פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 32
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
- מחלה כרוניתראול 03/12/2016 | 05:42איש שסובל מאינסומניה הרבה שנים יכול לקבל התקף לב + סוכרת / שבץ ? אם הוא עשה בדיקת שינה וזה יצא OK אבל לא עזר תרופות לבעייה הנ"ל - מה יעזור להחזיר את הלילה למצב נורמליפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מחלה כרונית דר' דליה שכטר-עמיר 03/12/2016 | 22:141. חוסר שינה כרוני אכן מעלה את הסיכון הסטטיסטי למחלות שונות, בהן מחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד. 2. אם בדיקת שינה יצאה OK אז כנראה אין אינסומניה אובייקטיבית אלא רק סובייקטיבית (כלומר הגוף מקבל מספיק שעות שינה תקינות אבל ההרגשה היא של חוסר שינה). 3. באופן כללי יש טיפולים שונים לאינסומניה, תלוי מה הסיבה. לילה טוב.
- תשובת מומחה מחלה כרונית
- שיתוק שינה?מאי 02/12/2016 | 14:00לילה רצוף חלומות ובחלום האחרון חלמתי חלום מפחיד. ידעתי שאני חולמת וצעקתי על עצמי להתעורר ולפקוח עיניים אך ללא הצלחה. ממש הרגשתי שאני נלחמת עם עצמי לפתוח אותם ולהפסיק את החלום. בסוף הם נפתחו. הבנתי שיש כזה דבר שיתוק שינה אבל קראתי שזה קורה כשאתה כבר ער לחלוטין ועם עיניים פתוחות ולא מצליח להזיז את הגוף. כך שאני לא חושבת שזה מה שקרה לי. אשמח להסבר. תודה מראש.פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה שיתוק שינה? דר' דליה שכטר-עמיר 03/12/2016 | 22:10לפי התיאור זה עדיין מתאים לאירוע של שיתוק שינה. לילה טוב.
- תשובת מומחה שיתוק שינה?
- חשד לדום נשימה בשינהאריאל 28/11/2016 | 23:52שלום אני סובל שינה לא טובה כל כך, נוחר בשינה. נשלחתי לבצע בדיקת שינה ביתית (אתקשה להירדם במכון) לשלילת דום נשימה בשינה. יש לי כמה שאלות: 1. אם אכן יש דום נשימה, הפתרון המקובל והידוע הוא סיפאפ, אני מבין שהנשימה עם סיפאפ היא דרך האף, אלא שאצלי יש בעיה באף, ובמצב שכיבה יש לי נטיה לאף סתום. אז האם בכלל הפתרון הזה רלוונטי למי שסובל מאף סתום? 2. קראתי שישנה בדיקה שנקראת "אנדוסקופיה בשינה". מה שמאפשר להדגים בזמן ובתנאי אמת את מקור החסימה, מדוע לא מקובל לבצע את הבדיקה בכדי לדעת האם החסימה היא ממקור אפי, לוע, ובהתאם לכך לכוון את הפתרון? 3. מה הסיבה שבשכיבה האף נוטה להיסתם? והאם יש פתרונות לכך? (כשאני מגיע לרופא, הוא בודק והאף פתוח, אך הבעיה מתעוררת בעיקר בשכיבה ושינה). תודה רבהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה חשד לדום נשימה בשינה דר' דליה שכטר-עמיר 01/12/2016 | 20:201. למכשיר ה-CPAP ניתתן לחבר מסיכות שונות. אצל מטופלים שמתקשים לנשום דרך האף ניתן לנסות מסיכת אף-פה (full face). 2. אכן יש בדיקת אנדוסקופיה בשינה. זו אינה בדיקה רוטינית אלא רק כאשר יש מחשבה על ניתוח. גם בדיקה זו על ממצאיה לא מבטיחה פתרון ניתוחי מוחלט מפני שהחסימה בדום נשימה היא חסימה דינמית, כלומר משתנה בזמן השינה. 3. לא ידוע לי שחסימה אפית מתרחשת ספציפית כאשר שוכבים על הגב.. אולי צניחת החיך הרך בעת שכיבה על הגב תורמת לתחושה זו שאתה מרגיש. בברכה,
- תשובת מומחה חשד לדום נשימה בשינה
- האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם?מוטי 24/11/2016 | 21:50שלום אם אדם יישן 4 שעות בלילה, בין אם באופן חד פעמי או אם זה במשך כמה ימים. האם זה כשלעצמו מעלה את ערכי לחץ הדם? א"כ, מה הסיבה לכך? כ"כ גם לגבי חוסר שינה מצטבר (ושאלתי היא בלי קשר לנושא של דום נשימה בשינה, שהוא גורם בעצמו לעליה בלחץ הדם) תודהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם? דר' דליה שכטר-עמיר 27/11/2016 | 15:12נמא קשר בין חסך שינה מצטבר לעלייה בערכי לחץ הדם. הסיבה ככל הנראה פעילות יתר של מערכת העצבים הסימפטטית, המעוררת, בשעות הערות הארוכות. בברכה,
- תשובת מומחה האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם?
- בדיקת שינה ביתית לשלילת דום חסימה נשימתישמואל 25/11/2016 | 16:04שלום באיזה אופן בדיקת שינה ביתית בודקת אפשרות לדום נשימה בשינה? לפי רמות הסטורציה? באם מישהו סובל באופן כללי מרמות סטורציה נמוכות(משתנות), איך הבדיקה תגלה האם הירידה ברמות הסטורציה היא בגלל המצב שלו או תוצאה של דום נשימה חסימתי? יש בכלל טעם בבדיקה כזו למי שרמות הסטורציות שלו אינן תקינות? מה גם שבבדיקת שינה אין רישום מוחי, כך שלא ניתן לדעת בבירור מתי האדם היה בזמן שינה ומתי היה ער. תודהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בדיקת שינה ביתית לשלילת דום חסימה נשימתי דר' דליה שכטר-עמיר 27/11/2016 | 15:09יש סוגים שונים של בדיקת שינה ביתית וברור שמדידת סטורציה בלבד אינה אבחנתית לדום נשימה. אבל! למי שיש רמות סטורציה נמוכות ומשתנות (עקב מחלת ראות למשל) הבדיקה המתאימה ביותר היא בדיקת שינה מלאה (פוליסומנוגרפיה) במכון שינה עם ניטור כל המדדים. בהצלחה.
- תשובת מומחה בדיקת שינה ביתית לשלילת דום חסימה נשימתי
- הפרעת שינה.נינט וקנין 22/11/2016 | 17:44לד"ר שכטר עמית שלום, מזה חודשיים שכל לילה ברגע שאני נרדמת קופצות לי הרגליים ,ותוך כדי הקפיצה אני מתעוררת בבהלה, וזה חוזר על עצמו כארבע או חמש פעמים בלילה , ובשבוע האחרון זה החמיר ועבר גם לידיים,וזה נמשך כל הלילה עד אור הבוקר,ורק אז מתוך עייפות ותשישות אני נרדמת .אשמח ממך לתגובה תודה!פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הפרעת שינה דר' דליה שכטר-עמיר 24/11/2016 | 20:53דברי על כך עם הרופא המטפל והוא יוכל להציע לך טיפול מתאים לתקופה המתוחה הזו. בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה!
- הפרעת שינה.נינט וקנין 23/11/2016 | 13:15לד"ר שכטר חן חן לך על התגובה המהירה, נכון התגלה אצלי גידול סרטן בשד,ואני מועמדת לניתוח להסרת הגידול, שאלתי מה את מציעה לי כדי שלפחות למנוע ממני את הבהלת,שלפעמים אני אפילו מוותרת על השינה . תודה!
- תשובת מומחה הפרעת שינה. דר' דליה שכטר-עמיר 23/11/2016 | 09:27מה שאת מתארת עשוי להיות hypnic jerks או בשם אחר sleep starts. זו תופעה מוכרת ושכיחה ובלי משמעות פתולוגית שמתרחשת במעבר בין ערות לשינה. בדרך כלל התנועות קצרות מאוד ולא חזקות ולא מפריעות לשינה אבל לעיתים עוצמת התנועה חזקה וזה גורם להתעוררות בבהלה. בתקופות של מתח נפשי זה עלול להחמיר. האם קרה משהו חריג לפני כחודשיים שגרם לזה להופיע בצורה כזו? בברכה,
- תשובת מומחה הפרעת שינה
- הפרעת שינה קטלנית | זקוק לעזרהערן 02/11/2016 | 23:25אני לא מצליח לצאת מזה , הייתי אצל כמה רופאים,פסיכיאטרים, רופאי שינה לסוגיהם וקיבלתי כמה טיפולים אבל כיום אני כבר שנה בלי טיפול והמצב שלי מאוד מחמיר , אני בסה"F בשנות ה20 לחיי ואין לי מושג מה יש לי ומה אני עובר . בקצרה - התחלתי לסבול מבעיות שינה קלות של קושי בהירדמות בלבד בשירות הצבאי בעקבות משבר. את המשבר שכחתי ועזבתי אבל ההפרעות שינה המשיכו וגדלו להן כמו כדור שלג . חשוב להדגיש שהייתי עושה ספורט ואוכל תזונה נכונה . ככל הנראה כתוצאה מסטרס שעבר עליי מהחוסר שינה המצב החמיר והחמיר עד שהגעתי למצב שאני נרדם ומתעורר כל 5 דקות בערך ואני לא מסוגל להשלים שעות שינה או לחזור לישון ,מן תחושת עוררות מוגברת שאין לתאר +עייפות ביחד וכאבי בעיניים . הייתי המעבדת שינה כמה פעמים מתוך 9 שעות ישנתי כ-שנה וחצי עם 16 יקיצות והפסקות נשימה . ביקשתי מכשיר של חמצן אך לא נתנו לי בטענה שזה לא דום נשימה . אבל שאלתי אותה אם בשעה וחצי של שינההיה לי 16 יקיצות אז כמה ב5 שעות לדוגמא ? . וגם גיליתי שיש לי מחיצה עקומה כי באופן כרוני אני לא נושם מהאף כמה שנים . כיום אני סובל מהזיות בעצימת עיניים ,אני ממש רואה כל מיני דברים מהחיים , ובעיקר חי על "הזיות" או חלומות בהקיץ לעיתים קרובות אני עובר שיתוקי שינה מלווים בהזיות , ומנסה לשרוד ככה . הבעיה היא שבשנתיים האחרונות היכולות הפיזיוליוגית שהיו לי חדלו מלהתקיים אני סובל מפעימות מוקדמות בלב שאובחנו ע"י הולטר 48 שעות וכאבים וקפיצות של שרירים בגוף . אני מתחנן לעזרה . עד לפני כמה שנים הייתי בחור נורמטיבי עם שאיפות בחיים והיה לי רצון עז ללמוד רפואה שניסיתי להתקבל אבל שוב המצב שלי לא אפשר לי זאת . אני מאוד מודע לעצמי ולמה שאני עובר רק אין לי מושג מה יש לי ומה דרכי הטיפול שאפשר לנסות איתי , אני כיום כבר לא רוצה להחלים מזה אני בסה"כ רוצה איכות חיים . כדורים שלקחתי : אטומין לוסטרל ציפרלקס ניוזינן טרזודיל בונדורמין לוריוון וואבן קלונקס *אבחנו אצלי מחיצה עקומה לאחר שטענתי שאני לא נושם דרך האף האם בעצמם כל הבעיה שלי היא חוסר חמצן שלא מגיע למוח ?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מצב דומה אצלי דר' דליה שכטר-עמיר 19/11/2016 | 18:42על פי מה שאתה מתאר כלל לא מדובר באינסומניה ראשונית אלא באינסומניה שהופיעה על רקע סטרס קצר והלכה והחמירה וקיבלה "חיים משלה" . זו לא מחלה פסיכיאטרית (אם כי אינסומניה קשה עלולה לגרום לשינויים במצב הרוח עד כדי דכאון) ולא מדובר בגידול במוח. טיפול ממושך עם קלונקס לא מפשט את המצב.. כמו שכתבתי לערן צריך לקחת אנמנזה מפורטת ביותר כדי להבין כיצד לנסות לטפל. זה לא נעשה באישפוז - אין צורך (ולא רק בישראל). יש צורך במוטיבציה עצומה וסבלנות רבה וזה קשה, כדי לנסות לטפל - אם ע"י טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר מועד או ניסיונות תרופתיים (לא מלטונין..). בהצלחה ושבוע טוב.
- מצב דומה אצליאורון 19/11/2016 | 12:45שלום ערן / ד"ר שכטר מצבי בשנה האחרונה דומה מאוד למה שאתה מתאר כאן. גם אצלי, תמונה מורכבת של אינסומניה קשה אשר החלה בפתאומיות על רקע סטרס קצר תוך החמרה מתמדת. במשך שנה הצלחתי להתמודד בסיוע של מינוני קלונקס הולכים וגדלים, לרוב בשילוב עם OTC כלשהוא המכיל ולריאן. בשבועות האחרונים החמרה משמעותית, חוסר כמעט מוחלט להרדם (לכל היותר 2-3 שעות של שינה שטוחה ולא מרעננת, ללא יכולת להרדם שנית (וגם זה רק בסיוע פרמקולוגי). רופאת המשפחה ופסיכיאטר שעימו התייעצתי מכוונים לכוון פסיכיאטרי. מומחה לרפואת שינה המליץ על מלטונין (שאינו עוזר). לעניות דעתי, הקלונקס שבעבר סייע מאוד הפך כשלעצו לבעיה. הפגיעה בתפקוד היא כמעט אנושה. באופן מפתיע או שלא, ישנם בינתיים גם תסמיני קרדיאליים, תסמיני חרדה, ולדברי הקרדיולוג שראיתי, כולם בלי יוצא מן הכלל משניים לחסר השינה המתמשך. אשמח לשמוע מערן אם נמצא בינתיים כוון טיפולי לבעייתו. אשמח לשמוע מן הרופאה האם אינסומניה ראשונית, אשר רק הולכת ומחמירה היא בכלל ברת טיפול, ולאן ניתן לפנות לדעתה לשם קבלת עזרה הוליסטית יותר. אני חושב שבשלב הזה כל מה שאני מעוניין בו הוא אבחנה ברורה, כדי לדעת כיצד לנהל את שארית חיי. האם זה משהו פסיכיאטרי, גידול במוח....מה בדיוק? אני חושב שהדבר הנכון עבורי בשלב זה הוא מסגרת אשפוזית כלשהיא, אשר בה ניתן יהיה לבדוק את הדברים לעומקם ולנסות פרמקולוגיה שונה תחת פיקוח רפואי. האם יש מסגרות כאלה בארץ בכלל? ככל שהבנתי, אינסומניה קשה, הסבל הרב שהיא גוררת עימה, והפגיעה ההדרגתית באיכות החיים וביכולת להתפרנס אינם מהווים במדינת ישראל אינדיקציה לאשפוז, בין אם פסיכיאטרי או בבית חולים כללי.
- תשובת מומחה הפרעת שינה קטלנית | זקוק לעזרה דר' דליה שכטר-עמיר 06/11/2016 | 23:09על פי התיאור שלך הפרעת השינה החלה על רקע מצב משברי אך בהמשך "קיבלה חיים משלה" והתעצמה מאוד, מה שנקרא אינסומניה פסיכופיזיולוגית. הבעיה לא נובעת מחוסר חמצן שלא מגיע למוח. לא ניתן להתוות דרך טיפולית מעל דפי הפורום. יש להיכנס לפרטי פרטים של ההפרעה ולכן נחוץ ייעוץ פרטני. לילה טוב.
- תשובת מומחה מצב דומה אצלי
- לא מסוגל להירדם בשכיבה על הגביוני 15/11/2016 | 01:29שלום בן 40, יש לי עודף משקל. ואני נוחר בלילה. לפני כשנתיים עשיתי בדיקת שינה, ונאמר לי שאין לי דום נשימה בשינה. אני רגיל לישון על הצד. אך גם אם אני רוצה לישון על הגב אני לא יכול. איך שאני מתחיל לנמנם/להירדם משהו נסתם ואני מרגיש שאני נחנק. מה יכולה להיות הסיבה? אפשר לדעת היכן החסימה? זה יכול לנבוע מסיבות אחרות? הרי גם אלו שסובלים מדום נשימה בשינה, עדיין מצליחים להרדם ולנשום ברוב הזמן על אף החסימה. ואני אף פעם לא מצליח להתחיל לישון כשאני על הגב. תודהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לא מסוגל להירדם בשכיבה על הגב דר' דליה שכטר-עמיר 15/11/2016 | 06:47הסיבה היא חסימה של מעברי האויר העליונים עקב צניחה של החיך הרך ובסיס הלשון. חוקי כוח הכבידה עובדים.. קשה להירדם כך מפני במעבר בין ערנות לשינה אתה עדיין מרגיש את החסימה. כשזה קורה בשינה הנשימה נפסקת עקב החסימה עד שיש יקיצה קצרה (כמה שניות), פתיחת החסימה וחוזר חלילה. בברכה,
- תשובת מומחה לא מסוגל להירדם בשכיבה על הגב
- תעלומהנופר 06/11/2016 | 10:59שלום, יש לי בעיה שהלכתי אליה למספר רופאים- לאלרגיה ומשפחה; ופשוט לא יודעים מה הבעיה. מקווה שבפורום רחב, יהיה מושג... יש לי תופעה של שיעול לפני השינה. השיעול הוא שיעול עם ליחה שקופה, והתחושה היא שיש לי משהו בגרון- מתאים לנושא האלרגיה . (בהקשר זה יש לציין שיש לי מס' אלרגיות, ביניהן לאבק) העניין המוזר- שהשיעול מתפרץ אך ורק שאני נכנסת ל"מוד" של שינה. שעה לפני כן שאני צופה בטלוויזיה, באותו מקום - הכל תקין... השיעול ממש מפריע לניהול אורח חיים תקין. הוא בלתי נסבל, הוא נמשך כשעה לתוך הלילה... הפתרון הנוכחי שלי הוא ללכת לסלון, ליד החלון הענק ולהירדם על הספה. כמובן שזה לא פתרון לטווח הארוך ואני כבר מיואשת. נתונים נוספים- -התופעה קורית לי גם בעת הירדמות בישיבה (לדוג', ברכב) -זוכרת את עצמי גם כילדה שהשתעלתי לפני השינה (ייתכן ואני מבלבלת וחושבת על צינון??). בכל אופן- מאז, התופעה קרתה לי לעיתים נדירות ביותר- ורק בחודשים האחרונים (כחודשיים) זה פשוט הפך לדרך קבע- כל לילה. -בת 25, בריאה. לא מעשנת. טיפולים: -נתנו לי משאף (מעולם לא היה לי התקף אסתמה, אך בגלל האלרגיות שויכה לי אסתמה קלה)- "רלבר"- לא קורה כלום. אין שום שינוי איתו או בלעדיו, גם בהתמדה כל לילה – לפני/אחרי השיעול... -ספריי לאף (אני לא מנוזלת, אך תיאוריה שזו נזלת אלרגית ש"הולכת אחורה")- לא עוזר. -כדורים לצרבת – את הניסוי הזה טרם ניסיתי , כי מעולם לא היתה לי צרבת והתופעה, כפי שציינתי קרתה גם בישיבה. אז – מה זה ומה הפתרון ? ?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה תעלומה דר' דליה שכטר-עמיר 06/11/2016 | 23:16כדאי להתייעץ גם עם רופא ראות, ובכל זאת לנסות טיפול עם כדורים לצרבת. ניסיון במשך שבוע-שבועיים מספיק כדי לראות אם חומציות יתר היא הסיבה. ועדיין נשמע לי שיש מרכיב אלרגי... לילה טוב.
- תשובת מומחה תעלומה
- כאב ראשרותי 01/11/2016 | 20:00אני בת 20 במשך 2 וחצי יש לי כאב ראש בצד ימין של הראש זה מרגיש כמו שריר תפוס לפעמים אין לי סחרחורות והכל בסדר אני עובדת הרבה על מחשב רצית לדעת אם זה נשמע מסוכן תודה רבה!פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה כאב ראש דר' דליה שכטר-עמיר 02/11/2016 | 09:25הפורום הזה עוסק בהפרעות שינה.... בכל מקרה -- אם את מודאגת לכי להיבדק ע"י נוירולוג. דרך פורום אינטרנטי ובלי בדיקה אי אפשר לקבוע אם מסוכן או לא. תרגישי טוב.
- תשובת מומחה כאב ראש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים