שלום
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.- שלוםאבי 30/05/2011 | 21:34בן 25,בריא,רקע חרדתי קל שהתלווה בכאבי חזה לפני כשנה וחצי וקצת עד היום קצת סובל מזה אבל ממש בקטנה על סף בכלל לא, לפני כחודש התחילו לי בחצי ראש שמאל+אוזן שמאל כאבים עזים בראש למעלה,בצד ומאחורה ומסביב האוז-הכל בצד שמאל וכן מרגיש סתימות באוזן שמאל ולפעמים כאבים גם שם-אופטלגין,אקמול,אטופן 600 וכו' לא עזרו מס' ימים,חיכתי עוד ולא עבר ואף התחזק,בדיקת אף אוזן גרון-תקינה,נוירלוגית-תקינה,בדיקת פונדוס וספירת דם שהופניתי ע''י נירולוג-הכל תקין, הייתה גדילה של בלוטות לימפה בצוואר וירדו פחות או יותר- אך לאחר צילום התברר כשולי. נכון לעכשיו,לאחר חודש אני עדיין סובל מאוד-להערכת הנוירולוג הוא חושב אולי זה מעין סינויסטיס פנימי שלא ניתן לזהות ללא צילום ראש-שנגרם עקב ישיבה תחת מזגן בקור סביר-במשרד שלי בעבודה והוא מעל הראש שלי בול-הקטע הוא שחודש זה כבר לא עבר-גם לא אחר נסיון כושל לקחת אוגמנטין 875 לאחר ניחוש של רופא שאולי יש זיהום,רופא אחר הציע לי לקחת אסיבל ועוד כל מיני תרופות עם סממן פסיכיטארי שיש להם גם שימושים כדי להרגיע את הכאב ראש-שוב מתוך ניחוש-אין משהו ביד ולכן לא לקחתי. אני מאוד לחוץ ומיואש -קיבלתי היום הפנייה ל-CT מח שכידוע יש בזה הרבה קרינה ואני מאוד חושש מזה מצד 2 אני כבר לא יכול לסבול את הכאבים הללו ורוצה לדעת כבר מה קורה פה/או מה מתפתח פה חס ושלום,שד''א אני יושן בסדר בלילות, האם ניתן לעשות MRI ללא קרינה וזה גם ייתן אותה אינדיקציה ואיך ניתן להשיג בדיקה כז- אם כן מדוע הרופא לא נתן לי כדי לחסוך קרינה? הבנתי שעושים CT בלבד לדברים כאלה מצד 2 אני שומע על אנשים שעשו MRI מח גם עבור כאבי ראש-אז מה קורה פה?בקיצור האם יש לך השערה ממה דבר כזה יכול לנבוע ובעיקר כיצד ניתן לבדוק סופית מה קורה פה ובלי קרינות מיותרות? מאוד מוטרד-תודה. אודה לכל כיוון אפשרי שניתן עוד לבדוק מבחינתך בתודה-אלון.הוסף תגובה
- תשובת מומחה CT מוח או MRI דר' דניאל עובד 31/05/2011 | 21:15אבי שלום, אסכם את תשובתי ואומר ש: 1) CT מוח אמנם בדיקה עם קרינה, אך מדובר על קרינה מצטברת מבדיקות חוזרות, ואם אתה עובד בדיקה אחת, או אף מס' בדיקות במהלך חייך, אין בהצטברות הקרינה לסכן את בריאותך 2) CT מוח מספיק, ואין צורך ב- MRI מוח. 3) הדיקת MRI מוח מדוייקת יותר, ויקרה יותר, וביצוע סוג הבדיקה תלוי בשיקולים קליניים וכלכליים. 4) לגבי הטיפול התרופתי שהומלץ, אסור להמליץ במסגרת הפורום אם לקחת או לא, היות ולא בדקתי אותך בעצמי. 5) אם יש לך ספקות לגבי האבחנה, אתה מוזמן לפנות למרפאת כאבי ראש לקבל חוות דעת נוספת. אני מקווה שעניתי על כל שאלותיך. בהצלחה.הוסף תגובה
- סליחה על ההתקפה-פשוט שכחתי משהואבי 31/05/2011 | 15:40דבר נוסף ברשותך-בהתחלה שזה הופיע נירולוג במיון ללא בדיקה כלשהי חוצ מבדיקה שלו פיזית-נוירוליגית טען שזה טנשן אדקס-כאבי מתח ונתן מרשם לאסיבל במינון קטן כדי לטפל-לא לקחתי-מאז עבר חודש-וניורלוג נוסף במרפאה רגילה טען שלא הייתי צריך לקחת בכלל ורשם לי בעצמו amitriptyline hcl 10 mg+proxol forte tab cf-ד''א שניהם ל-30 יום רק בשביל להקל בכאב תוך שהוא מודה-שמע,אני לא יודע מה יש לך אבל זה יקל לך את הכאב כנראה עד שתחזור אליי עם תוצאות CT-שוב לא לקחתי כי אלו תרופות פסיכיטאריות+אין ממצא לרופא ביד וזה על סמך ניחוש-האם יש טעם לנסות לקחת תרופות אלו או שהייתי צריך לקחת גם את האסיבל-למרות שעבר חודש ואם זה היה ממתח כלשהו שלא זכור לי משהו כה דרמטי זה היה אמור לחלוף? או לעשות CT/MRI וזהו לפני נטילת תרופות כאלה? הצילו בקיצור-מרגיש חסר אונים ונראה לי שגם הרופאים :)הוסף תגובה
- תוספת 3אבי 31/05/2011 | 15:29לפי הבנתך-אין מנוס מלעשות בדיקת CT לפי מה שתיארתי פה? לא כ''כ התייחסת לסינוסיסיסט האפשרי שאם היה קיים היה אמור לעבור אם האוגמנטין 875 וכו'-איך כבודו רואה את פני הדברים?..יש כיוון כלשהו? נ.ב-אם מטופל כמוני חרד מבדיקת CT-זה לא מעניין את קופ''ח לתת MRI כמו כן -לא ענית האם MRI ו-CT זהים לעניין לגלות מה קורה לי בראש..? תודה רבה על תשובותיךהוסף תגובה
- אביאבי 31/05/2011 | 15:24כמו כן איך כבודו יכול לומר שאין שום נזק-ז''א אתה בטח לא חולק על כך שיש קרינה מסיבית בבדיקה זו משמע שיש סיכון כלשהו לעניות דעתי לא? אנלא מבין זאת-אם אני דורש לקבל MRI מצפצפים עליי או מה? כרגע זה נראה ככה בכל אופןהוסף תגובה
- OK31/05/2011 | 15:22ואם בכל זאת אני חושש מה-CT איך אני יכול לנסות לקבל MRI אני מוכן להילחם ולהתלונן וכל מה שצריך-למה שאני אקבל קרינה סתם? זה לא שאני עושה את זה בשביל הכיף שלי -מדוע סליחה על הביטוי הגועל נפש הזה מצד קופ''ח שכל חודש לוקחים סכום עתק על לא כלום+תשלום נוסף שהולכים לרופא מומחה-אני לא מעוניין בקרינה מצד 2 לא תהיה לי ברירה כי מתפוצצ לי הראש? ואף הבנתי מאנשים ש-MRI יותר מדוייק אבל זה פחות מענייין אותי אלא רק הקרינה-מדוע האכזריות הזו ומה ניתן לעשות כדי להשיג זאת? מנסיונך/ידיעתך יש בכלל טעם בבדיקת CT לתופעה משונה כמו שלי?הוסף תגובה
- תשובת מומחה בדיקה נוספת לפני בדיקת CT ראש דר' דניאל עובד 31/05/2011 | 14:48אם נוירולוג בדק אותך במיון, והבדיקה הנוירולוגית כולל בדיקת פונדוס ואא"ג היו תקינות, אין צורך בביצוע בדיקות נוספות לפני בדיקת ה- CT.הוסף תגובה
- תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 31/05/2011 | 14:46אבי שלום, CT ראש היא אכן בדיקה עם קרינה, אך אין נזק מבדיקה אחת, או אפילו מס' בדיקות במהלך החיים, ואתה יכול להיות רגוע לחלוטין. בדיקת MRI היא בדיקה ללא קרינה, ואף יותר מדוייקת מה- CT, אך די יקרה, ולכן נמנעים לבצעה במסגרת קופ"ח. לרוב אין צורך ב- MRI ו- CT מוח מספיק. בהצלחההוסף תגובה
- תוספת 2אבי 31/05/2011 | 11:23האם יש טעם לבדיקה נוספת לפני הקרנת CT כדי למנוע קרינה ואודה למידע בדבר הסיכון-יכול לקרות משהו חס ושלום מזה-מה בדיוק זה אומר קרינה זו לראש ומה ההשלכות,כמה הסיכון ומהו?הוסף תגובה
- תוספתאבי 30/05/2011 | 21:38בהמשך להודעה קודמת-אודה לתשובה מפורטת/עניינית/מרגיעה ככל האפשרהוסף תגובה
- תשובת מומחה CT מוח או MRI
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- EEG
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- אלטריפטאן
מונחים קשורים
- איבר חישה
- אונת המצח
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים