פורום כירורגית כלי דם - עמוד 19
-
תוצאות בדיקות לטרשת והתחלת טיפול תרופתיאייל 29/08/2023 | 14:04שלום, אני בן 37, יש סיפור משפחתי של התקף לב (אבא אשר מטופל בסטטינים וגם אצלו נמצאו חסימות של מעל 50% בעורקי צוואר). הסוכר A1C שלי בגבול העליון (5.6), כולסטרול LDL 85. נמצא לי LPA 86 שזה גבוה. לאור זאת, בקשתי סיטי לב (צנתור וירטואלי) שיצא תקין לחלוטין, וכן דופלר עורקי צוואר שבו רשום שיש ממצאים. להלן תוצאות הדופלר. 1. האם יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי כטיפול מניעתי (סטטינים)? כרגע אני לא נוטל שום תרופה. 2. משום מה לא רשום את אחוז החסימה בבדיקה, כיצד ניתן להבין זאת? 3. האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות? בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבתהפניה : - הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיסמשותף (CCA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה1.0. מ"מ -IMT. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. צדשמאל : קרוטיסמשותף (CCA (: *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הדיסטאלי של העורק, ללא הפרעה המודינמית. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: *נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים במוצא העורק, ללא הפרעה המודינמית. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/08/2023 | 18:09אני לא מבין את השאלה , נסה שניתהוסף תגובה
-
תגובה
אייל 29/08/2023 | 16:13אכן אותו אדם תודה. האם אספירין וסטטינים משלימים זה את זה? תודה, אורןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי דופלקס
ד"ר אסף לבנון 29/08/2023 | 15:23שלום אייל/אבי אני רואה עוד הודעה עם אותם נתונים בדיוק כך שאני מניח שאייל ואבי זה אותו אדם. בכל מקרה ממצאי הבדיקה אינם מצריכים התערבות כלשהי כמובן אך הם כן מרמזים על שינויים טרשתיים בדפנות העורקים משמאל. זה בהחלט מצריך מעקב , השאלה שעומדת על הפרק כעת היא התחלת טיפול תרופתי באספירין- אפשר להתחיל כעת ואפשר לחכות לבדיקת בקורת עוד חצי שנה. מציע שתתיעץ עם רופא משפחה לגבי זה. תעדכן אותי רק עם אייל ואבי זה אותו אדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
שטפי דם תת עוריים בידייםראובן 21/12/2015 | 11:52שלום רב, אני בן 63.5 ובאופן כללי בריא. עוסק בפעילות ספורטיבית באופן סדיר ובמשקל תקין. בשנים האחרונות, ובפרט בחודשים האחרונים יש לי בעייה של הופעת שטפי דם תת עוריים על הזרועות ועל גב כפות הידיים. במקרים רבים אין לכך סיבה ברורה ולעיתים כתוצאה ממכה קלה, שפשוף קל או אפילו בגלל גירוד מקומי קל. המדובר על כתמים בגודל עד 2*1 ס"מ בצבע ורדרד-אדמדם. הם עוברים-נספגים בתוך 4-5 ימים אך לאחרונה תדירות ההופעה שלהם הולכת וגדלה. אני נוטל סטטין 20 מ"ג אחת ליומיים. כמו כן גם אומגה 3 ומגנזיום 520 פעם ביום. איני לוקח אספרין או תרופות לדילול דם ולא תרופות אחרות. ברקע יש לי בעיה של נגעי עור על הקרקפת מסוג סולר קרטוזיס. אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור ומצב הנגעים הוא מתון מאד ותחת שליטה. שאלותי היא: 1. לאיזה רופא ותחום רפואי עלי לפנות בבעיה זאת ? 2. איזה בדיקות מומלץ לבצע ? 3. האם יש פתרונות אפילו חלקיים המאיטים וממתנים את הבעיה הזאת ? 4. האם שתיית אלכוהול באופן מתון משפיעה לרעה ? 5. האם יש תוספות טבעיות (תוספי מזון) שיכולים למתן את הבעיה ? 6. חוות דעתכם בעניין אודה מאד על תשובתכם המקצועית בברכה, ראובןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 26/08/2023 | 21:04שלום יונתן אין לי נסיון התחום אך איני חושב שהקזת דם תעזור לבעייה שציינת. מציע שתתיעץ עם ההמטולוג שמטפל בך לגבי שאלתךהוסף תגובה
-
שיטפי דם תת עוריים בידיים
יונתן הרפז 25/08/2023 | 20:46יש לי טרומפוציטוזיס ואני מקבל תרופה ולוקח 100מג קרטיה ליום. האם הקזת דם מידיי פעם תעזור למניעת שיטפי הדם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 14/08/2023 | 16:59שלום אבנר שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפי. יתכן שהחשיפה הממושכת לשמש השפיעה לאורך זמן על שבריריות כלי הדם.הוסף תגובה
-
שתפי דם תת עוריים רק ביד שמאל
אבנר אשד 14/08/2023 | 11:33שתפי דם בגודל בערך 3 סמ רק ביד שמאל.שעוברים אחרי כשבוע. איני נוטל תרופות.הייתי אצל רופאת המשפחה בוצע בדיקת דם לקרישה נראה שהכל תקין.אני בן 71. יכול להיות קשור בכך שנסעתי בעבודתי הרבה ויד זו היתה חשופה יותר לשמש .? או אחר. ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 19/07/2022 | 13:35שלום ביאנקה שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפיהוסף תגובה
-
שטפי דם בידיים
ביאנקה 13/07/2022 | 10:26האם ניתן למנוע היווצרות שטפי דם תת-עוריים מכל נגיעה קלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים
ד"ר יאיר גלילי 21/12/2015 | 14:56שלום ממליץ בשלב ראשון להגיע לרופא המשפחה ולבקש ספירת דם ומשטח דם בשאלה של סיבה ראשונית לשטפי הדם. במידה ולא תימצא בעיה, יש להתייעץ עם ראומטולוג בשאלה של נטייה לשבירות קפילרות. בכל מקרה, לרוב לא מוצאים סיבה רפואית לתלונות מסוג אלה אם כי כדאי לברר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
-
כאבים בפיןמייק 13/08/2023 | 14:40שלום רב , לאחר חודשיים של כאבים מתחת לעטרת הפין כתוצאה מחיכוך עז ביחסי מין ללא סיכוך (ללא נפיחות בולטת) ולאחר ששני רופאים בקהילה בכלל לא זיהו בעיה , בייאושי וכאבי , פניתי לאורולוג מומחה שזיהה מיד שמדובר במונדור -"וריד קטן ורגיש מתחת לעטרה שנסוג בהדרגה - פקקת ורידים שטחית". אמר שאין צורך בטיפול והתהליך לקראת סופו . בימים שלאחר הבדיקה הפיזית של הרופא גברו הכאבים במקום ואני שוב מודאג . 1. האם יש סיכון להתפתחות מחלה ורידית כרונית במקום הזה או שהמחלה עוברת לחלוטין לאחר פרק זמן מסויים ? 2. מה ניתן לעשות כדי שהמקום יבריא מהר יותר , כלומר אפשר לקחת תרופות מסויימות דרך הפה / מריחה כלשהי ? 3. האם ניתן או כדאי לקיים יחסי מין בזמן הזה שעדיין לא נרפא המקום ? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בפין
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 16:35שלום מייק צר לי אך נושא זה הוא בטיפול בלעדי של אורולוגיה ולשם צריך להפנות את השאלות. החלמה מהירההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בפין
-
שטפי דם תת עורים בזרועותרבוש 04/08/2023 | 07:12אמא בת 72 מזה כשנה צצים לה על הזרועות שטפי דם תת עורים לסירוגין וזה קורה רק בזרועות . אין דימומים אחרים בגוף . החלה בדיקות מקיפות ולא מוצאים כלום. היא לוקחת אספירין וכאשר התבקשה להוריד או להפחית לא היה שיפור..לא נמצא הקשר בין זה לבין הופעת הדימומים התת עוריים. בבדיקות דם מקיפות בבלינסון עשו אגריגציה של טסיות ולא נמצאה בעיה שקשורה לקרישיות הדם. אם צריך ואפשרי אעביר נתוני בדיקות. עשו שוב בדיקה להבין שלא היתה טעות ומחכים לתשובות , מה אנחנו מפספסים? איזה עוד בדיקות כדאי או צריך לעשות כדי להבין למה יש את התופעה הזו ומה נדרש כדי להפחית או להעלים אותה. אשמח להמלצה איך להתקדם מכאן כי אמא לא רגועה בגלל - לא כי יש כאבים מדובר בבעיה אסטתית שצצה כל הזמן ואין הסברים עוד דבר הוא החשש שיש פגיעה בחלקים אחרים בגוף נשמח לכל עצה שתאיר לנו את ההמשךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שמחתי לעזור
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 10:16הוסף תגובה
-
אלף תודות - עזרת לנו מאוד
רבוש 13/08/2023 | 10:14כל כך הרבה רופאים פגשנו ..ואתה היחידי שנותן לתופעה שם מתיחס ברצינות לכתוב ומאפשר לנו להרגע. לא מובן מאליו שזה היחס וגם שענית לא במידי זה בסדר גמור בשם אמא ובשמנו הילדים תודה שאתה שם בשביל כל מי שמבקש בהערכה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:07שלום רבוש מצטער על העיכוב במענה . התופעה המתוארת אשר נקראת SENILE PURPURA היא מאוד נפוצה והיא קשורה בשבריריות של כלי הדם התת עוריים אשר הולכת וגוברת עם הגיל. הבעייה היא בעייה אסטטית בלבד ואין כל כך מה לעשות חוץ מאשר לקבל את העובדה שאין כאן שום דבר מסוכן . בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמחתי לעזור
-
אי ספיקה ורידית ברגלייםשון 28/07/2023 | 10:21שלום, אובחנתי עם אי ספיקה ורידית במערכת השטחית ב2 הרגליים, הפסקתי לעשן באופן מיידי. יש לי תור לרופא רק בעוד כמה שבועות. מאז התוצאות שמתי לב שרגלי הימנית מתנפחת באזור השוק והירך ומעט בקרסול , אחרי עמידה ממושכת זה מחמיר ויש תחושת כבדות קשה. התחלתי מאז להשתמש בגרבי בלחץ מתי שמתאפשר (לצערי לא יכולה ללבוש אותה בעבודה כי רואים אותם וזה מאוד מביך אותי). השאלה שלי היא מה עוד אפשר לעשות כדי לשמר את המצב? האם זה בסדר שהרגל מתנפחת ולא מצריך "לרוץ" למיון? בנוסף, בעבודה אני בעיקר יושבת, האם כדאי לקנות מכשיר פדלים שמדמה הליכה (כמו לייט פיט)? תודה מראש על המענה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אי ספיקה ורידית
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:16שלום שון ראשית צר לי על עיכוב במענה ועל כן אני גם כותב למייל שהשארת. אני מניח שהאבחנה נעשתה בעזרת בדיקת דופלקס ורידים ובד"כ מבצעים בדיקה גם של הורידים השטחיים וגם של העמוקים- האם זה המצב אצלך? אם מדובר באי ספיקת ורידים שטחיים בלבד אזי ניתן להסתפק בשימוש בגרב אלסטי אשר מטרתה טפול בתלונת הנפיחות והכבדות הנלוות. הגרב לא פותרת את הבעייה אך במקרים רבים מקלה מאוד אם מצליחים גם להתגבר על אי הנוחות של השימוש בה בחום של הקיץ. בכל מקרה כדי להחליט על צורך בטיפול כלשהו יש לפנות עם ממצאי הבדיקה לכירורג כלי דם באזור מגורייך, אשמח לעזור אם תרצי. אם מערכת הורידים העמוקה לא נבדקה יש להשלים ברור זה כדי לשלול פקקת של ורידים עמוקים- סיכוי קטן לאור התלונות הקלות המתוארות. תשובה לגבי מכשיר הפדלים, לאחר גמר הברור לעיל. אבקש לשלוח לי למייל את תשובת הדופלקס .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי ספיקה ורידית
-
טנטון פועם ממקור וסקולריDR 27/07/2023 | 18:32שלום ד״ר לבנון, רציתי לשאול שאלה כללית- לאיזה רופא עלי לפנות כדי להתקדם בבירור של החמרה של טנטון פועם חד צצדי משמאל שכל הסימנים מצביעים על כך שהוא ממקור וסקולרי (מפסיק מיידית בלחיצה על הצוואר, מתגבר כשקצב הלב עולה, הרעש עצמו ממש רעש של זרימה, מתגבר במאמץ בטני). יש לציין שאני בן 22 ודופלר עורקי צוואר מלפני כמעט שנה תקין לחלוטין, אך לדעתי מדובר בבעיה ורידית או בכלי דם גבוהים בראש אנטומית (כי אפילו לחיצה קלה על הצוואר מפסיקה את רעש הזרימה, כזו שלא מפסיקה זרימה עורקית אך כנראה כן ורידית). האם הרופא הנכון הוא אף אוזן גרון? כירורג כלי דם? מומחיות אחרת? להבנתי צריך להשלים MRV+MRA לבירור אך אני לא יודע ממי לקבל הפניה. אם זה בסדר אשמח לקבל המלצה לרופאים עם ניסיון בתחום מהמרכז או מאיזור ירושלים. תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טנטון
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:01שלום DR ראשית צר לי על העיכוב הרב במענה, רציתי גם לכתוב לך אישית למייל אך לא יכולתי כי לא השארת כתובת מייל. לגבי שאלתך- הכתובת הראשונה היא אאג ואני לגמרי לא בטוח שהמקור הוא ווסקולרי. זו בהחלט אפשרות כאשר יש מחלה טרשתית בעורקי הצוואר אך על פי דופלקס - אין לך. לגבי העובדה שאיני חושב שהמקור הוא ווסקולרי - הכוונה היא מקור ווסקולרי בר טיפול. אני גם לא משוכנע שרופא אאג ימליץ על ההדמייה שדיברת עליה ויש מצב גם שיגידו לך שאין כל כך מה לעשות בנידון. אם זו תהיה התשובה מציע לנסות גם פנייה לרפואה אלטרנטיבית שפעמים רבות נמצא שם המזור לבעיות שלרפואה המודרנית אין. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טנטון
-
בדיקת דם קרישיותשיר 26/07/2023 | 17:33ברצוני לשאול בנוגע לבדיקה שביצעתי האם היא צריכה המשך בירור fibrinogen calcu שיצאה 654 מעל הנורמה ! כל שאר הבדיקות תקינות מה עושים במצב כזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאת בדיקת פיברינוגן
ד"ר אסף לבנון 26/07/2023 | 18:24שלום שיר צר לי אך איני יודע לענות על שאלתך, מי שיכול וצריך לענות על שאלתך הוא המטולוג העוסק בתחום הקרישה. אם תכתבי מאיזה אזור את בארץ אוכל לנסות להמליץ לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאת בדיקת פיברינוגן
-
תוצאות בדיקת דופלר עורקי צווארדורית 24/07/2023 | 12:29בת 64 תוצאות בדיקת דופלר עורקי צוואר לפני דנתיים וחצי צד ימין 122/44. ס"מ/שנייה שמאל 90/37. ס"מ/שנייה מהירויות זרימה תקינות תוצאות בדיקה דופלר עורקי צוואר עכשוויות ימין 95/32. ס"מ/שנייה שמאל. 97/37. ס"מ/שנייה משני הצדדים עם שינויים טרשתיים מהירויות זרימה תקינות. שאלתי האם ניתן לצפות בהיצרות עורקי הצוואר בבדיקה העכשווית לעומת קודמתה? מה ניתן לעשות לגבי השינויים טרשתיים שצויינו בבדיקה העכשווית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 26/07/2023 | 09:57על פי המידע שנתת קיים תהליך טרשתי בדופן כלי הדם שנבדקו אך הוא אינו גורם להפרעה בזרימת הדם ומכאן שהגישה הטפולית צריכה להיות מעקב בלבד. לגבי טיפול בסטטינים, מציע להתייעץ עם פנימי מומחה בתחום. בכל מקרה ממליץ לעקוב אחרי גורמי הסיכון הנוספים: סכרת, יתר לחץ דם, לחזור על הדופלקס עוד שנה ולא לחזור לעשןהוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר
דורית 25/07/2023 | 19:15לשאלתך - רציתי להוסיף את סיבת הבדיקה וזאת מפאת שהכולסטרול שלי, כבר שנים בחריגה כלפי מעלה , רציתי לבדוק האם יש טרשתיות בעורקים, האם הם צרים ולעשות השוואה עם בדיקת הדופלר הקודמת מלפני שנתיים וחצי, והאם אני כן חייבת להתייחס לכולסטרול החריג למרות שהכולסטרול הטוב שלי הוא ממש טוב.הוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר
דורית 25/07/2023 | 19:00כעשר שנים לא מעשנת. לא מקבלת שום תרופות (מסרבת לקבל סטטינים, לוקחת 2 כפות פסיליום ביום) בדיקת כולסטרול אחרונה כולסטרול טוטל 247.2 טרילגצרידים 55.6 Hdl כולסטרול. 87 Ldl כולסטרול 149 אין לי סוכרת. A1c בדיקה מאתמול 5.6 בדיקת a1c קודמת היתה 5.8 (חריגה קלה) בדיקה לפניה 5.7 ובדיקה לפניה 5.7 (הציעו לי לקבל תרופה לכולסטרול וסרבתי. אני מסתמכת על ה -hdl התקין שלי. בדיקת hdl קודמת היתה 102 לחץ דם תקין עושה הליכות יומיומיותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 25/07/2023 | 09:12שלום דורית לפני שאני מתייחס לשאלותייך יש לי כמה שאלות: יתכן וכבר התכתבנו כאן לפני כחודש וחצי? אם לא אז אנא כתבי לי: מה מחלות הרקע שלך? האם מקבלת טיפול תרופתי כלשהו? האם מעשנת? מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
-
מכות כחולותנונה 23/07/2023 | 23:43אני חוטפת מכות כחולות מנפילות או סתם היתקלות הכי קלה העניין הוא שהשנה,אחרונה הם עוברים מאד לאט ונשארים סימני או גוון עור אחרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מכות כחולות
ד"ר אסף לבנון 25/07/2023 | 09:15שלום נונה אני מניח שאת מתכוונת שלאחר שאת מקבלת מכה או אפילו ללא מכה לפעמים מופיעים שטפי דם במקומות שונים בגוף, נכון? אנא כתבי קצת על הרקע הרפואי שלך: גיל מחלות רקע טיפול תרופתי באיזה חלק של הגוף מופיעים שטפי הדם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכות כחולות
-
האם מותר לי לטוס?קרי 20/07/2023 | 12:35שלום דר' אלו תוצאות דופלר שלי אבקש לדעת האם מותר/לא מותר לי לטוס? האם מסוכן לי לטוס? ברגל ימין: הספנה הארוכה ספיקה לכל אורכה. בשוק התחתון הודגם סעיף שלהספנה באי ספיקה קלה. הספנה הקצרה ספיקה. ברגל שמאל: הספנה הארוכה ספיקה לכל אורכה. בשוק האחורי הודגמו סעיפים של הספנה הארוכה והקצרה באי ספיקה. הספנה הקצרה באי ספיקה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 24/07/2023 | 21:14שלום קרי צר לי על המענה שקיבלת. אשמח לענות על שאלותייך אבל לא רשמת אותן.הוסף תגובה
-
תודה על המענה, מידע נוסף
קרי 24/07/2023 | 08:57רגל שמאל נפוחה לעומת חברתה, כך עליתי על זה שיש לי שם בעיה כלשהי , אולי גם מעט בצקנית, לרוב לא כואבת לי, לעיתים רחוקות מרגישה חום בכף רגל, מה שכן יש איזשהו כאב אם אני לוחצת עם האצבעות באזור מסוים. אני בת 42, לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, עד לפני שנתיים ללא בעיות כלי דם, בת לאמא מעשנת עם היסטוריה של בעיות בכלי דם, דליות, ניתוחים וכו'. אלו התוצאות של העמוקה (לצערי כשהייתי אצל כירורג נתקלתי בזלזול לשאלות שלי) מערכת עמוקה Vein Left Right Common Femoral (CF) 1 1 Superficial Femoral (SF) 1 1 Popliteal (POP) 1 1 בסגמנטים CF VEIN-POP VEIN מימין ומשמאל, הוריד העמוק הודגם ספיק וללא עדות לחסימה. הודגמו זוג ורידיים POSTERIOR TIBIAL VEIN בשתי הרגליים, ללא עדות לחסימה. מקרא: PATENT FLOW=1 REFLUX=2 OCCLUSIVE THROMBUS=3 NON OCCLUSIVE THROMBUS=4הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אישור טיסה
ד"ר אסף לבנון 20/07/2023 | 13:03שלום קרי, יהיה זה מאוד חסר אחריות מצידי לענות על השאלה ששאלת מבלי להכיר אותך יותר לעומק ולהבין מה הרקע הרפואי שלך. הממצאים ששלחת של בדיקת דופלקס ורידים שטחיים מעידים על אי ספיקה בורידים השטחיים בשתי הרגליים. לא נכון להגידר את חומרת המצב לפי ממצאי הבדיקה אלא על פי ממצאים קליניים נלווים- האם יש תלונות כלשהן ומה מראה הרגליים. מעבר לכך אם כבר מתייחסים לבדיקת דופלקס ורידים- יש לראות גם את הממצאים בבדיקת דופלקס ורידים עמוקים - הם אלה, שאם יש בהם בעיות אזי יכולה להיות התבטאות לכך בטיסה. ואחרי כל זאת - יש אנשים עם אי ספיקת ורידים חמורה שלא יקרה להם כלום ויש כאלה ללא בעיות ורידים כלל שיכולים לפתח פקקת ורידים עמוקים שיכולה לסכן אותם. אז בתכלס זו שאלה שלא ניתן לתת לה תשובה חד משמעית. מקווה שהבהרתי ולא בלבלתי ואם יש עוד שאלות אשמח לנסות לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מורסה בפי הטבעת
- הרס רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח כריתת תוספתן
- ניתוח הלוקס ולגוס
-
בדיקות קשורות
- חלבון C
- די-דימר
-
תרופות קשורות
- מורפין (MCR, MIR)
- טאקרולימוס
-
מונחים קשורים
- דימום
- דלקת וריד (פלביטיס)
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה