחה
תגובתי
עומר הירש 30/06/2018 | 23:28דייב, אני מבין שיש לך ניסיון אישי מסויים, חיובי או שלילי זה כבר תלוי בנק' המבט, עם כירופרקטיקה ועם טכניקות שונות. אף אחת מהטכניקות הנמצאות בשימוש בארץ אינה מסוכנת. הטכניקה אינה הבעיה. הבעיה היא במטפל. כאשר יש מטפל ללא הכשרה מתאימה, שם הסכנה. הכירופרקטורים שעובדים בארץ הוכשרו לעבודתם, ועושים עבודתם נאמנה תוך שמירה על בטיחות מטופליהם ועושים כמיטב יכולתם לספק תפרונות הכי טובים שאפשר, לפי ראיית עולמם, ניסיוןנם ויכולותיהם. אי הצלחה היא בסה"כ אי הצלחה. אי אפשר לעזור לכולם, למרות הרצון הרב. עם כל הכבוד לניסיון האישי שלך, לקחת אותו ולהשית ממנו על כלל המקצוע וכל המטופלים שמקבלים טיפולים זה לא נכון במקרה הטוב ואיוולת במקרה הרע. אני מניח שאינך איוול, ושפשוט כשלת בלשונך. קורה. אני מכיר את הטכניקה נהדר, את יתרונותיה וחסרונותיה, וכן כל הקולגות והחברים שלי שעובדים בה נמצאים בחו"ל, במקרה שלי בארה"ב ליתר דיוק. לצערי, אין אפשרות לעבוד איתה בארץ, כמו מס' וכניקות אחרות, וטיפולים אחרים, ואכן מדי פעם מגיע מטופל אשר ההיצע בארץ לא מספיק לפתור את הקשיים שלו, ונאלץ לחפש פתרונות במקוצועות אחרים, או בחו"ל. אין קשר בין ההצלחה או הכשלון של הטיפול בך לטכניקה ספציפית זו או אחרת. אני לא מתיימר לומר לכירופרקטורים אחרים איך לבצע את עבודתם, או על מה להמליץ. כשיש לי מטופלים שצריכים טיפולים אחרים, אני מעלה את האפשרות, ומציע את עזרתי, זה כל מה שאני יכול לעשות, מעבר לכלים שעומדים לרשותי בתור מטפל כמובן. לא הבנתי באיזה מצב אינך יכול לסייע לי, לא זכור לי שהזדקקתי לעזרה, אבל אשמח להיפגש אתך לשוחח על מה שתרצה.
-
Atlas Orthogonal
דייב 25/06/2018 | 22:54דר נכבד מתגובתך וגם של כירופרקטורים אחרים בארץ אינכם מכירים את השיטה הנל ולמצער צריך לומר כי בשיטות הידועות והמבוצעות כאן בארך הינן שיטות רובן המוחלט מושתת על מיניפולציות קשות ויהיה זה נכון לומר לך לכול הקולגות שלך כאן כי השיטות המבוצעות כאן בארץ הינן שיטות מזיקות ולא מועילות על כל המשתמע מכך ובמקרה הטוב מועילות לטווח קצר ביותר. אני כותב כאן את הדברים בכדי לעלות את המודעות למטופלים הסובלים מבעיות עמוד שדרה שיטת Atlas Orthogonal . לידיעתך דר' נכבד ולכל המתעניינים כאן בפורום לי אישית יש 5 בקע דיסק צווארי והיצירות ספינלית ועוד 5 בקע דיסק בגב תחתון , קיבלתי במשך 20 שנה טיפולים כירופרקטורים כאן בארץ אשר התיימרו לפתור לי את בעיות הכאב הכרוני שממנו סבלתי 24/7 . שילמתי למיטב המפורסמים של הכירופרקטורים בארץ שרובם המוחלט היטיב היעילות נמוכה עד כדי ימים בודדים. לכירופרקטורים כאן בארץ אין את היכולות לטפל נכון בכל מטופל ועל כן יהיה זה נכון וצודק שכאן אתה דר' נכבד תנסה ותעלה את המודעות לאפשרות כי ניתן לבצע את הטיפול Atlas Orthogonal בחו"ל . אני אישית קיבלתי טיפול אחד בלבד ולמשך שבועיים טיפולים משלימים בשיטה הנ"ל . סה"כ 12 מפגשים , הטיפול הצליח בהצלחה עצומה VAS הכאב שלי היה 9 וכיום אני מרגיש מצויין וללא כאבים וחי ב VAS2 . אני לא זקוק יותר לשום טיפול אחר לרבות טיפולים כירופרקטורים המבוצעים כאן בארץ. דר' נכבד גדולתו של רופא נמדדת כאשר הוא מסוגל להגיד למטופל שלו - סורי איני יכול לסייע לך במצבך ובמיוחד שכל כירופרקטור נכבד כאן בארץ ניסה לפחות כ-10 טיפולים לסייע למטופל במצבו וללא הועיל . דר' נכבד אשמח לפגוש אותך בקליניקה שלך ולדון איתך על הטיפולים המשלימים בשיטת Atlas Orthogonal. היות וציינת כי יש לך כמה קולגות שעובדים שנים רבות בשיטה זו וברור לי שאינם בישראל אשמח לתגובה אישית שלך. תודה דייב
-
תשובת מומחה
Atlas Orthogonal
עומר הירש 25/06/2018 | 09:31שלום דייב, יש לי כמה קולגות שעובדים שנים רבות עם טכניקה זו. לצערי, היא דורשת צילומי רנטגן מאד ספציפיים שלצערי מאד קשה לעשות בארץ, כי בארץ לכירופרקטורים אין רישיון לבצע צילומי רנטגן, ולעשות צילומים כאלה דרך מכונירנטגן יהיה מאד מסורבל, עד בלתי אפשרי. לדעתי, זו הסיבה העיקרית שבגינה לא משתמשים בטכניקה זו, ובכלל בטכניקות תלויות רנטגן בארץ (גונסטד, NUCCA וכו'). בנוגע לתיאור שלך של מה שקורה, אני לא בטוח שאכן זה מה שקורה, אבל זה כבר דיון אחר. אני שמח לשמוע שזה עזר לך, ואני בטוח שגם טכניקות כירופרקטיות אחרות יכולות להמשיך ולעזור לך בעתיד, בין אם באותה יעילות או ביעילות אחרת (גבוה או נמוכה).
-
Atlas orthogonal
-
רעידות בצוואר15/04/2012 | 21:35שלום רב, מלפני מספר שנים התחלתי להרגיש רעידות בצוואר, גם כאשר אני מביטה קדימה וגם כאשר אני מביטה לצדדים, והדבר יוצר תחושה מאוד לא נוחה. אני מרגישה את זה שזה בא מאזור העורף, מאחר ואני מרגישה יחד עם הרעידות סוג של "כובד" שם. לאחרונה הרעידות גברו. כל הזמן הצוואר שלי רועד ולא יכול להיות במנוחה. ואני לא יכולה לישון בלילה מהרעידות בצוואר. וגם נשמעים רעש של תקתוקים בלתי רצוניים מאזור העורף שלא פוסקים ומפריעים לי מאוד לתפקד ולישון. האם קיים טיפול כלשהו שיעלים את הרעידות האלה?פתח בחלון חדש
-
רעידות בצוואר
איגל 15/01/2023 | 11:43רציתי לשאול אם מצאת טיפול לרעידות אשמח לשוחח 0526610014
-
רעידות בצוואר
ש. 01/06/2021 | 19:00אצלח אבחנו טרשת כתוצא מכך
-
איך זה קשור למקור נוירולוגי?
03/05/2012 | 22:16קליקים וטיקים בצוואר זה לא מהחוליות בצוואר? זה קשור לעצבים בצוואר?
-
ו שלום
ד"ר גיא אלמוג 29/04/2012 | 16:50רעידות בצוואר אינן חלק ממגוון התסמונות של כאבים מכאניים בצוואר וככל הנראה מקורם נוירולוגי. אני מציע שתפני היוועץ בנוירולוג מומחה להפרעות תנועה (דוגמאת פרופ' שדה באסותא ראשל"צ) שיאבחן את מצבך ויתווה טיפול. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אלמוג
-
רעידות בצוואר
-
תחושת שריפה בגב העליון של הגבדניאל 10/06/2017 | 11:23שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין . בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר . בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?פתח בחלון חדש
-
כאבים ושריפה בגב העליון הימני
כאבי גב 13/01/2023 | 17:25אני סובל כבר מעל שנה בתסמינים של כאבי גב עליון צד שמאל מתפשט למרכז ושריפה גם בעת שתיה חמה אני מרגיש ששורף לי באיזור גם קפיצןת שרירים בקטנה בכל הגוף משהו שמטריף תשכל עשיתי סיטי ראש, עמוד שדרה,צוואר מיפוי עצמות עם יוד אני מטופל במכבי טבעי כרגע אין תשובה מהרופאים חוץ משני בלט דיסק למעלה ולמטה הכל רגיל אני מיואש ומתוסכל ומפוחד מבקש עזרה כבר בקושי מתפקד בבית ובעבודה עצבני ואנשים לא מבינים אותי תודה לעונים
-
פיברומיאלגיה
סובלת מתסמינים דומים 22/09/2022 | 14:03אני סובלת גם מהתסמינים של שריפה בגב, כאבים בכל הגוף, תשישות, עייפות כרונית מלווה בחוסר שינה, בעיות במערכת העיכול, כאבים במפרקים, דלקות חוזרות, שרירים תפוסים 24/7 ועוד רשימה שלא נגמרת של תסמינים פיזיים. האבחון של התסמונת מתבצע על ידי ראומטולוג לאחר מספר שנים של תלונות חוזרות ובדיקות תקינות. חשוב בכל מקרה להמשיך להבדק אצל מומחים נוספים כדי לשלול כל דבר אפשרי. מקווה שעזרתי, המון בריאות!
-
סובלת מאותה הבעיה
מיה 02/07/2022 | 21:09אם מישהו כאן קיבל אבחון נכון ויוכל להסביר במה מדובר, אשמח אם תוכלו לשתף. כבר ימים מחפשת אבחון אפשרי של זה באינטרנט, וכלום. כנראה בעיה לא מוכרת..
-
גם
עומר 21/06/2022 | 18:25שלום . אני גם לאחר יוד מהבדיקת ct התחיל קצת חום, או לפחות תחושה של חום
-
שריפה בגב
דור 02/05/2022 | 08:04גם אני סובלת משריפה בגב בצד שמאל בחלק העליון מתחת לשכמות. חשבתי שמדובר בבעית עור אך הרופאים לא מוצאים לכך סיבה, ומאחר ולא מכירים את הבעיה לא נותנים לעשות בדיקות כדי לפתור את הבעיה. אשמח לשמוע מומחה בנושא
-
שריפה בחלג גב העליון תופעה שחולפה או תופעה שצריכה להדאיג.
אלי 27/04/2022 | 18:56שלום לך גם אני מרגיש את אותה תופעת שריפה בחלק העליון של הגב מהכתף לאמצע השכמה ממש שריפה זה קורה לכמה דקות ונעלם. שמתי לב שזה התחיל אצלי אחרי שהזריקו לי יוד לצורך צילום CT יתכן שאין קשר יחד עם זאת התופעה הופיעה אחרי. והיא ממשיכה כבר מספר שבועות לסרוגין. עדיין לא נבדקתי בקשר לתופעה.
-
האם מצאת פתרון
אבי 31/03/2021 | 09:24אני סובל מאותם תסמינים
-
דניאל
אור 29/04/2020 | 01:17איך אתה מרגיש
-
וסקוליטיס
שמעון 20/12/2017 | 06:39לדעתי אתה צריך לעשות קודם כל בדיקת דם על מנת לשלול או לזהות דלקתיות בגוף לי היה מקרה דומה שהיתברר כוסקוליטיס ווגנר
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
עומר הירש 18/06/2017 | 18:03הי דניאל, פוטנציאלית יכול להיות שיש קשר, ויכול להיות שלא, לצערי איני יכול לתת לך תשובה חד משמעית כאן.
-
המשך
דניאל 17/06/2017 | 17:19תודה רבה על התשובה אני מתחיל לחוש גם כאבים באזור החזה שבאים והולכים הם גם זה קשור ?
-
תשובת מומחה
תחושת שריפה
עומר הירש 15/06/2017 | 17:45שלום דניאל, ראשית, אני בהחלט חושב שכדאי לך לפנו לייעוץ וללטיפול אצל לכירופרקטור בהקדם, זה בהחלט יכול לעזור. אני בספק אם הבעיה שלך היא דלקת בעצב, כיוון שאתה מתאר בעיה פרוגרסיבית, שמתפשטת על פני שטח שמעוצבב ע"י מס' רב של עצבים. סביר יותר להניח שאתה מפתח סוג של סנסיטיזציה של המוח שלך לכאב, ותחושות שאמורות להיות מפוענחות כמגע כזה או אחר, מפוענחות ככאב/שריפה. בתור כירופרקטור אני לא רושם תרופות, ולכן גם לא ממליץ עליהן. יתכן שאתה סובל מחוסר של ויטמינים או מינרלים, או אפילו מהתייבשות כרונית, כל אלו יכולים לתרום לתחושות שאתה מתאר, אם כי לא בהכרח לגרום להם. לצערי איני יכול לספק לך תשובה יותר ברורה ללא בדיקה. בהצלחה והחלמה מהירה.
-
כאבים ושריפה בגב העליון הימני
-
כאבים בברך לא יודעת למקד. ונוקשות ונפיחות באצבעות בעיקר יד ימין (לת)שושנה ב. 03/01/2023 | 21:15אני בת 64 סובלת מדום נשימה וסיטורציה שיורדת ל80 ישנה עם ביפאפ עם מכשיר לחות, ס6בלת מאסטמה ובקע בסרעפת . זה הרקע, סובלת מאד מיובש בפה ומאי יצירת רוק , דבר דה6כח גם במיפוי ובסילואגרפיה . מטופלת במרפאת פה ולסת. כדורים לא כל כך עוזרים. מידי כמה שבועות פותחים לי את הסתימה של הבלוטות ומזריקים קורטיזון. לציין גם בדיקת שירמר המציגה יובש בעיניים. יחד עם זאת בדיקות הדם תקינות . סובלת גם מגליות ומידי פעם קרישים חיצוניים ומטופלת בקלקסן כשמצריך. מזה 4 חודשים כאבים חזקים באזור ברך ימין) לסירוגין. לפעמים טוב יותר ולפעמים כאבי תופת. קושי וכאב משינ6י תנוחת ישיבה לעמידה , בעליה במדרגות לפעמים מאד כואב ולפעמים רק אי נוחות. הליכה לפעמים מסייעת אך בפועל אני צולעת כעת כיפוף הברך לא כואב . הייתי אצל אורטופד שהמליץ על 9יזיותרפיה שלא מניבה בפועל שינוי. הייתי אצל ראמטולוג לפני 3 חודשים וקבלתי פרדניזון למשך חודש, שעזר מאד, הכל נעלם אך שבועיים לאחר שסימתי עם הפרדניזון הכאב חזר . הבעיה שכל רופא שולח אותי לרופא אחר. האורטופד טוען לפי מיקום הכאב ואופיו והנטסף הרקע הרפואי שזה קדור לראמטולוג, הראמטולוג טוען דסה קדור לאורטופד ואני נופלת בין הכסאות . אשמח מאאד לעזרה והכוונה . תודה רבה .פתח בחלון חדש
-
כאב בעצמות השת עצם הישיבה (לת)מיה 23/11/2022 | 18:04שלום אשמח בבקשה האם מישיבה ממושחת יש כאב בעצם הישיבה ברגע שאני קמה או זזה קצת הכאב עובר רק ברגע שהעצם נפגשת עם משטח קשהפתח בחלון חדש
-
שיטת גונסטדמיכל עשת 15/10/2017 | 16:18שלום עומר, לאחרונה פגשתי ביוון פיזיוטרפיסא שהתמחה בשיטת גונסטד. שוחחתי איתו על בעית מפרק ירך שיש לי (עם אופציה לניתוח עתידי..לצערי) והוא המליץ בחום על השיטה.האם אכן השיטה הזו יכולה לחסוך ניתוח? ועד כמה לשפר בעיית שחיקת סחוס ועקב כך בעיה במפרק ושינוי היציבה? תודה מיכלפתח בחלון חדש
-
על השיטה
שלמה רוביצק 12/11/2022 | 12:05מיסד השיטה לעולם לא יוכל לקבל הסמכה כלשהי על שום שמת לפני שנים רבות. נולד 1873 או קרוב. איזה בר דעת יבקש ממנו תעודות. אני אישית נהנתי מאד משני כירופרקטורים אחד במנהטן והשני בלאס וגאס ורק לשבח אותם נשאר לי. אני מחפש כירופרקטור שמטפל בשיטה זו אשמח לקבל מידע בנושא זה
-
שיטת גונסטד (Gonstead)
אדם 27/01/2020 | 20:24שיטת גונסטד (Gonstead) נלמדת במכון שהקים קלירנס גונסד בוינסקונסין ארצות הברית. ולא יתכן שמישהו שהוא פיזוטרפיסט משתמש בשיטה הזו מבלי לקבל הסמכת כירופרקט (תואר דוקטור). ממולץ להיזהר מאנשים כאלה, כמו כן לבדוק באגודת הכירופקטיה הישראלית לראות אם רשום או באתר של דוקטור "Dr Ian Rossboroug" שמפנה לכל הכירופרקטרים שלמדו את השיטה הזו בעולם. ספויילר ,אין מישהו בישראל שלמד את השיטה ורשום בעולם.
-
מחפש מומחה בתחום
Eli 09/10/2018 | 12:14היי עומר, מזה שנתיים שאני סובל מבעיות גב תחתון ולא מוצא פתרון . אני מחפש מישהו שיוכל לאבחן את מקור הבעיה באופן מקצועי, ממחקרים שאני עורך אנשים אשר מטפלים בשיטת גונסטד מראים יכולות ניתוח מרשימות . האם אתה יכל לעזור לי במציאת מישהו כזה בארץ(יודע שכנראה אין) או בחו"ל ? שאתה ממליץ עליו באופן אישי
-
עומר, תודה על תשובתך..
מיכל 10/11/2017 | 16:31כמו שהזכרתי הפיזיוטרפיסט גר ביוון ושם למד כנראה
-
תשובת מומחה
שיטת גונסטד
עומר הירש 10/11/2017 | 01:13שלום מיכל, שיטת גונסטד (Gonstead) היא אחת מהרבה טכניקות כירופרקטיות. מפתיע אותי שפיזיותרפיסט למד זאת, מעניין איפה ואיך, אבל נניח זאת בצד. סה"כ טכניקה מצויינת, מנסיוני אין לה יתרון מיוחד על טכניקות אחרות בסופו של דבר. יש דברים בהם היא יעילה יותר בשל המרכיבים הביומכאניים שלה, יש דברים שפחות בשל הנטייה להתמקד במקום אחד, קשיחות פרוטוקול וכו', אך כל מרכיבים אלו הם תלויי מטפל. למיטב ידיעתי אין בישראל אף מטפל שעובד בטכניקה זו באופן בלעדי, אך יש לא מעט שבהחלט יודעים לבצע כיוונים לפי טכניקה זו. אם יש לך בעיה במפרק הירך, אני מציע לך להגיע לכירופרקטור הקרוב לביתך, ולהתחיל טיפול, סביר להניח שתחווי שיפור בהקדם.
-
על השיטה
-
דלקת סחוס הצלע (לת)H96 05/10/2022 | 16:20שלום אולי מכאן תבוא הישועה , אני סובלת שנתיים מכאבים שבאים והולכים בצלע מצד שמאל חשבו שמדובר בתסמונת טיצה כי פעם אחת היה נפיחות עכשיו אין נפיחות זה רק כאב כמו חביטה של מוט בצלע , הכאבים מתגברים אחרי הרמה של משהו כבד , אני מקבלת כדורים אנטי דלקתיים שגם הם לא עוזרים , קשה לי לנשום עמוק להשתעל, עשו לי צילום ריאות יצא תקין , אולטרסאונד תקין , אני לא יודעת מה לעשות יותר אבל זה פוגע לי באיכות החייםפתח בחלון חדש
-
עמוד שידרה צווארי (לת)הודיה 23/09/2022 | 09:40בעקבות כאבי ראש חזקים כאבי צוואר ונימול בידיים ביצעתי mri מוח ו mri עמוד שדרה צווארי . ב mri מוח נצפתה ציסטה ארכנואידלית גדולה בגומה האחורית . וב mri עמוד שידרה נצפה המנגיומה בגוף חוליה c5 , וכן בקע דיסק לאחור ולימין בחוליות c5-c6 לוחץ על השק והחוט מימין מציר את הנקב מימין עם מוקד זעיר מינאופלתי בחוט באספקט האחורי מימין . אשמח לדעת מה ההשלכות ומה הטיפול המקובל?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים