פורום עקמת - עמוד 26
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב.
בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים.
החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981.
עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים.
אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת.
מנהל פורום מדרסים.
-
עקמת קלהסיגל 01/07/2016 | 19:01הבן שלי היה בצו ראשון והרופאה אבחנה עקמת קלה , מעולם לא שמנו לב לזה אבל עכשיו אנחנו באמת רואים שכתף אחת נמוכה מהשנייה , הילד ספורטאי ופעיל , קיבל פרופיל 97 עם סעיף , הטם יש צורך לגשת לאורטופד לצורך צילומים ומעקב ? האם משאות כבדים יכולים להחמיר את המצב ? תודה !!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקמת קלה וסיום צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 01/07/2016 | 19:23סיגל שלום, אני מניח שבנך סיים את גיל הצמיחה ומכאן שלא תהיה הרעה במצב העקמת. הסבירי לו שכדאי שישמור על כושר גופני ולא יגדל כרס, במצב זה הוא יכול לחיות חיים מלאים ולא לחשוש מהרמת משאות. בריאות מלאה! והצלחה בהמדך דרכו. שמוליק, אורתוטיסט מוסמך. ביאליק 79, פינת ז'בוטינסקי, רמת גןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת קלה וסיום צמיחה
-
קיפוזיסאמילי 23/05/2016 | 17:05איך אפשר לדעת כמה מעלות קיפוזיס יש לי? בפענוח צילום רק נרשם סקוליאוזיס מינמלית קמורה ימינההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קיפוזיס
אורתוטיסט שמואל להב 23/05/2016 | 17:29אמילי שלום, אולי אין לך קיפוזיס. בת כמה את? שילחי אלי את הצילום : shmulik@barzelay.co.ilהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קיפוזיס
-
עקמת בגיל 24אריק 18/03/2016 | 16:52שלום לך, בגיל 14 גילו אצלי עקמת, סקוליוזוס, ולפי הצילום האחרון אני שזוכר שזה היה משהו כמו 50-55 מעלות. היו מחשבות על ניתוח אבל בסוף וויתרנו. היום אני בן 24, בלי כאבים, מתאמן פעיל בחדר כושר 4-5 פעמים, שוקל 82 ק"ג גובה 1.74. יש לי שאלה, לגיל שלי, אין שום טיפול לתיקון של העקמת? לפי מה שאני יודע זה גם מפריע לגובה (במידה ולא הייתה עקמת הייתי צריך להיות יותר גבוה). עיסוי מיוחד? דיקור? פיזיוטרפיה מסוימת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תגובה
trhe 29/04/2016 | 22:59שאני יושב על כיסא לפעמים זה מפריע אבל לא קריטי, מבחינה אסטטית, המסת שריר שלי יחסית גבוהה ולכן לא רואים את החוסר איזון. אני מאמין שאם הייתי רזה ולא מתאמן זה כן היה ממש קריטי מבחינה חיצונית.הוסף תגובה
-
שאלה
עמיאל 28/04/2016 | 18:45אם 55 מעלות אתה לא מרגיש את החוסר איזון על כל כסא שאתה יושב עליו? ואיך זה מבחינה אסטתית?הוסף תגובה
-
תגובה
trhe 28/04/2016 | 18:38ממליץ לך בחום לחפש מישהו פרטי שעושה דיקור סיני+חשמל, עיסוי מאסיבי מגבר לא מאישה, לתפוס נפח עם תרגילים מורכבים כגון דדליפט וסקוואט. אם יש לך עוד שאלות אתה יכול להוסיף אותי בפייסבוק Arik Shtokhamerהוסף תגובה
-
שאלה
עמיאל 28/04/2016 | 18:28שלום אריק, המצב שלי דומה לשלך. גם אצלי גילו בגיל 14 ואני היום בן 24 ומתאמן בחדכ 4-5 פעמים בשבוע.. רציתי לדעת אם אתה עודה משהו מיוחד שבגללו אין לך כאבים? כי לי הגב נתפס כל יומיים והחוסר איזון בגב מוציא אותי מדדתי לפעמיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת לאחר גמר צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 18/03/2016 | 17:42אריק שלום, נדמה לי שחלפת את הגיל לעבור ניתוח לעקמת, זה לא השטח שלי כך שכדאי שתתייעץ עם אורטופד שמומחה בעקמות למבוגרים. אין שום טיפול לליישור עקמת בגילך. חשוב ביותר שתשמור על שרירי גב ובטן חזקים ולא להשמין. כמו שאתה עכשיו. זה ישמור עליך. אתה יכול, כמובן, לעשות כל דבר והעקמת לא מהווה ולא תהווה בעייה מיוחדת. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תגובה
-
קיפוזיסמירה 24/04/2016 | 10:56שלום יש לי קיפוזיס מעל 50 מעלות אני בת 32 האם אפשר לעשות משהו קשה לי עם זה מאוד שמעתי שעשית מחוך למישהי מבוגרת בת 50 אשמח שתעזור ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תיאום
אורתוטיסט שמואל להב 25/04/2016 | 07:56בוקר טוב מירה, צלצלי 0522450955. יום נעים וחג שמח, שמוליקהוסף תגובה
-
קיפוזיס
מירה 25/04/2016 | 07:3057הוסף תגובה
-
קיפוזיס
מירה 25/04/2016 | 07:2957הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קיפוזיס
אורתוטיסט שמואל להב 24/04/2016 | 21:28מירה שלום, נכון שמעת. כמה מעלות יש לך? חג שמח, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיאום
-
שאלהזיו 23/04/2016 | 10:38שלום שמואל, אני בת 15 עם עקמת של בערך 53 מעלות, וריסר 4+ לפי הצילום האחרון שהיה לפני 4 חודשים, אני והוריי לא מעוניינים לעשות את הניתוח למרות שכמעט כל הרופאים המליצו עליו. רציתי לשאול מה המשמעות לעתיד במידה ולא אעבור אותו, ולמה אחרי סוף הצמיחה אין בו יותר צורך, מחזור ראשון לפני 3 שנים. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שיקול לא נבון
אורתוטיסט שמואל להב 23/04/2016 | 20:39היי זיו, כל עוד לא הגעת לריסר 5 עדיין לא סיימת צמיחה. כל עוד לא סיימת צמיחה ניתן לתמוך בגוף עם מחוך ולנסות לשפר את המצב. אם אכן סיימת צמיחה רק ניתוח יכול לעזור. אם תרצי צרי קשר 0522-450955 . בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובה
זיו 23/04/2016 | 18:17לא השתמשתי במחוך, מהסיבה שפשוט אמרו לנו שזה מאוחר מדי. גילו את העקמת לפני 10 חודשים בערך והיא הייתה בזווית של 43 מעלות. נכון לצילום שנעשה לפני 4 חודשים הזווית הייתה 50.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת מעל 50 מעלות-השלכות
אורתוטיסט שמואל להב 23/04/2016 | 11:24שלום זיו, אסטטית-בליטה חזקה בעצם שכם אחת לעומת השנייה ושד אחד גדול יותר מהשני, שקע במותן אחת עמוק מהמותן השנייה, אגן מורם בצד אחד ולכן הרגל בצד המורם מתפקדת כקצרה יותר-ההליכה עלולה להיות מתנדנדת. רפואית-לחץ לא סימטרי על הריאות ולכן קושי בנשימה בעיקר מאומצת (בהיריון, בהליכה מהירה, במאמץ, בריצה אחרי אוטובוס, בסחיבת סלים מהשוק בהיריון, בטיול בדרום אמריקה, בנשיאת ילדים על הידיים) לחץ על הלב, בגלל אי סימטריה של הריאות, כאבי גב בשלב מוקדם, כאבי מפרק האגן והברכיים בגלל הליכה לא סימטרית. האם השתמשת במחוך? מתי גילו את העקמת? כמה מעלות היו בעמוד השדרה כשהעקמת התגלתה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקול לא נבון
-
בעיה מטרידה ומציקה אחרי שפעת חזקהיניב 05/04/2016 | 20:26שלום אני בן 21 מקווה שתוכל לעזור לי. בעיות בריאות שיכולות לעזור להבין את שורש הבעיה: אלרגיה לאבק. מעיים רגישות ובטן רגישה עם רפלקס וצרבות מידי פעם. עקמת קלה בינונית בחזה ימין למעלה,עמוד שדרה לא יציב,עיוות קל בחזה שמאל בטן שמקרין למעלה ושנוגעים מציק מעט. לפני שלושה שבועות חליתי בשפעת חזקה עם חום גבוה והמון נזלת ואף סתום, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה החום ירד והנזלת לקח זמן יותר עד שעבר.(לוקח פרוביוטיקה) עד עכשיו אוזניים סתומות ונוזלים באוזניים לפי הרופא. לוקח נזוקורט אקווה. מאחרי השפעת ובעיקר בימים האחרונים כאבי שרירים בעיקר בחזה העליון ובגב גם בעקמת וגם בצד שמאל. במוצ"ש הופנתי למיון עקב כאבי שרירים חזקים שחששתי לבעיית לב. בדיקות דם כולל צילום ואקג תקין. ריאות תקינות. לוקח אקמול מידי פעם עוזר לכאב.בביה"ח אמרו לי אופטלגין מעדיף לוותר.לפעמים בישיבה מרגיש כובד או לחץ קל בחזה מלווה בנשימה כבדה או קוצר נשימה קל. שמתי לב לחוסר יציבות ברגליים וכאילו חולשה בצד אחד של הגוף השמאלי. מה אני אמור לעשות חוץ להיות רגוע? לחכות כמה ימים אולי יעבור? ללכת לתרגילי פיזיותרפיה לעקמת ולכאבים?יתכן וזה מהעקמת הכאבים והנשימה כתוצאה משפעת? שאני נוגע בשרירי החזה הכאבים מתגברים, חושש לעשות ספורט. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיה אחרי שפעת
אורתוטיסט שמואל להב 09/04/2016 | 17:39היי יניב, השאלה אמורה להיות מופנית לרופא המשפחה שלך, אך אשיב בכלליות. כששוכבים זמן ארוך מהרגיל, כמו במצב של שפעת, השרירים נחלשים במקצת ולכן כמעט תמיד יש כאבים בשרירי הגוף (חלק מהסימפטומים המעידים על בוא השפעת הם כאבי שרירים) . אני מעריך שהעקמת שלך לא גדולה והגיף מאוזן וכשאתה בריא השרירים מחזיקים את המבנה הגרמי ללא מאמץ וללא כאבים, אולם במצב של חולשת שרירים כמו בשפעת האיזון מופר ולכן אתה עלול למצוא עצמך עם כאבים מתמשכים שירדו לאט לאט. עצתי, המתן כמה ימים והכאבים ייעלמו. לאחר שהכאבים חלפו דאג לשמור על גוף בריא, תתעמל ואל תשמין, בכדי לא להעמיס על עמוד השדרה. בהצלחה ובריאות מלאה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה אחרי שפעת
-
תחושת נימול ועקמתיולי 11/03/2016 | 13:27שלום, יש לי עקמת בזווית של בערך 50 מעלות ולאחרונה אני מרגישה תחושת נימול בצד ימין של הגב העליון ( מקום העקמת) האם תחושה זאת היאבסדר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גמר צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 20:36יולי שלום, צר לי, נראה לי שלא הגעת ליעוץ לרופא הנכון! גופך מסיים צמיחה רק בריסר 5 !! כל עוד לא הגעת לריסר 5 גופך עדיין צומח ויכול להשתנות לטובה ולרעה. לפי המחקרים האחרונים רק חודשיים לאחר שרואים ריסר 5 באמת מסיימים צמיחה. כל עוד את ללא מחוך ועדיין לא סיימת צמיחה העקמת שלך עלולה להחמיר !! אשר לשאלה המקורית, בד"כ אין תחושת נימול בעקבות עקמת אלא אם העקמת היא צווארית. עקמת צווארית יכולה ללחוץ על חוטי עצב היוצאים מאזור החוליות הצוואריות לכוון הכתף והיד. אשמח אם תוכלי להעביר אלי למייל shmulik@barzelay.co.il את צילום ע"ש שלך. שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
יולי 12/03/2016 | 19:17חלפו 3 שנים, ואין לי מחוך כי יש לי כבר ריסר של 4+ ולא המליצו על כך בזמן..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 14:36יולי, 1.כמה זמן חלף מהמחזור הראשון? 2.מדוע אין לך מחוך? שמוליקהוסף תגובה
-
תשובה
יולי 12/03/2016 | 11:431) אין לי מחוך. 2) יש לי עקמת רק גבית בזווית של 50 מעלות אני בת 15 עוד שבועיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקמת ותחושת נימול
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 09:57יולי שלום, לפני תשובתי אני צריך כמה תשובות מצל: 1. האם יש לך מחוך? אם כן, איזה סוג? כמה סמן? 2. מה גובהה של כל אחת משתי העקמות שלך? ומה גודלה? 3. בת כמה את? שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמר צמיחה
-
עקמת 55 מעלות-דחוףףףעטרה 04/03/2016 | 08:09היי אני עטרה ,כעוד שבוע אהיה בת 14.בשבוע הבא ביום חמישי,אני אאלץ לעבור את ניתוח העקמת בשל כך שהגעתי ל55 מעלות.בעיקרון אני עוברת את הניתוח על רקע Cp קל במרכז רפואי מאיר.האם בשל הcp שיש לי אחוזי הסיכון להיות משותקת גבוהה?האם זה בית חולים טוב?וגם בעיקרון הייתי צריכה לעבור את הניתוח בקיץ בבית החולים סורוקה אבל בשל תקלה טכנית נאלצנו לדחותו וכאשר הגעתי לבדיקה רפואית במרכז מאיר המנתח לא ידע שום ודבר על התיק הרפואי שלי..הוא פשוט אמר לי להתכופף וזהו..הוא אמר שיש צורך ניכר לבצע את הניתוח..וקבע לי מועד חדש ל10 במרץ...האם זה מספיק?יש לי על מי לסמוך?שוב אני חוזרת זה על רקע cp ,גם ראיתי כתבה שילד יצא מאותו בחת חולים ומאותו ניתוח משותק לגמרי..זה בית חולים טוב?הרופאים אכפת להם מהבנאדם שעומד מולם..או שהם לא נושאים כל אחראיות..יש להם איזשהו חיוב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון עקמת..
אורתוטיסט שמואל להב 04/03/2016 | 08:57היי עטרה, הניתוח הזה הוא לא ניתוח חירום ! מה גובה הריסר אצלך? (ריסר=גיל עצמות, זו הדרך לדעת מתי את מסיימת צמיחה) שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון עקמת..
-
עקמת 60 מעלותאתי 02/03/2016 | 20:43שלום , בתי בעוד חודשיים בת 14. עם עקמת של 60 מעלות. בגיל 12 + גילנו שיש לה עקמת הלכנו למומחה והציע טיפול במחוך. לאחר כמה חודשיים בתי הורידה את המחוך (בוסטון)ולא היתה מוכנה לשים אותו. השבוע הלכנו למעקב וגלינו שהעקמת 60 מעלות. וכמובן שהרופא אמר שהיא צריכה ניתוח. הנתונים שכתב שהיתה בגיל 12 פלוס (עקמת טורקאלי אפקס D11 רייסר 0) ועכשיו כתב בבדיקה אחרונה בצילומי BENDING מתישרת לזויות טובות. החלטנו לקחת אותה לטיפול בשיטת שרוט עם מחוך ריגו ל23 שעות . מקווה מאד שיעוזר (חשוב לציין שקבלה מחזור לפני כחודש פעם ראשונה) מה דעתך על השיטה ? ועל המחוך? האם יכול לעזור ולמנוע את הניתוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עקמת 60 מעלות
אתי 02/03/2016 | 21:42שלחתי לך למייל אתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בעקמת גבוהה 60 מעלות
אורתוטיסט שמואל להב 02/03/2016 | 21:03אתי שלום, חגורת בוסטון היא חגורה שעשיתי כבר לפני 45 שנים, זו חגורה די מיושנת.. שיטת שרוט לא מתקנת !!! זו שיטת התעמלות מכוונת שעוזרת ליציבה ! לא לעקמת !! אני מבין שביתכם לא קבלה הסבר טרם עשיית המחוך הראשון מהמכון שם עשו את המחוך, ולכן לא השתמשה בו כיאות. אני מניח שלבתכם יש ריסר 1 או 2 , בריסר 5 היא מסיימת צמיחה, מכאן שזה הרגע האחרון לנסות לעזור לבת שלכם! מקובל שמעל 50 מעלות עושים ניתוח ! בדר"כ למחוך אין יכולת ללחוץ על עקמת גבוהה מחמישים מעלות. אם תחליטו לעשות זאת הבת צריכה לדעת שכאן אין משחקים !! אסור להורידו מהגוף ! בנוסף אתם חייבים להגיע למקום המקצועי ביותר שיש לו ניסיון בעקמות גבוהות! אין זמן למשחקים. האם את יכולה להעביר אלי את צילום הרנטגן שלה? למייל: shmulik@barzelay.co.il עוד הערב, בברכה, שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת 60 מעלות
-
עקמת 45 מעלותשירן 28/02/2016 | 22:36היי, אני בת 29 ויש לי עקמת 45 מעלות .. בשנה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בשכמה השמאלית כשאני ישנה הרבה זמן על הגב . מבחינה אסטטית העקמת מאוד מפריעה לי משום שכל הצד השמאלי יותר בולט מהצד הימני וזה לא נעים. האם חייב לעשות ניתוח ? והאם יש סיכוי להיות נכה לכל החיים? פוחדת מהניתוח יש לי 2 ילדים בבית..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
האפשרויות לטיפול בעקמת בגיל מבוגר
אורתוטיסט שמואל להב 01/03/2016 | 11:17היי שירן, בד"כ עקמת בסדר גודל שלך לא מכאיבה. האם את מתעמלת? שומרת על טווח תנועה? מגמישה את המפרקים? מקובל לומר שניתוח נשקל מעבר ל 50 מעלות ואת פחות מכך. את לא נכה!! פתרון אסטטי נעשה אך ורק ע"י ניתוח. כפתרון אסטטי אנחנו עושים מידי פעם מעין פתרון שמעבה את הצד השקוע כך שמאחור הגב נראה יותר אסתטי. צרי קשר ונדבר על כך 0522450955.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרויות לטיפול בעקמת בגיל מבוגר
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר ברמנט
אורתופדיה
4.0
( 6 חוות דעת )
"הרופא מאוד מקצועי ומנוסה אבל אני כמטופלת מגיעה ללא הבנה והייתי שמחה לקבל יותר פירוט ומידע כדי להתקדם ולמצוא פתרון לבעיה , תודה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם