פורום מדרסים - עמוד 24
מכון אורתופדי ברזילי להב מכון אורתופדי ברזילי להב הוקם ע״י אשר ברזילי משנת 1962 זה מה שאנחנו עושים וכיום הוא כבר שלושה דורות של נסיון מקצועי שמועברים מדור לדור. במכון ניתן להשיג: מדרסים בהתאמה אישית. מדרסים לספורטאים, מדרסים לחולי סכרת, מחוכים לטיפול בעקמת בעיקר לנערות ונערים, חגורות גב, מכשירים אורתופדים, חבישות לחץ לניקוז לימפטי וגרביים אלסטיות לבעיות ורידים גם בהזמנה מיוחדת. בין היתר תוכלו לקבל מענה מלא לבעיות אורתופדיות שיש לכם. קישור למוצרי פארומדיקל שמתמחה בחבישות מכל הסוגים וניתן להשיג במכון עובדים עם כל קופות החולים לכל מי שצריך חבישה לימפתית באישור רופא ניתן לקבל החזר של עד 70% מהסכום ששולם מדרסים במחירים מיוחדים לחברי הקופות או שהקופה תחזיר לכם תשלום מגיעים עד הבית מאשדוד ועד חדרה. 03-6121070
- שינוי זווית הבהונותמנחם 11/07/2016 | 19:27במקום שבהונות כפות הרגליים יפנו קדימה, כמו שהיו וכמו כולם, הן החלו להתעקם לכיוון הצד החיצוני של הרגליים. עד שהזוית הגיעה למצב קיצוני, שמפרק האצבע הגדולה, בולט מאוד והתפתחו כאבים בכל מגע במפרק. מגע יזום או מגע הנעל. שינוי הזוית מתמשך, ועלול להגיע למצב שלא יאפשר נעילת נעליים. אם אני מיישר את הבהונות בעזרת היד, אין כאב. האם יש מדרס שיכול ליישר את הבהונות, או שזה יחייב התערבות כירורגית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה Hallux Valgus אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2016 | 23:02זה שם התופעה . שלום מנחם, מצב זה מתפתח בדרך כלל כתוצאה של קשת אורכית גבוהה מידי. קשת כזו גורמת לעומס יתר בקשת הרוחבית, בסיס האצבעות, ומשטיחה אותה, דבר הגורם גם להווצרות יבלות בחלק התחתון בבסיס האצבעות. קשת כזו יכולה לייצר הווצרות של "דורבן". מדרסים לא יכולים ליישר את הבוהן, רק התערבות חירורגית תעזור בפתרון הבעייה אך רגל כזו מצריכה שימוש במדרסים המיועדים למצב בו כף הרגל נמצאת. גש למכון אורטופדי שיש לו מחשב דריכה על מנת לאבחן את מצבך ולבדוק אם אתה אכן צריך מדרסים. אשמח לעזור, 03-6121070.הוסף תגובה
- תשובת מומחה Hallux Valgus
- התאמת מדרסעודד 05/07/2016 | 09:06בנו לי מדרס (תמיכה בקשת גבוהה) אשר לאחר שימוש בו ( שבוע) גורם לי לכאבים ברגע שאני דורך על הרצפה (ללא נעליים) האם להפסיק להשתמש בו ? יש לציין שלפני השימוש במדרס לא היו לי רגשיות/כאבים אלוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התאמת מדרסים - ניסוי ותהיה ? אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 11:48עודד שלום, כן ! יש הרבה מן הניסוי מפני שאתה בתנועה עם שינוי מרכז הכובד ועומס על כפות רגליך ברציפות. האם המדרס השני נעשה באותו מקום שעשה את הראשון? האם יש במקום תעודת משרד הבריאות "הכרת מעמד מספר.." ? שמוליקהוסף תגובה
- הפסקת שימוש במדרסיםעודד 05/07/2016 | 22:20כן העניין הוא שזהו המדרס השני שנעשה בעקבות בעיה בהתאמה שהיתה לי עם המדרס הראשון האם ישנה בעיה בדרך כלל עם התאמת מדרסים ? אתה ציינת שצריך 10 ימים להתרגל אך התחושה היא שכואב לי כאשר אני הולך עם המדרס האם יש שיטה להתאים במדויק את המדרס או שזהו תהליך של ניסוי ותהייה ?הוסף תגובה
- תשובת מומחה הפסקת שימוש במדרסים אורתוטיסט שמואל להב 05/07/2016 | 13:41עודד שלטם, כן. הפסק שימוש וגש למכון שעשה את המדרסים ובקש שיתאימו אותו. זכור, חולפים כ 10 ימים עד להסתגלות לתמיכה של המדרס ולעיתים צריך להסתגל בצורה איטית יותר. אגב, יש במקום תעודה של משרד של משרד הבריאות?הוסף תגובה
- תשובת מומחה התאמת מדרסים - ניסוי ותהיה ?
- עשיתי מדרסים בקריות שילמתי המון והבעיה לא נפתרהאמיר גת 02/07/2016 | 13:38שלום, עשיתי מדרסים אצל המוכר ביותר בקריות..ישראל... והתוצאה הייתה שהבעיה התרחבה גם לכריות הרגל,ולא נפתרה כלל.מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לא תמיד זה נכון וכן עשוי להחליש את המדרס. אורתוטיסט שמואל להב 06/07/2016 | 07:42הוסף תגובה
- פתרון פשוט ויעילשולם 05/07/2016 | 23:15גוזרים במדרס חור במקום הכאב בעקב,אז לא נוצר מגע -אחרי 10 ימים הכאבים נעלמו!בדוקהוסף תגובה
- תשובת מומחה תיקון המדרסים אורתוטיסט שמואל להב 02/07/2016 | 14:18חוזרים למקום שעשה את המדרסים, מסבירים מה קרה ומבקשים תיקון. אגב, אני ממליץ לכל לקוחותי להגיע כל ארבעה חודשים לביקורת על המדרסים. בהצלחה. שמוליקהוסף תגובה
- תשובת מומחה לא תמיד זה נכון וכן עשוי להחליש את המדרס.
- ייעוץ לגבי מדרסים ונעליים מתאימותירון 23/06/2016 | 11:07שלום. לפני 3 חודשים קניתי מדרסים לפי מידס גבס בהתאמה אישית(פלטפוס). ומאז יש לי כאבים בכפות רגליים, ותחושת שריפה(מחמיר בספורט). והמדרסן כל פעם שייף,הדביק וזה לא ממש עזר. כמובן יכול להיות שיש דלקת או משהו אחר. האורתופד אמר שיש זמן הסתגלות של 3 חודשים למדרסים ונתן ברקסין. נכנסתי לחודש 4 ועדיין אין שינוי.(יש לציין שעם המדרסים הקודמים שלי(שנשחקו לא היה לי בעיות אלה). א. מה ניתן לעשות ? ב. כדי שאני לא אפול בפח לגבי קנייה של מדרסים אחרים, אז איזה סוג מומלץ ובאיזה מדידה - לייזר, לפי מידת גבס, גבס עוטף, מדרסי מדף שמוכנים במקום ומחוממים בתנור ב 90 מעלות(לא פיצה, חח) ובאיזה מנחים לקחת מדידה ? איזה חומרים מומלצים להכנת שכבות מדרסים וכמה שכבות צריך ? ג.אני מתרשם שהתחום פרוץ מאוד(בלי להכליל)והיכולת לבדוק על מדרסן, זה רק מפה לאוזן.. האם יש מדדים אחרים לבדיקה שלא ייזרק הכסף סתם(בקיצור איך לדעת על מי לסמוך ואיפה לעשות) ? ד. המדרסן שעשיתי אצלו אמר לי לגבי נעלי ספורט, שצריך נייטרליות, אבל אמר לי גם שאפשר נעל תומכת רק בקשת של הפלטפוס, אבל זה לא תיקון על תיקון? (אז לבעלי פלטפוס עם מדרסים , איזה מעליים צריכים ? תומכות, מתקנות,או נייטרליות) ? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הכנת המדרס הנכון אורתוטיסט שמואל להב 02/07/2016 | 14:26כל מדרסן צריך להראות לך תעודה שנקראת :"הכרת מעמד מספר...". זו תעודה המוכיחה שבעל המקצוע למד,עמד בבחינות וקיבל תעודה ואישור ממשרד הבריאות. אחד כזה, קרוב לודאי יודע מה לעשות. אני מעריך ש'המדרסן' לא יודע מה לעשות ואולי אין לו נסיון ואולי הוא לא למד בכלל... אתה מוזמן להגיע אלי עם המדרסים החדשים ועם הקודמים ואראה איך לעזור לך. לתיאום: 036121070, בקש מהמזכירה תור לשמוליק.הוסף תגובה
- תשובת מומחה הכנת המדרס הנכון
- איזה סוג של אורטופד יכול לקבוע צורך במדרסים במקרה שלי?א 21/06/2016 | 21:57יש לי כאבים בשרירים מסויימים במותן ובגב התחתון שידוע שאחד הגורמים לכאבים הוא היפר פרונציה של הרגל. (ואפשר לראות בעין שיש לי כזאת) במקרה שלי איזה סוג של אורטופד כדאי שיקבע צורך במדרסים ואיזה סוג? אורתופד כף רגל ? אורתופד עמוד שדרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה כל אורתופד אורתוטיסט שמואל להב 22/06/2016 | 16:04לאורתופד יש ראייה רחבה והתחשבות , לדוגמה, בברכיים ובגב.הוסף תגובה
- תודה אבל השאלה הייתה...א 22/06/2016 | 12:46לא מי יכול אלא מי הכי מתאים במקרה שלי. :) או שזה לא משנה? דרך אגב מה לגבי פודיאטור ?הוסף תגובה
- תשובת מומחה כל רופא אורטופד מוסמך לתת מרשם למדרסים אורתוטיסט שמואל להב 21/06/2016 | 22:29סוג המדרס נקבע לפי הצורך, לפי סוג הפעילות, לפי סוגי הנעליים, לפי מבנה כף הרגל, גמישות המפרקים , סוגי ומיקון הכאבים ועוד פרמטרים.הוסף תגובה
- תשובת מומחה כל אורתופד
- מחיר מדרסיםקים 04/06/2016 | 02:16שלום רב. לפני פחות משבוע ולאחר טיפול בדלקת בפטלה שהייתה לי, הביא אותי הכירופרקט לעשות מדרסים אצל חנות שכנה. מחיר המדרסים אשר ניתן לי הוא 2400 ש"ח כאשר צורת כף הרגל מוטבעת בקופסת ספוג. האם המחיר שנתבקשתי לשלם הוא מחיר הגיוני והגון? אוסיף כי לצערי אין לי מושג קלוש מהו סוג המדרס. אודה מאוד לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מחיר מדרסים אורתוטיסט שמואל להב 07/06/2016 | 08:44מדרס גרפיט הוא מדרס קשיח. לפי התיאור שלך יכול להיות שהוא המדרס שאת צריכה ומחירו הוגן, טם את סומכת על הכירופרקט שלך והוא הפנה אותך לאותו מקום הרי שיכול להיות שאת בדרך הנכונה. תמיד את יכולה לבקש לעצור את העבודה וככל שתקדימי העצירה תעלה לך פחות ! ואחר העצירה תוכלי לבדוק תעודות, המלצות וכ"ב. אם תקבלי מהם את המדרסים, אשמח שתגיעי אלי עם המדרסים לביקורת. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
- תודה רבה ועוד קצתקים 07/06/2016 | 03:28אוסיף מעט מידע, מקווה שזה בסדר. יש לי קשת גבוהה גמישה שקורסת פנימה ויוצרת פלטפוס. זה גרם לדלקת בפטלה וכן יש לי נטייה לכאב בגב תחתון. המדרסים אשר הציעו לי הם מדרסי גרפיט קשיחים. לצערי יצא שמתוך חוסר מחשבה, ידע והמעמד בו הייתי שילמתי להם חלק מהסכום וכעת לא יודעת- אם הסכום הוגן ואם אכן צריכה מדרסים קשיחים (עבודתי כוללת הליכה רבה ביום יום שלי). לא מכירה את התארים ולצערי לא ידעתי מה לשאול באותו הרגע פשוט סמכתי.. אם תוכל לענות אודה, ואם אין זה אפשרי מבלי בדיקה אבין. שוב תודההוסף תגובה
- תשובת מומחה הגינות ומקצוענות בעשיית מדרסים אורתוטיסט שמואל להב 04/06/2016 | 14:51שלום קים, אין לי מספיק נתונים. בכדי לעשות מדרסים מתאימים אני שואל הרבה שאלות הנוגעות למקום הכאב, עוצמתו ותכיפותו, כמו כן אני בודק את הרגילי העמידה/צעידה שלך ביום יום, אני בודק את סוגי נעלייך. לאחר שיש לי תשובות אוכל להחליט איזה מדרס יתאים. אם המדרס מתאים ונכון לך מחירו סביר. האם יש להם אורטוטיסט עם תעודות של משרד הבריאות הישראלי, מספר "הכרת מעמד" ? אם כן האדם יודע את עבודת ומבין לעומק, אם לא בטלי את ההזמנה וחפשי מקום אחר. מקווה שעזרתי, שמוליק - מכון אורטופדי ברזילי-להב. ביאליק 79 ר"גהוסף תגובה
- תשובת מומחה מחיר מדרסים
- מדרסיםדן 11/04/2016 | 12:09שלום שמואל, אני בן 29 עשיתי מדרסים קשיחים במכון- המדרסים נעשו לפי הטבעה של כף הרגל בספוג וגם לפי מחשב דריכה. שילוב בין השניים. ברגל ימין יש לי הגבהה. לאחר שהמדרסים היו מוכנים הוסיף לי בעל המכון הגבהה נוספת ברגל ימין לפי הסתכלות על גובה הכתפייים. אני חושש שמא ההגבהה היא יתר על המידה ויוצרת בעיה. בעל המכון טען שאם אני רוצה להיות מדוייק לחלוטין עליי לעשות CT של אורך גפייים וככה להגיע להגבהה המדוייקת ביותר. מה דעתך בנושא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מדידת הפרשי גובה אורתוטיסט שמואל להב 21/04/2016 | 14:26דן, סליחה על האיחור בתשובה. אף אחד לא יאשר לך צילום הגוף לצורך מדידת הפרש באורכי הרגליים. תגיע לאורטוטיסט מוסמך, כזה שיש לו תעודה, שיוכל למדוד בשכיבה את אורך הרגליים וכן לבדוק עם פלס ייעודי את השוויון במותניים.הוסף תגובה
- ?דן 18/04/2016 | 09:18?הוסף תגובה
- תשובת מומחה מדידת הפרשי גובה
- בעל מקצוע להכנת מדרסיםמור 21/04/2016 | 13:17שלום רב, לאחרונה התוודעתי כי מלבד אורתוטיסט שמכין מדרסים יש גם את מקצוע הפודיאטור/פודולוג/כירופדיסט כמו דניאל וייס ואריאלה מילר שמומחים ברפואת כף הרגל וגם בהתאמת מדרסים. איזה בעל מקצוע עדיף שיבדוק ויכין מדרסים? יש כאלה שאומרים למען התאמה טובה יותר של המדרס עבור המטופל, חיוני ביותר כי טביעת כף הרגל שלו תילקח בנשיאת משקל, ולא בישיבה בקופסת ספוג או בגבס. כי קיימים קשרי גומלין בין כף הרגל לבין המדרס, וכי הבדיקה נעשית אך ורק באמצעות נשיאת משקל ובצורה דינאמית ויש כאלה שאומרים שהכי טוב בשכיבה,במנח ניטרלי ובאמצעות גבס ולא ספוג שמנציח את הבעיות. מה דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בעל מקצוע להכנת מדרסים אורתוטיסט שמואל להב 21/04/2016 | 14:22מור שלום, השאלה חשובה. מקצוע הפודיאטר/פודולוג/כירופדיסט קיים בכדי להקל על התורים אצל רופאים לצורך אבחון בעיה ושליחת הפציינט לבעל המקצוע לעשיית המדרסים. בעלי תואר זה למדו לטפל ביבלות, ציפורן חודרנית, פטריות וחוליים מעין אלו. מדרסים צריך לעשות האדם שלמד לעשותם, האורטוטיסט. אורטוטיסט בודק את כפות הרגלים בוחן ולומד את הנתונים של המדרך הממוחשב, בודק את ההליכה ואת הצורך הגופני והפעילות העתידית למדרסים ועל סמך כל אלו יודע איך לקחת את המידה ואיזה מדרס לעשות. צריך לראות שלאורטוטיסט יש תעודה/רשיון ! חג שמח והחלטות נבונותהוסף תגובה
- תשובת מומחה בעל מקצוע להכנת מדרסים
- נעל רחבהדלית 08/04/2016 | 18:24שלום, אני משתמשת במדרסים בגלל כאבי ברכיים הנובעים כנראה מקריסת כף הרגל פנימה. כעת יש לי נעל שהיא קצת גדולה ורחבה מהמידה שלי (לא מצאתי נעל אחרת שלא תהיה קטנה מדי עם המדרס). האם הנעל עלולה להזיק לברכיים בגלל שהיא טיפה פחות יציבה? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה נעל רחבה אורתוטיסט שמואל להב 09/04/2016 | 17:29דלית שלום, כן. נעל לא יציבה גורמת לחוסר יציבות בכף הרגל שגורמת להחמרת מצב הברך בגלל המנוף הארוך שבין הברך לכף הרגל. בהצלחה שמוליק, מכון אורתופדי ברזילי-להב, ר"גהוסף תגובה
- תשובת מומחה נעל רחבה
- מדרסים, נעל רחבה פלטפוסמשה 28/03/2016 | 17:21שלום. יש לי פלטפוס ורגל מעט רחבה. 1. האם נעלי ריצה מתאימות בכלל לעמידה והליכה? אני מדבר על נעליים של חברות כמו סקוני, אסיקס היקרות. האם זה בכלל עוזר? לאבא שלי ולי יש את אותה צורה של כף רגל והוא נתן לי לנסות כפכפים (כמו של המבוגרים הזקנים). פחות כואב לי איתה (כשניסיתי אותה פעם ראשונה היו לי זרמים לא מובנים ברגל וזה הרגיש שיושב כמו כפפה) האם יש דרך לעשות מדרסים לפי המדרס של הכפכפים האלה? במה זה יכול לעזור אם אביא את זה למי שעושה את המדרסים? האם אתה מכיר את נתי שטיין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מדרסים מותאמים ע"י בעל מקצוע לפלטפוס אורתוטיסט שמואל להב 30/03/2016 | 09:56משה שלום, את נתי שטיין אני לא מכיר ואני 45 שנים במקצוע, אני מעריך שהוא פיזיותרפיסט מצוין אן לא אורטוטיסט, כנס לרשימת הספקים של משרד הבריאות ותראה מי למד לעשות מדרסים: http://lewis.org.il/gov4.php . לפי תיאורך אכן אתה צריך מדרסים , צריך לדעת לעשות מדרסים לכף רגל שטוחה! נעליים טובות הן הפלטפורמה שתחזיק את המדרסים! נעל כשלעצמה לא מספקת למצבך. כן, אם תגיע לבעל מקצוע עם הכפכף תוכל לעזור לו. אשמח אם תגיע למכון שלי, אנחנו מתמחים בהקלה לכפות רגליים מהסוג שלך. 03-6121070 ברמת גן, ביאליק 79הוסף תגובה
- תשובת מומחה מדרסים מותאמים ע"י בעל מקצוע לפלטפוס
פורומים נוספים בתחום
פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם מומחי בזלת פארמה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסים