פורום מדרסים - עמוד 22
מכון אורתופדי ברזילי להב מכון אורתופדי ברזילי להב הוקם ע״י אשר ברזילי משנת 1962 זה מה שאנחנו עושים וכיום הוא כבר שלושה דורות של נסיון מקצועי שמועברים מדור לדור. במכון ניתן להשיג: מדרסים בהתאמה אישית. מדרסים לספורטאים, מדרסים לחולי סכרת, מחוכים לטיפול בעקמת בעיקר לנערות ונערים, חגורות גב, מכשירים אורתופדים, חבישות לחץ לניקוז לימפטי וגרביים אלסטיות לבעיות ורידים גם בהזמנה מיוחדת. בין היתר תוכלו לקבל מענה מלא לבעיות אורתופדיות שיש לכם. קישור למוצרי פארומדיקל שמתמחה בחבישות מכל הסוגים וניתן להשיג במכון עובדים עם כל קופות החולים לכל מי שצריך חבישה לימפתית באישור רופא ניתן לקבל החזר של עד 70% מהסכום ששולם מדרסים במחירים מיוחדים לחברי הקופות או שהקופה תחזיר לכם תשלום מגיעים עד הבית מאשדוד ועד חדרה. 03-6121070
- מדרסים לתסמונת מדורים כרוניתיוסי 13/11/2016 | 22:48שלום האם יש מדרסים כלשהם שמיועדים או יכולים להקל על תסמונת המדורים הכרונית? מה שיאפשר הליכה במינימום כאב, שיפור זרימת הדם, פחות גודש ונוקשות של שרירי השוק וכו'. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מדרסים והקלת כאב תסמונת מדור אורתוטיסט שמואל להב 14/11/2016 | 09:06יוסי שלום, לא. המדרסים יכולים להקל במקרה ויש מאפיינים בכפות הרגליים הדורשים שימוש במדרסים, כגון קשת גבוהה מידי או השטחת הקשת וגם אז המדרסים צריכים תוספת של בולמי זעזועים לריכוך פגיעת העקב ברצפה. מקווה שעזרתי, בריאות שלמה שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה מדרסים והקלת כאב תסמונת מדור
- מדרסים לאן ללכתתימור 27/10/2016 | 20:30היי..אשמח לעזרתך..קיבלתי הפניה מהרופא לעשות מדרסים,אני סובלת מכאבים רבים בכף הרגל ואני לא יודעת לאן אני יכולה ללכת.בהפניה רשום שיש לי :hallux valgus ו-callus.אשמח אם תוכל לרשום לי לאן אני יכולה ללכת למקום אמין כמובן באיזור הרצליה רעננה אם ניתן ומה צריך להיות טווח המחירים.אשמח לתשובתך המהירההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה ממש לא נכון !! אורתוטיסט שמואל להב 03/11/2016 | 15:11כשיש : hallux valgus ו-callus זה אומר שכף הרגל בעלת קשת אורכית גבוהה מידי ולכן לחצים חזקים (כתוצאה מחלוקת לחץ לא נכונה) בקשת הרוחבית, המטטרסלית, כתוצאה מלחץ עודף בקשת הרוחבית היא שוקעת וגורמת בכך למפרק , במיוחד של הבוהן, להתעוות מה שגורם לגיד המיישר של הבוהן "לשבור" את צורתו, לא להיות ישר, וכאן עובד חוק המייתרים (וגיד זה מיתר) מיתר ששבר את צורתו גורם לקצהו להתכנס לכיוון עמדת המוצא שלו, קרי, קצה הבוהן נוטה פנימה יותר ויותר.. בקיצור, מדרס נכנס מתחת לקשתות ותומך בהם שלא ישקעו ולכן לא יגרמו לאותם עיוותים עליהם כתבתי למעלה. מדרס גם יקל על הכאב וגם ישמור שצורת כף הרגל לא תתעוות או יאט את קצב השינוי לרעה וגם את המשתמע מכך, למשל כוחות עודפים על מפרק הברך מהחוץ פנימה, מה שיכול לשחוק סחוס בברך... וכן הלאה. שמוליקהוסף תגובה
- מדובר בדלקת בכף הרגל- מה יעזרו מידרסים?אדם 03/11/2016 | 14:53מדובר בדלקת בכף הרגל. מידרס אולי אולי יקל על הכאב, גם נעל נוחה יכולה להיות במקום מידרס. אבל ממש לא לפתור אותה. הזמן הוא הפתרון בתוספת פזיוטרפיה, כדורים נוגדי דלקת ואולי זריקות.הוסף תגובה
- תשובת מומחה היכן לעשות מדרסים? אורתוטיסט שמואל להב 27/10/2016 | 21:05תימור, בגדול חפשי מקום שתעודת משרד הבריאות תלוי בו, הכותרת בתעודה היא: "הכרת מעמד" . האדם המוסמך שיעשה עבורך את המדרסים הנכונים לך חייב להיות גם אורטוטיסט וגם מוסמך להכין נעליים אורתופדיות. השילוב שבין שתי המקצועות חשוב עבורך. להכוונה מדויקת יותר צלצלי ל:0522450955. בהצלחה , שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה ממש לא נכון !!
- מדרסיםמרגי 25/10/2016 | 14:43האם כדאי לעשות מדרסים בחודש שמיני להריון כאשר האישה השמינה 20 קילו גרם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מדרסים והריון אורתוטיסט שמואל להב 25/10/2016 | 15:40כן. כף הרגל לא משתנה בהיריון, רק המשקל עליה. מזל טוב ובריאות מלאה. שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה מדרסים והריון
- מכונים מאושרים ע"י משרד הבריאותאלי 24/10/2016 | 17:39שלום שמואל, רציתי לדעת האם אתה מכיר את מכונים אלו כמכונים מורשים ע"י משרד הבריאות להכנת מדרסים באמצעות אורתוטיסים מוסמכים: 1) מכון שוננפלד ת"א 2) מכון וייברג ת"א 3) מריו סנטר 4) מכון נווה (מנהיים) 5) מכון דן סימון ת"א והאם ישנה רשימה כלשהי של משרד הבריאות בה רשומים כל האורתוטיסטים המוסמכים והמורשים בארץ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- מדהים כמה שהשוק פרוץ...תודה רבה !אלי 24/10/2016 | 20:25.הוסף תגובה
- תשובת מומחה כל אחד רשאי לייצר מדרסים. גם אתה אורתוטיסט שמואל להב 24/10/2016 | 20:20כדאי לעשותם אצל כאלה שהשקיעו, למדו וקיבלו תעודה של משרד הבריאות, הם יודעים להתאים את החומר הנכון בצורה הנכונה לצורך שלך.הוסף תגובה
- תודה רבה שמוליק, זאת אומרת ש..אלי 24/10/2016 | 20:11מי שאינו שם אינו רשאי לייצר ולהתאים מדרסים.הוסף תגובה
- תשובת מומחה זו הרשימה העדכנית אורתוטיסט שמואל להב 24/10/2016 | 20:08הוצאתי אותה עכשיו מהאתר של משרד הבריאות. מדרסים תחת קטגוריה של נעליים ומכשירים, שכן, צריך את הראיה גם כלפי מעלה, ברכיים ועמוד שדרה ולא רק ידיעת כף הרגל עצמה. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
- זו הרשימה הכי עדכנית?אלי 24/10/2016 | 18:55המסמך הינו משנת 2009, ייתכן שדברים השתנו מאז ? ומדרסים הינם תחת קטגוריית "נעליים"?הוסף תגובה
- תשובת מומחה רשימת מכוני אורטופדיה מורשים : אורתוטיסט שמואל להב 24/10/2016 | 18:22אלי שלום, להלן רשימת המכונים ותחום ההתמכות שלהם, להתמצאות, לדוגמה באורטו' ברזילי להב בצד השמאלי של הרשימה אם הקובץ לא נפתח צרף מספר טלפון ואשלח בווטסאפ. http://www.health.gov.il/hozer/mr13_2009.pdf בתחתית הרשימה, דף 26הוסף תגובה
- מדהים כמה שהשוק פרוץ...תודה רבה !
- פלטפוס וקריסה פנימיתמוטי 17/10/2016 | 13:22שלום רב בן 44 עם פלטפוס וקריסה פנימית של כף הרגל . אני סובל מבעיית הפלטפוס מגיל מאוד צעיר,יכול להיות שהבעיה מחמירה עם השנים ? ( כאבים במידה והנעל / או המדרס לא מתאימים ) יש טיפול או פתרון לבעיה מעבר להתאמת מדרס ונעל ? תודה וחג שמח.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה פלטפוס אורתוטיסט שמואל להב 17/10/2016 | 18:37מוטי שלום, ברור שהבעייה מחמירה עם השנים גם אם אתה משתמש כל הזמן במדרסים, על אחת כמה וכמה אם אין לך מדרסים. לצערי אין פתרון טוב יותר ממדרס נכון ונעל מתאימה. לא מנתחים כפות רגליים בגלל פלטפוס ואין שיטה להתעמלות שעוצרת את נפילת כף הרגל. חג שמח, שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה פלטפוס
- בחירת מדרסיםnir 14/10/2016 | 15:48במידה והאורטופד שלי המליץ על מס' מכוני מדרסים טובים שכמובן האורתוטיסטים שם בעלי הכשרה פורמלית וקורס הנעלה וכ'ו וציין הנחיות מדויקות לבניית המדרס, אך לא אמר אם אני זקוק למדרס רך/קשוח ובאיזו שיטה (כפפה פולימרית-גבס/cnc) זה קריטי? או שכל עוד האותוטיסט טוב הוויכוח סביב הטכנולוגיה (כפפה פולימרית או cnc שנאמר שהוא מדויק יותר) הוא שולי? מה דעתך? כאשר המדרסן מקצועי, איזו טכנולוגיה היא המדויקת והטובה ביותר? (כמובן שיש משקל גם לבדיקת המדרסן ולידע שלו). תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בחירת מדרסן נכון אורתוטיסט שמואל להב 17/10/2016 | 18:32ניר, אורטוטיסט טוב (בעל תיעוד של משרד הבריאות הישראלי) ידע לעשות לך מדרסים נכונים. והטכנולוגיה לא משנה. הטכנולוגיה לא חשובה, המשקל הגדול ביותר הוא על האורטוטיסט הנכון ולא על הטכנולוגיה. חג שמח, שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה בחירת מדרסן נכון
- נעליים מתאימות לבוהן קלובה?מנשה 14/10/2016 | 12:30יש לי בוהן קצת קלובה. תמיד כאשר אני מסתובב בנעליים אני מרגיש לחץ של הנעל על הבוהן שדוחף אותה הצידה ומחמיר את הבעיה. החלפתי כמה זוגות נעליים אך עדיין ישנו לחץ. בקיץ מסתובב בסנדלים ואז יש הקלה אך כעת הקור של החורף מגיע ואיתו הצורך בנעליים סגורות. שאלתי: האם קיימים נעליים מיוחדות לבוהן קלובה שאינן מפעילות לחץ על האזור? היכן ניתן להשיג כאלו נעליים, במכון אורתופדי למשל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בוהן קלובה אורתוטיסט שמואל להב 17/10/2016 | 18:26מנשה שלום, יש מאז כמה שנים, רוחבים שונים בנעליים. הם מסומנים באחת משני אופנים: wide או x wide או xxwide סוג סימון אחר הוא: 2E או 3E עד 6E . כך שתוכל למצא נעליים ברוחב מתאים עבורך. נעליים כאלה ניתן להשיג במיוחד במכונים אורטופדיים, אלו הגדולים יותר. אם לא תמצא נעל מתאימה משרד הבריאות ישמח לממן לך בין 75% ל 100% ממחיר נעליים בהתאמה אישית אותם מכון מורשה של משרד הבריאות יוכל לבנות לך. אגב, לדעתי רגל מהסוג שלך צריכה מדרסים. חג שמח, שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה בוהן קלובה
- מדרסיםשי 22/09/2016 | 03:00היי, האם מדרסים בהתאמה ממוחשבת על ידי סריקת לייזר cnc עדיפים על מדרסים שמותאמים בעזרת גבס ? מה עדיף פוליפרופילן או קרבון ? חוץ מהתאמה והחומר מה עוד חשוב ? אם יש קשת גבוה וגם קשת שונה בין שני הרגלים ואין כאבים האם צריך מדרסים ? אם אף נעל לא מתאימה גם נעלים שכולם מהללים את הנוחות שלהם זו סיבה מספיק טובה לעשות מדרסים ? תודה ויום טוב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה האם צריך מדרסים? אורתוטיסט שמואל להב 17/10/2016 | 18:19שי שלום, אם רופא אומר שצריך מדרסים-תעשה. חשוב להגיע לאורטוטיסט בעל תעודה של משרד הבריאות, הוא למד ויודע מה צריך לעשות עבורך. אישית, אני חושב שמדרסים לפי גבס עדיפים אך החשוב ביותר הוא שלפני ההחלטה על סוג המדרס האורטוטיסט ישאל מספיק שאלות ויבחן היטב את הלחצים שכף הרגל מפעילה בדרך ממוחשבת ועל סמך הנתונים יחליט איזה סוג או סוגי מדרסים יתאימו לפעילות, לסוגי הנעליים וכמובן לבעייה. הבדל בין הקשתות חייב להיות, זה טיבעי. לעיתים צריך מדרס כדי לא ליצור בעייה עתידית. המדרס שנעשה לפי כף רגלך אמור לגרום לנעל להיות נוחה יותר. חג שמח ובהצלחה. שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה האם צריך מדרסים?
- כאבי שוקה לאחר ריצהגדי 05/09/2016 | 16:18שלום רב. לפני כשלוש שנים התחלתי לרוץ והגעתי למרחקים של כ 10-12 קמ. לאחר מכן, הפסקה של כחצי שנה וכעת כבר חצי שנה שאני לא מצליח לחזור לריצה ללא כאבים חדים בשוק. יתכן שבתקופה הזו מנח הרגל השתנה? אולי צריך מדרסים? אודה לתשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה שינוי בגוף אורתוטיסט שמואל להב 05/09/2016 | 19:12גדי שלום, יכול להיות שינוי במנח ויכול להיות שהשרירים נחלשו ולכן יש גם שינוי במנח וגם הופעת כאב שלא הופיע כשהשריר היה חזק. אולי בריצתך בעבר גרמת נזק ועכשיו עם תחילת המעמס אתה מרגיש את תוצאותיו. רצוי לעמוד על מחשב דריכה ולנתח את התוצאות ולנסות להסיק איך ניתן לעזור לך. אתה מוזמן, בתיאום, להגיע למכון שלי ואשמח לעזור. מכון אורתופדי ברזילי-להב, ביאליק 79 ר"ג. 03-6121070. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה שינוי בגוף
- היכן ניתן למצוא נעליים מתאימות?יואב 01/09/2016 | 11:22כבר ניסיתי למדוד מספר זוגות נעלי ספורט במספר חנויות. אך תמיד החלק הקדמי של הנעל הוא צר ואני מרגיש שמופעל לחץ על הבוהן שלי והיא סוטה ומתעקמת הצידה. אני מחפש נעליים בהן רק החלק הקדמי רחב וזאת משום ששאר כף הרגל שלי די צרה. האם קיימות נעליים מיוחדות לאנשים שסובלים מבעיה כמו שלי? היכן ניתן למצוא נעלי ספורט מיוחדות בהן החלק הקדמי של הנעל הוא רחב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה איך יודעים איך לקנות נעליים? אורתוטיסט שמואל להב 01/09/2016 | 11:51יואב שלום, בנעליים יש אורכים שונים ובחלקם גם רוחבים שונים כמו גם חיזוקים בסולייה נגד הטייה פנימית או חיצונית. בד"כ אנחנו רוצים נעל צרה ולכן רוב החנויות מחזיקות דגמים צרים, שהם זולים יותר. ישנם שתי שיטות רישום רוחב בנעליים: רישום במילים- WIDE, EXTRA WIDE... או רישום - 2E, 3E,4E... מכונים אורטופדיים מחזיקים נעליים עם רוחב, בד"כ בגלל הצורך להשתמש במדרסים. נעליים כאלה תוכל למצא במכון אורטופדי ברזילי-להב בר"ג.הוסף תגובה
- תשובת מומחה איך יודעים איך לקנות נעליים?
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
- בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
מונחים קשורים
- אלקטרורטינוגרפיה
- אוקסיהמוגלובין
- אימונופלואורסצנציה
- איברון
- אופסונין
פורומים נוספים בתחום
פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם מומחי בזלת פארמה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסים