פורום עקמת - עמוד 25
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב.
בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים.
החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981.
עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים.
אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת.
מנהל פורום מדרסים.
-
כאבים אחרי ניתוח עקמתעדן 20/07/2016 | 23:21עברתי לפני כ5 שנים ניתוח עקב עקמת קשה. לאחרונה יש לי דקירות נורא חזקות בגב כל פעם במקום אחר,אבל בעיקר בגב העליון. רציתי לשאול ממה זה נובע? אני חיילת בתפקיד הדורש ממני ישיבה ממושכת של שש שעות ברצף. רציתי לדעת אולי זה בגלל זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות בעיקר בגב עליון
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2016 | 20:10שלום עדן. אני נוטה להאמין שהכאבים הם כתוצאה של חוסר תנועה אך כדאי שתיבדקי ע"י רופא אורטופד לשלילת לחץ כתוצאה של הניתוח. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בעיקר בגב עליון
-
עקמתאיציק 14/07/2016 | 14:33יש לי עקמת בסביבות פחות או יותר 50 מעלות c ודיסק תצלום כמו שמקבלים היום וראיתי גם אצלי במחשב שהעקמת היא רק באמצע ממש כך ( לימין ונראה לי יש היצרות דיסק בחוליה אחת זה יכול להשפיע או להסתדר ? ביום יום הולך רגיל זקוף ואפילו גמיש מלידההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתובת המייל
אורתוטיסט שמואל להב 18/07/2016 | 08:22Shmulik@barzelay.co.ilהוסף תגובה
-
עקמת מותנית לומברית c
נדב 17/07/2016 | 23:47שלום ד"ר שמואל אפשר לקבל תמייל שלך באתר לשליחת זוית העקמת שיש לי שתוכל להעריך ... אבל לא לפרסום כאן באתר מייל פרטי שלך תודה .הוסף תגובה
-
עקמת
איציק 17/07/2016 | 17:01התשובה אכן הייתה ברורה אבל זה תופעה באמת מעניינת שהשריר בצד ימין מתעקש להיות מקוצר טוב נתאמן על חיזוק בפילאטיס ומתיחות אולי יהיה שיפור :).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראה את סוף תשובתי הקודמת.
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2016 | 16:54הוסף תגובה
-
עקמת
איציק 17/07/2016 | 15:05זאת אומרת שאם יש לי שריר אחד מקוצר ולפי מה שאתה טוען שלאחר טיפול דיקור סיני הזוית יורדת ויש לי חלון הזדמנות להמשיך להגמיש את הצד המקוצר ...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בין חוליות עמוד השדרה יש דיסקים
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2016 | 07:51הדיסקים נותנים יכולת תנועה מרשימה, השרירים הם הגורם שמפעיל את התנועה וגם שומרים על מנח עמוד השדרה. אם שריר אחד מקוצר, ולך יש את זה ולכן יש לך קשת, הרי שנוצרת עקמת. בגילך השריר לא יכול להתארך, מלבד במצבים ריגעיים ובצורה מאד מתונה (למשל לאחר עיסוי, חימום ) אך לאחר זמן השריר חוזר למצבו המקורי.. מכאן שיש הגיון אך לזמן קצר.הוסף תגובה
-
עקמת
איציק 17/07/2016 | 04:20זאת אומרת אם מתח השריר התפוגג אז לעמוד השדרה יש את היכולת להקטין את זוית העקמת יש היגיון נכון או לא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיקון זמני
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2016 | 20:33אם מתח השריר התפוגג הרי שתרגיש טוב יותר אך , לדעתי, לא יכול להיות שינוי לטובה לטווח ארוך. בריאות טובה, שמוליקהוסף תגובה
-
איציק
איציק 16/07/2016 | 20:01שהייתי אצל מדקר סיני רפואה אלטרנטיבית הוא שחרר לחץ רב מהחוליות וטען שהזוית השתפרה בכמה אחוזים יש בזה היגיון מסוים אבל ייתכן הדבר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי זוית עקמת בגיל מבוגר
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2016 | 19:58לאחר שסיימת צמיחה (בערך בגיל 17) לא תוכל לשנות את הזוית עמוד השדרה, לעומת זאת חשוב מאד, כל חייך, להתאמן ולשמור על שרירים חזקים וגמישות במפרקים. תתייעץ עם מאמני כושר ופיזיוארפיסטים. בהצלחההוסף תגובה
-
עקמת
איציק 16/07/2016 | 19:19גיל 29 שקע צד שמאל באזור עקמת c לא s סהכ הולך ישר זקוף אפילו גמיש עושה גשר אחורה השאלה איך מנפחים את הצד היותר מצומק יחסית מבחינת נפח שריר הרי מדובר ביציבות שרירים וחוזקם שמחזיקים את עמוד השדרה האם פעילות כמו פילאטיס על הבטן והתרוממות כנגד עם הראש למעלה יסייעו בחיזוק והורדת הזוית מה דעתך ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איציק, בן כמה אתה?
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2016 | 19:06לפי גילך אתן תשובה מדוייקת יותר. שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתובת המייל
-
עקמתרן 19/03/2016 | 19:34עקמת אידיופטתית 50 מעלות לימין צורת c גיל 28 סהכ אין מגבלות משמעותיות בחיים הולך ישר וזקוף האם יש צורך בטיפול למרות המצב או אף ניתוח ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אגב, עקמת בת 50 מעלות היא לא עקמת קלה והיא קו הגבול להמלצה לניתוח !
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2016 | 14:38הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלח אלי את הצילום האחרון של עמוד השדרה שלך ואת גובה עמוד השדרה מקצה האגן, בגובה המותן, עד הכתפיים ואחשב בצורה מקורבת עבורך.
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2016 | 14:35הוסף תגובה
-
עקמת -גובה
עידו 13/07/2016 | 01:58בכמה מעלות עקמת 50 מעלות מבחינת סמ על הנייר משפיעה על הגובה ??הוסף תגובה
-
שמוליק שתהיה רופא מוסמך תגיב "נכון"
עידו 13/07/2016 | 01:53סהכ עקמת קלה שביום יום בקושי מפריעה כך שקשה לי להאמין שזה משפיע אולי ב2 סמ בגובה כך שמעתי מרופאים אחרים לא מדובר בעקמות של 70 או 100 מעלות ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נכון !
אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2016 | 23:08שמור על עצמך, חייה חיים רגילים ושכח מהעקמת. שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
עידו 12/07/2016 | 22:58אם אני בגובה 184 עם עקמת c 50 מעלות והולך ישר בלי בעיות רציניות שבעבר טופלתי בחגורת בוסטון הייתי יכול להיות 1.90 ;)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רן, סליחה על האיחור הרב בתשובתי..
אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2016 | 22:52כן, עקמת משפיעה על הגובה ויכולה להחיש מצב היצרות דיסקים או יצירת בלט דיסק. לכן שמור על אורח חיים ספורטיבי ונכון.הוסף תגובה
-
עקמת
רן 20/03/2016 | 23:29האם עקמת זו יכולה להשפיע על הגובה או הייצרות דיסקים בכמה חוליות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת 50 מעלות בגיל מבוגר
אורתוטיסט שמואל להב 20/03/2016 | 11:02רן שלום, אין צורך בכל טיפול שהוא! צריך רק לשמור על שרירי בטן/גב חזקים לא להיות שמן. שריר חזק מוריד עומס בין חולייתי כמו גם מצב ללא בטן (בטן מושכת את אזור הגב התחתון קדימה ומעמיסה על החוליות דבר שיכול להביא ללחץ על חוטי עצב ומכאן הדרך קצה לכאבים!) בריאות שלמה, חג פורים שמח, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אגב, עקמת בת 50 מעלות היא לא עקמת קלה והיא קו הגבול להמלצה לניתוח !
-
אורתוטיסטמיכל 13/07/2016 | 09:09בוקר טוב, קראתי באחת ההודעות הקודמות שלך שרק אתה ועוד אורתוטיסט בארץ מוסמכים להכנת מחוכי שנו. אני שוקלת ללכת למכון פיזיקל (גלית שוסטר) שאחד מאנשי הצוות שם הוא אביטל פנחס ורשום באתר שהוא הנציג ברשמי של החברה הגרמנית שמתאימה את מחוכי שנו. האם יש סתירה? האם הוא מיומן מספיק לפי דעתך? האם במקרה אתה מכיר את המכון הנ"ל? תודה על עזרתך, מיכלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיכל, צלצלי 0522450955. שמוליק
אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2016 | 14:23הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לימוד מסודר בבית ספר ועמידה בבחינות גם של משרד הבריאות
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2016 | 19:05מקנים לך תואר אורתוטיסט. אני לא מתייחס לאחרים . בהצלחה בבחירה נבונה, שמוליק, מכון אורתופדי ברזילי-להבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיכל, צלצלי 0522450955. שמוליק
-
ילד בן 12 לאחר ניתוח עקמתענבל 15/07/2016 | 22:55בני שבוע אחריי ניתוח עקמת בחלק האמצעי של הגב וסובל מדקירות גם בגב וגם בחזה וישנם גם אזורים של חוסר תחושה האם הדקירות זה דבר נורמלי וזה יעבור והאם חוסר התחושה יחלוף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבוע אחרי ניתוח
אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2016 | 19:09זו שאלה לרופא המנתח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבוע אחרי ניתוח
-
עקמתהילה 06/07/2016 | 15:37בת 53 חולת צליאק, טיפול תרופתי נפשי,האותופד בישר לי שיש לי עקמת, הבעיה שאני סובלת כאבים חזקים גב תחתון ורגל שמאל, לפעמים קשה לי לדרוך עליה כשאני מקבלת כאבים.הוא אמר לי לשחות. יש עוד טיפול שאפשר לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא נראה שתיווצר בעייה עתידית אם תשמרי על הכללים .
אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2016 | 22:41הוסף תגובה
-
מה בענין טיולים בארץ בחו"ל
הילה 12/07/2016 | 13:05יכולה להוצר בעיה? כי פעם לא היתה בעיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת לאחר סוף צמיחה. בגיל 53
אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 12:05הילה שלום, בד"כ עקמת בגילך לא מהווה בעיה. תוכלי לעזור לעצמך ע"י עשיית מספר דברים או חלקם : -לא להיות שמנה (משקל עודף גורם לעומס מוגבר על החוליות ולכן ללחץ על חוטי עצב ומכאן לכאבים) -לחזר את שרירי הבטן. (עם הסבר דומה לרשום בסעיף הקודם) -לבדוק אם את צריכה מדרסים -לשבת נכון, קרי, לתת לגב התחתון להיתמך למשענת הכסא -לשחות נכון אם תרצי אשמח לעזור, צלצלי לתיאום: 03-6121070 בהצלחה ובריאות, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא נראה שתיווצר בעייה עתידית אם תשמרי על הכללים .
-
נראה לי שדגלת עלי ...יעלה 12/07/2016 | 14:51תודה על תגובתך. עשינו צילום והאורטופד אמר שהעקמת מתחת ל 20 מעלות (למרות שלא מדד בדיוק כמה מעלות) המליץ על מעקב (כי הילדה ריסר 3) ופזיותרפיה (למרות שנתן לי להבין שחסרת משמעות). מה דעתך? בנוסף - למה כוונתך בנוגע לכך ש MRI אחד שווה ל700 צילומי עמוד שדרה? למיטב הבנתי ב MRI אין שימוש בקרני X והוא מבוסס על תהודה מגנטית ולא על קרינה מסוכנת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טעות שלי, CT אחד
אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2016 | 22:38שווה כ 700 צילומי רנטגן. חשוב להיות בביקורת כל חצי שנה ולפי דעתי בביקורת הבאה כדאי לעשות צילום רנטגן שגם יתן את כמות המעלות המדוייקת וגם את גיל העצמות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טעות שלי, CT אחד
-
עקמת בגיל 14יעלה 10/07/2016 | 09:02שלום, התגלתה עקמת קלה לביתי בת ה- 14 שנובעת ככל הנראה מהבדל קל באורך הרגליים. הופננו לצילום גב. 1. האם יש צורך בצילום (אני חוששת מקרינה בגיל צעיר זה)? 2. איך ניתן לטפל? תודה, יעלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך
יעלה 12/07/2016 | 08:00תודה על תגובתך. עשינו צילום והאורטופד אמר שהעקמת מתחת ל 20 מעלות (למרות שלא מדד בדיוק כמה מעלות) המליץ על מעקב (כי הילדה ריסר 3) ופזיותרפיה (למרות שנתן לי להבין שחסרת משמעות). מה דעתך? בנוסף - למה כוונתך בנוגע לכך ש MRI אחד שווה ל700 צילומי עמוד שדרה? למיטב הבנתי ב MRI אין שימוש בקרני X והוא מבוסס על תהודה מגנטית ולא על קרינה מסוכנת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת , אסור להזניח !
אורתוטיסט שמואל להב 10/07/2016 | 12:13יעלה שלום, לשם ההשוואה, כ 700 צילומי עמוד שידרה שווים ל CT אחד. חייבים לצלם את ע"ש גם לצורך תיעוד ומעקב ובעיקר בכדי לדעת כמה מעלות עקמת יש לה ובאלו מיקומים. כמו כן באותו צילום רואים את גיל העצמות שלה. כל אלו הם נתונים חשובים לצורך מעקב להחלטה ולהמשך הדרך. אם היא מתחת ל 23 מעלות הרופא יבקש שתגיעו אליו עוד חצי שנה עם צילום מעקב נוסף, אם היא מעל 23 מעלות היא חייבת מחוך ! שכן העקמת לא עוצרת מעצמה והולכת ומתקדמת (מחמירה) תהליך שיתמיד עד סוף גיל הצמיחה. אשמח להיות לרשותך לשאלותיך גם בטלפון: 0522450955. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
המשך
-
עקמת 50 מעלות לימין צורת cעידו 09/05/2016 | 02:45לגבי עקמת 50 מעלות לימין יש לי בגב בליטה בצד ימין וצד שמאל שקע לפעמים מרגיש צורך שיעול יש מצב שזה לוחץ על ריאה או מפחית נפח ריאה האם עקמת כזאת מהווה סוג של סיכון לעתיד מבחינה בריאותית ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אם סיימת צמיחה הדרך ההיחידה היא ניתוחית.
אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 22:11הוסף תגובה
-
עקמת
עידו 09/07/2016 | 22:06אגב בצד שמאל שיש שקע איך ניתן לנפח אותו באזור בתרגילים מסוימים ?הוסף תגובה
-
עקמת
עידו 09/07/2016 | 18:48אני רוצה להדגיש מספר דברים עקמת בדרכ אם היא אידיופטית היא בסופו של דבר תגיע מבחינה גנטית לאותו אדם ספיציפי לזוית שלה כך מה שאתה אומר לא מדויק חגורות לא תמיד עצרו עקמות זה לא מדע מדויק לגבי שחייה זה מאוד חשוב פילטיס וטיפולי דיקור סיני מאוד מפחיתים כאבים זה בהתייחסות לדיקור הסיני (עניין הכאבים) חיזוק שרירים יכול לעזור בתרגילים ולא בהכרח חגורה אז נא לדייק בדבריך תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עידו, תשובתי נאמרה כך מפני שישנם קוראים נוספים המתעניינים בעקמת
אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 15:14ברור שעקמת C בולטת יותר מפני שאין איזון לגוף כמו שיש בעקמת מסוג S. במצב רגיל העקמת לא מהווה, בד"כ, סיכון בריאותי אך כדאי שתשמור על שרירי בטן חזקים בכדי להתרחק מכאבי גב ככל האפשר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עקמת
עידו 09/07/2016 | 12:27מוזר כי סהכ בהליכה אני הולך ישר והעקמת לא מפריעה לנשימה במיוחד ובעבר טופלתי בבוסטון כך שדבריך קצת שגויים המצב לא הוזנח מדובר בעקמת cהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת בת 50 מעלות ואיכות חיים
אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 12:23עידו שלום, לפחות לפי הספרות עקמת כזו לא צריכה להפריע למהלך התקין של חייך. אתה על סף , 50 מעלות, של ההחלטה לנתח וההחלטה צריכה להינתן על סמך איכות חייך. הבעיה העיקרית היא אסטטית, אם כי צריך להבין שבגלל עיוות בית החזה (שהבליטה/פיתול שקיים בעצם השכם ואף מלפנים הם הביטוי שלה) קיימת הפרעה כל שהיא לריאות להתנפח, בעיקר במצבי קיצון, למשל כשאתה מתאמץ, וכן העיוות עלול ללחוץ או להקטין במקצת את המרחב שבו הלב נמצא. לגביך השינוי כבר נעשה, לגבי אחרים שקוראים את שאלתך : אסור להזניח עקמת בגיל הגדילה, אצל בנות עד כשנתיים וחצי לאחר קבלת מחזור ראשון ואצל בנים כשנתיים וחצי לאחר שינוי חזות (בד"כ עד גיל 16) ולא ללכת לפתרונות קלים: שחיה, פיזיוטרפיה, התעמלות מכוונת, לחיצות/מניפולציות וטיפולים בגב, חגורות אלסטיות, חגורות בד או שילובים כאלה ואחרים, לצערי אני רואה ניסיונות כאלו שבסוף התהליך מביאים להחמרת העקמת. אם צריך לעשות מחוך תעשו, אך תעשו אצל מי שלמד ויש לו תעודות, בד"כ מגרמניה, המוכיחות שהוא יודע מה לעשות. זה לא נורא, אפשר לעבור את התהליך עם המחוך שבסופו, בד"כ איכות החיים ומראה בגוף והדימוי העצמי יותר טובים. עידו בריאות טובה והצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם סיימת צמיחה הדרך ההיחידה היא ניתוחית.
-
צבאעדן 05/07/2016 | 19:31היי. לפני ארבע שנים עברתי ניתוח תיקנת ממש קשה. שכנעת הגיעה ללב. הניתוח עבר בהצלחה אחרי החלמה נורא קשה. התגייסתי לצבא למרות שהמנתח שלי המליץ לי על שירות לאומי. התגייסתי עם פרופיל 45. התפקיד שלי כרוך בישיבה מרובה של שש שעות(לקום כל שעה וחצי ל15 דקות הפסקה) וגם ב18 שעות (לפעמים מותר לקום). אסור להזיז עיניים אסור לעמוד. התחילו לי כאבי גב עזים בגב התחתון ודקירות חזקות בגב כולו והכאב גם מקרין לי לרגל. אני לא מסוגלת לעשות משמרות. המפקדים כאן לא מבינים ולא נותנים לי לראות אורטופד כי הם טוענים שזה לא דחוף. השאלה שלי היא האם האורטופד יכול לפסול לי תפקיד אחרי כל מה שתיארתי לך? תודה(:הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי גב עזים לאחר ניתוח עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 09/07/2016 | 11:57עדן שלום, לכל אדם , כל שכן לאחר ניתוח עקמת, יש צורך בתנועתיות! יכול להיות שתוכלי להקל על עצמך כך: -התעמלות קבועה כל יום -חיזוק שרירי בטן -הבנה עם מפקדייך שאת לא רוצה לעזוב את התפקיד החשוב אליו נשלחת אך יקל עליך מאד אם תוכלי לקום לחילוץ עצמות כל חצי שעה, בן 3-5 דקות. אורטופד שמתמחה בעמוד השדרה, אולי זה שניתח אותך, יכול בהחלט לתת לך מכתב שיגרום, קרוב לוודאי, לשינוי תפקיד. (ולו רק כדי לא לקבל אחריות על הנזק שעלול להיגרם לך אם שינוי התפקיד לא יאושר) בהצלחה ובריאות שלמה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב עזים לאחר ניתוח עקמת
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר ברמנט
אורתופדיה
4.0
( 6 חוות דעת )
"הרופא מאוד מקצועי ומנוסה אבל אני כמטופלת מגיעה ללא הבנה והייתי שמחה לקבל יותר פירוט ומידע כדי להתקדם ולמצוא פתרון לבעיה , תודה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם