פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 19
-
פגיעה בעצב - לאחר או במהלך הניתוחמרי 25/03/2023 | 16:14מצ"ב תשובת EEG, מה זה אומר . האם קיימת פגיעה בעצב והאם ניתן להחלים ולטפל ? Sensory nerves Right median lat (ms) 2.7 sd -0.4 Left median lat (ms) 2.3 sd -1.3 Right ulnar lat (ms) 1.62 sd -3.0 Left ulnar lat (ms) 1.62 sd -3.0הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיה בכל היד
ד"ר ירון סלע 27/03/2023 | 08:43שלום רב ותודה על העדכון. יש להיבדק. ללא בדיקה גופנית לא ניתן לבצע את ההקשר בין המספרים הרשומים בין הקליניקה בפועל. יש להיבדק על ידי מומחה כף היד. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בעיה בכל היד
מרי 26/03/2023 | 11:08הבעיה בכל היד. תוכל בבקשה להסביר מה אומרים המספרים של הבדיקה EMGהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בעצב - לאחר או במהלך הניתוח
ד"ר ירון סלע 25/03/2023 | 17:05שלום רב מרי, ותודה על פנייתך ! האם כוונתך לבדיקת EMG ? כך או כך, הפנייה אינה לפורום הנכון. נא פני לפורום כף היד, באתר זה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה בכל היד
-
אות חריג פוקאלי תתקורטיקלי בחלק עליון של ראש חומוס פענוח mri כתףשאלתן גדול 26/03/2023 | 17:38בעקבות חשד לכתף קפואה בפענוח ה mri : אות חריג פוקאלי תתקורטיקלי בחלק עליון ראש של חומרוס, ללא דחיסה של קורטקס, לא ניתן לשלול שינוים ניוונים תתקורטיקלים, ממצא לא נראה כAVN . נוזל בכמות קטנה במפרק. הסננה של רקמות רכות בPOUCH AXILLARY , עיבוי IGHL . ממצאים יכולים להתאים לכתף קאפו. מה זה אומר אות חריג? מה המשמעות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אות חריג פוקאלי תתקורטיקלי בחלק עליון של ראש חומוס פענוח mri כתף
ד"ר ירון סלע 27/03/2023 | 08:39שלום רב ותודה על פנייתך ! יש לבדוק את הכתף ולראות מה המשמעות של הממצא בבדיקת MRI. לעתים הבדיקה כה רגישה שאין משמעות לאותות "חריגים" ולעתים יש אסוסיאציה לבדיקה הגופנית. לכן, על מנת לענות על שאלתך, "מה המשמעות" ? צריך להיבדק ולראות האם יש משמעות. אות חריג יכול לנבוע מסיבות שונות, דלקתיות מקמית, שחיקה מקומית ברקמות ועוד ועוד. האם האזור נחבל בעבר ? במידה ויש כתף קפואה, שכיח שיש דלקתיות ו"קליטת יתר" בפאוצ' האקסילרי. כל מקרה, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אות חריג פוקאלי תתקורטיקלי בחלק עליון של ראש חומוס פענוח mri כתף
-
כאבים בזרועות ותשובת USAmalia Kitlaru 23/03/2023 | 11:54תשובת הUSכתף שמאל אי סדירות בראש הזרוע ובכתף ימין קרע. אנא עזרתכם הפורום בפיענוח התשובה ממתין לאורטופדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בזרועות ותשובת US
ד"ר ירון סלע 25/03/2023 | 15:11שלום רב עמליה ותודה על פנייתך ! נא לשלוח את כל הפענוח של בדיקת ה US , ונא לצרף מידע על ממצאי הבדיקה הגופנית והתלונה הרפואית והרקע הרפואי הקשור לכתף. פענוח בדיקת עזר, צריך להיות בהקשר לסיפור המקרה הרפואי וממצאי הבדיקה הגופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרועות ותשובת US
-
קרע בכתף ללא הגבלות משמעותיות, האם ניתן לטפל שמרנית?אריאל 15/03/2023 | 14:51שלום רב ד"ר, אשמח לעצתך. בן 26, ספורטאי פעיל, לפני כ5 חודשים בצעתי אימון אגרוף בו הרגשתי מכה קלה בתוף כתף, ומיד לאחריו אימון משקולות שהיה ללא כאבים. יום למחרת קמתי עם כאבים חזקים והגבלת טווח תנועה בכתף שנמשכו כחודש, ביצעתי פיזיותרפיה באופן עצמאי וחזרה הדרגתית לאימונים, כיום הגבלה מינורית בטווח תנועה (5-10 מעלות) ללא כאבים (רק לעיתים נדירות) וכוח כמו לפני הפציעה. הדבר היחידי שמפריע לי הוא שבכל תנועה שהיד מושטת קדימה (כמו לדוגמא לפתוח מגירה) אני מרגיש ושומע התנגשות לא נעימה בכתף. קיבלתי את תוצאות הMRI ארתרוגרפיה: סיכום: קרע עם ניתוק של בסיס הלברום הקדמי עליון. קרע של ה MGHL. הרחבה של מפרק אקרומיו-קלביקולרי, עד כ-7 מ"מ. ללא קרעים בגידי השרוול המסובב. שאלתי האם בהיתנן התשובות והתסמינים שלי אין מניעה לבצע ניתוח לתיקון, או שאפשר איכשהו לפתור את הבעיה (שהיא בגדול רק הקליקים האלה) בגישה שמרנית ופיזיותרפיה משמעותית? שכן אני חרד מלבצע ניתוח משמעותי בכתף בגיל צעיר שיוכל להשפיע לבאות.. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בכתף ללא הגבלות משמעותיות, האם ניתן לטפל שמרנית?
ד"ר ירון סלע 21/03/2023 | 12:21שלום רב אריאל ותודה על פניתך המפורטת והברורה. לצערי, אין ביכולתי לבצע אבחנה רפואית ולקבל החלטה בין הצורך בטיפול שמרני למול ניתוחי, ללא בדיקתך. לא מספק לקרוא פענוח של MRI יש לראות את הבדיקה ויש לבדוק את הכתף. אני זמין מחוץ לפורום ברמה היומית. לשיקולך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בכתף ללא הגבלות משמעותיות, האם ניתן לטפל שמרנית?
-
-
תשובת מומחה
אורתופדיה
ד"ר ירון סלע 21/03/2023 | 11:57שלום רב נעמי ותודה על פנייתך ! פנייתך אינה ברורה באופן מספק. הפורום הנוכחי עוסק בכתף ובמרפק. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אורתופדיה
-
כאב בכתף עם הגבלת תנועהרויטל 23/02/2023 | 20:56לפני כחודשיים קמתי עם כאב בכתף והגבלה בתנועה . המחשבה הראשונה הייתה שנתפס השריר אך הכאב לא עבר. היום חודשיים אחרי נשלחתי לעשות רנטגן ואולטרבאונד עקב חשש לקרע בגידים . שניהם חזרו עם תשובה שהכל תקין. הכאב עדיין לא עבר וגם ההגבלה בנוסף בעת תנועה חדה דל הכתף הכאב עצום עוד יותר והרגשה כאילו הכתף יוצאת ממקומה . מה כדאי עוד לבדוק ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף עם הגבלת תנועה
ד"ר ירון סלע 03/03/2023 | 15:59מומלץ, תחילה להיבדק על ידי מומחה כתף, ולאחר מכן, בהתאם להנחיותיו, לממש בדיקות עזר כנדרש. אני זמין לרשותך, גם מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
רויטל 28/02/2023 | 12:30דר תודה על תשובתך. נבדקתי רק על ידי רופאת המשפחה ששלחה אותי לבדיקות. קיבלתי כדור נוגדי דלקת שעדיין לא התחלתי לקחת אותו כי חסר במלאי. השבוע מגיעה חזרה לרופאת משפחה עם התוצאות , אבקש הפניה למומחה כתף. האם כדאי לעשות mri או בדיקה אחרת לפני שהגיע למומחה כתף ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף עם הגבלת תנועה
ד"ר ירון סלע 26/02/2023 | 12:49שלום רב רויטל ותודה על פנייתך ! יש להיבדק על ידי מומחה כתף . האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? לעתים בדיקות עזר, כגון US ורנטגן יוצאות תקינות, גם כשיש דלקות בכתף. לדוגמה במצב של כתף קפואה. ולכן, הכי חשוב, לקבל אבחנה מדויקת בבדיקה גופנית יסודית, מכוונת לכתף. מה טווחי התנועה של הכתף בבדיקה הגופנית ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאבים בכתף בעקבות חזרה לפעילות ספורטיבית אחרי הפסקה ארוכהאדוה 26/02/2023 | 00:10שלום, אני חווה כאבים בכתב והגבלה בתנועה בעקבות חזרה לפעילות ספורטיבית אחרי הפסקה של שלש שנים. בבדיקת אולטראסאונד נמצא הכל תקין, חוץ מ Long Tendon of Biceps Muscle הודגם במקום אנטומי. אין לראות קרע. נוזל בכמות קטנה סביבו. מה המשמעות של זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף בעקבות חזרה לפעילות ספורטיבית אחרי הפסקה ארוכה
ד"ר ירון סלע 03/03/2023 | 15:57שוב, ללא בדיקה גופנית, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. ישנה ייתכנות מסוימת להשערה שציינת, בהינתן התרחיש הנתון.הוסף תגובה
-
אדוה 28/02/2023 | 16:02האם יתכן שהדלקת נגרמה בגלל הפעלה לא נכונה של הזרוע במהלך פעילות גופנית, או אין לכך קשר? הפעילות שאני מבצעת איננה בעצימות גבוהה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר ירון סלע 26/02/2023 | 19:55שלום ותודה ותודה על העדכון. שוב, ללא בדיקה גופנית, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. על פניו, סבירות גבוהה לדלקת. יש לשלול התפתחות כתף קפואה. אשמח לסייע מחוץ לפורום, ולאחר הבדיקה הגופנית, לענות על כל השאלות בנושאו לראות מה דרכי הטיפול התואמות לך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אדוה 26/02/2023 | 17:02תודה על תשובתך. הכאב בקדמת הזרוע העליונה, בעת ביצוע תנועה של הרמת היד ישר למעלה מעל הראש וגם בעת משיכתה לאחור כשהזרוע שמוטה. קשה לי, למשל, לסגור כפתור אחורי. טווח התנועה מוגבל מאד לעומת היד השניה. הוצע לי לקחת נוגדי דלקת לא סטרואידיים. השאלה אם זו באמת דלקת ואם יש אפשרות לרפא את הכאב באמצעים לא תרופתיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר ירון סלע 26/02/2023 | 12:44שלום רב אדוה ותודה על פנייתך ! קיימת ייתכנות לדלקת מקומית סביב הגיד הארוך של הבייספס. צריך לבדוק אותך ולראות ההקשר בין הממצאים ב US ובין ממצאי הבדיקה. ללא בדיקה גופנית, לא ניתן לדעת האם יש חשיבות קלינית לממצאי בדיקת האולטרסאונד שביצעת. אשמח לסייע מחוץ לפורום. את מוזמנת ליצור קשר. היכן כואב בכתף ? באיזה מיקום הכאב? מה הטיפול שבוצע עד כה להקלת כאב ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאב במרפק הפנימינדב 24/01/2022 | 10:45שלום דוקטור לפני שבוע במהלך אימון משקולות הרגשתי פתאום כאב במרפק הפנימי וכבר שבוע שאני עם כאבים באותו אזור והרגשה של כיווץ באמה ובכיפוף אצבעות..עשיתי אולטראסאונד ואלו התוצאות common unlar flexor tendom unlar collateral ligament common radial extensor tendom radial collateral ligament מה זה אומר? יש לי golfer elbow? והאם אפשר לחזור להתאמן בהדרגתיות אחרי 10 ימי מנוחה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
The Musculocutaneous nerve
ד"ר ירון סלע 20/02/2023 | 12:43שלום רב טליה, ותודה על פנייתך ! במידה ואת חשה בהחמרה משמעותית ובעיה עצבית או נזק לאחר ניתוח. ההגיון הבריא אומר, שעלייך לפנות בהקדם למנתח שלך, ולעדכנו. כל עצה אחרת, לא תהיה מדוייקת. המנתח הוא זה שמכירך באופן מייטבי ויתן לך המלצה נכונה המתאימה לך. אם יש מצב חירום, פונים למוקד לרפואה דחופה או מחלקה לרפואה דחופה, במרכז הרפואי בו נותחת. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
טליה 20/02/2023 | 08:58אני שבוע לאחר ניתוח בו הוציאו לי מכתף שמאל פלטה ו10 ברגים שהושתלו לפני שנה בעקבות תאונה עבר שבוע מאז יש לי חסר תחושה ונימול בעצב הפנימי של הזרוע השמאלית ושיתוק חלקי המתבטא בכך שלא יכולה להרים את הזרוע לכופף אותה. אני חוששת מפגיעה ב Musculocutaneous nerve יש לי תור בעוד שבוע למעקב בבית החולים בו נותחתי האם להמתין לתור או שמא מדבר בפגיעה עצבית או אלי אף קרע ואז עדיף לפעול בהקדם ז? ומה הבדיקות שעלי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מענה
דר' ירון סלע 24/01/2022 | 12:35אכן שאלה פשוטה והתשובה צריכה להיות פשוטה לכאורה. אך אספק לך תשובה ללא בדיקת המרפק ? אמור לי אתה ? האם אני יכול לספק לך תשובה מדוייקת ואמינה ומקצועית וכו' וכו' וכו' , מבלי שראיתי אותך? אשמח לסייע, אני יכול לראותך עוד היום או בכל יום, מחוץ לפורום. את יכול לפנות אלי לתיאום מועד לפגישה ואשמח לענות ולספק מידע אמין ומקיף על כל שאלותיך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נדב
נדב 24/01/2022 | 12:07תודה רבה על המענה. רק רוצה להבין אם בעקבות הממצאים האלו אני יכול לחזור להתאמן בהדרגתיות או שצריך להימנע?הוסף תגובה
-
כאב במרפק הפנימי
נדב 24/01/2022 | 12:01US של מרפק ימין לא הודגם עודף נוזל במפרקים. .פ.מ.ב COMMON RADIAL EXTENSOR TENDON ב.מ.פ. RADIAL COLLATERAL LIGAMENT ב.מ.פ. COMMON ULNAR FLEXOR TENDON ב.מ.פ. ULNAR COLLATERAL LIGAMENT הדגמה תקינה של גיד דיסטלי של הביצפס. הדגמה תקינה של גיד דיסטלי של הטריצפס ללא עדות לאולקרנון בורסיטיס. NERVE ULNAR בגודל תקין, ללא עדות לדיסלוקציה בבדיקה בפלקסיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במרפק הפנימי
דר' ירון סלע 24/01/2022 | 11:56תודה על העדכון. ולא, זה לא שולל. רק בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה בתחום, תוכל לשלול. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במרפק הפנימי
דר' ירון סלע 24/01/2022 | 11:51שלום רב נדב, ותודה על פנייתך ! פענוח ה US שסיפקת, חלקי. הוא לא מעיד על הממצאים באופן מלא. האם נבדקת על ידי מומחה מרפק. חשוב לבדוק את המרפק ולראות את ממצאי ה US במלואם, על מנת לענות לך על שאלתך החשובה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב במרפק הפנימי
נדב 24/01/2022 | 11:47רק להוסיף דוקטור שבצמוד לכל בדיקה שעשו באולטראסאונד כתוב ב.מ.פ..אם זה שולל את הgolfer elbowהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
פיענוח סיטיטSahar nissim 04/02/2023 | 15:14היי דוקטור תוכל לומר לי מה הממצאים של הפענוח סיטיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות פענוח
ד"ר ירון סלע 19/02/2023 | 13:54שלום רב, וכפי שכתבתי קודם. אשמח לסייע. אינני יכול לענות על שאלת "כבדת משקל" כגון, "האם אני צריכה ניתוח" , ללא בדיקתך. אשמח לבדוק אותך ולעבור על ה CT בעיניים שלי ולענות על כל שאלותייך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תוצאות הפיענוח
Sahar nissim 04/02/2023 | 15:32האם אתה חושב שאני צריכה ניתוח? אני רק רוצה לציין שיש לי כאבים חזקים והגבלת.תנועה בעצם הקלוויקולה ליד הצוואר אשמח לשמוע את חוות דעתך בהקדםהוסף תגובה
-
תוצאות הפיענוח
Sahar nissim 04/02/2023 | 15:27מצב לאחר חבלה מפרק אקרומיו קליבוקלרי שמור עמדה של ראש ההומורס בתוך הגלנואיד תקינה גלנואיד הודגם שמור יש לציין השטחה השטחה של ראש ההומורוס באספקט אחורי העליון כ-2.7 ס"מ עם דחיסה של העצם עד כ-9 מ"מ הממצא מתאים לשבר על שם HILL SACHS הודגמה ציסטת סוב קורטיקלית באספקט קידמי עליון של ראש ההומורוס כ-6 מ"מ שינויים דגנרטיביים הסתיידות בסמוך להומורוס באזור דיאפיזה פרוקסימאלית באספקט פנימי מול הגחנואיד התחתון בולות סוב פלוריאליות בפסגות הריאות דו צדדי קוטרם כ-9 מ"מ שינויים אינטרסטיציאלים מסקנה התמונה הטופוגרפית מתאימה לשבר יל שם HILL SACHS לתיאום קליניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח סי טי.
ד"ר ירון סלע 04/02/2023 | 15:24שלום רב, היכן בדיקת ה סי טי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות פענוח
-
שבר בלי תזוזה בGTשרוש 10/02/2023 | 12:32שלום רופא יקר ותודה רבה נחבלתי בכתף ימין כתוצאה מנפילה באוטובוס. בצילום רואים שבר בGT בלי תזוזה. עשו לי מתלה ונתבקשתי ללכת איתו חודש וחצי. קיבלתי זריקת וולטרן וזולדיאר נגד כאבים. פיזיותרפיה אחרי חודש. האם זה הטיפול המומלץ? יש צורך בUS?קשה לי מאוד להזיז את היד למעלה. כאבי תופתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בלי תזוזה בGT
ד"ר ירון סלע 19/02/2023 | 13:50שלום רב ותודה על פנייתך ! אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה, מבלי לבצע בדיקה גופנית ולעבור בעצמי על הצילומים (כמובן, ואשמח לבצע זאת, במידה ותחפצו, מחוץ לפורום. אני זמין). באופן תאורטי, ולא לגופו של מקרה. הטיפול המתואר, בגבולות הגזרה הלגיטימית. לאור כאבי התופת המתוארים, ראוי להיבדק בהקדם, ולאות כיצד ניתן לברר מצבך ולספר לך מזור מהיר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בלי תזוזה בGT
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פריקת כתף
- מרפק טניס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- כריתת סינוביטיס
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאובלסט
- אוסטאולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם