פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 105
-
הסתיידות גסה בכתף וכתף קפואהטובי 28/09/2018 | 17:40שלום דוקטור, מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים נוראיים בכתף , לפני כחודשיים ביצעתי צילום כתף שיצא תקין ואולטרסאונד כתף שבו התגלתה הסתיידות גסה . קבלתי זריקת סטרואידים ע״י רופא ללא שיפור בכאב. פניתי למומחה כתף שהזריק לי שוב אך גם אז לא חל שיפור הכאבים אף התגברו וטווחי תנועת היד קטנו משמעותית. באיבחון של הפיזיוטרפיסט נאמר לי שיש לי כתף קפואה , טווחי תנועת היד שלי מאוד נמוכים והיד חלשה מאוד . שאלתי היא מי יכול לתת לי איבחון מדוייק לבעייתי , איך מקלים על הכאבים הנוראיים האלה ( קיבלתי אטופן, זלדיאר, ארקוקסיה וכן ספריי להקלה על כאב) והאם מלבד ניתוח יש דרך לטפל בבעיה? אודה לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידות גידים
דר' ירון סלע 20/11/2018 | 20:07שלום רב טליה ותודה על פנייתך ! אבקש הבהרה - מי זו טובי ומי זו טליה . האם אתם אותו אדם ? התגובה שלך היא שרשור של תכתובת קודמת ולא ברור לי איך להתייחס לפנייה. האם יש קשר לטובי? התוכן אינו ברור דיו, כדי שאוכל לעזור לך מעל "גלי האינטרנט" . צר לי על סבלך הממושך. במידה ותחפצי . פני אלי ישירות דרך האתר, כדי שאבדוק אותך ואתן לך עצה מושכלת ואחראית. ישנם מקרים "קלים" אשר יחסית ברורים מאליהם באבחנה ובצורת הטיפול. במקרין אלו, אכן ניתן לתת עצה בפורום זה, ואילו, מקרים כפ י שאת מציגה, מצריכים התעמקות ב"עובי הקורה" כדי להבין לאיזה תחום רפואי את "שייכת", ומי צריך להיות ה"מנצח" (הקורדינטור העקרי) באבחון וטיפול בך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
הסתיידות גידים
טליה 20/11/2018 | 18:19שלום רב. כבר אובחנתי בכתף ימין, אך אצלי היו כאבי תופת ורצתי למיון. כעת אותו סיפור חוזר בכתף שמאל. יש לי סוכרת וכמובן, לא אפשרי לקבל זריקות סטרואידים. לא רק הכאב שהוא נוראי מפריע, גם כפות הידיים, האצבעות כואבות כל כך שאיני ישנה בלילות. במיון נתנו לי עירוי של טרמאל וגם כדורים. זה החליש את עוצמת הכאב, אבל עדיין יש לי כאב נוראי. המצב רע כ"כ שאיני יכולה להרים קומקום חשמלי מתקשה להתלבש ולהתפשט... מה עוד אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים? תודה רבה (בביקור אצל אורטופד בבי"ח הוא טען שזה בכלל בעיה סוכרתית, והאורטופדית במיון כעסה ואמרה שזה לא קשור לסוכרת)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות גסה בכתף וכתף קפואה
דר' ירון סלע 29/09/2018 | 08:28שלום רב טובי, ותודה על פנייתך ! המצב אותו צינת, הנו שכיח ביותר (אך זה בוודאי לא ינחם אותך...) השילוב של דלקות כרוניות בכתף סביב הסתיידות בגידי השרוול המסובב, יחדיו עם דלקת בקפסולה המפרקית (כתף קפואה= FROZEN SHOULDER = ADHESIVE CAPSULITIS), הנו שילוב שכיח ביותר בקליניקה של מומחה הכתף. לרוב, הטיפול הנו שמרני, ולא ניתוחי. לרוב , יש מקום לאופטימיות, ולאפשר ל"זמן לעשות את שלו". פעמים רבות הקפסוליטיס הנה תחת קטגורית "SELF LIMITED DISEASES". לשאלתך, האבחנה בעיקרה בבדיקה הגופנית. לרוב, אין צורך בבדיקות כמו MRI כדי לאבחן כתף קפואה. כמובן, וניתן לשלב "בדיקות דימות גבוהות", בעיקר כדי לשלול פתולוגיות נוספות היכולות לגרום לכאב בכתף. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף לקבלת חוות דעת נוספת. אינני יכול לענות לשאלתך לגבי מצבך הספציפי מבלי שבדקתי אותך. ייעוץ שכזה הנו בלתי אחראי מצידי. אאחל לך בריאות שלמה - ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות גידים
-
bursitis disordersאלון 16/11/2018 | 17:48שלום. אני גבר בן 51, 181/75, בריא בדר"כ למעט עקמת גב קלה שמציקה מידי פעם בגב תפוס. 7בימים האחרונים אני חש כאבים במפרק ירך ימין. קשה בדריכה וקשה במעבר ממצב ישיבה לקימה. בצעתי רנטגן ואולטרסאונד. בשניהם האבחנה שיש לי bursitis (אמרו לי סוג של נוזל בבורסה בירך. לא גדול). נתנו לי ארקוקסיה 90 ליומיים. כאב לא עבר ונתנו לי ארקוקסיה 120. הכאב לא עובר והבעיה המרכזית שאני אמור לטוס לחול בעוד שלושה ימים. ביקשתי זריקת קורטיזון על מנת לעבור את הטיול בשלום. הרופא טוען שעלולה להתפתח לי סכרת גם מזריקה אחת (ולא בטווח שהיא תפחית כאבים) אשמח לחוות דעתך אלוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
bursitis disorders
אלון טל 17/11/2018 | 06:57בוקר טוב ד"ר סלע ראש וראשון - תודה והערכה רבה על תשובתך. יום שישי בערב.. לא מובן באליו. בפורומים אחרים עונים אחרי ימים (אם בכלל...). ולכן תגובתך המהירה ראויה להארכה. לגופו של עיניין, באתר הנוכחי אין פורום ירך פעיל. אנסה לבדוק במקומות אחרים. שוב, תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
bursitis disorders
דר' ירון סלע 16/11/2018 | 20:53שלום רב אלון, ותודה על פנייתך ! הפורום הזה עוסק בבעיות רפואיות של הכתף והמרפק. באתר זה ישנם פורומים רפואיים רבים, ובין השאר, תוכל למצוא עזרה רפואית בתחום אותו אתה מציג. אומר לך רק שהמילה "בורסיטיס" (המייצגת דלקת של הבורסה) קיימת באזורי גוף שונים. השכיחים בהם הם בכתף, מרפק ובחלק החיצוני של מפרק הירך. בפורום זה אנו עוסקים רבות בבורסיטיס בכתף. פעמים רבות, זריקת קורטיזון חד פעמית נותנת מזור מיידי, ולטווח הארוך. אינני מכיר אותך ואת מצב בריאותך הכללי, אך במידה ואין לך סוכר גבוה מטופל ברקע, אין חשש גבוה מהשפעת הזריקה. זה נכון שרמות הסוכר עולות במידה מסוימת למספר ימים, אך במידה ואינך סכרתי, לרוב, רבה התועלת על הנזק, בניסיון הזריקה האמורה. נא פנה לפורום הראוי ושיהיה, כך או כך, בהצלחה !הוסף תגובה
-
bursitis disorders
-
תת פריקה של מפרק SCM דו צדדיאמא דואגת 04/11/2018 | 13:34הבן שלי בן 15. לפני כשבועיים הבחין בתזוזה של העצמות וחזרה למקומן, באיזור המפרק. אין לו כאבים, אך זה לא היה לפני כן.האורתופד כתב שמדובר בתת פריקה של מפרק SCM דו צדדי. אמר שאם יש כאבים או פריקה מלאה, הפתרון הוא ניתוח.ממה דבר זה יכול להגרם? איך מטפלים בזה? האם ניתן להשיב את המצב לקדמותו ואיך? מה לגבי שיעורי התעמלות? מה מותר ומה אסור? האם יש הגבלה בכל הנוגע למכון כושר? חוששת מהמצב החדש וחוששת להחרפה. זהו פגם שלא היה. אודה לתשובות ולהכוונה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תת פריקה של מפרק SCM דו צדדי
דר' ירון סלע 07/11/2018 | 08:27שלום רב , לך ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, אך אינני בטוח לגבי מיקום הבעיה. האם הכוונה למפרקי ה- SCJ - STERNO- CLAVICULAR JOINT הנמצאים בין עצמות הבריח ועצם החזה הקדמית - סטרנום) ? ציינת SCM - ואינני מכיר ראשי תיבות אלו. נא הבהירי כוונתך. תודההוסף תגובה
-
אבקש להוסיף כי מדובר בתזוזה בצד שקרוב לחזה
אמא דואגת 04/11/2018 | 14:11שני עצמות מימין ומשמאל עם תזוזה במפרקים שקרובים לבית החזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תת פריקה של מפרק SCM דו צדדי
-
שבר ברדיוס המרפק - האם צריך ניתוח?דנה 01/11/2018 | 17:42שלום ד"ר סלע! באמצע ספטמבר נפלתי מאופניים בחו"ל. בחו"ל עשו לי צילום ואמרו שאין שברים. מכיוון שעדיין יש לי כאבים בכל מיני תנועות, ומכיוון שאני לא מצליחה ליישר באופן מוחלט את הזרוע, ערכו לי פה בארץ צילום נוסף למרפק לפני מספר ימים - ואז התגלה שדווקא יש לי שבר בראש הרדיוס (מצ"ב לינק לצילום: https://bit.ly/2PvLAJX ). הרופא האורתופד של הקופה אמר שכדאי להתייעץ עם מומחה לכף יד כדי לברר האם יש צורך בניתוח או לא (הוא אמר שלדעתו כנראה שאין צורך ושתספיק פיזיותרפיה, אבל בכל זאת היה חשוב לו שאשאל מומחה). אני מנסה לקבוע תור, אבל כל התורים הם לפחות לעוד חודש, וזה מלחיץ אותי כי אני לא יודעת כמה זה דחוף. לכן חשבתי לנסות להתייעץ איתך כאן. אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי. תודה מקרב לב, -דנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה רבה! שלחתי לך פנייה בפרטי
דנה 03/11/2018 | 13:42היי שוב, שלחתי לך עכשיו פנייה דרך טופס פרטי כלשהו באתר, אני מקווה שהיא תגיע... :-) עכשיו הלינק לצילום אמור לעבוד (השתמשתי עכשיו בצורת העלאה אחרת) - אז ליתר ביטחון, אשלח אותו גם דרך כאן: https://ibb.co/jXZHyL המון תודות, -דנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר ברדיוס המרפק - האם צריך ניתוח?
דר' ירון סלע 03/11/2018 | 13:14שלום רב דנה, ותודה על פנייתך ! אשמח, כמובן, לעזור. מסיבות טכניות, הלינק ששלחת אינו נפתח. אינני יכול לראות הצילום. כמובן, ובשברים, הזמן אינו משחק לטובתך, ואכן, במידה ויש צורך בניתוח. כדאי לבצעו בהקדם... נא צרי עמי קשר ישירות. באתר זה ישנן דרכי תקשורת ישירה, מחוץ לפורום קולקטיבי זה. בברכה, ואיחולי החלמה מהירה!הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה! שלחתי לך פנייה בפרטי
-
כאבים עזים בכתף ולאורך כל הידקזנטיני רינה 29/10/2018 | 15:26לפני כשנה נפלתי על הכתף ומאז אני עם כאבים עזים והגבלה רצינית בתנועה היד. תוצאות בדיקת m.r.i מודגמים שינויים ניווניים קלים במפרק AC מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית מודגם שקע קטן בגבשושית ההומרלית הגדולה, בצקת לשדית תת קורטיקלית, ממצאים יכולים להתאים לשבר דחיסה ללא תזוזת פרגמנט. מודגם אות מוגבר הטרוגני באזור מאחז גידי הסופראספינטוס והאינפראספינטוס לגבשושית. גיד הסופראספינטוס-אות הטרוגני מוגבר בין סיבי הגיד, ללא קרע בעובי מלא. מסת השריר-מודגמת אטרופיה קלה, דרגה 1-2 . גיד הסבסקפולריס-שינוי טנדינוטי מתון, ללא קרע. מסת השריר-אטרופיה מתונה דרגה 2. גיד הביצפס-מודגם אות מוגבר אינטרסטיציאלי בתוך הגיד, מערב או חלקו התוך מפרקי, חלקו החוץ מפרקי שמור. הלברום הודגם ללא קרע משמעותי (הבדיקה אינה אתרוגרפית). הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. אשמח לקבל ממך אבחון והמשך טיפול.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים עזים בכתף ולאורך כל היד
דר' ירון סלע 01/11/2018 | 09:55תודה על המידע הנוסף רינה. האם השבר התאחה בעמדה טובה. האם יש מעורבות של המשטח המפרקי ? מה אמר לך האורתופד העוקב בנידון. לרוב, בעיות בכתף לא גורמות לחולשה בכף היד וזרמים או עייפות מתחת למרפק. הכל יתכן ברפואה, אך זה לא שכיח... יש לברר כיוון צווארי בנוסף לכתף. הייתי מבצע צילום רנטגן לצוואר במידה ולא בוצע עד כה, הייתי מבצע בדיקת הולכה עצבית EMG- NCV , במיה ולא בוצעה עד כה, לבירור הסטאטוס העצבי. כמו כן , לגבי הכתף, יש מספר בעיות המצריכות טיפול. יתכן אף טיפול ניתוחי. אינני יכול להתייחס לעומק, ללא בדיקתך. אשמח לעזור, במידה ואת חפצה. ניתן לאתר אותי ישירות באתר זה. בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
רינה 01/11/2018 | 08:33בוקר טוב ראשית מודה לך על תגובתך המהירה. אני בת 58. מצבי הכללי טוב ברוך השם, מלבד כאבים חזקים עם הגבלת תנועה ביד. לאורך כל היד, מידי פעם מרגישה חולשה כללית ביד עד כדי נפילה שכשאני מחזיקה במשהו. נפלתי לפני כשנה על הכתף במשחק באולינג ושברתי את הכתף. טופלתי בפיזיותרפיה, זריקות קורטיזון וכדורים נגד כאבים. מקווה שפירטתי מספיק. אודה לתשובתך. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 31/10/2018 | 21:16שלום רב רינה ותודה על פנייתך ! אני מודה לך על הפירוט של בדיקת ה MRI. היא אכן מאד מפורטת. כמובן ולא ראיתי את הבדיקה בעצמי, ולכן אקח הכל בערבון מוגבל. לצערי לא פירטת בפניי את גילך, מצבך הרפואי הכללי ומה קרה בדיוק באותה חבלה לפני כשנה. - מה היה מנגנון החבלה. כמו כן, אינני יודע דבר על הבדיקה הגופנית שלך, שהיא המהות של הכל. מה טווחי התנועה ומה הכוח וכו' וכו'. אין ספק, שיש מקור לכאבים בכתף שלך. קרעים בגידים ושינויים שחיקתיים בשריר וגיד ודלקות סביב עם נוזלים, הן כולן מקור לכאב. לא ברור לי מה היה הטיפול שקיבלת עד כה, ולכן קשה לי לייעץ על מה הטיפול שעוד כדאי לך לנסות. לסיכום, במידה ולא ראית עד עתה מומחה כתף- נא ראי, ובהקדם. או לחילופין , תני לי מידע נוסף ,כפי שביקשתי, ואוכל לעזור לך יותר. בברכה רבה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאבים בכתףגלית 29/10/2018 | 13:38סובלת מכאבים בכתף ימין כבר שלושה שבועות ,בבדיקת u.s נרשם הודגם טנדינוזיס והסתיידות קלה.עד להבחנה נתנו לי זריקה ישירות לכתף שלא הועילה ,לקחתי אתופן,ארקוקסיה,משככי כאבים ולא היה שיפור בכאבים . כרגע מסקרן מה אומרת האבחנה אשמח לעזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 31/10/2018 | 20:11שלום רב גלית ותודה על פנייתך ! אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא נבדקת עד כה. פעמים רבות המטופלים נשלחים לבדיקות על ידי הרופא משפחה , ללא ביצעו בדיקה גופנית יסודית לכתף. בבדיקה הגופנית נמצאות רוב התשובות למצוקת הכתף שלך. צילם רנטגן (שלא ציינת) ו אולטרסאונד , הן רק בדיקות עזר. לא בדקתי ואותך ולא ראיתי ה Uד, לכן לא אוכל להתייחס לגופו של מקרה. ממה שרשמת, הסתיידיות בגידים ודלקת ושינויים בעובי ואופי הגיד , הם שכיחים ביותר כגורמים לכאב בכתף. גם בלילה וגם ביום. לאור העובדה שבצעת בזמן קצר זה, כבר לא מעט טיפולים ללא הטבה, יש מקום לבירור בבדיקה גופית יסודית , מה מהות הבעיה. לכן, אני ממליץ על ייעוץ מומחה כתף. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
-
כאבים בכתף שמאל, גם בשינהאבי 17/10/2018 | 12:08שלום רב ,שמי אבי אני בן 51, סובל זמן רב מכאבים בכתף שמאל בוצע MRI להלן התוצאות "ממצאים: מודגמים שינויים ניווניים קלים עד מתונים במפרק אקרומיו-קלוויקולרי. ללא נוזל יתר בבורסה סובאקרומיאלית. אל ISP - וגם אותות חריגים מינימליים באחיזת גיד ה SSP - מודגמים עיבוי ואותות חריגים דיפוזים במרקם גיד ה הגבשושית הגדולה מלווים בבצקת לשדית ושינויים ציסטיים בגבשושית הגדולה. אין לזהות קרע מוגדר בגידים. מרקם ונפח של השרירים שמורים. ללא הדגמת קרע . SSC - עיבוי ואותות חריגים דיפוזים גם בגיד ה סימני נזק כרוני ללא הדגמת קרע בגיד הביצפס בחלקו התוך מפרקי. שינויים ניווניים בלברום. לא הודגמו שברים או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. מודגם נוזל תוך מרפקי בכמות מתונה. לסיכום: סימני נזק כרוני/טנדינוזיס בגידי השרוול המסובב ובגיד הביצפס ללא הדגמת קרע מוגדר." אפשר בבקשה הסבר על הממצאים תומה דעתך ניתן לעשות .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל, גם בשינה
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:45שלום רב אבי, ותודה על פנייתך ! אינני יודע בריאותך הכללית ועיסוקך. האם אתה עובד פיזית שנים רבות. או פעיל גופנית זמן רב בספורט המאמץ כתפיים מעל גובה חגורת הכתפיים ? נשמע שיש לך עומס יתר ושחיקה הדרגתית סביב גידי השרוול המסובב והאחיזה שלהם בעצם. לעתים זה גורם לקרעים חלקיים או מלאים בגידים (למזלך לא במקרה שלך), ולעתים לדלקות סביב הגידים כמו עיבוי בגיד ושינויים טנדינוטיים ובורסיטיס סביב עם נוזל מוגבר. כל זה גורם לכאב. אופייני מאד בעת הרמת הכתף ו/או בלילה בשינה על הצד. מומלץ להיות במעקב מומחה כתף. יש לשקול זריקה חד פעמית של קורטיזון (במידה ואין התוויות נגד במקרה שלך) ופיזיותרפיה לכתף. כמובן, ומומלץ לקרוא בפורום זה על מקרים דומים לשלך ועל ההסבר המפורט על הטיפול. נוגדי דלקת פומיים, באופן זמני, יכולים לתת מזור. יש ההולכים לכיוון של רפואה משלימה בנוסף. במיוחד להקלה סימפטומטית. ההטבה מאד סובייקטיבית ואינדיבידואלית. כשאין הטבה לאורך מספר חודשים עם טיפול שמרני. יש מקום לשקול ארתרוסקופיה אבחנתית ו/או טיפולית לכתף. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל, גם בשינה
-
U.s כאב בברך שמאל מתחת לפיקה ובצד הפנימידוד 20/10/2018 | 13:42בן 44 סובל מזה 3 חודשים מכאב בברך שמאל באזור הפיקה(מתחת לפיקה ובצד הפנימי של הפיקה). ביקרתי אצל אורתופד שקבע שהשרירים חלשים וצריך חיזוק (פיזיותרפיה) ביצעתי תרגילים ,הכאב נעלם לזמן מה אבל התחושה שהברך לא תפוסה ואו החיכוך ביישור הרגל עדיין קיים. לפני שבוע הכאב חזר ביצעתי U.S.והתוצאות: כאבים בברך שמאלית * ברך שמאל US ================ גיד קוודריספס - ב.מ.פ באזור האחיזה של הגיד נצפו הסתיידויות עד קוטר 0.6 ס"מ. רטינקולום - מדיאלי: ב.מ.פ לטרלי: ב.מ.פ 1 ס"מ. * באזור המיניסקוס הלטרלי נצפה נוזל במידה של 0.4 גיד פטלרי - ב.מ.פ ב.מ.פ - LCL ב.מ.פ - MCL בורסה סופראפטלרית - נצפה נוזל בכמות קטנה. בורסה פטלרית - ב.מ.פ ללא נוזל. אין נוזל תוך מפרקי. - A PES ANSERINUS איזור פופליטאלי- לא הודגמו שינויים פטולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר. בברכההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
U.s כאב בברך שמאל מתחת לפיקה ובצד הפנימי
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:36שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! דוד, פורום זה עוסק בבעיות כתף ומרפק. ישנם פורומים נוספים באתר זה. יתכן ופספסת אותם או שבטעות חשבת שזה פורום ברך. נא פנה למומחים בתחום ברך באתר זה. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
U.s כאב בברך שמאל מתחת לפיקה ובצד הפנימי
-
תחושות נימול בשכמה השמאליתאמיר 20/10/2018 | 23:34שלום, אני בן 25 בריא בדר״כ. לפני כ3 שבועות התחילו להופיע לי תחושות נימול חזקות בשכמה השמאלית, התחושות מגיעות בעיקר בכל פעולה שבה אני מקרב את השכמות או לוקח את הכתף השמאלית אחורה אך גם בזמן עמידה זקופה נורמאלית של הכתפיים. במהלך היום כאשר אני משמיט את הכתפיים והגב הנימול קורה לעיתים רחוקות יותר. בכל מקרה כאשר מתחילה תחושת הנימול היא לא עוברת עד שאני דוחף את כף היד כנגד משהו יציב כמו קיר למשך כמה שניות כאשר היד מתוחה והכתף שלוחה קדימה. חשוב לי לציין שהתחלתי להתאמן בחדר כושר כמה שבועות לפני שזה התחיל ובין התרגילים עשיתי גם תרגיל של קירוב השכמות עם ידיים מתוחות לצדדים וכפות ידיים לתקרה תחת עומס גבוה יחסית. אין לי כרגע שום כאבים באזור אך ורק הנימול. מה זה יכול להיות? האם יש צורך לפנות לאורתופד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושות נימול בשכמה השמאלית
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:35שלום רב אמיר, ותודה על פנייתך ! לפי מה שתיארת, הייתי קודם כל מתחיל במנוחה לשרירי השכמה והכתפיים. נשמע שיש קשר ישיר בין הפעולות הפיזיות שהתחלת לעשות ובין הקליניקה החדשה. במידה ומנוחה לא משפרת את המצב, בהחלט מומלץ להיבדק על ידי אורתופד עם דגש על מומחה גב ו/או כתף. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושות נימול בשכמה השמאלית
-
mri לאחר מתיחה רציניתשרון 21/10/2018 | 11:49שלום, לפני שלושה חודשים החלקתי ומתחתי את היד, מאז סובלת נורא מכאבים והגבלה בתנועה, קיבלתי קורטיזון ופיזיטרפי ועכשיו עשיתי MRI אשמח לפרוש במילים שלנו מה יש לי ואיך ניתן לטפל: קונטוזיה עם קו שבר והשטחה קורטיקלית ללא תזוזה בראש ההומרוס סמוך לאחז הסופרא ספינטוס. אבחנה מבדלת- היווצרות AVN באיזור החברלה. קרע קטן לכל העובי בגיד הסופרא ספינטוסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 13:46בהחלט כן. במידה והיתה חבלה, יש לבצע בבסיס הבירור צילום רנטגן לכתף. פעמים רבות, מקבלים מידע רב מצילום פשוט, בכל הנוגע לעצם וסחוס. במידה ויש קרע בעובי מלא בגידי השרוול המסובב, שלא הגיב לטיפול שמרני בן מספר חודשים (כפי שקיבלת), ניתן לשקול ניתוח ארתרוסקופי לתפירת הקרע. מומחה כתף צריך לשבת אתך ולדון על האפשרויות טיפול השונות. להסביר את מהלך השיקום הממושך והסיכונים וסיכויי הניתוח. אינני יכול להתייחס למקרה שלך ללא בדיקתך ויש לקחת את דבריי כתאורטיים בלבד. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך- המשך
שרון 21/10/2018 | 13:26מה הטיפול בקרע? מהו טיפול שמרני במקרה כזה לא ביצעו לי צילום רנטגן בכלל. האם אתה חושב שיש צורך ועליי לבקש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
mri לאחר מתיחה רצינית
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 12:40שלום רב שרון ותודה על פנייתך ! ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ועד עתה לא עברת בירור. חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף, כיוון ששם נמצאת המהות. חשוב גם לראות צילום רנטגן בנוסף לבדיקת ה MRI שחשוב לעבור עליה ולא רק על הפענוח הרשמי. לרוב, מדובר בחבלות הגורמות לנזק סביב הגבשושית הגדולה באזור החיבור של הגידים. יש קרע בגיד הסופרה ספינטוס וזה מקור לכאב. כמו כן יתכן קו שבר כתוצאה מהנזק שנגרם. AVN הרבה פחות שכיח, אך עד שלא אראה הבדיקה בעיניים, לא אוכל חוות דעתי בנושא. במידה ואין הטבה עם טיפול שמרני , על סוגיו השונים, למספר חודשים, יש לשקול התערבות ניתוחית. בברכה רבה, ובצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התכווצות שרירים
- קרע במיניסקוס (קרע סהרון)
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
- דלקת מפרקים שגרונתית (ראומטואידית)
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם