פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 108
-
שאלה בקשר לכתףעידן 10/09/2018 | 20:31שלום רב אני אחרי ניתוח בתף שמאל 3 קרעים בלברום ו 3 גידים קרועים אני כבר חודש וחצי אחרי הניתוח מטופל בפיזותרפיה וכול פעם אני רואה שהחזה שלי קופץ זה קשור להחלמה של הניתוחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר לכתף
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 15:26שלום רב עידן, ותודה על פנייתך ! צר לי, אך אינני יורד לסף דעתך ולא יכול להבין את הכוונה ב "החזה שלי קופץ" . אני מניח ששריר בית החזה הקדמי ? גם לך, עידן, כמו לשאר ציבור הקוראים הפונים אלי לאחר ניתוח.... אמליץ בחום לפנות למנתח. אינני תחליף למנתח אשר מודע למצבך הבריאותי בכתף " מבחוץ ומבפנים"... אינני רוצה להטעות אותך ולומר שהכל בסדר כשההפך הוא הנכון... ציין בפני המנתח את מה שרשמת לי ושמע את המלצתו. בריאות שלמה, ושיקום מהיר !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר לכתף
-
שבר במרפק ראש רדיוס מייסון 1סהר רשתי 17/09/2018 | 22:46לפני 8 חודשים שברתי את המרפק בראש הרדיוס שבר קטן. מייסון 1. עד היום יש לי קושי בקיפול המרפק וכאבים כאשר מנסה לקפל עד הסוף. הישור כמעט מקסימלי אך איבדתי בערך 5 מעלות לעומת היד הבריאה. לעיתים יש קליקים בעת פתיחה וסגירת היד ולעיתים רחוקות גם נעילות. אם אני ישן עם יד סגורה קשה לי מאוד בבוקר ליישר אותה. כיום לאחר 8 חודשים עשיתי צילום MRI פיענוח הצילום אומר ככה: עדיין נראה קו שבר בראש הרדיוס עם יצירת מדרגה מינימלית. בצקת מינימלית באספקט הדורסלי של הקפיטלום.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר במרפק ונוקשות בתנועה
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 15:17שלום סהר. צר לי על תחושתך ועל סבלך. אכן, פורום אינטרנטי אינו שווה ערך לבדיקה קלינית וטיפול מסור ויסודי ("באופן קלאסי" ) של מפגש רופא ומטופל. אין לצפות מפורום זה להוות תחליף. ואף ,מסוכן לבקש ממנו להיות תחליף. למרות הקדמה והטכנולוגיה, עולם הרפואה נשאר ויישאר לנצח מפגש של מטופל למול מטפל. האינפורמציה המדויקת מגיעה מהבדיקה הגופנית. בפורום ניתן לקבל הכוונות כלליות והמלצות עקרוניות ולא לגופו של מקרה... הפורום נועד גם לציבור הקוראים השונה היכול להזדהות עם פנייה של אדם מסוים. הוא לא יהווה לעולם מקור שווה ערך לחוות דעת נוספת. אשמח לעזור לך אישית סהר. לשם כך, אתה יכול לפנות אלי ישירות בדרכים הלגיטימיות המשווקות באתר זה, או במקורות אינטרנטיים אחרים. אאחל לך, בשנית, בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תגובה
סהר רשתי 19/09/2018 | 15:06אז לפי מה שאני מבין הפורם הזה לא כל כך עוזר כי רוב התשובות הם שצריך ללכת למומחה.. מה שאני עושה אגב אבל אני רוצה עוד דעות נוספות. יש לי את הצילומים ואין אפשרות להעלות אותם בתוך תגוב וכן עשיתי פיזיותרפיה תקופה ואני מזיז את היד כל יום אבל אניר וצה לדעת אם יש אפשרות לחזור לתווך מלא כמו לפני התאונה.. לא השתמשתי באביזר כי אין צורך אני מעוד פעיל עם היד אבל עדיין יש כאבים בסגירה ויש קליקים כל הזמן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר במרפק ראש רדיוס מייסון 1
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 14:20שלום רב סהר, ותודה על פנייתך ! נא ראה בפורום זה, בעמודים קודמים, מספר התייחסויות מפורטות לשברים במרפק בכלל, ולשבר ראש הרדיוס בפרט. יש הסברים מעמיקים ואינני רוצה לחזור עליהם. אני זקוק לראות את בדיקת ה MRI וצילום עדכני של המרפק שלך, כדי להתייחס ספציפית למקרה שלך. לעתים , מפרק המרפק, נשאר עם נוקשות קלה לאורך זמן. המפרק הזה "אינו סלחני", אם הוא היה מקובע לתקופה ארוכה לאחר החבלה. אינני יודע לכמה זמן הוא היה מקובע במקרה שלך. יתכן, וההגדרה המקורית של השבר לא מדויקת, והוא לא היה ממש "מייסון 1", אלא יותר "מייסון 2", במידה ואתה מציין מדרגה. יש צורך שאראה את צילום המקור והצילום הנוכחי כדי להיות מדויק במקרה שלך. דע לך, שתפקוד יומי מלא אפשרי רק עם טווח תנועה של כ 100 מעלות במרפק. לך יש יותר מכך, לפי מה שתיארת, ולכן , לכאורה אין חובה בהתערבות ניתוחית לשחרור הידבקויות ושיפור טווח התנועה. האם ביצעת פיזיותרפיה ? האם אתה עוד מבצע ? האם הסתייעת באביזר רפואי לשיפור טווחי תנועה - כגון סד צירים ? הייתי מציע לך להיבדק אצל מומחה בתחום המרפק להמשך מעקב והכוונה . בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר במרפק ונוקשות בתנועה
-
תסמונת הצביטה וקרע בכתףהדר 06/02/2018 | 15:14שלום רב, מחודש יולי 2017 אני סובלת מכאבי תופת בכתף, לאחר טיפול נוגד דלקת, וצילום US גילו שיש לי קרע קטן בגיד הכתף בSS בגודל 2.7 מ"מ. הקרע נורא קטן והאורטופד אמר לי שהכאבים לא מגיעים מהקרע - אלא בגלל שיש לי תסמונת הצביטה. אני סובלת מכאבים חזקים כל היום וכל הלילה - גם משככי כאבים לא עוזרים לי ,ף כל תזוזה הכי קטנה כואבת, ליטוף הכתף, ושלא נדבר על שכיבה ולא ניתן בכלל לשכב על הכתף הכואבת. בנוסף יש לי קליקים שאני שומעת ומרגישה שיוצאים מהכתף, ושכיש כאב הכאב עובר מהכתף עד לאצבעות הידיים. אמורה להתחיל פיזוטרפיה בקרוב , האם זה באמת יעזור? האם ניתוח יעזור?מבחינתי לרוץ מחר לניתוח אם זה יעביר לי את הכאבים הלא נסבלים האלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
"תסמונת צביטה בכתף"
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 15:10שלום רב רני, ותודה על פנייתך (להדר... מסופקתני אם היא תגיב לך ישירות, לאור משך הזמן הרב שחלף מאז שהדר שוטטה בפורום זה...) בכל אופן, רני, אין מקרה אחד דומה למקרה שני, וכל אדם הוא עולם ומלואו... אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף, לעבור בדיקה יסודית של הכתף וביצוע צילום ואולטרסאונד, במידת הצורך. חשוב לברר מה הטיפול שקיבלת עד כה, למעט הזריקה, וגם את מיקום הזריקה בכתף, ומי ביצע אותה ? (מומחה בתחום...?) בברכה רבה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
"תסמונת צביטה בכתף"
רני 10/09/2018 | 08:01הדר שלום אני סובלת בדיוק ממה שאת מתארת. האם נרפאית? אשמח לשמוע מה עזר בסוף. קיבלתי לפני מס ימים זריקת סטרואידים, שבתחטשתי רק החמירה את הכאבים. רניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד בכתף
דר' ירון סלע 07/02/2018 | 11:23הדר שלום רב ותודה על פנייתך ! זה נכון שבגילך הצעיר פחות שכיח קרעים בגידים בשרוול המסובב בכתף, אך זה לא דבר נדיר. לרוב הם קטנים ובעובי חלקי וניתן לטפל שמרנית ולא ניתוחית. לעתים, הם נוצרים לאחר חבלה או טראומה ברורה שהמטופל זוכר, אך פעמים רבות, פשוט באופן הדרגתי נוצר הנזק בגיד וסביבו תהליך דלקתי ונוזלים בבורסה (כיס רקמה ) הסמוכה. מצב זה יוצר כאב בלילה וקושי בשכיבה על הצד הכאוב, הגבלה בתנועה וכאב בהרמת היד (מבחן צביטה חיובי). לעתים נלוות לכך, בעיה נוספת שמוגדרת ככתף קפואה, ובה המעטפת מפרק (קפסולה) מעובה ומודלקת ומצטלקת ויש הגבלה פאסיבית ואקטיבית בתנועה. לרוב, לא מספיק רק טיפול פיזיותרפי. לפעמים הוא אף מחמיר הכאב עקב הדלקת האקטיבית. פעמים רבות שווה לשלב זריקה חד פעמית של קורטיזון, או מספר זריקות, בתדירות של כמה חודשים ביניהן על מנת להפחית רמת הדלקת ולאפשר פיזיותרפיה יעילה יותר ומייסרת פחות... אפשרות ניתוחית הייתי ממליץ לאחר כ 6 חודשים של הטיפול השמרני המצוין מעלה. הייתי נבדק על ידי מומחה כתף ולא רק אורתופד כללי. יש לשלול גורמים אחרים לכאב כדוגמת הסתיידויות וכתף קפואה. לפני ניתוח מומלץ לבצע MRI לכתף לקבלת אינפורמציה וודאית ומדויקת יותר. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"תסמונת צביטה בכתף"
-
MRI תוצאות בדיקהאבי 09/09/2018 | 09:55שלום אני בן 53 אובחן אצלי המידע הבא קרע בעובי שלם בגיד הסופרה ספינטוס. הגיד קרוע מהמאחז בראש ההומרוס. רוחב הקרע כ-2 ס"מ במישור AP עם רטרקציה של כ-2 ס"מ במישור לטרו לטרלי. בהמשך נראה קרע לאורך הצד הארטיקולרי של הגיד יש לציין כי יש תנועת כתף מלאה אני כרגע עובד פזיוטרפיה שאלה : האם לעבור את ניתוח?? האם אחרי הניתוח יש התקצרות של התנועות ?? אם אני בוחר שלא לעשות יהיה נזק בלתי הפיך ???? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI תוצאות בדיקה
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 15:05שלום רב אבי ותודה על פנייתך ! חשוב לי לבדוק אותך ולעבור ביסודיות על בדיקת ה MRI, בכדי להיות ספציפי בתשובתי לך ולא להטעותך. המצב בו אתה נמצא מאד שכיח (לא שזה מנחם אותך...), ומטופלים רבים מסתובבים סביבנו עם קרעים בעובי מלא בגידי ה RC, ועם תנועה מלאה וללא כאב. ולכן, הם שואלים את עצמם - "מדוע עלי לעבור ניתוח"... הספרות המקצועית מאד חצויה בנושא זה... ישנם מאמרים שונים ולכאן או לכאן. המצודדים בניתוח יאמרו ש... אתה עוד צעיר, יש עוד שנים רבות לפניך. במידה ואתה עובד פיזית וזו ידך הדומיננטית, אז על אחת כמה וכמה... הזנחה של הקרע וחוסר טיפול בו כעת , אט אט גורמים להחמרה בקרע, לשינויים שומניים אטרופיה של השרירים עצמם, שינויים בלתי הפיכים, וכמו כן שינוי בביו-מכניקה של הכתף , ואובדן של האנטומיה המקורית בה ראש עצם הזרוע (הומרוס) ממורכז למול המכתש המפרקי (גלנואיד) . כל זה יוצר שינויים שחיקתיים עם השנים והחמרה בכאב ותפקוד ותנועה... לאור זאת, לכאורה יש להתייחס לטיפול הניתוחי כבעל ערך מוסף של אופי מניעתי... המצודדים בטיפול שמנרי יאמרו ש... עולם האורתופדיה הוא עולם פשוט. מה אנו עושים בניתוחים ? רוצים להפחית כאב ולשפר תפקוד ותנועה. במידה ואין לך כאב ויש לך תנועה מלאה ואתה מבצע טיפול שמרני הכולל פיזיותרפיה לחיזוק שרירי ה RC התקינים... למה כעת לצאת "להרפתקה" של ניתוח הכולל שיקום ממושך של מספר חודשים ויציאה ממעגל העבודה (במידה ואתה עובד... והאם אתה שכיר או עצמאי וכל ההשלכות מעבר...) ולכן, יש לתפור את החליפה המתאימה ביותר לך... יש פרמטרים רבים במשוואה שחסרים לי כיוון שמעולם לא פגשתיך... אמליץ לך להיות בניטור מומחה כתף וקבלת החלטה מושכלת. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI תוצאות בדיקה
-
בירור על תוצאת צילות mriסוזן 08/09/2018 | 19:31שלום לך עשיתי צילום mri לכתף והתוצאות - מפרק ה-AC שינויים ניוניים היפרטרופיים מדרת חומרה קלה -הבורסה הסוב אקרומיאלית - לא נוזלים יתר -הגידים המובבים גיד סופראספינטוס - טנדינוזיס קל ו- FRAYING שטחי של צד משטח מפרקי שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים -הלברום -רושם ללברום קדמי תחתון קטום/קטן (תמונה10-11סדרה401 ) ומלאות רקמתית המוטת לכיוון אינפריורי ומדיאלי בלתי נפרדת מהקפסולה (תמונה 7-8 סדרה 401) אך חשד שמודובר בקרע מסוג בנקרט הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות .ללא עדות ברורה לנזק מסוג היל סקס הסיכום- טנדינוזיס קל ו-FRAYING של גיד ssp חשד לנזק ללברום קדמי תחתוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בירור על תוצאת צילום mri
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 14:13שלום רב סוזן, ותודה על פנייתך ! לסוזן , ולשאר ציבור הקוראים/פונים. כדי שאתייחס ברצינות לפנייה, אני צריך מידע. אינני מפענח תשובות פורמליות של בדיקות MRI. זו לא תכלית הפורום הזה. אני קלינאי, ומטרתי לקבל פנייה מסודרת של מטופל הכוללת את גילו, בריאותו הכללית, סיפור מקרה, כמה זמן כואב, מה קרה? מה גרם לכאב? מה הטיפול שבוצע עד כה? ממצאי הבדיקה גופנית ? ובין השאר, גם ממצאי צילום או אולטרסאונד או MRI או CT וכו'. אין משמעות להעתיק ולשלוח תשובת בדיקות באשר הן, מבלי שראיתי הבדיקות בעיניי שלי. ומבלי שיש אינפורמציה קלינית בנוסף לתשובת הבדיקה, עליה אני יכול להתבסס ולבנות תשובה והמלצה להמשך טיפול, מבלי לסכן את הפונה, בעצה/ המלצה מוטעת מצידי.... ולכן, סוזן, נא השקיעי בהוספת מידע רב ככל הניתן , כפי שציינתי, ואוכל גם כן להשקיע בעזרה ספציפית לך. ממצאי הבדיקה שציינת מצריכים התייחסות שונה אם את בת 10 או בת 30 או בת 50 או בת 70. ההתייחסות שונה אם הכאב נמשך יומיים או שנתיים , אם לא טופלת עד כה כלל, או שמא טופלת כבר בשלל טיפולים.... אני חושב שהמסר שלי ברור. אאחל לך גמר חתימה טובה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בירור על תוצאת צילום mri
-
פגיעה בזרוע כתוצאה מנפילהתמנה 04/09/2018 | 22:01ד"ר סלע שלום. בת 36. לפני שבוע החלקתי ובלמתי את הנפילה עם זרוע שמאל ומאז סובלת מכאבים ותנועה מוגבלת של הזרוע. בכתף יש לי תנועה מלאה אך תנועות מסוימות של הכתף גורמות לכאב בזרוע. הכאבים הם גם בשכיבה על צד שמאל (כמובן שאני נמנעת מכך), כאשר אני נשענת על כף יד שמאל (למשל בקימה מהרצפה), בזמן התעטשות ותנועות חדות של הזרוע. הכאבים הם ברמה נסבלת. אני מטיילת במקסיקו ואין באפשרותי להגיע לרופא או בית חולים. שאלתי היא כיצד אני יכולה לדעת האם נגרם נזק כמו קרע ברצועה או בגיד, ומה אני יכולה לעשות בתנאים המוגבלים שלי? וגם, האם לתת לזרוע מנוחה מוחלטת או שעדיף לעשות תרגילים לחזק אותה? תודה רבה מראש, תמנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלה לכתף בטיול בחו"ל
דר' ירון סלע 06/09/2018 | 14:02שלום רב ושנה טובה, עד לסיום הבירור, עדיף לא לבצע תרגילים ללא אינפורמציה על מידת הנזק. עד לא רוצה לגרום נזק נוסף כל עוד כל המידע לא קיים ברשותך. ישנם תרחישים שונים - 1. רופא המשפחה יכול לתת לך הפנייה לצילום רנטגן של הכתף וביצוע US לכתף. ואז תפני למומחה כתף עם הבדיקות 2. לגשת ישירות לאורתופד ללא צורך בהפניה מרופא משפחה. היתרון בהגעה לאורתופד עם הבדיקות , שזה חוסך זמן וביקורת חוזרות רק בשביל להראות הצילום וזה נותן מידע נוסף לאורתופד, כבר במפגש הראשוני. כעקרון, אין מניעה שרופאי המשפחה יתנו צילום ו US לפני ההפניה לאורתופד. בהצלחה רבה וטיסה נעימההוסף תגובה
-
שאלה נוספת
תמנה 05/09/2018 | 21:19תודה רבה על תגובתך המהירה. במידה ואני מגיעה לארץ מהם השלבים בטיפול? האם אני צריכה לפנות קודם כל לרופא המשפחה ולקבל הפניה לאורטופד/כירופרקט? או שרופא המשפחה יכול לתת לי ישירות הפניה לצילומים? או האם אני יכולה לפנות ישירות לאורטופד ללא הפניה מרופא משפחה? אני שואלת כיוון שיש סיכוי שאגיע לארץ ואני רוצה לנסות ולקבוע תור כבר מעכשיו... בנוסף- האם מומלץ שאבצע תרגילים לחיזוק הזרוע או האם זה יכול לגרום לנזק נוסף? תודה רבה ושנה טובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בזרוע כתוצאה מנפילה
דר' ירון סלע 05/09/2018 | 14:30שלום רב תמנה ותודה על פנייתך ! אאחל לך שנה טובה, והמשך הנאה מטיולך. כמובן, חסרה לי הבדיקה הגופנית שלך, כדי להיות יותר מדויק לגביך ספציפית. כעקרון, זרוע וכתף, פעמים רבות הם "יחידה אחת". פתולוגיות בכתף כמו קרע או דלקת או שחיקה או טראומה, מתבטאים בכאב המוקרן למטה למרכז החיצוני של הזרוע. מנגנון החבלה שלך , הכאב הליילי שלך בשכיבה על הצד, הכאב בזרוע, כולם רומזים לי על סיכוי לנזק במפרק הכתף. לאחר חבלה יש לבצע צילום רנטגן לכתף וUS - אולטרסאונד לכתף. הם משלימים זה את זה. לכל אחד מהם יתרון על השני... אני מבין שאת בסיטואציה לא נורמטיבית. בטיול בארץ זרה. לא ידוע לי ה"סטאטוס הביטוחי שלך" , ולא ידוע לי מתי את מתכוונת לחזור לארץ. הייתי בשלב זה, נח עם הזרוע והכתף ממאמץ של סחיבות ועומס בהפעלה. להיות קשוב לגוף ולא לפעול למרות הכאב. לבצע צילום ואולטרסאונד במקסיקו ובירור אורתופדי שם, ואם זה לא ריאלי, אז להגיע לארץ, ואז לבצע בירורים אלו. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה לכתף בטיול בחו"ל
-
כאבים חזקים לאחר ניתוח בכתףיוני 02/09/2018 | 15:35שלום רב, לפני כ7 שבועות עברתי ניתוח אי יציבות כתף בשיטת ארתוסקופיה. במהלך הניתוח נמצא bankart מ2 עד 6 אשר נתפר וקובע ובוצע שיפט של הקפסולה. לפני כשבוע (לאחר 6 שבועות מהניתוח) הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח אשר הוריד לי את המקבע כתף. מאז, אני מרגיש תחושת כובד חזקה מאוד בכתף וכאבים חזקים ועזים. תחושת הכובד מאוד חזקה ומפריעה. רציתי לשאול האם כאבים חזקים אלו ותחושת הכובד הנוראית הזו זה משהו רגיל או שמא עליי ללכת בדחיפות אל הרופא המנתח? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים חזקים לאחר ניתוח בכתף
דר' ירון סלע 03/09/2018 | 10:44שלום יוני, ותודה עם פנייתך ! אבקש שתגש לייעוץ הרופא המנתח, ובהקדם ! אין תחליף ליידע שלו לגבי מה שקרה לך בכתף. אני לא הייתי בניתוח, ולא בדקתי את הכתף שלך, ולא עברתי על ההדמייה, ולכן אינני יכול להחליפו במידע הקונקרטי אליך. יש לשלול זיהום, או בעיות דחופות אחרות בכתף. לרוב הן לא קיימות, ולרוב זה רק עניין של זמן, אך אם יש ספק= אין ספק ! לעתים, לוקח מספר חודשים להתאוששות מניתוח מסוג זה שעברת, אך חשוב שהמנתח ישלול בעיות דחופות יותר . בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חזקים לאחר ניתוח בכתף
-
דלקת גידים כתףפולינה 29/08/2018 | 21:23ערב טוב אורתופד איבחן אצלי דלקת גידים עקב כאבים ללא סיבה והגבלה בזרוע. אין ברקע מחלות או חבלות. בדרכ בריאה. צילום ואולטרסאונד תקינים. ברצוני לברר האם יש צורך הזריקה קורטיזון לכתף והאם ניתן במקביל ללכת לפיזיותרפיה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת גידים כתף
דר' ירון סלע 30/08/2018 | 08:20שלום רב פולינה, ותודה על פנייתך ! כמדומני, תקשרנו לפני כשבוע בפורום זה. אשמח לעזור לך בבירור האם יש צורך בזריקת קורטיזון ו/או פיזיותרפיה. כפי שציינתי בעבר, בכדי שאתן לך "עצה בונה", ולא "עצה הורסת" - עלי לבדוק אותך, ולעבור על החומר הרפואי שלך. במידה ותחפצי במידע הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת גידים כתף
-
חשש לקרע בגיד המרפקליאור 21/08/2018 | 15:51שלום ד"ר סלע אני ליאור בן 38, נעים מאוד. אני סובל כבר שנה וחצי מכאבים במרפק שאובחנו בזמנו כ tennis elbow תחילה לקחתי כדורי אטופן שלא עזרו, המשכתי עם פיזיותרפיה של הקופה ל 3 חודשים שלא עזרה, עשיתי אולטרסאונד ולא היו ממצאים מיוחדים בבדיקה, מאחר והכאבים המשיכו הגעתי שוב לאורתופד ועשיתי סה"כ 2 זריקות לידוקאין, שגם הם לא עזרו, לאחר תקופה הלכתי לפיזיותרפיה פרטית באסותא תל אביב כ-10 טיפולים שגם לא עזרו. חזרתי לאורתופד שהמליץ לי לאור כל הבדיקות והטיפולים שלא צלחו, לעשות בדיקת MRI. תוצאות הבדיקה היו: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת לא הודגם שינוי סיגנל בלשד הגרמי. לא הודגמה הצטברות נוזל בכמות חריגה בתוך המפרק. הדגמה תקינה של אזור האחיזה של ביצפס וברכיאליס. הדגמה תקינה של אזור אחיזה גידים ורצועות באפיקונדילוס פנימי. .RCL באפיקונדיל חיצוני הדגמה תקינה של שינויים בצקתיים מתקדמים באזור האחיזה של גיד המיישר המשותף, קרוב לוודאי גם קרע חלקי. הדגמה תקינה של עצב האולנריס. לסיכום: מרפק טניס עם רושם לקרע חלקי בגיד המיישר המשותף. מה דעתך בנושא? פשוט האורטופד שאני הולך אליו לקופה לא ממש מראה מקצועיות לצערי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפק טניס
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:45לאור זאת, ליאור, המליץ לך להיבדק על ידי מומחה מרפק- כף יד או כתף-מרפק, ולשמוע על האפשרות הניתוחית, במידה והיועץ אכן התרשם שזה הצורך. במידה ותחפוץ במידע נוסף, הנוגע אליך, אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר.הוסף תגובה
-
כאב במרפק
ליאור 26/08/2018 | 20:19תודה רבה על המענה, העבודה שלי אינה פיזית, לרוב מול מחשב. אני כן עם שני ילדים קטנים בבית שמנוחה ליד לא באמת מתאפשרת כולל הרמה בידיים. מכון כושר אני לא עושה. חבק למרפק יש לי, עוזר ממש בקושי, ונקודתי. הבעיה שכל יום המצב מחמיר והיום גם כשאני מישר את המרפק ולוקח אצבעות לאחור, כבר יש לי כאב חד באזור המרפק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חשש לקרע בגיד המרפק - מרפק טניס
דר' ירון סלע 23/08/2018 | 10:09שלום רב ליאור , ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח מאד. לא בדקתי אותך ולא עברתי על ה MRI בעיני שלי, כך שאינני יכול להתחייב, אך למראית עין, לפני מה שכתבת, נראה שהבעיה היא אכן מרפק טניס. זה מצב שלרוב עובר מעצמו, אך פעמים רבות לוקח אכן כשנה עד שנתיים. ציינת טיפולים רבים שביצעת, אך האם אפשרת מנוחה ממושכת למרפק ? האם אתה עובד פיזית ? האם זו היד הדומיננטית לך ? (כמו ברוב המקרים...) , האם אתה ספורטיבי ומתאמץ עם היד גם בשעות אחרי העבודה? האם אתה משתמש בחבק למרפק (רצועה דמוית שעון עם נקודת לחץ מבוקר ששמים כ 5 ס"מ מתחת לאפיקונדיל הלטראלי במרפק -הבליטה הגרמית החיצונית ). כל אלו, יכולים גם להקל על מצבך. כשאין מנוס, ועבר זמן רב, וטיפול שמרני על סוגיו השונים, לא עזר. פונים לאפשרות הניתוחית. הניתוח הנו קצר, בטוח באופן יחסי , ויעיל באופן יחסי. במידה ותחפוץ במידע נוסף הנוגע אליך - אני זמין לתקשורת ישירה בערוצים המקובלים באתר. בהצלחה רבה , ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפק טניס
-
פענוח בדיקת US כתףאוריאן 28/08/2018 | 12:28שלום אשמח בבקשה לשמוע את דעתך בנוגע לפענוח הבדיקה, מה זה אומר ומה עליי לעשות בהמשך? tendon supraspinatus במרכז הגיד הודגם אזור היפאקואי באורך 0.4 ס"מהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח בדיקת US כתף
דר' ירון סלע 29/08/2018 | 14:42שלום רב אוריאן, ותודה על פנייתך ! כדי שאוכל לפענח US - עלי לראותו בעיניים שלי. אין לי מושג על התלונה הרפואית במקרה זה. האם זה הפענוח של הכתף שלך. מה גילך, מה הבעיה הרפואית, מה התלונות ומה הטיפול עד כה... ממה שנשלח לי כאן, אני מבין רק שבגיד הסופרה ספינטוס יד מקום בגודל 4 מ"מ שבו יש "פחות הדיות" - אולטרסאונד עובד על גלים. וההחזר שמגיע מהרקמות השונות. רקמה נוזלית מגיבה אחרת מריקמה מוצקה באופן החזר הגלים למתמר. במצב בו יש עיבוי גיד או קרע בגיד, יש החזר הד גלי שונה ( מופחת - או "היפו-אקואי" ). אני לא יכול להוסיף מעבר לכך, ללא אינפורמציה נוספת. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח בדיקת US כתף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלות כף רגל של ספורטאים
- פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- כריתת סינוביטיס
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאופתיה
- עצם הירך
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם