פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 26
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת סי.טי. ללא שתית חומר ניגוגנעמי 17/01/2022 | 12:00שלום לדר עשיתי בדיקת סי.טי. ללא שתית חומר ניגוד רק עם זריקה השאלה אם זה תקין? הבדיקה יצאה תקינה ועדיין יד לי כאבים בצד שמאל וימין ובאמצע הבטן העליונה כמעט לאחר כל שתיה ואכילה לעתים מלווה בדפיקות לב בגזים אינסןפיים בכאבים בגב עליון האם עליי לעשות אולטראסאונד לבדוק מה המצב אני לא מסוגלת לשתות הרבה לכן לא שתיתי חומר ניגודפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת CT ללא חומר ניגוד בשתיה
ד"ר אייל הירש 18/01/2022 | 23:41שלום נעמי, שתיית חומר ניגוד גורמת להרחבת לולאות המעי כך שניתן לראות האם יש לולאות מורחבות או מוצרות, ובנוסף לראות נגעים, כיבים וכדומה בדופן המעי. ללא שתיית חומר ניגוד לולאות המעי הדק נמצאות בתמט וניתן לפספס ממצאים. עדיין אפשר לראות בCT ממצאים שאינם קשורים למעי וחלק מהממצאים הקשורים למעי. בכל מקרה מדובר במידע חלקי. אולטראסאונד אינו תחליף טוב לCT או MRI עם שתיית חומר ניגוד. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
בדיקת CT ללא חומר ניגוד בשתיה
-
ריפלוקסשני 17/01/2022 | 21:46היי, כחצי שנה יש לי צרבת במעלה הוושט ותחושת שריפה בבטן ללא קשר למזון שאני אוכלת. אציין שהורדתי מזונות שמעודדים ריפלוקס כגון אוכל מטוגן, חריף, שמן, כל המתוקים למיניהם, פירות הדר וכו'. בשתי בדיקות שעשיתי נשלל הליקובקטר. כשלושה חודשים אני נוטלת אומפרדקס 20 (בהמלצת רופאת המשפחה ולאחר מכן רופאת גסטרו) - חודש רק בוקר, חודש בוקר וערב, חודש בוקר. הגוף מגיב טוב לתרופה, כמעט באופן מיידי התופעות נעלמות כליל. רופאת המשפחה אמרה שהכדור לא בריא וכדאי להימנע מנטילתו. כבר שבוע שאני לא נוטלת אותו והתופעות חזרו יום למחרת ההפסקה. הרופאה אמרה לחזור לקחת אותו לעוד חודש רק בבוקר ואז להוריד אותו לגמרי ולקוות שהתופעות ייעלמו. שאלות: 1. כדאי לפנות שוב לגסטרו? 2. כדאי לעשות גסטרוסקופיה? 3. כדאי להוריד בהדרגה את נטילת התרופה - כלומר בסיום החודש לקחת למשל יום כן-יומיים לא?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריפלוקס - החזר קיבתי ושטי
ד"ר אייל הירש 18/01/2022 | 23:25שלום שני, אני שמח על התגובה הטובה של התסמינים שאת חווה לאומפרדקס. זו תרופה שמורידה את הפרשת החומצה בקיבה. רצוי לקחת פחות תרופות ככל הניתן, אולם אם יש צורך אין שום מניעה לקחת אומפרדקס גם לטווח ארוך על מנת להמנע מריפלוקס. לעיתים, הפסקת תרופות שמדכאות הפרשת חומצה מובילה לעליה משמעותית בהפרשת החומצה כ"תגובת נגד" ולכן באמת רצוי לנסות להפחית בהדרגה: - שבועיים יום כן\יום לא - שבועיים פעמיים בשבוע - הפסקה ושוב, אם יש צורך, אין מניעה לקחת אומפרדקס לטווח ארוך. בריאות שלמה,אייל הירש
-
תשובת מומחה
ריפלוקס - החזר קיבתי ושטי
-
כמה שאלות הנוגעות למצבייפעת 18/01/2022 | 17:46שלום דוקטור הסיפור שלי ארוך ומורכב ואני יודעת שלא ניתן לייעץ בפורום ולכן אשאל כמה שאלות כדי שאבין יותר טוב את הסיטואציה שבה אני נמצאת ואשמח מאוד לתשוהב 1.האם זיהום בקולסטרידיום יכול לעלות קלפרוטקין עד 2000 2.האם אנטיביו יכול להתחיל לעזור שבוע אחרי העמסה ראשונה 3.במידה ואחרי שבוע מהעירוי הרביעי [15 שבועות מהתחלת האנטיביו ]יש החמרה במצב שנמשכת כבר 5 שבועות[כלומר התחילה 10 שבועות מתחילת האנטיביו ]שהוכחה בסיגמואידוסקופיה כפעילות UC ,האם יש סיכוי שהאנטיביו עוד יעבוד בהמשך או שבעצם זה אומר שהאנטיביו נכשל 4.בעבר הקרוב היה לי CDT עקשני . האם אפשר לשלול CDT בביצוע סיגמואידוסקופיה ואם כן כיצד ,האם צריך בדיקת PCR מרירית הרקטום או שמספיק בדיקת אנטיגן תודה רבהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלות בקשר לזיהום במעי ומחלת מעי דלקתית
ד"ר אייל הירש 18/01/2022 | 23:15שלום יפעת, 1. קלפרוטקטין הוא חלבון שנמצא בתאי דלקת (נויטרופילים) ומשוחרר מהם בכל מצב דלקתי כולל זיהום (כמו קלוסטרידיום), מחלת דלקתית (כמו מחלת מעי דלקתית), פגיעה עקב בעיה באספקת הדם (איסכמיה) ועוד 2+3. המחקרים מראים שאנטיביו יכול להביא לשיפור בתסמינים כמו כאבי בטן ושלשולים כבר החל משבועיים לאחר העירוי הראשון. בהרבה מטופלים לוקח לאנטיביו זמן ארוך יותר להשפעה, אפילו מעבר ל14 שבועות. אם עירויי האנטיביו אינם מועילים צריך לבדוק שאין זיהום (למשל בקלוסטרידיום) שמפריע לאנטיביו לעבוד, ולנסות לקצר את מרווחי העירויים של אנטיביו לפעם ב4 שבועות. במידה וגם זה לא עוזר אחרי שניים-שלושה עירויים צריך להחליף טיפול. 4. זיהום בקלוסטרידיום נשלל בתרבית או PCR מדגימת צואה ולא מבדיקה פולשנית. המראה בסיגמואדוסקופיה לא מבדיל בין קוליטיס כיבית לזיהום בקלוסטרידיום. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
שאלות בקשר לזיהום במעי ומחלת מעי דלקתית
-
ציסטה בלבלבשירן 14/01/2022 | 17:15שירן שלום,בתאריך 10-7-21 עשיתי אולטרוסנד בטן מצאו ציסטה זעירה בגוף של הלבלב ( 3 מ״מ) ב3-1-22 שוב עשיתי בירור הצוסטה גדלה והיום גודלו 5 מ״מ מה אני אמורה לעשות ? האם זה בסדר ש יסטה גדלה? זה מסוכן?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך תשובה לציסטה לבלבית
ד"ר אייל הירש 18/01/2022 | 23:08שלום שירן, ככל הנראה ישנה ציסטה, גודל מדוייק ושינוי בגודל קשה יותר לשפוט עם אולטראסאונד, ובכל מקרה מומלץ לבצע MRI. בריאות שלמה, אייל הירש
-
ציסטה בלבלב
שירן 15/01/2022 | 21:24יכוליות גם טעות בגלל שהתגלתה הציסטה דרך אולטרוסנד ובכלל אין משמעות לזה?
-
תשובת מומחה
ציסטה לבלבית
ד"ר אייל הירש 14/01/2022 | 17:58שלום שירן, ציסטות לבלביות עולות בשכיחותן עקב העליה בביצוע הדמיות (כלומר, פעם אפילו לא היינו מגלים אותן). רובן המכריע מתגלות במקרה. למעשה ניתן לראות ציסטות לבלביות ב40-50% מהMRI שמבוצעים למטרה אחרת. ישנן ציסטות דלקתיות, ציסטות ללא פוטנציאל ממאירות וכאלה עם פוטנציאל ממאירות. הסיבה שבכל זאת מייחסים חשיבות לציסטות לבלביות היא שלחלקן יש פוטנציאל ממאירות, למשל IPMN, MCN. הסיכון לא ברור וככל הנראה קטן. במקרים של חשד מאוד גבוה או עם גורמים מחשידים אחרים אפשר לבצע ניקור של הציסטה עם בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי (EUS) ושאיבת הנוזל שלה על מנת להשיג נוזל ותאים לאבחנה: - גודל ציסטה מעל 1.5 ס"מ - ממצא מוצק בתוך הציסטה - הרחבה של צינור הלבלב - סיפור משפחתי של ממאירות לבלב - תסמינים משוייכים לציסטה (כאבי בטן עליונה חדשים) אם הציסטה לא מקיימת את התנאים הנ"ל אפשר לעקוב אחריה לאחר שנה עם MRI ובהמשך כל תקופה של מספר שנים. לא ברור לגמרי כמה המעקב הזה נחוץ בציסטות כל כך זעירות. אולטראסאונד רגיל אינה בדיקה מאוד מדוייקת לגודל ציסטה ולכן המעקב הוא עם MRI או אולטראסאונד אנדוסקופי (מכשיר אולטראסאונד שמוחדר דרך הושט לקיבה). במקרה שלך מדובר בציסטה מאוד זעירה שגם לא באמת בטוח שגדלה במהלך המעקב (עקב חוסר הדיוק של האולטראסאונד. אפשר לשקול מעקב בהמשך עם MRI בעוד שנה לבדוק אם גדלה משמעותית. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
המשך תשובה לציסטה לבלבית
-
החזרת שגרת חייםאחרי אבחון פנקריאטיק דיביזוםמיואשת 11/01/2022 | 05:04לאחר האבחון, איך מחזירים שגרת חיים? מה נהוג לאכול? אני מאוד מתקשה לאכול ותאבון הלך,האנזימים לא עם תמיד עוזרים. מה עושים עם הכאב? אני עייפה כי אני קמה מוקדם מכאבים וחייבת שירותים. רק רוצה שרופא ייתן לי התחלת תהליך. אני ככה 9 חודשים .פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבים שנובעים מpancreatic divisum
ד"ר אייל הירש 14/01/2022 | 17:52שלום מיכל, הסברתי בפרוטרוט מה הסיבה לכאבים שנובעים מpancreatic divisum ועל דרך הפתרון שלהם. מי שמטפל בכאבים אלו בצורה אנדוסקופית הם גסטרואנטרולוגים ולא כירורגים ולכן לא ברורה לי משמעות חוות דעת הכירורג. במידה והרופא המטפל גסטרו\כירורג סבור שהכאבים לא ממקור pancreatic divisum, אז צריך לברר את מקור הכאבים. אם הם כן נובעים מpancreatic divisum ועדיין יש סיבה להאמין שהרחבת מוצא הפפילה הקטנה לא תקל על הכאבים, אז הטיפול הוא בכאבים בלבד בנוגדי כאב. המומחים לטיפול בכאב הם רופאי כאב. בריאות שלמה, אייל הירש
-
פנקריאטיק דיבזיום
מיכל 13/01/2022 | 21:03אם אובחנתי בפנקריאטיק דיביזום שמלווה עם כאבים וירידה במשקל, הכירורוג כרגע לא חושב שיש צורך להרחיב את הצינור. וזה מחזיר אותי לשאלה. מה נותנים לכאבים ? איך מחזירים את שגרת החיים? אני אחייה עם זה כל החים?
-
תשובת מומחה
Pancreas divisum
ד"ר אייל הירש 11/01/2022 | 22:43שלום, Pancreas divisum הוא המום המולד השכיח ביותר בלבלב ונמצא בכ10% מהאוכלוסיה. בהתפתחות הנורמלית יש ללבלב שני צינורות שמתאחדים לצינור גדול משותף שמתנקזים דרך צינור המרה שמוביל לפתח גדול בתריסריון שנקרא ה"פפילה הגדולה", וצינור קטן (accessory) שמתנקז דרך פתח בתריסריון שנקרא "פפילה קטנה". בהתפתחות לא תקינה הצינורות לא מתאחדים באופן רגיל. לעיתים צינור אחד הולך לניקוז הרגיל והצינור השני (הגדול יותר) מתנקז מהפתח הקטן. ל95% מהאנשים עם פנקראס דיביזום אין בכלל תסמינים והם לא יודעים שיש להם בעיה כזו. בחלק קטן יש אירועים חוזרים של דלקת לבלב חדה. המחשבה היא שבמקרים אלו יש לחץ מוגבר בפפילה עם קושי בניקוז הפרשות הלבלב, גודש של צינור הלבלב ולעיתים התפתחות של דלקת לבלב. הביטויים יכולים להיות: כאבים אופייניים לבעיות בדרכי המרה והלבלב, דלקות לבלב קלות, דלקת לבלב כרונית עד אי ספיקה לבלבית. אם לאחר הדמיה ובחינת התסמינים משוכנעים שיתכן ומדובר בלחץ מוגבר בפפילה הקטנה, מבצעים הרחבה שלה בצורה אנדוסקופית (ERCP) או בניתוח. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבים שנובעים מpancreatic divisum
-
טיפול אנטיביוטיקהיהל 09/01/2022 | 22:50דר שלום, טיפול של 10 ימים בפלג'יל מעלים את ההליטוזיס. הבעיה: ההליטוזיס חוזר אחרי זמן מה. מהאחר כי נשללו כל הטריגרים הראשונים: הליקובקטור,רופא שיניים ,סינוסים וכו,האם כדאי לקבל טיפול משולב של הפלגיל עם עוד סוג אנטיביוטיקה לטפילים במערכת העיכול כדי להעלים את הבעיה מיסודה למרות שלא מוצאים את המקור? תודהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טפילים והליטוזיס
ד"ר אייל הירש 11/01/2022 | 21:30שלום יהל, הליטוזיס לא נגרם כתוצאה מטפילים במערכת העיכול, לכן אין טעם בקורס ארוך יותר של פלאג'יל. הליטוזיס במקרה שלך קשור לאוכלוסית החיידקים בפה שמושפעת מהמזון שאתה אוכל ומהרוק שלך. לכן, שימוש באנטיביוטיקה שכל פעם מעלים את אוכלוסית החיידקים גורם להעלמות הריח הרע. אני מציע שתפנה למרפאת רוק ובריאות הפה בהדסה. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
טפילים והליטוזיס
-
ggt גבוה!!!גלעד 04/01/2022 | 19:46שלום ד״ר, בן 43, בריא בדרך כלל, לא מעשן ולא שותה אלכוהול כמעט בכלל, לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות, הכל היה תקין כולל כל בדיקות תיפקודי הכבד למעט ה ggt שהיה 79. דיברתי עם רופא המשפחה ששלח אותי לעשות שוב את הבדיקה עכשיו אחרי חודש ולצערי הערך עלה ל 83! כמו כן הןא שלח אותי לאולטראסאונד בטן עליונה , יש לי תור בעוד שבועיים. מה לדעתך זה יכול להיות ?? אני מאוד מודאג..פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עליית GGT מבודדת
ד"ר אייל הירש 09/01/2022 | 08:28שלום גלעד, העליה בGGT בדמך היא פי 2-3 מהנורמה, ונחשבת עליה מתונה. GGT הוא אנזים שעולה בבדיקות הדם כחלק מהפרעה בכבד או בדרכי המרה או בלבלב, והוא אינו ממוקד לאיבר. הסיבות השכיחות לעליית GGT מבודדת (ללא הפרעה אחרת באנזימי כבד) הן צריכת אלכוהול, סכרת, השמנה, כבד שומני ונטילת תרופות. בכל מקרה יש צורך לבצע בירור מלא כולל בדיקות דם וירולוגיות, אימוניות, ברזל, תפקודי תריס ועוד, ובנוסף לבצע US בטן עליונה. GGT אינו סמן למחלת כבד קשה או מתקדמת ולכן אינו נכלל תמיד בבדיקות דם כבדיות. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
עליית GGT מבודדת
-
בעיות עיכולמירי 05/01/2022 | 08:51שלום, אני בת 36, בריאה, ברקע 3 לידות ללא ניתוחים, BMI יחסית נמוך כבר שנים. בחודשים האחרונים ישנה ירידה קלה במשקל שלא אופיינית לי (2-3 קילו שנעלמו ללא שעשיתי משהו מיוחד לשם כך אבל כן יכולה לומר שבגלל תקופת הלחץ שעברתי לצערי התזונה שלי לא היתה מאוזנת). לאחר תקופת לחץ וחרדה מסיבות שונות, אני סובלת מכאב בצד שמאל עליון של הבטן, הכאב לא חזק אך מפריע. לא מעיר משינה אבל מציק במהלך היום. בנוסף, לאחרונה מתלווה לתחושה גם כאבי בטן שמרגישים על רקע עיכול - ריבוי גזים כלואים, קושי בשחרור מלא וצואה בגוון חום בהיר עד צהוב, לעיתים עם מזון לא מעוכל. בדיקות הדם שנעשו פעמיים ב-4 חודשים האחרונים יצאו תקינות (בילרובין לא נבדק משום מה באף אחת מהן) אבל שאר הערכים תקינים. אפילו ההמוגלובין עלה יפה. CRP נבדק לפני 4 חודשים והיה תקין אף הוא. הדבר היחיד שמוזר לי הוא שערכי הGGT עלו בין הבדיקות (אך עדיין בטווח הנורמה) מ-29 ל-36. האם יש בזה לעורר חשד כלשהו? בדיקות צואה לדם סמוי ופרזיטים יצאו שליליות. אולטרסאונד בטן עליונה שכללה כליות הדגימה את כל האיברים בגודל וצפיפות תקינים ללא אבנים. מחכה לתשובות של בדיקת הליקובקטר (למרות שהרופא לא חושב שבזה מדובר אך שלח אותי בכל זאת לבירור). תור לרופא גסטרו בעוד שבוע ואני לחוצה. מרגישה שמשהו לא עובד כמו שצריך, מציק לי ומעיק. אילו כיוונים נוספים ניתן לבדוק לדעתך וכיצד? אשמח לדעת.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי בהרגלי יציאות, כאבים בבטן שמאל עליונה, ירידה במשקל, גזים והעדר התרוקנות מלאה
ד"ר אייל הירש 09/01/2022 | 08:17שלום מירי, התסמינים שאת מתארת דורשים בירור, ואכן עברת בירור ראשוני. בדר"כ עקב ירידה במשקל ושינוי בהרגלי היציאות אנו מציעים, פרט לבדיקות מעבדה רגילות, לבצע בדיקת דם לצליאק ותפקודי תריס. במידה והתסמינים מתמשכים, וביחוד במקרים של סיפור משפחתי יש לשקול ביצוע קולונוסקופיה, גם בגילך הצעיר. לגבי כאבי הבטן יש לשקול, לפי הבדיקה הגופנית ותיאור יותר מדוייק שלהם, אם יש צורך בהדמיה יותר מעמיקה של הבטן, כמו CT. עליה קלה, בתוך טווח הנורמה, של ערכי GGT אינה מדאיגה ולא מצריכה בדיקות או מעקב מיוחדים. בעיות התרוקנות שכיחות בנשים לאחר לידות וגינאליות מרובות עקב חולשת רצפת אגן ואפשר לעזור לקשיים כאלה עם פיזיותרפיה של רצפת האגן. חלק ניכר מהתסמינים שאת מתארת גם יכולים להיות קשורים לשינוי אורחות חיים, עקה נפשית, שינוי תזונה, והטיפול בהם צריך להיות בהתאם (תזונה מותאמת, הפחתת מתחים כמו מיינדפולנס, לעיתים טיפול אנטיביוטי קצר). בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
שינוי בהרגלי יציאות, כאבים בבטן שמאל עליונה, ירידה במשקל, גזים והעדר התרוקנות מלאה
-
virtual gastroscopyדן 04/01/2022 | 15:02שלום האם יש בדיקת virtual gastroscopy כמו קולונוסקופיה וירטואלית והאם זה יכול להחליף בדיקת גסטרוסקופיה קונבציונלית תודהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גסטרוסקופיה וירטואלית
ד"ר אייל הירש 09/01/2022 | 08:02שלום דן, אין בדיקה של גסטרוסקופיה וירטואלית, ולמעשה אין בדיקה שמחליפה באופן מוצלח גסטרוסקופיה. בקולונוסקופיה וירטואלית מנפחים את המעי הגס באוויר ומבצעים CT. קולונוסקופיה וירטואלית נקראת גם CT COLONOGRAPHY וגם היא מחליפה בדיקת קולונוסקופיה רק בשאלה של פוליפים וגידולים ולא לכל מטרה אחרת. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
גסטרוסקופיה וירטואלית
-
ריפלוקס כרוני - המלצה לגבי הליך לתיקון הסוגראלי 21/08/2020 | 16:25שלום יש לי ריפלוקס כשנה , בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא בארט . לקחתי קונטרולוק מס חודשים ועזר,אבל יש בעיה אצלי לקחת לאורך שנים. הבנתי שניתן לטפל בסוגר בין הוושט והקיבה באמצעות הזרקה אנדוסקופית של חומר יוצר נפח- האם מומלץ?מה אחוז ההצלחה? ורק אם לא יעזור-לעבור את ניתוח ע"ש נילסן.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בתרופות אימונומודולטוריות והיפנוזה
ד"ר אייל הירש 09/01/2022 | 07:58שלום מריה, תרופות אימונומודולטוריות הן תרופות המשפיעות, במנגנונים שונים, על הולכת האותות במערכת העצבים. מטרתן היא להפחית תסמינים ממערכת העיכול כמו כאבי בטן, שלשול, דיספפסיה ועוד. רוב הרופאים המומחים בגסטרואנטרולוגיה מיומנים במתן תרופות אימונומודולטוריות מקו ראשון, אך ישנם גסטרואנטרולוגים שמומחיותם היא בתסמונת המעי הרגיש - נוירוגסטרואנטרולוגים. תוכלי לקבוע תור למרפאה נוירוגסטרואנטרולוגית באחד ממרפאות החוץ של בתי החולים או לחפש רופא עם מומחיות זו בקהילה. היפנוזה גם קיימת בחלק ממרפאות החוץ בגסטרו בבתי החולים וגם בקהילה. שני השירותים קיימים בבית החולים איכילוב. בריאות שלמה, אייל הירש
-
פונדופליקציה על שם ניסן לריפלוקס והקשר לתסמינים
מריה 06/01/2022 | 19:45שלום, איפה נתן לעשות תרופות מודולטוריות והיפנוזה?
-
תשובת מומחה
פונדופליקציה על שם ניסן לריפלוקס והקשר לתסמינים
ד"ר אייל הירש 20/11/2021 | 18:04שלום מריה, אני מקווה שאת חשה בטוב והניתוח עבר בהצלחה. תוצאות הניתוח יהיו ברורות רק בעוד מספר שבועות. אם התסמינים יחלפו, נדע שהם היו קשורים לריפלוקס, במידה ולא נדע שהם קשורים יותר להפרעה תפקודית והטיפול בהם הוא בהתאם (שינוי דיאטה, פסיכותרפיה בשיטת CBT, היפנוזה ותרופות נוירומודולטוריות). בריאות שלמה, אייל הירש
-
פונדופליקציה על שם ניסן
מריה 18/11/2021 | 07:22שלום, אני בסוף עשיתי ניתוח פונדופליקציה על שם ניסן באסותא רמת החייל ב15 לנובמבר 2021. אני לא רואה שיפור למרות שעבר רק יומים , מתעוררת בלילה גם הרגשה פה ולשון שורף וגם דפיקות לב כמו אריטמיה,והתנפחות באוזניים שעוברת כשאני מתחילה יום. יש גם לחץ בעזור ספינקטר. אני לא מבינה למה עדיין יש שריפה בפה ולשון עם דפיקות לב. האם פריסטלטיקה של וושט אמורה להישטפר אחרי ניתוח פונדופליקציה? עשו לי פונדופליקציה ניסן טיפה משוחררת בגלל הפריסטלטיקה.
-
תשובת מומחה
אבחון של המשך ריפלוקס תחת טיפול
ד"ר אייל הירש 07/11/2021 | 00:10שלום מריה, התפשטות של בארט היא איטית וגם עם שיפור בבארט עדיין יכול להיות ריפלוקס. התבחין לבדיקה האם יש ריפלוקס והאם הריפלוקס קשור לתסמינים הוא PH METRY. כמובן שאם ישנה החמרה מאוד משמעותית אז אין מנוס מניתוח, אך אם אין שינוי משמעותי, תצטרכי לעשות PH METRY כדי להבין את הקשר לתסמינים. בריאות שלמה, אייל הירש
-
ריפלוקס לילי ובארט
מריה 07/11/2021 | 00:03אני עשיתי ph עם קפסולת בראבו לפני שנה שמראה שיש ריפלוקס עם מינון של 60 של דקסילנט בבוקר. רופא אמר לקחת בערב ומאז כל הזמן שורף בפה ובלשון ואינוחת בגרון. אני מניחה שזה בגלל ריפלוקס. אני גם לוקחת גביסכון בערב. גם הרבה אוייר מטייל בגרון בלילה , אני מתעוררת בגל זה ושריפה בגרון. צרבות אין לי רק עם אוכלת משהו ממש חמוץ. ריפלוקס מתבטא אצלי בדפיקות לב. לא יודעת מה לעשות. האם כדאי לבצע גסטרוסקופיה חוזרת לבדוק התפשטות של בארט? לא כל כך רוצה לעבור סיוט הזה עם קפסולת בראבו.
-
תשובת מומחה
ריפלוקס לאחר ניתוח פונדופליקציה על שם ניסן
ד"ר אייל הירש 06/11/2021 | 23:40שלום מריה, ניתוח פונדופליקציה על שם ניסן אמור למנוע המשך ריפלוקס ולכן באופן עקרוני אין צורך בשימוש בבולמי חומצה לאחר הניתוח. מעשית, כ10 שנים לאחר הניתוח כחצי מהמטופלים זקוקים לטיפול בבולמי חומצה. במידה ואת מטופלת עם דקסילנט ועדיין ישנם תסמינים, כדאי לבדוק האם באמת למרות הטיפול יש עדיין ריפלוקס על ידי תבחין PH METRY. אם את מרגישה שריפה בפה ובלשון אך אין ריפלוקס, אז ניתוח בוודאי לא יועיל. אם למרות הטיפול יש ריפלוקס, כדאי בכל זאת לשקול את הניתוח. כדאי לדעת שיש יותר סיכוי שניתוח פונדופליקציה לריפלוקס יצליח, כשהתרופות עובדות. בריאות שלמה, אייל הירש
-
לקיחת דקסילנת אחרי פונדופליקציה ניסן
מריה 04/11/2021 | 12:17האם צריך לקחת תרופות נגד רפלוקס אחרי פונדופליקציה ניסן ? האם עדיף לעשות בדיקת גסטרו אחרי שנה של תרופות ולראות מצב בארט או עדיף כבר לבצע פונדופליקציה אם שורף בפה ולשון וגרון למרות שלוקחת דקסילנת כבר שנה .
-
ריפלוקס לילי ובארט
Maria Komarnitsky 23/10/2021 | 23:48המון תודה על תשובה וזמן שהגדשת לשאלה שלי. עכשיו אני מבינה מה קורה בגוף שלי. אני אוסיף תרופות ואולי אמתין עם ניתוח . אולי עדיף לעשות גסטרוסקופיה נוספת ולראות מה מצב של בארט ורק אז להחלית לגבי ניתוח.
-
תשובת מומחה
ירידה בתנועתיות הושט וריפלוקס לילי
ד"ר אייל הירש 23/10/2021 | 23:16שלום מריה, הנתונים שאת מוסרת מראים שאת עוברת בירור מסודר ומקיף ואני חושב שאת צריכה להמשיך עם הרופא המטפל. באשר למה שהנתונים אומרים: יש ריפלוקס לילי כרוני. אמנם הלחץ בסוגר בין הושט לקיבה תקין, אבל עדיין יש שהות מוגברת של חומצה בושט. לכולנו יש עליה של חומצה לושט. החומצה מפונה מהושט על ידי תנועתיות וכח הכובד. בזמן עמידה פינוי החומצה מתאפשר על ידי כח הכובד. בזמן שכיבה, עקב הירידה בתנועתיות הושט והעדר כח הכובד, החומצה שוהה בושט יותר זמן. במקרה של ריפלוקס לילי מומלץ להוסיף טיפול בנוגדי חומצה כמו גסטרו או זנטאב ממש לפני השינה ולשתות EZOX ממש לפני השינה- נוזל שמצפה את הושט ומונע מגע של החומצה עם דופן הושט. ושט על שם בארט היא שינוי של רירית הושט התחתון עקב חשיפה מוגברת לחומצה. השינוי ברירית עלול להתקדם לממאירות ולכן חשוב למנוע המשך חשיפה. ירידה בתנועתיות הושט לא מונעת ניתוח על שם ניסן לעיתים עקב הירידה בתנועתיות עושים ניתוח ע"ש ניסן שבו סוגרים פחות את המעבר בין הושט לקיבה. חשוב להבהיר שאין הוכחות ברורות לכך שניתוח הניסן מונע התפתחות של ושט על שם בארט והתקדמות לממאירות, אך בכל זאת מומלץ למנוע המשך חשיפה לחומצה, גם אם זה דורש ניתוח. בריאות שלמה, אייל הירש
-
ריפלוקס לילי, תסמונת בארט ושריפה בלשון ופה.
מריה 22/10/2021 | 15:29דר הירש שלום, אני בת 37,אחרי גסטרוסקופיה הובחנתי בריפלוקס לילי עם בארט 5סמ, בקע 1.5 סמ, גסטריטיס אנטרלית, בביאופסיה -תקונה של מטפלזיה אינטסטינלית ללא דיספלזיה. גסטריטיס כרונית לא פעילה. HP שלילי. צילום מנגינון בליעה 5.2021 - TBS . עמודה בריום לאחר דקה 0סמ. מנומטריה וושט 12.2020 אסותא רעננה. לחץ תקין בסוגר ושטי תחתון. הרפיה 57%. 100% ניע כושל.DCI -אינו מדיד. ניטור חומציות 96 שעות. תחת טיפול דקסילנט 60מג. PH BRAVO -TAE-5.9%, TAEup-0.8%, TAEsup-13.4% 21.10.21 עברתי ללנטון 30מג בערב, כי עם דקסילנט עדיין שורף בפה , גרון ולשון כל הזמן. האם פריסטלטיקה נכשלת בגלל ריפלוקס או הפוך? אם לחץ תקין בסוגר הוושט התחתון, הרפייתו תקינה אז איך מופיה ריפלוקס לילי? האם לשקול לעשות ניתוח ניסן ? נורא שורף בגרון. כל הזמן מתעוררת בלילה. משתדלת לאכול בריא ללא חריף, שומני, אלכוהול. אוכלת 3 שעות לפני שינה, יש כרית ריפלוקס. שום דבר לא עוזר. שורף אפילו באף. שמעתי גם על ריפלוק בצורת גז, כמו אדים שסורפים את הגרון. יש לזה טיפול? אשמח לתשובתך. קבעתי תור לניתוח ניסן אבל פוחדת מאוד.
-
ריפלוקס לילי
מריה 22/10/2021 | 15:00אלוו שלום, אצל מי עברת ניתוח ניסן? אני גם הולכת לעבור ניתוח בגלל בארט ורפלוקס לילי שלא מגיב לתרופותץ נורה שורף לי בגרון ולשון. האם אפשר לשוחח לגבי ניתוח?
-
רפלוקס
אלון 19/08/2021 | 03:15שלום אני רוצה לשתף את הריפוי של ריפלוקס לילי קשה של שבע שנים ממנו סבלתי מאד ולילות רבים אף הייתי צריך לישון בישיבה ולקחת כדורי PPI וכו', נס אמיתי שנעשה לי! - שלוש שנים לאחר ניתוח ניסן שלא עזר, התחלתי לקחת אומגה שלוש בקביעות וגם פרוביטיקה והפסקתי לחלוטין צריכת חלב וגבינה צהובה (כן יוגורט). גם יוגורט עשה לי טוב. וכמובן הפסקתי לחלוטין קפה, אלכוהול, קקאו/שוקולד וחומץ/ שימורים בחומץ. ואחרי כמה חדשים הרפלוקס עבר לחלוטין ואני ישן בשכיבה בלי לסבול כבר ארבעה חודשים.
-
תשובת מומחה
ריפלוקס - המלצות להמשך בירור או טיפול
ד"ר אייל הירש 08/08/2021 | 08:34שלום אבי, לא ניתן להמליץ על המשך בירור או נסיון טיפולי מבלי שאני יודע אלו בדיקות עבר בנך, מה הן תוצאות הבדיקות, האם אכן אובחן ריפלוקס ואילו טיפולים ניסה. בריאות שלמה, אייל הירש
-
ריפלוקס
אבי 06/08/2021 | 07:38הבן שלי סובל מריפלוקס כבר חצי שנה מאז שחרורו מצהל,עבר את כל הבדיקות נימצא שהוא סובל מריפלוקס סובל מאוד מהקיבה וכל מה שהוא אוכל סובל מצרבת קשה מעבירים אותו מרופא לרופא והבן סובל.מה המלצתך
-
תודה
אלי 23/08/2020 | 16:26תודה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
ד"ר אייל הירש 23/08/2020 | 15:46שלום אלי, חששך מניתוח מובן. גילך והעדר מחלות הרקע מפחיתים מחשש זה. אם חששך מאוד גדול יתכן שתוכל לשקול שוב טיפול תרופתי ארוך טווח. מנומטריה אינה נדרשת רק לצורך אבחנה, אלא גם לתכנון הטיפול. אין בטחון שטיפול תרופתי או התערבות כלשהי יטפלו בושט ע"ש בארט, אולם במקרה כזה TIF אינו פתרון. בריאות שלמה, אייל הירש
-
מידע נוסף לרופא
אלי 23/08/2020 | 08:00תודה על תשובה המפורטת. אני בן 65 ,בריא מלבד לחץ דם מאוזן,וללא גורמי הסיכון שציינת. אני חושש מניתוח בגלל הסיכונים -האם לא כדאי לנסות קודם חיזוק סוגר הושט דרך הפה (TIF) שציינת? גם אם אובחנה חומציות גבוהה שמגיעה לגרון במשך כשנה שגרמה גם לבארט ,האם בדיקת מנומטריה חיונית לפני ניתוח תיקון הסוגר? האם יש סיכוי שניתוח גם פותר את בעיית הבארט?
-
תשובת מומחה
טיפול לסיבוכים של החזר (ריפלוקס) קיבתי ושטי
ד"ר אייל הירש 22/08/2020 | 22:20שלום אלי, החזר קיבתי ושטי מתאר מצב שבו חומצה חוזרת מהקיבה לושט. רירית הושט אינה מיועדת להתמודד עם החומצה ולכן נוצרים בה נזקים. בטיפול בהחזר קיבתי ושטי כולל הפחתת גורמי סיכון כמו עישון, השמנת יתר, שינויי תזונה, קפה, משקאות מוגזם ואלכוהול. ברוב המקרים הטיפול התרופתי להחזר קיבתי ושטי יעיל מאוד ולרוב שולט בתסמינים ומונע סיבוכים. ישנן מספר סיבות להציע ניתוחים במקרה של החזר קיבתי ושטי: - לעיתים טיפול ניתוחי מבוצע עקב הרצון להמנע מטיפול תרופתי ארוך שנים. - כשלון טיפול תרופתי. - דלקת בושט, היצרות בושט משנית לריפלוקס, ושט על שם בארט, הם סיבוכים המצדיקים ניתוח. - נפח גבוה של ריפלוקס - מקרים של שיעול כרוני הנגרמים עקב ריפלוקס. החלטה על ניתוח ובחירת סוג הניתוח נעשית לאחר הערכה טרום ניתוחית שכוללת סדרת בדיקות, כמו: גסטרוסקופיה, מדידת חומציות בושט (PH METRY), מדידת עכבה בושט (IMPEDANCE), מנומטריה של הושט. את סוגי הטיפולים הקיימים אפשר לחלק לשני סוגים: ניתוחיים ואנדוסקופיים (כאלו המבוצעים דרך הבדיקה האנדוסקופית): טיפולים אנדוסקופיים: - טיפול בגלי רדיו (Stretta) - טיפול בפונדופליקציה (חיזוק הסוגר הושטי התחתון) דרך הפה (TIF) טיפולים ניתוחיים: - חיזוק סוגר הושט עם חומר מגנטי (LINX) - פונדופליקציה לכל טיפול היתרונות והחסרונת שלו שצריכים להשקל ביחד עם המטופל. גורמים חשובים בשיקול הם גיל המטופל, מחלות רקע, תרופות נלוות, סיכון ניתוחי ועוד. באופן כללי במטופלים עם סיבוך משני להחזר קיבתי ושטי כמו דלקת על שם בארט לא נהוג לבצע טיפולים אנדוסקופיים אלא פונדופליקציה שלה יעילות מוכחת ואפקט ארוך טווח. טיפול בהזרקת פולימר שהזכרת יכול לעזור להקלה על תסמינים אך אינו פותר החזר קיבתי ושטי לטווח הארוך ואינו מומלץ בנוכחות סיבוכים כמו ושט על שם בארט. בריאות שלמה, אייל הירש
-
תשובת מומחה
טיפול בתרופות אימונומודולטוריות והיפנוזה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים