פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 127
-
בדיקת us כתףרמי 12/12/2016 | 08:46בוקר טוב, מזה זמן רב אני סובל מכאבים בכתף. נשלחתי לבדיקת us כתף והממצאים הראו: long tendon of biceps tendon - הודגם מעובה עם נוזל במעטפת supraspinatus tendon - הודגם שרוול הסתיידויות באורך 0.5 ס"מ במרכז הגיד עם הפחתת נפח באזור זה יכול להתאים לקרע חלקי. subscapulararis tendon - הודגם שרוול הסתיידויות זעירות באורך 0.4 ס"מ בחלק הדיסטלי של הגיד. מבנה גרמי - הודגמה אי סדירות. מאחר והבדיקה התבצעה בחוסר סבלנות ובזלזול ביקשתי לבצע את הבדיקה שנית במכון אחר ולהלן הממצאים של הבדיקה השניה בהפרש של חודש ימים: נצפה נוזל חריג בכמות בבורסה הסוב דלטואידית בכתף שמאל. הודגם קרע חלקי רחב באורך: 18 מ"מ באספקט האמצעי של גיד הסופרא ספינטוס משמאל. הגידים סוב סקפולריס ואינפרא ספינטוס משמאל נצפו המשכיים. גיד הביצפס משמאל הודגם המשכי, נצפה מעט נוזל חריג סביבו. נצפה קרע חלקי באורך 7 מ"מ באספקט האמצעי של גיד הסופרא ספינטוס מימין. האם יתכן שבשתי בדיקות שהתבצעו בשני מכונים שונים הממצאים שונים? מה עליי לעשות? תודה על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פגיעות בגידי השרוול המסובב - Rotator Cuff בכתף
רמי 12/12/2016 | 11:09תודה רבה על התייחסותך המהירה והמפורטת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 12/12/2016 | 10:47שלום רמי, ותודה על פנייתך. נושא שאלתך הנו שכיח מאד ואני משוכנע שרבים מהקוראים מזדהים עם תוצאות אולטרה-סאונד (U.S) אלו ומוטרדים מהממצאים בדומה לך. לגבי שאלתך הראשונה- חד משמעית - כן ! בדיקת ה US הנה תלוית טכנאי מבצע ורנטגנולוג מפענח במידה משמעותית. הבדיקה יכולה להיות רגישה מאד לזיהוי ממצאים פתולוגים כאשר היא מתבצעת בידיים מיומנות וכאשר המבצע אותה קיבל אינפורמציה ברורה מהרופא המטפל לגבי מה התמונה הקלינית ומה עליו לחפש. במקרה ולא כך הדבר, אנו רואים לעתים תשובות ממצאים שאינן תואמות תלונות קליניות/ בדיקה גופנית/ ממצאים סופיים בחדר הניתוח. אני מבין שיצאת באנרגיות שליליות מהבדיקה הראשונה, ומבלי להתייחס למה שקרה שם, דע לך, שתשובות שונות של בדיקות U.S, שבוצעו בהפרש של חודש על ידי מכשירים שונים וטכנאים שונים, הם דבר שבשגרה. לרוב, בדיקת ה MRI היא רגישה יותר לזיהוי בעיות בגידים סביב הכתף, ופעמים רבות הרופא המטפל מבקש להשלים הבירור על ידי בדיקה זו. מעט אנטומיה כעת - גיד הדו ראשי הארוך ( LONG HEAD OF BICEPS ) הוא הגיד העובר בחלקו הקדמי של מפרק הכתף וגולש למטה בהפיכתו לשריר ה"תאומים" אותו כולנו מכירים בקדמת הזרוע. ה ROTAOTR CUFF זה קומפלקס של 4 גידים האחראים על מרבית התנועה והיציבות הדינמית של מפרק הכתף. חשבו על מטרייה העוטפת את המפרק. החלק הקדמי של המעטפת זהו גיד הסאב סקפולריס ( SUB SCAPULARIS). הוא בעיקר אחראי על הסיבוב הפנימי של הכתף. החלק העליון של המעטפת מורכב בעיקר מגיד הסופרה ספינטוס ( SUPRASPINATUS). זהו הגיד העיקרי בתנועה ההרמה הקדמית של הכתף (בשילוב עם שריר הדלטואיד אשר אינו חלק מהשרוול המסובב). גיד הסופרה ספינטוס הנו ברוב המקרים הגיד הפגיע ביותר מבין הארבעה גידים והוא לרוב הראשון עם קרעים חלקיים או מלאים או הסתיידויות ושאר תחלואות. הגיד האחורי העיקרי במעטפת הנו האינפרה ספינטוס (INFRASPINATUS) האחראי העיקרי על הסיבוב החיצוני של הכתף ואליו מתלווה הגיד טרס מיינור (TERES MINOR) הנמצא מתחתיו, ולו תפקיד שולי יותר בסיבוב החיצוני. אני ממליץ בחום להקיש בגוגל ROTATOR CUFF TENDONS ולגשת לתמונות, וכך להבין המבנה המרחבי. תמונה שווה אלף מילים !! לגופו של עניין, במקרה שלך בשתי הבדיקות מדובר בנוזל סביב הגיד הארוך של הבייצפס - שכיח לראות נוזל זה בעת דלקות סביב הגיד או קרעים חלקיים. שאל את עצמך האם כואב לך מקומית בחלק הקדמי של הכתף. בבדיקה גופנית, האם הכאב מוחמר בעת התנגדות להרמה קדמית של הזרוע. גיד הסופרה ספינטוס וגיד האינפרהספינטוס שלך נצפו עם קרעים חלקיים והסתיידויות קטנות. מאד שכיח. במיוחד בגדלים שצוינו - מספר מילימטרים. לרוב זה תהליך הדרגתי רב שנים המחמיר בהדרגה. קצב ההחמרה שונה מאדם לאדם. לעתים זה נשאר סטטי ולא מחמיר, ובאחוזים לא מבוטלים, אנשים החל מגיל 40 לערך ואילך, יכולים להיות עם ממצאים אלו בכתף ולא להיות מודעים להם כלל ! אינני יודע גילך/ כמה זמן זה מטריד אותך/מה הטיפול שבוצע עד כה/ מי בדק אותך - רופא משפחה או אורתופד מומחה כתף וכו' וכו'. הייתי ממליץ לך לבצע צילום כתף פשוט לכתף (במידה וטרם בוצע) ובמידה והסימפטומים מחמירים - לשקול המשך בירור על ידי MRI. טיפולית - יש לשקול NSAIDs - תרופות נוגדות דלקת לפרקים קצרים, זריקות מקומיות של סטרואידים ( לא בתדירות של פחות מ 3 חודשים מזריקה לזריקה ) פיזיותרפיה מכוונת גידי שרוול מסובב וכמו כן טיפולים שלעתים עוזרים במסגרת רפואה משלימה אצל מטפל מוסמך. המון מידע- מקווה שישפר מצבך. שיהיה בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
מכה "יבשה" בצלעותנעם 25/05/2017 | 23:32אני צעיר בן 27. בריא בדרך כלל. עברתי אימון קרב מגע ובמהלכו קיבלתי אגרוף ישר לצלע השמאלית. חלף שבוע וניגשתי לרופא משפחה שהמליץ על א.ק.ג ורנטגן. הבדיקות היו תקינות אך הכאבים לא חלפו עד היום ( שלושה שבועות מהמכה ) הרופא טוען שזו אולי בצקת ואין מה לעשות. מציין שהכאבים נוכחים חזק בכל עת ומתגברים גם בפעולות קלות כמו קינוח אףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלה ישירה לצלעות
דר' ירון סלע 26/05/2017 | 12:10נעם שלום רב ותודה על פנייתך. אני שמח שכבר בצעת צילום, כיוון שזו בדיקה הכרחית. לפי מנגנון החבלה הישיר- לרוב ישנה פגיעה בדופן בית החזה המורכב מצלעות ושרירים בין צלעיים אשר עמוק להם ישנה מעטפת הריאות והריאות, ובבטן העליונה, איברים בטניים מתחת לשרעפת המוגנים על ידי הצלעות. לרוב אין פגיעה באיברים אלו מחבלה ב"אנרגיה נמוכה", אך צריך לעקוב. לרוב, חבלות אלו גורמות לכאב של מספר שבועות הפוחת בהדרגה. התעטשות או קינוח אף, או כל מצב של עליית לחץ בטני ושימוש בשרירים בין צלעיים מגביר הכאב. יש לעקוב נעם ולראות המגמה בתווך- תיקח משככי כאב ותיגש לרופא מטפל במידה ואין הטבה. בבהצלחה ו ... שבת שלום !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה ישירה לצלעות
-
פגיעה בשורש כף יד ימנית.שושי 19/05/2017 | 16:08לאחר הפגיעה, היו זרמים בעיקר באצבעות קמיצה וזרת,חוסר היכולת לסובב את האמה בחופשיות, כאבים באיזור שנפגע ולעתים כמעט עד למרפק. נפיחות ואדמומיות. הצילום הראה שהכל תקין, אך עדיין שומעת קליק בתנועה לא נכונה ואז הכאב חד עד צעקה. "הקליק" הזה נשמע באוזני ומורגש כמו שפשוף חד, חריקת עצמות שזזות ממקומן.מששתמשת ימים ספורים בתומך לשורש כף היד לפי המלצת אורטופד וניכר שישנה בעיה שלא עלו עליה בצילום הרנטגן.מה זה הקליק הזה? מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מידע אבחנתי נוסף
דר' ירון סלע 21/05/2017 | 14:49במידה ומומחה כף היד ראה אותך - הייתי נצמד להמלצותיו (יש לו את היתרון עלי של ביצוע הבדיקה הגופנית...). במידה ולא נבדקת על ידי מומחה כף היד, הייתי מציע בדיקה על ידי מומחה כף היד בהקדם. בברכה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בצד האולנרי של שורש כף היד
דר' ירון סלע 21/05/2017 | 14:47שלום בשנית שושי ! תודה על האינפורמציה הנוספת. כאמור, הכי חשוב להיבדק בהקדם על ידי מומחה כף היד. ללא בדיקה, אינני יכול לייעץ יותר מעבר למה שכתבתי קודם. בהתאם לבדיקה, יוחלט המשך הטיפול והשלמת בדיקות לפי הצורך. אין דרכי קיצור, כיוון שרפואה לא יכולה להתבצע על גבי דפי האינטרנט. אנא גשי להיבדק בהקדם. כפי שתיארתי בתכתובת הקודמת, ישנה אבחנה מבדלת נרחבת, והשלב הראשון הוא בדיקה גופנית ממוקדת. בהצלחה רבה שושי !הוסף תגובה
-
לשאלתך, שכחתי לציין...
שושי 21/05/2017 | 14:10הומלץ תומך למשך שלושה שבועות. אני עם זה 4 ימים. המליץ לקחת כדורי XEFO 8MG פעמיים ביום. לא לקחתי, מעדיפה ללא תרופות. בנוסף - לא דובר על פיזיותרפיה, EMG, CT, TU, MRIהוסף תגובה
-
ד"ר סלע, מודה לתשובתך ומוסיפה פרטים...
שושי 21/05/2017 | 12:36אני בת 57. טיילתי עם הכלבה שלנו שהיתה קשורה לרצועה אותה אחזתי.הכלבה שלי הותקפה וננשכה ע"י כלבה שהיתה משוחחרת וללא בעלים ואז נמשכה הרצועה שהיתה על ידי הימנית ונגרם הנזק. נכון, החבלה בשורש כף היד שבצד של הזרת. החבלה והכאב אינם במרפק.לא היו לי מעולם זרמים באצבעות. זה קרה בתאריך 12/5/2017. אני עם תומך שורש כף יד מסוג מלוטרין. הנפיחות ירדה, אך אוי לתנועה לא נכונה, אני קופצת מכאב. לעתים נמשך עד לכתף. יש גם כאב בעצם האמה. העצם שבכיוון של הזרת. להוסיף שלאחר החבלה, בצד הפנימי ששל האמה, הוריד בלט בכל פעימה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה לשורש כף היד היוצרת קליקים וכאב
דר' ירון סלע 20/05/2017 | 09:30שושי שלום רב . תודה על פנייתך ! שושי, ישנה אבחנה מבדלת ארוכה לתרחיש שהצגת. כדי שאוכל להיות ממוקד בתשובה, אזדקק לעוד מספר פרטים. מהו גילך ? מה בדיוק קרה בחבלה ? מתי זה קרה ? איפה היו החבלות ? רק בשורש כף היד או גם במרפק ? האם היו לך זרמים באצבעות 4,5 גם לפני החבלה ? איזה טיפול קיבלת עד כה ? האם קובעת לתקופה מסוימת ? האם הופנית לפיזיותרפיה ? האם בוצע EMG לבירור הזרמים באצבעות או בדיקות CT או MRI ליד ? אנא נסי לענות על השאלות, ובכך, לכוון אותי יותר. בגדול, אומר שלפי מה שתיארת עד כה, נשמע שמנגנון החבלה היה ב"צד של הזרת" בשורש כף היד. ישנו עצב אולנרי שעובר באזור, ויתכן והוא נפגע מהחבלה. אפשרות אחרת, שהיתה בנוסף גם חבלה למרפק, כי גם שם, בחלק הפנימי, העצב רגיש לחבלות. חוסר היכולת לסובב האמה בחופשיות, יכול לנבוע לרוב משלושה מקומות שנחבלו, במרפק, במידה והיה שבר שלא צולם במרפק... או לאורך האמה או בשורש כף היד במפרק בין שתי העצמות הארוכות - DRUJ. "קליקים" בתנועה יכולים לנבוע מגורמים רבים - 1. תנועה לא תקינה בין עצמות המפרק - DRUJ. 2. תנועה לא תקינה של גידים באזור ה"מקפצים" מעל המפרק. 3. דלקתיות יתר סביב הגידים ונוזלים מצטברים היוצרים קולות חיכוך. 4. אי יציבות מפרקית בין עצמות כף היד, שיתכן ופוספסה בהדמיה שבוצעה. חשוב שתבדקי יסודית שושי. חשוב שתבדקי על ידי מומחה כף היד, תעברי הערכה ממצה הכוללת תשאול רפואי מעמיק ובדיקה גופנית ממקדת וכמו כן תשלימי ההדמיה המתבקשת והחסרה. אאחל לך בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע אבחנתי נוסף
-
אפשרויות CTSמוטי זילברברג 17/05/2017 | 09:30שלום. לאחר בדיקת EMG, אובחן הצורך לניתוח CTS. מה הם השיקולים לבחירה בין אנדוסקופי לפתוח? ברור לי שמבחינת חווית המטופל, החלמה וכו', עדיף אנדוסקופי. אם מתעלמים מנושא עלויות וביטוחים, האם עדייו יש טיעון כלשהו להעדפת ניתוח פתוח? תודה, מוטיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גישות ניתוחיות לשחרור תעלה קרפאלית
דר' ירון סלע 17/05/2017 | 15:03שלום מוטי ותודה על פנייתך ! אני בטוח שקוראים רבים יזדהו עם השאלה שלך, ההופכת לשכיחה יותר בשנים האחרונות בגישות ניתוחיות שונות (לא רק בשחרור תעלה קרפאלית). ישנן מספר גישות ניתוחיות לשחרור התעלה הקרפאלית : 1. הגישה הפתוחה ה"גדולה" (הקלאסית) מצריכה פתיחה עורית של כ 2-3 ס"מ לערך. 2. הגישה הפתוחה המינימלית - מצריכה פתיחה של כ 1-1.5 ס"מ, ושימוש באביזר מתכתי מגן על העצב, בעת חיתוך הרצועה הקרפאלית (מבלי לראותה לכל אורכה בעת החיתוך). 3. הגישה האנדוסקופית - ישנה גישה של שני חתכים או גישה של חתך אחד. בעבר, בתחילת ביצוע האנדוסקופיות, היו משתמשים בשני חתכים. כ 1 ס"מ כל אחד, ובשנים האחרונות מבוצע לרוב רק חתך רוחבי אחד כ 1 ס"מ . מוחדר צינור מתחת לעור ולהב החותך את הרצועה. בהיבט הבטיחותי, כולן בטוחות. (ישנם מאמרים לכאן או לכאן בנושא ההשוואה ביניהן). בגדול, אם המנתח מנוסה וזהיר - אחוזי ההצלחה גבוהים מאד ואחוזי הסיבוכים נמוכים מאד. לכן,עדיף שהמנתח בו בחרת, יבצע את הפרוצדורה בטכניקה שהוא הכי רגיל ומנוסה בה. זה הסוד להצלחה. בהיבט האסתטי - אין הבדל בגודל הצלקת בין הגישה האנדוסקופית ובין הגישה ה"פתוחה מינימלית" - בשתיהן זה כ 1 ס"מ. (יש כאן אלמנטים שיווקיים שאולי יכנסו למשוואה כאשר מציגים לך ניתוח כלשהו). בהיבט הפיננסי - מבחינתי כמנתח, זה הנושא השולי בחשיבותו (לאין ארוך פחות חשוב מהצלחת הניתוח והקטנת הסיכונים...). כמובן שהגישה האנדוסקופית תהיה היקרה ביותר מבחינת העלויות. לגבי ההצהרה שלך ש... "חווית המטופל והחלמה וכו', עדיף אנדוסקופי." לא מובן לי מאיפה הביטחון להציג זאת כך - כנראה ממקור שיווקי על ידי המנתח עמו שוחחת, כיוון שאני יכול להבטיח לך, כאחד שביצע את כל הגישות השונות, שאין ממש בכך. הגישה המינימלית הפתוחה והגישה האנדוסקופית מלוות באותו משך ניתוח (דקות ספורות) ומשך החלמה (ימים ספורים של התאוששות). אך זו היא רק דעתי האישית... בברכה רבה, והצלחה בכל מקרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גישות ניתוחיות לשחרור תעלה קרפאלית
-
אפשרויות CTS (לת)מוטי זילברברג 17/05/2017 | 09:27שלום. לאחר בדיקת EMG, אובחן הצורך לניתוח CTS. מה הם השיקולים לבחירה בין אנדוסקופי לפתוח? ברור לי שמבחינת חווית המטופלת החלמה וכו', עדיף אנדוסקופי. אם מתעלמים מנושא עלויות וביטוחים, האם עדייו יש טיעון כלשהו להעדפת ניתוח פתוח? תודה, מוטיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כתף קפואהאיריס 15/05/2017 | 14:44איך אפשר לטפל בכתף קפואה משככי כאבים לא עוזרים האם יש טיפול אחר ולא תרופתי להקל את הכאב ולקצר את זמן ההחלמההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתף קפואה
דר' ירון סלע 15/05/2017 | 19:51שלום רב איריס. כתף קפואה- FROZEN SHOULDER או בלשון מקצועית ADHESIVE CAPSULITIS היא מצב בו קיימת הגבלה ניכרת, מלווה בכאב בכתף. ישנם גורמים רבים להתפתחותה, וגורמי סיכון שונים, אך פעמים רבות, המקור אינו ידוע. מעטפת המפרק (קפסולה) הופכת מעובה ומודלקת עם ריכוז מוגבר של כלי דם ותגובה דלקתית. הבשורה הטובה - לרוב זהו מצב בר חלוף. לרוב לא סובלים מכך שנים רבות. לרוב אין צורך להגיע לפתרון ניתוחי (למרות, שלעתים אין מנוס). לשאלתך - הטיפול הראשוני כולל : 1. נוגדי דלקת פומיים , 2. חימום מקומי ועידוד תנועתיות בפזיו/הידרו תרפיה , 3. משככי כאב מלווים בתהליך הפיזיותרפיה עקב הכאב הנלווה. 4. זריקת סטרואידים תקופתית מהווה חלק אינטגרלי בתהליך ומקלה לרוב על הסימפטומים, 5. שלילת פתולוגיות אחרות בכתף על ידי הדמייה מתאימה ונטרול גורמי סיכון סיסטמיים (כדוגמת איזון רמות סוכר גבוהות...). במידה וטיפול "שמרני" אינו עוזר לתקופה ממושכת, ואף יש החמרה, ניתן לבצע הרדמה כללית , מניפולציה של הכתף' כשהמטופל בתנוחת ישיבה, ושחרור ההידבקויות הפנימיות. בנוסף מבוצעת גישה מינימלית למפרק הכתף על ידי ארתרוסקופייה ושחרור הקפסולה המעובה והטריית ריקמה דלקתית. לאחר מכן ממשיכים לבצע פיזיותרפיה למנוע הישנות מהירה של ההידבקויות. לרוב זה עוזר. מקווה שמצבך ישתפר בקרוב, גם ללא התערבות ניתוחית. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף קפואה
-
Slap tear בכתף ימיןעילי 12/05/2017 | 23:18שלום ד״ר, אני נמצא בצבא כבר שנה וחודשיים לאחרונה הלכתי לבדיקת MRA לכתף והממצאים מהבדיקה היו שיש לי SLAP TEAR סוג 4 בכתף ימין אני משרת בחטיבת גבעתי ורציתי לדעת כמה דברים: א) הבנתי שאני אצטרך לעשות ניתוח ארטוסקופיה וזמן ההחלמה הוא בין 3-6 חודשים השאלה שלי אם אני יוכל לחזור לשרת בקרבי לאחר הניתוח ולא תהיה הגבלה בכתף או סכנה שהתפרים ייפתחו עקב עומס. ב) האם ידוע לך בצהל איך ניגשים לפציעות מן הסוג הזה כי שמעתי שבחלק מהמקרים מעדיפים לשחרר מהשרות. ג) האם יש לפציעה הזאת השפעה לחיים למרות הניתוח ויש מצב שאני אסבול ממנה בשלב יותר מאוחר בחיים. תודה, עילי מרץ 16 גדוד שקד .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נזק SLAP
דר' ירון סלע 14/05/2017 | 14:14שלום בשנית עילי. תודה על המידע הנוסף התורם לי להבין מצבך. אכן, נראה שעשית את הפעולות הנדרשות עד כה, כדוגמת מנוחה וטיפול פיזיותרפי, אולם המצב אינו משפר מצבך לדבריך. אתה בחור צעיר ובריא ועושה רושם שהתערבות ניתוחית היא בהחלט אפשרות ממשית. בניתוח מבצעים בגישה מינימלית ( ארתרוסקופית) מספר חתכים קטנים בחלק האחורי, צידי וקדמי של הכתף, ודרך צינורות קטנים חודרים למפרק, מצלמים אותו, סורקים אותו על כל מרכיביו, ומטפלים במה שדורש טיפול. זה מתבצע בהרדמה כללית. במידה ואכן הניתוח ידגים נזק משמעותי ללברום העליון באזור אחז גיד הדו ראשי הארוך (LONG HEAD OF BICEPS) , אזי, ישנן מספר אפשרויות ניתוחיות, שהמנתח יקבל את ההחלטה לגביהן בעת הניתוח. ניתן רק לנקות (להטרות) הקרע, במידה והוא אינו משמעותי והגיד אחוז היטב. ניתן לבצע תפירה וקיבוע של הקרב בלברום על ידי חוטים ועוגן מקומי ו/או חיתוך של הגיד הדו ראשי הארוך (טנוטומייה) וקיבועו מחדש מחוץ למפרק או השארתו לא מקובע. אלה פרטים טכניים יותר והמנתח יוכל לדון איתך עליהם בעת ההחלטה וחתימה על הסכמה לניתוח. אינני רוצה להיכנס יותר לעומק ברזולוציה זו, כיוון שזה לא המקום לכך. לגבי המצב לאחר הניתוח- במידה ולא מדובר רק בהטרייה פשוטה, אלא תפירה ותיקון - יש מקום למקבע כתף לכ 6 שבועות. לאחריו כמובן תזדקק לפיזיותרפיה ממושכת. מדובר ב"מסע" של כ 6 חודשים בדרך להחלמה המלאה - שמשמעותה להיות ללא כאב ועם תפקוד מלא. אתה תצטרך להיות זמנית בפרופיל 24 למשך תקופה זו ולא להיות בתפקיד קרבי כמובן. אינני רוצה להתייחס לסוגיה של הפרופיל העתידי . אינני רופא צבאי ואינני יכול לנבא התוצאות הניתוחיות ומה יהיה איתך לטווח הארוך. ימים יגידו. יש לזכור שניתוח איננו "תעודת ביטוח" . אתה חותם על כך שאתה מבין שגם לאחריו יש סיכוי להגבלה בתנועה לטווח הארוך והמשכות הכאבים. זכור זאת, בעת קבלת ההחלטה הסופית. לגבי סעיף ג' בשאלותיך. במידה והטיפול הניתוחי יהיה משביע רצון, והעבודה הטכנית תהיה ברמה גבוהה, והשיקום לאחר הניתוח יהיה יעיל... יתכן ולטווח הארוך לא תהיה שחיקה סחוסית מואצת ו/או כאבים ו/או בעיית יציבות או תנועתיות של המפרק. כפי שניתן להבין בנוסח תשובתי, ישנם הרבה פרמטרים במשוואה זו. אינני יכול לכמת הסיכויים למספרים, אך ישנה סבירות גבוהה, שמצב הכתף שלך יהיה טוב לטווח הארוך. המון הצלחה בהמשך דרכך עילי !הוסף תגובה
-
תגובה לשאלה
עילי 14/05/2017 | 06:37שלום ד״ר אוקיי אז הפגיעה הייתה במהלך ההכשרה כאשר טיפסנו על חבל ואז החלקתי ממנו ובסוף הצלחתי לתפוס אותו עם יד אחת והרגשתי מתיחה מאוד חזקה תוך כדי תחושת שיתוק זה קרה בבסיס ההכשרה שלנו בגבעתי ושם הרופא אמר לי שזה מתיחה של שריר ולהמשיך בהכשרה, לאחר מכן המשכתי להעמיס על הכתף ועם הזמן הכאבים החריפו עד כדי רמה שהייתי מתעורר מכאבים בלילה, לאחר 4 חודשים הלכתי לאורטופד צבאי שחשד שיש לי SLAP והוא המפנה אותי ל MRA שאישר את החשדות שלו והוא זיהה קרע בלברום. יש להוסיף שעשיתי טיפולי פיזוטרפיה 10 במספר שבעיקר הכאיבו לי ולא עזרו במקביל הייתי במנוחה במשך חודשיים ועדיין המצב של הכתף היה אותו הדבר לפני הגיוס שיחקתי כדורגל אבל לא ברמה שנפגעתי בכתף או הרגשתי כאבים. ולכן אני אשמח מאוד שעם הפירוט הזה תוכל לענות לי על השאלות, תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נזק SLAP בלברום הכתף
דר' ירון סלע 13/05/2017 | 20:58שלום רב עילי, תודה על פנייתך. חסר לי מעט מידע- מה קדם לבדיקת ה MRI ? מי שלח אותך לביצועה? האם היתה טראומה לכתף ומתי ? האם פרקת אותה ? האם זו היתה פריקה ראשונה ? האם לא היתה טראומה משמעותית אלא הידרדרות הדרגתית ? האם בטרם הגיוס עסקת בספורט ברמה אינטנסיבית ? פעילות כדוגמת כדור יד, כדורעף, טניס, בייסבול, פוטבול... מייצרים סטרס גבוה על הכתף בכלל, ועל הלברום העליון בפרט. האם היו ממצאים נוספים ב MRI ? איזה טיפול קבלת עד כה ? האם פיזיותרפיה כלשהי ? האם תרופות או זריקות או רק מנוחה ? אשמח לקבל ממך תשובות על כל שאלותיי המכוונות, וכך אוכל לתרום לך יותר. בברכה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נזק SLAP
-
שבר ראש רדיוס מדיסון 2בראון שלום 11/05/2017 | 08:59שלום. אני בן 66 ונפלתי עם האופנים לבור פתוח בכביש. הגשתי תביעה נגד העיריה. האם שבר כזה יכול להוות גורם לקביעת אחוזי נכות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בראש רדיוס
דר' ירון סלע 11/05/2017 | 16:45שלום רב לך. אני מצטער לשמוע את שקרה לך. אני מאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה, אך אינני עוסק בפורום זה בנושאי תביעות, ביטוחים ואחוזי ניכות - רק בנושאי בריאות ! כדי שאוכל להתייחס לגופו של עניין למצבך הנוכחי והתחזית הבריאותית ארוכת הטווח שלך, אני צריך לבדוק אותך ולהתבונן בהדמייתך. אני מציע שתפנה בהקדם להמשך בירור על ידי מומחה בתחום. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בראש רדיוס
-
שבר ללא איחוי ברדיוס ואולנהבעז 09/05/2017 | 09:43שלום , לפני חצי שנה שברתי קלוויקולה , רדיוס ואולנה . כולם קובעו עם פלטינות . הכתף יש איחוי . ברדיוס ואולנה אין איחוי . גם ב CT לא ראו איחוי . הרופא המליץ להמשיך מעקב ללא התערבות . מה דעתכם ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תיקון ניתוחי לשברים במספר עצמות
דר' ירון סלע 09/05/2017 | 14:55שלום בעז, תודה על פנייתך. איחוי שברים זו תעלומה גדולה. לא תמיד קל לחזות איזו עצם תתאחה בקלות מהשבר ואיזו תתעכב באיחוי... פרמטרים חיוביים לאיחוי מהיר : גיל צעיר, בריאות שלמה ללא מחלות רקע, פעילות גופנית ותזונה טובה, פגיעה בעצם אחת ולא בכמה עצמות במקביל, אנרגיית חבלה קלה ולא גבוהה, שבר סגור ולא פתוח, מיקום השבר בעצם - מיקום הקרוב לקצוות עצם ארוכה עדיף ממיקום במרכזה, מראה השבר- שבר ארוך וספירלי עם שטח מגע ארוך בין החלקים עדיף משבר רוחבי עם רווח בין החלקים, מספר קטן של חלקי עצם שבורים עדיף מריסוק עם מספר רב של חלקיקי עצם, העדר עישון , העדר סימני זיהום במקביל, אי נטילת תרופות המעכבות איחוי ופעילות מטבולית בעצם וכו וכו וכו'. פרמטרים שליליים לאיחוי שבר - בדיוק הפוך מכל מה שציינתי בפסקה הקודמת... לך כנראה היה מנגנון חבלה גבוה... נשברו מספר עצמות... אינני יודע גילך ומנגנון החבלה והאם היו חבלות נוספות... האם השברים במרכז האמה ברדיוס ואולנה היו במרכז העצם ? לעתים יש צורך במעט יותר מחצי שנה לאיחוי עצמות... לעתים יש עיכוב מסיבות שונות וצריך לבדוק בדיקות דם לרמות סידן וויטמין D וייעוץ רופא משפחה או אנדוקרינולוג בנושא תזונה ומטבוליזם. במידה ואחד מגורמי הסיכון שציינתי קיימים אצלך כדוגמת עישון... אנא פעל בהתאם. לעתים יש מקום להתערבות מזרזת איחוי עצם על סוגיה השונים. ולעתים, לצערי , יש צורך בניתוח חוזר. מאחל לך שלא תזדקק לכך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיקון ניתוחי לשברים במספר עצמות
-
mri כתףאמיר 08/05/2017 | 15:58שלום דוקטור אני בן 28 וכבר שמונה חודשים שאני סובל מהכתף ועובר טיפולי פיזיותרפיה שלא ממש עזרו. לאחרונה עשיתי צילום mri ואלו הממצאים. מפרק ה- C/A מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות מינימאלית בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגמים אותות חריגים בין סיבי גיד הסופרה-ספינטוס, ייתכן כביטוי לקרע חלקי אינטרסטיציאלי או לטנדינוזיס. מודגם קרע חלקי אינטרסטיציאלי בין סיבי גיד הסוב-סקפולריס (חתך 20 סדרה 401.( שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגמים אותות חריגים בלברוםהעליון, לא ניתן לשלול נזק .SLAP הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית. אשמח לדעת את סוגי הטיפולים לבעיה זו. תודה רבה (:הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי כתף כרוניים
דר' ירון סלע 09/05/2017 | 14:19שלום רב אמיר, ותודה על פנייתך. התשובה המדויקת לשאלתך מצריכה - 1. תשאול רפואי מלא, 2. בדיקה גופנית יסודית, 3. מעבר על הדמיה (צילום, MRI... ולא רק על דו"ח הפענוח). אשמח לדעת בריאותך הכללית, מה גרם לתחילת הכאב, מה הקל עליו לאורך התקופה, האם היו בעיות נלוות ומה תפקודך הכללי ועבודתך ופעילותך הגופנית... בשלב זה, אני יכול להתייחס רק לתשובה המצורפת של בדיקת ה MRI ולא לגופו של עניין. בגדול- אין משהו דרמטי בבדיקה. היא בסך הכל דיי טובה. נוזל בכמות מינימלית בבורסה יכול להיות פיזיולוגי או מעיד על דלקתיות כרונית בדרגה קלה, אשר מתאימה לזמן ממושך של כאב שאתה חווה. בדיקת ה MRI היא מאד רגישה, ולעתים אף רגישה ביתר, ומראה דברים "כאילו פתולוגים" למרות שאין בהם ממש. יתכן והאותות החריגים בגיד סופרה ספינטוס הם דוגמה לכך, או שיתכן והם אכן ביטוי לנזק קל לסיבי הגיד היכול ליצור כאב כרוני. אני זקוק לראות בעיניי הבדיקה כדי להתייחס לגופו של עניין. אני מציע לך לגשת למומחה כתף עם בדיקה זו כדי שיבצע בדיקה גופנית מכוונת לגיד הבייספס והלברום ולגידי ה R.C. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי כתף כרוניים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מרפק טניס
- בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אגן
- אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם