פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 106
-
כאבים מתמשכים בכתףרחלי 21/10/2018 | 09:30אמא שלי סובלת מזה כמה חודשים בכאבים בכתף, בבדיקת MRI התוצאות הן: לסיכום: נוזל תוך מפרקי מעט מוגבר AVN בראש ההומרוס הימני במימדים של22*30 מ"מ מוגדר היטיב ללא קריסה קורטיקלי . שחיקה נרחבת של הסחוס בראש ההומרוס. סימני טנדינוזיס קל ואי קרע תוך רקמתי קטן בחיבור גיד הסופרה-ספינטוס. מי שהפנתה אותה לבדיקה הזו היא רופאת המשפחה, מה עליה לעשות מכאן? תוכל להסביר לנו בבקשה את תוצאות הבדיקה? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים מתמשכים בכתף
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 13:11שלום רב רחלי ותודה על פנייתך ! אבקש מאמך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לברר מה הגורם לממצאים הנ"ל. חשוב לדעת את גילה ומחלות רקע, כמו כן תרופות שלוקחת או לקחה בעבר כגורם לסיכון. לא ראיתי הבדיקה בעיני ואינני יכול להתייחס אליה. לפי הפענוח הרושם שיש בעיה באספת הדם לראש ההומרוס והמצב יצר הרס בעצם ובסחוס המיפרקי. יש שיטות טיפול שמרניות או ניתוחיות. זה מותנה בדרגת החומרה של ה AVN בראש ההומרוס. לאור זאת, אייעץ להיבדק אצל מומחה בתחום לקבלת מידע מעמיק ונרחב יותר המותאם ספציפית למטופלת לפי גילה ומצבה הבריאותי הכללי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מתמשכים בכתף
-
קרע בשריר הפקטורליס בחיבור לסטרנוםשחר 16/10/2018 | 13:11האם קרע חלקי 18 ממ בשריר הפקטורליס יכול להתאחות לבד איחוי מלא וחזק? ומה הטיפול הנכוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בשריר הפקטורליס בחיבור לסטרנום
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 12:31שלום רב שחר, ותודה על פנייתך ! אין לי מידע רב על הרקע הרפואי שלך ומנגנון הפציעה שגרם לבעיה לא שכיחה זו. פעמים רבות אנו רואים דלקות או קרעים בסיבי שרירי או גיד בחיבור שרירי הפקטורליסים בעצם הזרוע או בעצם המהווה חלק מהשכמה הקדמית. פעמים רבות, קרעים בשרירים בגופנו, מתאחים מעצמם. התהליך נמשך כ 3-4 שבועות ובשלב זה יש מקום למנוחה לשריר. אין לי מעבר לכך, יכולת להתייחס למקרה שלך. במידה והכאב סביב עצם החזה, לגיטימי לעבור בירור במקביל אצל כירורג חזה לוודא שאין פספוס של בעיה נוספת. בברכה ובריאות שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בשריר הפקטורליס בחיבור לסטרנום
-
-
תשובת מומחה
הסתיידות 0.7 בכתף
דר' ירון סלע 14/10/2018 | 12:32שלום רב חני, ותודה על פנייתך ! חני היקרה, וכלל ציבור הקוראים/פונים. אבקש לפרט ולתת מידע . אני יודע שזה מצריך זמן יקר, אך אני כאן לרשותכם. פנייה מסוג זה לא מאפשרת לי לקדם אתכם ולשפר בריאותכם... חני, האם לדעתך יש לי מספיק מידע אודותיך כעת, על מנת לייעץ לך ברצינות ? אדוויל הינו שם מסחרי של תרופה ממשפחת נוגדי הדלקת. קיימות נגזרות שונות שלה הבאות בפתילים, כדורים, משחות וסירופים... המהות של תרופות אלו- הנו שיכוח כאב. ההשפעה היא מוחית בסופו של דבר. תחושת הכאב מתנקזת אצל כל בני האדם במוח. לא משנה מקורו (כולל כתף מקור הכתף). ולכן, שנוגע לשאלתך הבסיסית (ומבלי שיש לי כל מידע נוסף על בעיית ההסתיידויות בגידי הכתף שלך), כן, אדוויל, תאורטית, יכול במידה כזו או אחרת, לתת לך מזור זמני, בנושא הכאב. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות 0.7 בכתף
-
בכתף קרע חלקי בגיד באספקט ארטיקולי קדמיאבי לוי 09/10/2018 | 18:57הקרע בגודל 0.6 ס"מ , השאלה האם הקרע יכול להתאחות ובאיזו סבירות אם אני בן 53? מה הטיפול הנדרש ואם אני יכול להמשיך לרכב על האופניים במצב הזה אם אין כאבים בזמן הרכיבה ? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד באספקט ארטיקולי קדמי
דר' ירון סלע 12/10/2018 | 15:25תודה על המידע הנוסף, אבי. במידה ולא נבדקת על ידי מומחה כתף עד כה, אני מייעץ לך להיבדק. לפי מה שתיארת, במידה והכדורים לא יעזרו לטווח הארוך, הייתי משלב זריקה של קורטיזון באופן חד פעמי , במידה ואין לך רגישות או סכרת לא מאוזנת, ובשילוב עם פיזיותרפיה לפי פרוטוקול לקרעים חלקיים בגיד סופרה ספינטוס. במידה ואין הטבה, ניתן לעתים לבצע בדיקת MRI המדגימה טוב יותר מאולטר-סאונד את מידת הנזק המדויקת בכתף. מילותיי הכתובות הנן "עקרוניות וכלליות" ולא לגופו של מקרה, כל עוד אינני בודק אותך. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
אבי לוי 12/10/2018 | 08:38דוקטור ירון תודה רבה על תשובתך. בקשר לשאלתך מתי הכאב החל ומה גרם לכאב , היה כאב כבר חודשים רבים לא משמעותי כמו שרירים תפוסים. כשהייתי עושה סיבובי ידיים הייתי מרגיש "קליקים בכתף" וצורך למתיחת הכתפיים לאחור. אני עובד שעות רבות מול מחשב ואז מרגיש החמרה (האם קשור) לפני חודש התחילה ההחמרה המשמעותית עם כאבים חזקים בלילה שגרמו לי להתעורר לא הייתה פציעה או נפילה . כשהתחילה ההחמרה לקחתי במשך שבועיים כדור ארקוקסיה שפתר משמעותית על הכאב בלילה עכשיו שבוע בלי הכדורים יש שיפור אך עדיין לא חזרתי למצב שלפני ההחמרה האם תרגילי חיזוק שרירי הכתף יכול להועיל או שעדיפה מנוחה ? האם קרע יכול להתאחות או שלא ושרירים אחרים צריכים לפצות ? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בכתף קרע חלקי בגיד באספקט ארטיקולי קדמי
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 08:41שלום רב אבי, ותודה על פנייתך ! אינני יודע, למעט המידע שנתת לי על בדיקת ה US , שום דבר בנושא הבדיקה הגופנית שלך, מה גרם לכאב? מתי החל ? מה הטיפולים שבוצעו עד כה ? וכו' וכו' מידע זה יכול לעזור לי לי להיות יותר מכוון למקרה שלך. המצב המתואר כאן הנו שכיח ביותר בגיל 53. עשרות אחוזים מהאוכלוסיה מסתובבים בינינו עם קרעים אלו, רבים מהם כלל לא מודעים לכך. הקרע קטן וחלקי בעוביו. לרוב, אין מקום להתערבות ניתוחית במצבים אלו. חשוב לטפל לפי הכאב וההגבלה בתפקוד, ולא לפי הממצאים ב US. אם אין לך הגבלה ואין לך כאב - אין חובה בזריקה או כדורים נוגדי דלקת. אם יש כאב, בהחלט ניתן לשקול אפשרויות טיפול אלו. פעמים רבות, פיזיותרפיה מהווה חלק אינטגרלי מהטיפול. לגבי, אופניים, לרוב הכלל הבסיסי הוא -"אם לא כואב,הסיכוי לנזק נמוך". יחד עם זאת, אינני יכול להמליץ לך בוודאות ללא בדיקתך, וזה כמובן, מובן מאליו. בריאות שלמה , ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
ניתוח כן או לא? קרע חלקי נרחב בגיד סופראספינטוס עם מרכיב עובי מלא.ניר 11/10/2018 | 10:09שחקן כדוריד פעיל בן 41 עשיתי MRI בכתך ימין : סיכום: קרע חלקי נרחב בגיד סופראספינטוס עם מרכיב עובי מלא. קרע לברום עליון .2 TYPE SLA הייתי אצל 2 מומחי כתף בצפון שניהם בחנו את צילום הMRI הראשון אמר ישר לניתוח אחרת תוך שנתיים שלוש אגמור את מפרק הכתף בלי קשר אם אמשיך לשחק כן או לא השני רשם "הודגם קרע בעובי קטן מאוד של כ 3 מ"מ של SPP וחשד לקרע קטן של הלברום העליון מצב טרופי תקין של השרירים " "קיים קרע קטן של השרוול המסובב עם או ללא קרע של הלברום . היות ומדובר בקרע קטן יחסית והתפקוד של הכתף שמור ... " הקייצר לחזק קצת שרירים ,תרופות אנטי דלקתיות ופיזוטרפיה ולהיות במעקב אם יש החמרה וכאבים ואין לו בעיה שאמשיך לשחק ושאהיה במעקב. מה לעשות? תודה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על תגובתך
ניר 11/10/2018 | 14:33ד"ר סלע, תודה על תגובתך העניינית והמפורטת אנני סובל מכאב (יש אי נוחות לעיתים ולעיתים רחוקות מאוד בזריקה עוצמתית מרחוק (זריקות שאני נמנע מלבצע בשנים האחרונות -יש שיקראו לזה שחקן זקן ויש שיקראו לזה שחקן מנוסה :) ) וזאת הסיבה שהלכתי כחלק מההכנה לעונה החדשה להיבדק אצל האורתופד הראשון (ראה שחקן כדוריד בן 41 שלח קודם לMRI) הכאב/ אי נוחות זה לא משהו שמפריע לי ביום יום יותר מידיי לא לעבוד (העבודה שלי משרדית), לשחק,להתאמן בחדר כושר או לישון בלילה). התנועה שלי מלאה ללא כל מגבלה נראה לי שאתחיל בפיזיותרפיה ,חיזוק שרירי הכתף וכדורי נוגדי דלקת ואם אראה בעיה אשקול בשנית ניתוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי נרחב בגיד סופראספינטוס עם מרכיב עובי מלא
דר' ירון סלע 11/10/2018 | 13:18שלום רב ניר, ותודה על פנייתך ! הסוגיה והדילמה שציינת שכיחה ביותר. פעמים רבות מגיעים מטופלים אשר חשים בטוב, אולם בדיקת ה MRI מגלה ממצאים "לא תקינים" והדילמה - "האם לטפל בבדיקת העזר, או לטפל במטופל"... ניר, אינני יכול לצערי לתת לך ייעוץ לגבי המקרה שלך. אתה בוודאי מבין זאת. כדי שאייעץ, עלי לבדוק אותך, לעבוד על הבדיקות עזר, ולקבל החלטה מושכלת ומשותפת איתך, לאחר מעבר על היתרונות והחסרונות של כל גישה... באופן עקרוני אומר, שאכן יש הרבה מן ההיגיון והאמת בגישתו של באורתופד הראשון שציינת - אתה צעיר ופעיל, עוד שנים רבות לפניך, ואכן, אנו יודעים מהספרות המקצועית שקרעים אלו הולכים וגדלים בהדרגה באנשים עם עומס רב על כתפיהם -כדוגמת פועלי בניין, חשמלאים , זגגים, פחחים וכו' וכו' ועל אחת כמה וכמה בשחקני פוטבול ובייסבול וכדורעף וכדור יד ושחייני-על... המכנה המשותף של כל אלה - עומס רב ושחיקה רבה ב"סטרס" גבוה על הכתפיים במנח גבוה מעל חגורת הכתפיים. לכן, אתה אכן נמצא בקבוצת גורמי הסיכון. במידה ואתה ללא כל כאב (מצב שאני מניח שלא קיים, כי אחרת לא היית נשלח ל MRI...) ויש לך תנועה מלאה, אז באמת גישתו של האורתופד השני, אכן ראויה והגיונית. לרוב לניתוח תפירת קרע RC 2 מטרות עיקריות - 1. הקלת כאב, 2 . שיפור התפקוד. אם שני אלה אינם מהווים פקטור אצלך, מדוע בכלל לקחת את סיכוני הניתוח, שלא לדבר על השיקום הממושך שלאחריו. אינדיקציה שלישית, וחלשה יותר, משתי קודמותיה- היא אינדיקציה של מניעת החמרה . כפי שפירטתי בפסקה מעלה... אני יודע שלא קיבלת תשובה חד משמעית, אך זהו עולם הרפואה. זה לא מדע מדויק וצריך "לתפור את חליפת הטיפול הנכונה והמתאימה לך ספציפית". אינני יכול לעשות זאת בעבורך, ללא בדיקתך. כך או כך, בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה על תגובתך
-
כאבים בכתףיאנה 07/10/2018 | 19:56שלום רב, לפני שנה אימא שלי בת 80 שברה יד ימין, עכשיו התחילו כאבים ביד שמאל, רופא אמר שאין קשר בין הדברים וזה בגלל הגיל ושלח לפיזיוטרפיה, האם ההבחנה כתובה בתשובה פרושה שיש לה קריאת גיד ביד שמאל? תודה רבה, יאנה כתף ימין US ================ ב.מ.פ – ACJ - ROTATOR CUFF בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. – INFRASPINATUS בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUPRASPINATUS בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUBSCAPULARIS תקינה, ללא נוזל יתר. – BURSA SD-SA עם הצטברות BICIPITAL GROOVE בתוך – BICEPS TENDON בינונית של נוזל במעטפת. מבנה גרמי – תקין. סיבת ההפניה: ממצאים: כתף שמאל US ============== ב.מ.פ – ACJ - ROTATOR CUFF בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. – INFRASPINATUS קרע חלקי בקוטר כ 1,8- ס"מ באספקט - SUPRASPINATUS מדיאלי מיפרקי. בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע. - SUBSCAPULARIS תקינה, ללא נוזל יתר. – BURSA SD-SA ב.מ.פ – BICEPS TENDON מבנה גרמי – תקין. סיבת ההפניה: ממצאים:הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
האם מותר פיזיותרפיה במצב קרע חלקי 1.8ס"מ
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 10:54תודה על העדכון יאנה ! אכן, הבהרת יותר את המצב כעת. בהחלט מותר, ואף רצוי, לבצע פיזיותרפיה לכתף עם קרע בגיד. זהו חלק חשוב בטיפול. צריך לבצע על ידי פיזיותרפיסט מדופלם, כמובן. המטרה לשפר טווחי תנועה ולעבוד על חיזוק 3 השרירים האחרים, המהווים חלק מהשרוול המסובב, ובך, להוריד העומס על הסופרה ספינטוס הקרוע בחלקו. הורדת העומס תאפשר הקלת כאב ושיפור תפקודי. לפחות בתאוריה... כמו כן כדורים נוגדי דלקת ו/או זריקת קורטיזון חד פעמית או כל מספר חודשים, יכולים לתת מזור למצוקתה. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
יאנה 10/10/2018 | 10:43תודה רבה על תשובתך, באמת טעיתי שבר היה בצד שמאל לא היה גבס רק הומירוס. בדיקות רנטגן : ב18.10.17-שמאל ===== הודגם שבר בדיאפיזה הפרוקסימלית של הזרוע . אוסטאופניה . שינויים ניווניים ב-ACJ וב-GHJ. ב25.10.17-שבר עם תזוזה ידוע בחלק פרוקסימלי של זרוע . רושם שהתזוזה מעט גברה וב 22.11.17-שבר בזרוע המקורב , אלכסוני , עם אפוזיציה של הפרגמנטים הגרמיים , עם תזוזה קלה . סימני התפתחות קלוס בהשוואה לצ. קודמים מ2017.10.25. עכשיו יש כאבים בכתף ימין וגם בשמאל, ימין יותר חזק, איזה טיפול יש לדלקת ביד ימין והאם פיזיותרפיה לא מזיקה במקרה של קרע גיד בצד שמאל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 09:17שלום רב יאנה, ותודה על פנייתך ! המידע לא ברור לי עד סופו. איפה היה השבר ביד מימין ? האם היה באזור הכתף או בשורש כף היד ? איך היא טופלה - עם גבס ליד ? פעמים רבות, נוצר עומס הדרגתי על היד הפנויה לפעילות היומית כאשר יד אחת "מנוטרלת", וכך, מופר האיזון של השרירים וגידים ונוצר כאב דווקא בצד שלא נפגע במקור. לא בוודאות שזה המקרה אצל אמך, אך זו אפשרות בהחלט. האם באותה חבלה נפגעה גם כתף שמאל ? כעת, לפי בדיקת ה US - רוב הנזק אכן קיים בכתף השמאלית. מימין יש רק נוזל מוגבר סביב הגיד הארוך של הבייספס. מצב שכיח שכבת גיל זו. משמאל יש קרע בגיד הסופרה ספינטוס. מאד שכיח לראות קרעים אלו בגיל 80. ברוב הפעמים הם על רקע שחיקה רבת שנים ולא טראומתי. למרות, שטראומה אכן יכולה להחמיר אותם. האם נבדקה על ידי מומחה כתף ?האם בוצע גם צילום של הכתף לשלול בעיה בעצם וסחוס ? ממליץ להיבדק ולקבל הכוונה על ידי מומחה בתחום. לגבי שאלתך, אכן יש קרע בגיד אחד מתוך ארבעת גידי השרוול המסובב. גיד הסופרה ספינטוס הוא הכי שכיח והכי פגיע לקרעים. לרוב יש קרעים חלקיים ולא מלאים. בפורום זה תוכלי לקרוא ולקבל מידע רב בנושא כיוון שהבעיה שכיחה מאד ומטופלים רבים פונים בנושא זה. בברכה רבה, ובהצלחה לאימך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
שבר צוואר ראש רדיוסמור 07/10/2018 | 17:45שלום ד״ר סלע, נפלתי היום בעת רכיבה על אופניים, אורטופד איבחן לללאחר צילום עם שבר צוואר ראש הרדיוס.קיבעו לי את היד אבל לא עשו צילום לאחר הקיבוע והבחור שעשה את הקיבוע לא עשה עליי רושם טוב, הוא מיהר ומילמל לעצמו שאולי לא שם מספיק גבס וגם קבע את תנוחת הקיבוע לפי האם כואב לי או לא בתנוחה..מאחר ואני צריכה את שתי ידיי לצורך עבודתי אני מאוד מודאגת. האם נהוג לצלם בזמן או לאחר קיבוע עם שבר מהסוג הזה? האם יש חשש שאם לא קובע כמו שצריך יהיו השלכות ארוכות טווח? תודה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר צוואר ראש רדיוס
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 10:01שלום רב מור , ותודה על פנייתך ! לצערי, אין לי גישה לצילום שלך ואינני רוצה לסכן אותך בעצה לא נכונה. כל שאלותיך וכל הספק המובע מבין מילותיך הכתובות, אכן במקומם. יש לוודא שמנח השבר התקין. לעתים, שברים ללא תזוזה בעלי אופי יציב, לא מצריכים צילומי ביקורת. אינני יודע האם זה המקרה שלך... לרוב, נהוג לבצע צילומי ביקורת לשברים לאחר קיבועם. אינני יודע האם יש צורך במקרה שלך... ללא בדיקתך. מומלץ שתבדקי על ידי מומחה מרפק להמשך בירור והכוונה. בוודאי שיתכנו השלכות ארוכות טווח בידה והשבר אינו מקובע כראוי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר צוואר ראש רדיוס
-
כאב גב עליון/אמצעיעלמה 08/10/2018 | 22:21אוקיי אז... לפני חודשיים עשיתי סלטה באוויר מעל מזרון ונחתתי עם כל המשקל של הגוף על הצוואר. מאז כואב לי הגב העליון/האמצעי, אבל רק בתנוחה מסויימת, כשאני מזדקפת עם הריאות החוצה, או עושה מתיחות, עוד סתם מזדקפת... אשמח לקבל עצה והסבר ממה זה יכול היה להיגרם ולמה. תודה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב גב עליון/אמצעי
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 09:08שלום רב עלמה, ותודה על פנייתך ! צר לי לשמוע על הסבל שנגרם לך כתוצאה מנחיתה לא טובה על המזרן. לצערי בפורום זה אנו דנים במקרים בתחום הכתף והמרפק. אבקש ממך לפנות לפורום המתאים באתר זה. מדובר בפורום של הגב. אני בטוח שתקבלי הכוונה ועזרה בפורום המתאים. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב גב עליון/אמצעי
-
תוצאות MRI לכתףליאת 08/10/2018 | 12:46שלום, להלן תוצאות בדיקת MRI כתף של אבי בן 68 - גיד סוב סקפולריס ללא סימני קרע. גיד אינפרה ספינטוס ללא סימני קרע. שינויים ארטרוטיים ב ACJ עם עיבוי סינוביאלי קל סופרא ספינטוס עם קרע חלקי באספקט הבורסלי אחורי-אמצעי דיסטלי רוחב במישור הקורונלי מדיו-מדיאלי 0.8 ס"מ, סגיטלי קדמי-אחורי 0.9 ס"מ מעל הברך שני שליש מעובי הגיד. לברום ללא אות חריג. . אקרומיון מסוג 1 . שריר הסופרא ספינטוס הסננה שומנית דרגה 3 . שריר אינפרה ספינטוס הסננה שומנית דרגה 2 . שריר סוב סקפולריס הסננה שומנית דרגה 1 ביצפס ללא סימני קרע .SADAכמות קטנה של נוזל בבורסה מעט נוזל בורסה סוב קורקואידי. ציסטות סוב קורטיקליות בראש הזרוע. בסיכום: קרע חלקי ב SST אשמח לקבל חוות דעת לאופן הטיפול הנדרש. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI לכתף
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 08:59שלום רב ליאת, ותודה על פנייתך ! ללא ספק, מצבו של אביך, מצריך בדחיקת מומחה כתף. אני מקווה שהוא נמצא בניטור של מומחה. לאור העובדה שיש בדיקת MRI, אני מעריך שכבר עבר הערכה הכוללת בדיקה גופנית יסודית. העובדה שאינו מסוגל להניע הכתף ושהוא כאוב בהנעתה, מעידה על דלקתיות בכתף המתבטאת בנוזל המוגבר שיש בבורסה והקרע החלקי בגיד הסופרה ספינטוס בצד הבורסאלי בהחלט מתאים למצב. מפתיע שיש הסננה שומנית בשרירים בדרגה משמעותית עם קרע קטן זה. ההסננה השומנית מעידה על מצב ממושך. לא מדובר בקרע "בן כמה ימים" אלא במצב שנמשך כנראה זמן רב. מאד חשוב לי לראות את בדיקת ה MRI עצמה. להעריך בעיניים שלי , האם אכן ההסננה השומנית כל כך מהותית כפי שצוין. כמו כן, חשוב לי לראות את מידת האטרופיה השרירית. ולראות האם זה יכול להסביר את החולשה שיש לו בהנעת הכתף. לעצתים יש מצבים נלווים כמו כמו כתף קפואה או שחיקה סחוסית במפרק ה GHJ היכולים ליצור נושקות בתנועה. כמובן ,שבגילוף כמעט לכל האנשים יש שחיקה במפרק ה ACJ וזה לא מהותי במיוחד. לסיכום - ממליץ לעבור בירור מעמיק על ידי מומחה כתף. אינני יודע איזה טיפול הוא קיבל עד כה, ולכן, אינני יכול להמליץ מה השלב הבא בטיפול. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI לכתף
-
דודדוד 05/10/2018 | 15:20שלום. אני מצרף תוצאות EMG . רציתי לשאול משך הבדיקה היה 2 דקות הגיוני? "emg study may suggest mild chronic radiculopathy c5 c6, without acute denervation feature. the rest of the nerves and muscles test were normal." שמי עדי אני בן 44 ולאחרונה (3 חודשים) אני סובל מכאב באזור השכם העליונה וסובב בית השחי ומקרין לאורך היד השמאלית שכולל נימול באצבעות כל החמישה ,כאב בחלק התחתון של הזרוע לפעמים גם כאב בשורש כף היד. בנוסף אורתופד כתף בדק אותי וראה U.S וטען שהכל תקין בכתף ביצאתי MRI צוואר ממצאים: אין עדות לתמט או תזוזה. חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. :C5-C6 בלט דיסק אחורי קל. :C6-C7 בקע דיסק אחורי מרכזי ומעט ימני קטן. ולפי אורתופד ע"ש בלט קל C 5-6-7 בגדר הנורמה. אז למה כל כך כואב לי בשכם ויד שמאל עם זה קטן ואולי כן יש בעיה בכף/שכם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בסקפולה (שכמה)
דר' ירון סלע 10/10/2018 | 08:31הכל מתחיל ונגמר בבדיקה גופנית יסודית ואמינה. לשאלתך - עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. לפי הבדיקה שלו, הוא יחליט האם יש צורך באמצעי עזר נוסף הדמייתי כדוגמת MRI או CT. השכמה היא חלק מהמכלול של הכתף. יש שרירים רבים ומפרקים רבים בתוך הקומפלקס הזה ובהחלט יתכן כאב ממקור צווארי או גבי או מהכתף או מאיברי בית החזה עצמם , המקרין לשכמה. רק כדי לסבר לך את האוזן, לעתים יש כאבים בשכמה המוקרנים אפילו מאיברי הבטן האחוריים ! דע לך, שלעתים כאבים ממקור כיס מרה לדוגמה או איברי בטן נוספים, יכולים להקרין לשכמה... לכן, יש לעבור בדיקה יסודית. הבדיקה תעלה את מקור הכאב בסבירות גבוהה ואם יהיה ספק, תשלח לבדיקות נוספות של איברים "חשודים" למקור הכאב. ללא בדיקתך , אינני יכול להיות יותר ספציפי איתך. במידה ואתה חפץ בעזרתי, אתה יכול ליצור קשר בערוצים השונים באתר זה, או אתרים אחרים. בברכה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך לשאלה והתשובה
דוד 07/10/2018 | 15:08איך אני יכול לדעת או לבדוק את אזור הכתף והשכם בשביל לשלול שהכאבים לא מגיעים משם אלה מע"ש (איזה בדיקות או צילומים צריך לבצע MRI CT ? האם השכם זה חלק מהכתף או שייך לתחום אחר? בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CERVICALGIA ורדיקולופטיה לאורך היד
דר' ירון סלע 07/10/2018 | 10:18שלום רב דוד , ותודה על פנייתך המפורטת. אכן סיפקת מידע רב, ונראה שהבירור שבוצע עד כה מתאים יותר למקור צווארי מאשר לבעיה ממקור הכתף. יש כמובן, לזכור, שפעמים רבות יתכנו 2 בעיות במקביל, משתי גזרות אנטומיות שונות... כאב המקרין עם רדימות וזרמים מתחת לגובה המרפק וכאב בשכמה המקרין לבית שחי, כולם יכולים להיות ממקור צווארי עם דיסקופטייה היוצרת רגישות ודלקת וביטוי של הרדמות וזרמים מאזור השורש העצבי הלחוץ. יש התאמה בין תלונותיך ובין ממצאי ה EMG ו הMRI צוואר והייתי מתמקד בבדיקה גופנית יסודית של הכתף לוודא שאין בעיה גם שם. ציינת שכבר בוצע US לכתף ומומחה כתף בדק אותך... לא הייתי נוכח בעת בדיקת האלקטרומיוגרפיה, ולכן, אינני יכול לבקר אותה באופן חיובי או שלילי... ישנן אפשרויות טיפול רבות בנושא הצווארי. אבקש שמומחה עמוד שדרה צווארי - המגיע מתחום האורתופדיה או תחום הנוירו-כירורגיה יבדוק אותך ו"יתפור לך חליפת טיפול" מתאימה. תוכל גם לקבל חוות שעת שאתר זה בפורום גב וצוואר. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסקפולה (שכמה)
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התכווצות שרירים
- פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאולוגיה
- הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם