פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 26
-
ניתוח לשבר אולקרנון במרפקשירה 16/09/2022 | 15:27שלום. בת 54. שברתי את מרפק שמאל אתמול עקב נפילה. בצילומים- שבר אולקרנון טרנוורסלי עם פתיחה של כ2 מ"מ. ללא רגישות במישוש הקונדילים, ראש רדיוס. טווחי תנועה מוגבלים - חוסר יישור של כ20 מעלות, כיפוף מלא, אנטלגיה בפרוסופינציה ללא רגישות בהנעת מפרקים סמוכים לרבות כתף ושכ"י שמאל. שמורה nv בפיזור arum. כרגע עם סד אחורי ומתלה עד לניתוח בעוד 4 ימים. רציתי לשאול: האם במצב כזה הכרחי ניתוח או שאפשר לטפל בדרך אחרת. תודה רבה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח לשבר אולקרנון במרפק
דר' ירון סלע 18/09/2022 | 14:16שלום רב שירה, ותודה על פנייתך! אני מניח, שירה, שאת יודעת ,שעל מנת שאני אענה על שאלתך הקריטית והחשובה, עלי לבדוק אותך ולראות הצילומים . הרי זה ברור לשנינו שאין דרך קיצור אחרת. ולכן, אני זמין בעבורך מחוץ לפורום. פנים מול פנים. היום או מחר או בכל יום עד לניתוח, על מנת לספק לך מענה מפורט על כל שאלותיך ולספק לך חוות דעת נוספת, האם יש מקום להתערבות ניתוחית. אני זמין טלפונית באינטרנט. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לשבר אולקרנון במרפק
-
כאבים באמהמיכל 16/09/2022 | 18:02הי, אני אישה בת 49, בריאה בד״כ. לאחרונה הצטרפתי לשיעורי ספורט בקנארי. כבר בשיעור הראשון נתפשו לי כל השרירים באופן שבקושי יכולתי להרים יד לסגור חלון. וכך ברגליים. פרשתי לאחר שיעור. בהמשך נתתי עוד הזדמנות והיה שיפור אז החלטתי שהתמדה היא הפיתרון. לאחר פעם רביעית בסך הכל (על פני 3 חודשים) מלפני שבוע, כאבים איומים באמה לכל אורכה. מיד לאחר שיעור שבו משקל הגוף היה על אמה זו במצב שכיבת בטן (פלאנק). אני לא יכולה להזיז את היד ולתפקד בדל כאבים עזים. מה לעשות? זה יעבור? היו לי דלקות במקומות אחרים אך לא באמה. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים באמה
דר' ירון סלע 18/09/2022 | 14:14שלום רב מיכל, ותודה על פנייתך המפורטת! לצערי, פורום זה עוסק בפתולוגיות בכתף עד המרפק. תחום האמה והיד נמצא באתר זה בפורום כף היד. שם תוכלי לקבל מענה לשאלותיך ולהיחשף לשאלות נוספות של אנשים אחרים בתחום תלונתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באמה
-
כאב פתאומי וחזק באקרומיוןפנינית 10/09/2022 | 07:41שלום לך דוקטור אני בת 57 ביום אחד ובבת אחת הופיע לי כאב חד בשיא הכתף השמאלית , באקרומיון אני מניחה, והכאב הוא אפילו בנגיעה בעצם. לא חוויתי שום חבלה. התנועות לא מוגבלות למעט הנפת הזרוע קדימה והטייתה בזווית לימין. הכאב ממש חזק ונראה לי כאילו כאילו יש שם בליטה גבוהה יותר ,אולי לא.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב פתאומי וחזק באקרומיון
דר' ירון סלע 11/09/2022 | 11:04שלום רב פנינית ותודה על פנייתך. ומה עשית בנדון ? איזה בירור בוצע ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? האם נשלחת לצילום רנטגן ואולטרסאונד לכתף ? מה הטיפול שהוצע לך ? כמה זמן כבר קיים הכאב והאם זה לראשונה בחייך ? מה עיסוקך ועומס חייך על הכתף ? האם קיימות בעיות רפואיות ברקע? אלו הן רק חלק מהשאלות הראויות לדיון במפגש פנים מול פנים - מעבר לבדיקה גופנית יסודית מכוונת לכתף . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב פתאומי וחזק באקרומיון
-
פגיעה בכתיף כתוצאה של תאונהמשה אדירי 08/09/2022 | 14:23בצילום CT נראה שאין שברים. בבדיקת MRI : יש שקע בראש ההומרוס הקדמי מדיאלית לגבשושית הקטנה מוקפת בצקת מח עצם. גידה ראש הארוך של שריר הביצפס תקין ללא קרע.יש בצקת בשריר הטרז מינור ובמידה קלה יותר בשריר האינפרה-ספינטוס.יש התעבות של גיד הסובסקפולריס המתאים לקרע חלקי קל.יש אי-סדירות עם סיגנל מוגבר בגיד סופרה-ספינטוס הדיסטלי בצד המפרקי המתאים לקרע חלקי משמעותי. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פגיעה בכתף כתוצאה מתאונה
דר' ירון סלע 08/09/2022 | 14:35שלום רב משה ותודה על פנייתך ! מה שאלתך ? ובטרם אתה מציג את שאלתך, דאג לפרט מידע רפואי , ולא רק להעתיק ממצאי דימות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בכתף כתוצאה מתאונה
-
טיפול בקרע מלא 1.1 סמ עם דלקתיוחי 02/09/2022 | 07:58בבדיקת אלטסאונד נמצא כי יש לי 2 קרעים מלאים הגידים של הכתף . הכאבים בלתי נסבלים לא מאפשרים שינה ותפקוד רגיל . מה הטיפול המומלץ ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בקרע מלא 1.1 סמ עם דלקת
דר' ירון סלע 03/09/2022 | 10:40שלום רב יוחי ותודה על פנייתך ! מומלץ לגשת למומחה כתף ולעבור בירור מעמיק. יש לבצע בדיקה גופנית, יש לקבל מידע רב באנמנזה - בת כמה את, מה עיסוקך (פיזי או לא), האם מדובר ביד הדומיננטית, ומה ה"דרישות" ממנה ברמה היומית. האם יש פעילות גופנית מאומצת ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? האם בוצעו בדיקות נוספות כגון צילום וMRI ? מה הרקע הרפואי הכללי (מעבר לכתף) מה הרקע הרפואי של הכתף עצמה... ועוד שלל שאלות חשובות על מנת לענות על שאלתך הבסיסית - "מה הטיפול המומלץ"? אשמח לעזור מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בקרע מלא 1.1 סמ עם דלקת
-
כאבים ביד ימין זרוע ואמה ,חיה 12/07/2019 | 18:07אני בת 86 ,מזה חודש יש לי כאבים עזים ביד ימין זרוע ואמה, גם במנוחה , וכמובן באמץ קל, בהרמת היד זה מקרין לכתף וצידי הצואר, בצילום רגיל לא נראה ממצא מיוחד. עם טיפול פיזיוטרפי המצב ממש מחמיר - הכאבים מתגברים..מפריע לכל תיפקוד יומיומי. מה עושים ? למי לפנות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים באמה ובשורש כף היד
דר' ירון סלע 03/09/2022 | 10:37שלום רב גל ותודה על פנייתך ! ברפואה הכל יכול להיות. יש לדון על סבירויות. מה הסבירות שהתלונות קשורות לניתוח או ללא קשר אליו. כמובן, שאני זקוק לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי הקשור לכתף וליד. יש לברר מקור צווארי, יש לברר מקור עצבי פריפרי. מומלץ לבצע בירור מומחה עמוד שדרה ומומחה כתף וכף היד. אני זמין בשמחה מחוץ לפורום. יש לבצע בדיקת הולכה עצבית (EMG-NCV) כחלק מהבירור. לאחר בדיקה גופנית, יש לשקול בדיקות דימות נוספות היכולות לעזור באבחון. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים באמה ובשורש כף היד
גל 02/09/2022 | 15:40שלום לפני 6 שבועות עברתי ניתוח ארתוסקופי לתיקון גידים בכתף. בנוסף לכאבים בכתף יש לי כאבים כמו מעין זרמים לאורך האמה ובשורש כף היד, כולל תחושה שורפת בחלק מהמקומות. האם זה קשור לניתוח ומה ניתן לעשות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ביד ימין זרוע ואמה
דר' ירון סלע 14/07/2019 | 10:19שלום רב חיה, ותודה על פנייתך ! לאור העובדה שהכאב מפושט באזורים שונים לאורך היד, כולל בגזרת הצוואר- המלצתי לבצע בירור מעמיק גם של הצוואר. יש לברר מקורות כאב שונים - עצביים, סחוסיים, גידיים, באזורים שונים של היד - כגון כתף ומרפק. על מנת להיות מדויק איתך, יש לבצע בדיקה גופנית יסודית, על ידי מומחה בתחום- יתכן שילוב של מומחה עמוד שדרה לפי ממצאי הבדיקות, וגם מומחה כתף ומרפק. הבדיקה הגופנית בסופו של דבר היא הדרך הכי יעילה לקרבך לאבחנה מדויקת. היא גם מכוונת את הצורך בבדיקות עזר הדמייתיות. חשוב לברר גם, בשכבת הגיל שלך, מחלות רקע ובעיות רפואיות נוספות היכולות להוות מקור לבעיה. בברכה רבה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באמה ובשורש כף היד
-
כאב בכתף לאחר מאמץשלומי 18/01/2020 | 01:35שלום דר'. אני על סף ייאוש ואנסה לתמצת עד כמה שניתן. אני בן 33, מתאמן בשנתיים האחרונות בחד"כ, וכבר שנים שאני סובל מכאבים חדים בכתף לאחר אימון משקולות או לאחר עבודה פיזית ממושכת עם הידיים. לאחר צילום US נאמר לי שיש לי הסתיידויות זעירות בגיד, הייתי אצל אורתופדים שאמרו שאין קרע ושלחו אותי לפיזיותרפיה, עשיתי טיפולי פיזיותרפיה (כולל US) ותרגילים לחיזוק שרירי השרוול המסובב, וכלום לא עזר. לבסוף יצאתי מהאורתופד עם מרשם לכדורים נרקוטיים נגד הכאבים. קשה לי להבין את זה שאין טיפול לזה? ויותר מזה, אני מרגיש שהם לא עלו על הבעיה במדויק. תיאור הכאב: לאחר כמה שעות של אימון משקולות בתרגיל דחיקת חזה למשל, או כל אימון כתפיים ואפילו שכיבות שמיכה, מגיע כאב תופת לכתף כאילו ננעצת לתוכה סכין ובקושי מצליח להזיז את היד ולפעמים הכאב אפילו מונע ממני להירדם בלילה. מיקום הכאב: בכתף הקדמית, לפי הפיזיותרפיסט מדובר בסאבסקפולריס. ולעתים גם בכתף האחורית. עוד נתונים: אין הגבלה בתנועות היד למעט כשאני שם את היד מאחורי הגב ומנסה להרים אותה כמה שיותר אז יש הבדל משמעותי בין שתי הידיים כך שהיד התקינה מגיעה הרבה יותר גבוה לכיוון העורף. אם אני לא מאמץ את הכתף אין כאבים בכלל אך מספיקה תנועה מסוימת כמו להישען עליה כדי שאתפתל מכאבים. השאלות שלי הן, מזה יכול להיות? אם דלקת, אז מתי היא עוברת אם בכלל? איזה בדיקות עוד אני יכול לעשות? ואיך אני מטפל בזה? האם יש דרך לדעת שהבעיה היא אכן בסבסקאפולריס ולא בלברום למשל? תודה מקרב לב!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב
דר' ירון סלע 29/08/2022 | 08:28שלום רב מאיר, ותודה על פנייתך ! אני זקוק למידע נוסף. כל שאני יודע עליך , זה עובדת היותך ספורטאי. איכן כואב ? איזה סוג ספורט מבוצע ? כמה זמן כואב ? מה הטיפול והבירור שבוצעו עד כה ועוד כהנה וכהנה שאלות, מהוות בסיס לקבלת מידע מרופא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אני ספורטאי
מאיר 28/08/2022 | 13:42כאבים חזקים רק שאני מרים מישקולות צד ימיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר מאמץ
דר' ירון סלע 19/01/2020 | 11:12שלום רב שלומי, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור באופן ישיר, על מנת לתת פתרון למצבך. בשלב ראשון, הייתי נמנע מפעילות פיזית הגורמת לך לכאב. זה שלב ראשוני בכל טיפול. בשלב שני, במידה והבדיקות דימות (אולטרסאונד וצילום ) שביצעת, כבר ישנות, הייתי מבצע בדיקות עדכניות ומשווה אותן לישנות. חשוב מאד לבצע בדיקת כתף יסודית על ידי מומחה כתף. האם נבדקת על ידי מומחה כתף עד היום ?במידה ולא, מומלץ, על מנת לקדם מצבך... האם עברת זריקה לכתף ? מעבר לצילום ואולטרסואנד, במידה ומומחה הכתף מתרשם שיש צורך, ניתן לבצע בדיקת MRI לכתף הנותנת מידע רב על הרקמות "הרכות" הכתף. בכל מקרה, במידה ולא נטלת נוגדי דלקת, ובמידה ואין לך אלרגיות לקבוצת תרופות זו, ובמידה ואין סיבות רפואיות אחרות אשר מונעות לקיחתם, הייתי מעדיף ניסיון טיפול בתרופות נוגדי דלקת במקום נרקוטיקה... במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לספקה ... (מחוץ לפורום). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 19/01/2020 | 11:07שלום רב אביבה, ותודה על פנייתך ! כמובן, ואין לי פירוט על מצבך, ואינני יכול לכוונך... אולם, במידה ותחפצי בעזרה ישירה ממני, לאור משך הרה של תלונותיך, אשמח לעשות זאת, מחוץ ל"דפי הפורום". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תיאור מדוייק של מצבי במשך שנתיים
אביבה בללטי 18/01/2020 | 07:38מזדהה עם כל מילה תיאור מדוייק על מה שעובר עליי במשך שנתייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
-
כאבים בכתף והסתייגותGroisman 23/08/2022 | 19:18שלום , התחילו לי כאבים לפני שלושה חודשים באזור הכתף מעין תחושת צביטה (חשוב לציין אני עד אז הייתי מאוד פעיל ומתעסק באימוני כושר ) הלכתי לרופאים לקחתי תרופות ביניהם ארקוקסיה שעזרה ליומיים שלוש ואז הכאב חזר אבל הפעם לא בצורת צביטה אלא מקומי בעת תנועה , לאחר שעברתי על המון אורתופדים שלא כל כך עזרו לי לצערי הלכתי לכירופרקט שם עשו לי דיקור וכוסות רוח והיה נראה שהבעיה עברה במשך שבועיים לא הרגשתי כלל ולאחר שהתאמצתי שבוע שלם עם הכתף (ספורט וחדר כושר) חזר שוב ומאז אני ככה חודש שוב, חשוב לציין בUS איבחנו לי הסתיידות עדינה של 0.3 ס״מ בסופרספינטוס והתחלתי כרגע טיפול של גלי הלם ונכון לעכשיו (טיפול 3) לא חל שום שיפור , לא אשקר שאני חש מתוסכל וחסר אונים ובאמת אשמח לחוות דעת ואפשרות לעזור ..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף והסתיידות
דר' ירון סלע 25/08/2022 | 13:30שלום רב לך ותודה על פנייתך ! מצבך ברור לי, וכמובן ואשמח לעזור. לשם כך, עלי לבדוק אותך ולעבור על בדיקות העזר שביצעת - US וצילום. לאחר מכן, אטפל בך כמיטב יכולתי. כמובן, ואתה מוזמן ליצור קשר מחוץ לפורום ועל בסיס יומי אוכל לספק לך את המלצתי. חשוב לברר מה הנזק בכתף.. בשלב הראשון תמנע מעומס אשר מכאיב לך, ובשלב השני, מומלץ להוריד את הדלקתיות בכתף. ישנן דרכים שונות לבצע זאת ועל כך נדון במפגשנו. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף והסתיידות
-
פריקת כתףרונן 13/10/2019 | 19:28שלום רב, שמי רונן ואני בן 23. פרקתי את הכתף לפני כארבעה חודשים בפעם הראשונה (פריקה מלאה) ופעמיים קודם לכן חוויתי ככל הנראה פריקה חלקית. הכתף שוחזרה למקום בבית החולים לאחר כשעתיים וחצי מהפריקה בתהליך שנראה קצת מסובך ולא שגרתי (נדרשו שני רופאים לקבע ולדחוף אותה פנימה) לאחר מכן הצילום הראה כי הכתף במקום. לאחר כחודשיים ביצעתי בדיקת MRI שהראתה נזק ללברום, שבר היל זאקס והתקבלה ההחלטה לבצע ניתוח, התאריך המיועד הוא בעוד כחודש מהיום. להבנתי, לאחר תקופה כל כך ארוכה כל העניין היה אמור לעבור כאשר הייתה נותרת רק סכנה לפריקה נוספת ואולי הגבלה בתנועה. עם זאת, עדיין יש לי כאבים ביד לאחר מאמץ. הכאבים מוקרנים מהכתף אך נמשכים אל כל היד, כולל הזרוע והמרפק ולעיתים אני חווה עקצוצים ודקירות קלות כמו גם נימול קל. לא הצלחתי למצוא תשובה לעניין מהרופאים ששוחחתי עימם. הבנתי שיכול להתרחש נזק עצבי לכתף בעת ההחזרה שלה למקום או הפריקה עצמה. האם נתקלת בתופעה כזו בעבר? ממה זה נגרם והאם ניתן לטפל בזה? האם מומלץ לגשת לניתוח במצב הנוכחי? תודה מראש..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 24/08/2022 | 09:31שלום רב אלי ותודה על פנייתך ! כמובן, ש"מרחוק" וללא בדיקתך, אינני יכול לענות על שאלתך הספציפית. באופן עקרוני, אדם החש כאב חד וחזק כפי שמתואר על ידך, ראוי שייבדק במהרה במוקד רפואי או במחלקה לרפואה דחופה על מנת לשלול "סיבות בעלות צורך טיפולי דחוף". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף
בן אלי 24/08/2022 | 00:42היי כל מה שהוא תיאר למעלה גם לי היה ורציתי לדעת שאם התאריך של הבדיקה EMG רק עוד שבוע ופרקתי את הכתף לפני שבוע עלול להגרם נזק חמור אני עם סד לכתף וחש כאבים חזקים ותחושת נימולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פנייה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 11:41כל מקרה לגופו לרונן, ואינני יכול להתייחס למקרה שלך ללא בדיקתך ומעבר על הבדיקות עזר. לגבי שאלתך, כן. בעיות עצביות עלולות להימשך זמן רב, והטיפול בהם אינו קצר טווח. לעתים יש החלמה ספונטאנית ממתיחות עצביות לאחר טראומות ולעתים יש מקום לעזרה רפואית במקביל להמתנה להתאוששות (שיכולה לקחת חודשים). לגבי הבדיקה- EMG ניתן לבצע בקופ"ח דרך רופא המשפחה או במסגרת פרטית המכוסה על ידי ביטוח בריאות פרטי. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
המשך פנייה
רונן 13/10/2019 | 23:35המון תודה על המענה המהיר וחג שמח!! חשוב לי לציין שמעבר לעקצוץ והנימול, אני מרגיש גם כאבים בכתף ובאיזורים שונים ביד. האם סביר שלאחר תקופה כל כך ארוכה עדיין יהיו כאבים בכתף? האם כאבים אלו הם חלק מאותו נזק עצבי שתיארת? בנוגע לבדיקה, כיצד אני יכול לגשת אליה? האם יש טיפים כלשהם על מנת להקל על הכאבים ביד בהנחה שקיימים בעקבות נזק עצבי כלשהו? שוב, המון תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 13/10/2019 | 20:24חג שמח רונן, ותודה על פנייתך המפורטת ! אכן, לגיטמי לגשת לניתוח לאחר ניתוח פריקה. בכנות מלאה, אומר לך, שישנם רופאי כתף, הממליצים להמתין ולטפל באופן שמרני, ואם ובמידה ותתרחש פריקה נוספת, לבצע ניתוח ייצוב הכתף. אינני יכול להיכנס לעומק המקרה ללא בדיקתך ומעבר על ה MRI. ולכן לא אתייחס לנושא האינדקיציה לניתוח - "כן או לא". לגבי תלונות עצביות כפי שתיארת אותם- שכיח. בהחלט קורה שבחודשים לאחר הפריקה יש אזורים רדומים ונימולים במקומות שונים לאורך הגף העליון, וזה תלוי בעצב אשר נמתח בעת הטראומה ו/או החזרת הכתף למקומה. לעתים (למעשה, ברוב המקרים...) מדובר ב"נוירופרקסיה" (סוג של מתיחה עצבית ונזק הפיך אשר עם הזמן משתפר). אולם, יתכן נזק משמעותי יותר לעצבים השונים עוברים סביב הכתף ובית השחי (המקלעת העצבית). עליך לבצע בדיקת EMG-NCV על מנת לברר לעומק מצבך הנוכחי. אאחל לך בריאות שלמה, ובהצלחה !!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
-
חבלה במרפק וחוסר יכולת ליישרשי 29/07/2018 | 17:45שלום, לפני כחודש וחצי נפלתי על הגב וקיבלתי מכה חזקה במרפק. הוא התנפח והיה לי קשה להזיז את הזרוע. הלכתי לאורטופד וגם לצילום. התוצאות היו שאין חשד לשבר והאורטופד שלח לפיזיותרפיה. בינתיים התור הוא לעוד כמה חודשים ואני בינתיים עם מרפק שאני לא יכול ליישר. אין לי כאבים בד'כ. ואני מנסה להזיז את הזרוע והמרפק כמה שיותר כדי לשמור על התנועה. השאלה היא מה לעשות עכשיו ? איך לטפל בזרוע ובמרפק כדי למנוע הסתיידות לדוגמא. התור לפיזיותרפיה רק עוד כמה חודשים ואולי יש משהו לעשות בינתיים שיחסכו לי כאבים בהמשך. ניסיתי חום, להזיז בכוח, קור .. השניים האחרונים קצת גרמו לכאבים. בתודה, שי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב עקב נפילה
דר' ירון סלע 23/08/2022 | 13:06שלום רב אורלי ותודה על פנייתך ! המידע המסופק אורלי, חלקי ביותר, ומקשה על האבחנה. מה כוונתך ב"נפילה קשה"? מאיזה גובה? מה נחבל בדיוק? מה הטיפול שהוצע לך עד כה? אלו רק חלק מהשאלות שיש לברר בנושא... יש להיבדק על ידי מומחה כתף ומרפק ולראות מה בדיוק הנזק הריקמתי שנגרם, ובהתאם לזה, לספק המלמה טיפולית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב עקב נפילה
אורלי 22/08/2022 | 22:25שלום נפלתי נפילה קשה על צד ימין חודש לא יכולתי להזיז את היד כאבים חזקים בכתף ובזרוע יש שיפור בכאב אבל עדיין לא יכולה לקחת את היד לכיוון הגב ביכלל כאב בזרוע עשיתי רנטגן וus אין שבר ואין קרע יש תחושה שיש בעיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה במרפק וחוסר יכולת ליישר
דר' ירון סלע 02/08/2018 | 11:00שוב שלום שי. הוסיף ואומר שיש להיבדק על ידי מומחה בתחום. אינני יודע מי האורתופד שראה אותך. האם מומחה בתחום המרפק או לא... עבר זמן רב מאז החבלה וצריך לברר לעומק מדוע אחרי כל כך הרבה זמן (במידה ואכן אין פגיעה גרמית...) יש כאב וקושי בהנעה. צריך לבצע בדיקה גופנית יסודית הכוללת את העצבים והגידים ורצועות סביב המרפק. שלול בעיה ברקמות הרכות ולא רק בעצמות. צריך לוודא שאין נזק לעצם שפוספס. לעתים חוזרים על צילומים בזווית אחרת או מבצעים CT למרפק, במידה ויש חשד בעיה גרמית. לעתים מבצעים US למרפק במידה ויש חשד לנזק רקמה רכה. אין ספק שיש מקום לבצע פיזיותרפיה בהקדם. במידה ואין אפשרות בקופ"ח, מומלץ לבצע בדרכים אחרות... בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה במרפק וחוסר יכולת ליישר
דר' ירון סלע 29/07/2018 | 20:14שלום רב שי, ותודה על פנייתך ! כדי לעזור לך באופן מירבי, ולא לסכן אותך ב"עצות אחיתופל" - עלי לבדוק אותך ולעבור על הצילומים. ככלל, המרפק הנו מפרק "לא סלחני", בכל הקשור בתנועה ! הוא מהר מאד מתקבע ומתקשה, גם כשאין שבר. כתוצאה מהמטומה (דימום פנימי) ובצקת. אייעץ לך לסור לבדיקת מומחה כתף/מרפק או מרפק /כף היד בהקדם האפשרי לקבלת הכוונה ועזרה מהירה. לא הייתי מחכה מספר שבועות או חודשים ( מצב המוכתב לאור המציאות "העגומה" בשטח...) מעבר לכך, בשלב זה, אינני יכול להתייחס למצבך הנקודתי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב עקב נפילה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- רבדומיוליזיס
- כאב שרירים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאומה
- הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם