פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 290
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש שאלה חשובהתום 10/09/2011 | 23:06שלום רב מזה תקופה ארוכה(מעל שנה). יש לי כאבי ראש בצד ימין לסירוגין.כאב של שניה שבה והולך.יכולות להיות תקופות שאין כאב ואז זה חוזר ושוב כאב נקודתי שבא והולך. הרופא הנוירולוגית אמרה כי לדעתה מדובר בכאב ראש בעלי אופי נוירולוגי. מה דעתך על זה?? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בהתקפים לכמה שניות
דר' דניאל עובד 11/09/2011 | 10:33שלום תום, ההתקפים של כאבי הראש את מתארת יכולים להתאים ל- ice pick like headache, והטיפול במקרה זה מאוד פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בהתקפים לכמה שניות
-
זריקה לא מתוכננת ב- MRIאנונימי 10/09/2011 | 12:50שלום ד"ר. הופנתי ל- MRI ללא חומר ניגודי- אך הזריקו לי בכ"ז. קודם כל, מה גרם לכך שהזריקו לי? אולי משהו חריג שראו? ודבר שני, לא צמתי כמובן לפני הזריקה (הלא מתוכננת)- האם זה יגרום לבעיה כלשהי בתוצאות, או בריאותית לי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הזרקת חומר ניגוד ב mri
דר' דניאל עובד 10/09/2011 | 13:36צריך לשאול את מכון ה mri מדוע הזריקו למרות שלא נתבקשו לכך. לגבי הזרקה ללא צום, מטרת הצום היא להימנע מתגובה של הקאה לאחר ההזרקה שתגרום לכניסת מזון לקנה הנשימה. במקרה שלך זה לא קרה, כך שזה לא רלוונטי...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקת חומר ניגוד ב mri
-
כאבי ראשיוסי 09/09/2011 | 21:50שלום אני בחור בן 29 יש לי כבר למעלה מחודש כאבי ראש בצד ימין הראש בכרבים הם בעיקר לחצים בקרקפת נמצא במקום אחד ולפעמים י ש לי לחץ בעיניים חשובב לי לציין שיצא לי פצע בקרקפת ואני חושב שרוב הכאב מתרכז שלם אני מגרגת באזור שם כל הזמן נראה לי שהפצע נגרם מזה אני חייב לציין שאני מאוד מפחדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 09/09/2011 | 21:55יוסי שלום, כדאי לפנות לבדיקה נוירולוגית אם כאבי הראש נמשכים כבר למעלה מחודש...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
שלום רב דוקטורשנון 08/09/2011 | 00:45שאלה חשובה מאוד! אני נמצאת במתח נפשי קרוב ל3 חודשים ועושה טיפול דיקור סיני שעוזרים מאוד יום חמישי לפני שבוע עשיתי טיפול ולאחר מכן התחיל לי כאב ראש מטורף באיזור המצח לוחץ, מלווה בסחרחורת ובעיקר בלחץ שלא יעבור לי אני כבר שבוע ככה הייתי מאושפזת במשך 5 ימים עשו את כל הבדיקות האפשריות סי טי ניקור מותני אמאראי בדיקת עיינים הנורולוגית טוענת שהכל בסדר וזה נובע מלחץ היא הביאה לי לילה אחת וואבן שהקל את הכאב אך בוקר אחרי הכל נהיה אותו דבר מחר זה יהיה 5 ימים עם כאב מאוד חזק שלא מרפה ומשככי כאבים לא עוזרים לי הנורולוגית טוענת שזה מהמתח הנפשי והלחץ וזה יעבור וזה לא נורא רציתי לשאול האם זה הגיוני כאב ככה חזק במשך 5 ימים אני מפחדת שאחיה ככה כל חיי אנשים מפחידים אותי שיש דבר כזה שזה כרוני ולא יעבור בחיים המדקר עבר שעם טיפולים נוספים זה יעבור אני באמת באמת בלחץ תעזור לי בבקשה ותגיד לי האם יש אנשים שיש להם תקופה ארוכה כאבים מלחץ כי זה בחיים לא היה לי וזה עובר.? תגיד לי שאני לא יחיה ככה כל חיי תודה דוקטור סליחה על האורך חשוב לציין שאני בת 25 בריאה רק בהמון המון לחץ נפשי אחרי טיפולי שיניים כואבים והמון מתחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודהההההההההההההההההההההההההההההההההה
09/09/2011 | 19:33אני צריכה להאמין שאני לא מהאחוז הזה הרי זה שאני צעירה אוטומטית נותן לי יותר סיכוי תודהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגועה בשבת
דר' דניאל עובד 09/09/2011 | 19:17לרוב כאבי הראש התעוקתיים מטופלים וחולפים, אחוז קטן הופך לכרוני, אין שום סיבה שתשתייכי לקבוצה זו...שבת שלום...הוסף תגובה
-
בבקשה תענה לי שאוכל להיות רגועה השבת
09/09/2011 | 19:14הוסף תגובה
-
מה זאת אומרת
שנון 09/09/2011 | 19:04להיעלם או להפוך למצב כרוני? איך אני עושה את זה שזה לא הופך להיות מצב כרוני זה מה שמפחיד אותי והופך אותי למשותקת המחשבה שזה יהפוך לכרוני אני סה"כ בת 25 אני מפחדת שכך יראו חיי איך אני עושה שזה עובר ולא הופך להיות כרוני בבקשה תעזור לי להבין שהסיכויים לצאת מזה גדולים מהסיכויים שזה יהיה כרוני תגיד לי שראית מקרים שזה הגיע והצליח להיעלם בבקשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 09/09/2011 | 18:45מתח יכול לגרום לשרירי הקרקפת להתכווץ חזק, או לגרום למוח לחוש כאב ברגישות יתר, כלומר קצת כאב הופך להיות מורגש ככאב חזק. זוהי התאוריה של כאבי ראש תעוקתיים. הכאב יכול גם לנדוד ולהיות פעם בעורף ובצוואר ופעם בקדמת הראש. קשה לחזות את המהלך של כאבי ראש תעוקתיים, הם יכולים להופיע ולהיעלם, או להפוך למצב כרוני...הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה
שנון 09/09/2011 | 18:34על לא דבר! מגיע לך זאת ויותר כמו שאומרים "מלאכת צדיקים נעשת בידי אחרים" ! הייתי אצל נורולוג שוחררתי לפני יומיים הוא טוען שאולי זו מיגרנה וחושב שזה יעבור עוד כמה ימים אבל כמו שאמרתי לך היום זה היום ה5 שזה ככה לפני שבוע הכאב היה מאחורי הראש . היה זה כאב חזק ומציק אבל לא כמו הכאב הזה שמלווה בסחרחורת ומביא אותי לפחדים שמא לא יעבור קשה לי להבין איך לחץ יכול לגרום לכזה כאב ואיך פתאום אחרי הטיפול שעשיתי בדיקור כדי להעביר את הכאב האחורי הופיע הכאב הזה ואפילו יותר חזק להגיד לך את האמת מה שהכי מפחיד אותי שזה לא יעבור לי אין לי מושג למה אבל זה מפחיד הייתי רוצה אולי הסבר קטן איך יכול להיות שלחץ יעשה כזה דבר ואיך יכול להיות שפתאום הכאב יותר חזק כמו שאמרתי לך עשיתי את כלללל הבדיקות האפשריות ועוד משהו קטן האם יש מקרים שזה בא והולך? תודה רבה(:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 09/09/2011 | 18:03תודה רבה על המילים היפות, אני שמח לעזור ככל שאוכל לשאלות הציבור הרחב בפורום שלנו, כמובן ללא שום תמורה, ומילותייך רק מחזקים אותי יותר. באשר לשאלתך, אם כאבי הראש שינו מיקומם, אני ממליץ לך להיבדק שוב ע"י נוירולוג כדי לוודא שלא צץ משהו חדש. טיפול תרופתי יכול כמובן לעזור להפסיק כאבי ראש תעוקתיים, במידה והאבחנה אכן נכונה, והטיפול נכון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד משהו קטן
שנון 09/09/2011 | 14:56כיצד תרופות יכול לעזור? מה זאת אומרת אם אני ייקח כדור זה יכול להעלים את זה? תודה לך על שאתה עוזר ועונה לאנשים לפעמים אלוהים שולח אנשים לעולם כדי שיעזרו לאחרים ואם יש לך את הסבלנות ואתה לא דורש כסף על תשובותייך אתה מאותם האנשים שבאו לעולם לטעמי כדמות מלאך יישר כוח ותודה על אנשים כמוך!הוסף תגובה
-
תודה רבה לך אך יש לי תיקון קטן
שנון 09/09/2011 | 14:53כאבי הראש היו מאחורה במשך 3 חודשים עכשיו אני נמצאת עם כאב באיזור המצח שמאוד חזק ולא מרפה בכלל כבר 6 ימים זה מאוד מלחיץ אותי 6 ימים עם כאב ראש חזק לישון איתו לקום איתו האם כאב הראש הזה כמו שהוא בא ככה הוא יכול ללכת תן לי תקווה!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 08/09/2011 | 09:47אכן נשמע מדברייך שאת במתח, וקרוב לוודאי שזה רק מחמיר את כאבי הראש. אם אכן מדובר בכאבי ראש תעוקתיים, מדובר בתופעה מאוד נפוצה, וכפי שהרופאה הנוירולוגית אמרה לך, אין צורך לדאוג, כל עוד מדובר בכאבי ראש על רקע מתח נפשי ולא משהו אחר. 3 חודשים זה לא הרבה זמן. מאידך חשוב מאוד לטפל בזה כמה שיותר מוקדם על מנת למנוע הפיכה למצב כרוני יומיומי. הטיפול יכול להיות תרופתי, שינוי באורח החיים, מדיטציה והרפייה, ביופידבק, דיקור סיני ועוד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודהההההההההההההההההההההההההההההההההה
-
כאבי ראש חזקים וזיעה בפנים ובראש בעקבות שיעולטליה 07/09/2011 | 12:33שלום אני אישה בת 31 מעשנת כ2 קופסאות סיגריות ליום מזה 12 שנים. בשנה האחרונה אני סובלת משיעול ממש חזק ,שמביא איתו כאב ראש מטורף! בחלק העליון של הראש באזור הגולגולת למעלה, וגם מלווה בזיעה בפנים עד כדי כך שאני לוקחת מגבת רטובה וקושרת חזק הראש ככ כואב שאני לא מסוגלת להזיז אותו יש לציין שבזמן השיעול אני גם דומעת מאוד ויש לי נזלת שנוזלת ללא שליטה.... במהלך היום זה פחות שכיח ובלילה זה השיא מה עלי לעשות אם בכללהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיון
דר' דניאל עובד 07/09/2011 | 21:04כדי לברר אם המוקד של קופ"ח החולים מה דרוש לשם כך...הוסף תגובה
-
מזתומרת ללכת למיון? ככה בלי הפניה בלי כלום? רק להגיע לשם ולספר?
טליה 07/09/2011 | 21:01הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ושיעול
דר' דניאל עובד 07/09/2011 | 20:33טליה שלום, כאבי ראש מחמירים בשיעול יכולים לנבוע מדלקת או גירוי לקרומי המוח. שלעיתים מלווים מחלה ויראלית או חיידקית. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לחדר המיון לבדיקה של נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
סליחה אבל רוצה להוסיף
טליה 07/09/2011 | 14:37שחם לי כל הזמן הראש בוער אין לי ממש חום( 37) אבל אני מרגישה בערה!הוסף תגובה
-
רוצה להוסיף...
07/09/2011 | 12:34שיש לי בחילות נוראיות ללא הקאות וחולשה גם כןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיון
-
כאב ראשסובל 06/09/2011 | 09:28בוקר טוב, אני סובל כבר חודש וחצי מכאבי ראש בינוניים באזור המצח ומאחורי העיניים (מרגיש כאילו אני צריך לפתוח אותם כל הזמן),מתחילים על הבוקר מתי שאני קם לאורך כל היום עם הפסקות. הייתי אצל רופא עיניים,אבחן לי דלקת בעין ואמר גם שהעיניים נקיות, בדק אותן עם מכשיר שמאיר לתוך העין. הדלקת עברה אולם הכאבי ראש נמשכים וזה מאוד מטריד כבר רציתי לשאול האם יש צורך בניורלוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/09/2011 | 10:46קשה לומר ללא בדיקה והערכה נוירולוגית מקיפה. לרוב מדובר כאבי ראש תעוקתיים...הוסף תגובה
-
למה זה יכול להיות קשור?
06/09/2011 | 10:39הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/09/2011 | 09:50אם אתה סובל כבר חודש וחצי מכאבי ראש, בוודאי שיש צורך בנוירולוג. קרוב לוודאי שזה לא קשור לדלקת בעיניים שחלפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מיגרנות לנערה בת 15אק 13/08/2011 | 15:50שלום רב בתי בת ה-15 החל לסבול מכאבי ראש חד צדדיים לפני כחודשיים.לאחר שלילה של דברים אחרים וסיטי שיצא תקין הגיעו למסקנה שמדובר בסטטוס מיגרנה. בעקבות המיגרנה גם לא כל כך אכלה ואיבדה משקל. לאחר דיאטת השמנה חזרה למשקלה ואפילו עברה אותו וכיום ה-BMI שלה תקין. אבל היא עדיין סובלת מכאבי ראש במשך יותר מחודשיים כל יום. היא מטופלת באלטרולט 15 מ"ג ביום ומיגרלב להתקפים שלא יעיל כל כך. היא מטופלת במרפאת הכאב בשניידר. משום מה לא מוכנים לתת לה כדורים כמו ריזלט, רילרט וכדומה מהמשפחה הזאת. תולים זאת בגילה/משקלה. זאת, למרות שמצבה הגופני כיום מצויין. שאלתי, מה עוד אפשר לעשות אנחנו אובדי עצות. התחלנו דיקור סיני ועדיין אין שיפור (אנו בתחילת הטיפולים).האם כן אפשר לתת לה כדורים ממשפחת האימיטרקס . אציין כי אני סובלת ממגרנות ומטופלת באימטרקס. אודה להכוונה. תודה מראש אקהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 04/09/2011 | 21:26דרלין מתאים יותר לכאבים של מיגרנה. מקובל לתת תרופות מקבוצת נוגדי הדיכאון, נוגדי כיפיון או נוגדי דלקת. צריך להתאים לכל פציאנט את הטיפול הטוב ביותר עבורו, אין טיפול גורף. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ולגבי כאב ראש תעוקתי
04/09/2011 | 18:46במידה ואכן זה המצב, ומדובר בכאב ראש תעוקתי מה הטיפול התרופתי המועדף כדי להקל? האם דראלין מתאים? מה נותנים בנוסף? תודה אהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דראלין במקום אלטרולט
דר' דניאל עובד 29/08/2011 | 23:28דראלין היא תרופה תרופה למניעת מיגרנה, ותוך מס' שבועות צפוי שיהיה שיפור. עם זאת חשוב לציין שבמקרה של כאבי ראש תעוקתיים התרופה לא כ"כ יעילה. סטטוס מיגרנוטוס בד"כ לא נמשך חודשיים, ולכן העלתי את האפשרות של כאבי ראש תעוקתיים, או שילוב של תעוקתיים+מיגרנה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
דראלין במקום אלטרולט
29/08/2011 | 22:03הוחלף האלטרולט בדראלין לאחר שלא נראה שפור ניכר לעין אצל בתי. מה היתרונות של הדראלין לעומת האלטרולט ותוךכמה זמן מתחילת נטילת התרופה אפשר יהיה להרגיש בשיפור כלשהוא. המינון הוא חצי כדור בבוקר וחצי בערב (40 מ"ג סה"כ). שאלה נוספת, האם זה הגיוני שססטטוס מיגרנה נמשך כבר כחודשיים ימים ללא שום הטבה או רגיעה?. נשמע הזוי לחלוטין ובכל זאת זה קורה תודה מראש אקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI לעומת CT
דר' דניאל עובד 16/08/2011 | 21:09בהחלט, MRI היא בדיקה הרבה יותר מדוייקת מבדיקת CT, וללא קרינה, שזה יתרון מאוד חשוב. במקרים רבים מוצאים נגעים ב- MRI שלא נצפו בבדיקת CT. במקרה של כאבי ראש, אם CT ראש תקין, לרוב גם MRI ראש יהיה תקין. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
16/08/2011 | 20:37בתי ביצעה סיטי ראש שהיה תקין לחלוטין אולם מאחר והינה מתלוננת על כאבי ראש כבר 3 חודשים בערך, הרופאה המטפלת במרפאת כאבי הראש בשניידר הפנתה אותה לבדיקת MRI מח וביקשה שנבצע את הבדיקה הזאת על מנת לשלול SOL. האם ב- MRI אפשר לראות דברים אחרים ונוספים ממה שנראה ב-בסיטי? האם MRI יכול להצביע על ממצא שלא נראה בסיטי? תודה מראש אהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות לנערה בת 15
דר' דניאל עובד 13/08/2011 | 23:41שלום רב, בטיחותן של התרופות מקבוצת הטריפטנים (רילרט, ריזלט, אימיטרקס וכו׳) לא נבדקה על ילדים או מתבגרים, ולכן נמנעים מלטפל בגילאים אלו. מאידך אין הוכחה לכך שהטיפול מזיק, ולכן כשאין ברירה לעיתים ממליצים. יחד עם זאת, אם מדובר בכאבי ראש יומיומיים, או בתדירות גבוהה, לא מומלץ להשתמש בתרופות אלו, על מנת להימנע מהחמרה של כאבי ראש על רקע שימוש יתר בתרופות. ישנן תרופות נוספות, חלקן אף יעילות יותר מאלטרולט במניעת כאבי ראש מיגרנוטיים, לדוג׳ דפלפט כרונו, טופמקס וכו׳. דיקור סיני בהחלט יכול לעזור, אבל לצערי לא כל מי שמטפל בדיקור סיני יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. לכן אם אין הטבה, אסור להתייאש. גם טיפולים כמו ביופידבק יכולים לעזור מאוד. אם בכל מקרה אין הטבה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול לכאבי ראש תעוקתיים
-
שלוםאבי 01/09/2011 | 10:06בן 26 בריא סה''כ כבר 4 חודשים סובל מכאבי ראש+אוזן בחצי השמאלי -כאבים חזקים+כאילו האוזן שמאל גם סתומה-בוצע סיטי והיה תקין (ללא הזרקה עקב אסתטמה קלה)בוצעו גם 5 טיפולי דיקור לראות אם יעזור ולא עזר ולקיחת אלטרולט למשך כחודש-ובדיקות נוספות עיניים ואף אוזן גרון-הכל תקין-לנוירולוג לא נותרה ברירה ואישר לי MRI-האם יש טעם או שזה נפשי ופשוט לחיות עם זה? כמו כן אני מפחד משדה מגנטי לראש-האם יש סיכון כלשהו ולו הקטן ביותר במיוחד גם שאני אחרי סיטי לראש וכל הבדיקות עם ההקרנה+שדות מגנטיים כלשהם-לא מסוכן קצת? ובעיקר גם מה ניתן לעשות לכאבים הללו....נראה ששום דבר לא עוזר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 19:27לגבי השדה המגנטי, נכון להיום לא ידוע על סיכון משמעותי. לגבי חומר הניגוד, למעט תופעות אלרגיה שעלולות להופיע באופן בלתי צפוי, החומר יחסית די בטוח. אתה צריך להבין שאין ברפואה 100% בטיחות, אולם תמיד יש לשקול את יחס הסיכון-תועלת.הוסף תגובה
-
??
02/09/2011 | 18:20לצערי שאלתי מס' שאלות אך לא נעניתי אליהם בדיוק.. מה לגבי השדה מגנטי מה-MRI לראש? שום סיכון? ומה עם הזריקה לפני-מה בדיוק מזריקים?הוסף תגובה
-
?
02/09/2011 | 18:19הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ואוזן משמאל
דר' דניאל עובד 01/09/2011 | 13:56אבי שלום, בדיקת MRI הרבה יותר מדוייקת מבדיקת CT ונטולת קרינה. הבדיקה אינה מסוכנת, ואם שום דבר לא עוזר לכאבים, והבירור עד כה תקין, כדאי לבצעה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
-
מין צביטה בחלק הקדמי של הראשאסף אליהו 02/09/2011 | 13:35שלום, אני גבר בן 30 בריא בר"ה, לפני כמה ימים במהלך קניות בסופר הרגשתי מין צביטה בחלק הקדמי העליון של הראש. אני מודה שזה קצת הבהיל אותי, היו לי דברים קצת דומים בעבר אבל לא משהו בדרגה הזאת. אכלתי לפני משהו מלוח(לא יודע אם זה קשור), אני לא סובל מלחץ דם גבוה או נמוך אבל כן מהסינוסים, אני ישמח לחוות דעת. בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת צביטה
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 14:13לרוב לתחושות אלה אין חשיבות קלינית. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 14:12הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת צביטה
-
כאב עז בחלק הימיני של הראש.עומר 01/09/2011 | 23:41שלום ד"ר, כבר זמן מה שיש לי כאבים בחלקו הימיני של הראש בעקבות חבלה. עקב אותה חבלה כאמור,הובלתי לביה"ח להמשך טיפול והכל היה תקין ב CT. היום(לאחר כארבעה חודשים) אני חש מעיין פולסים בצד הימני של כל פרק זמן של כמה ימים ובייחוד לאחר למידה ממושכת. בנוסף,זה מלווה בלחץ באזון ימין ובקיצור לחץ בכל החלק הימיני של הראש. נשללה האופציה של בעיה באוזן(נבדק ע"י אף אוזן גרון).. המצב הזה נסבל וחולף לאחר שינה או הפסקה של עשייה ממושכת.. יש סיבה לדאגה?. תודה!.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב עז בחלק הימני של הראש
דר' דניאל עובד 02/09/2011 | 09:51שלום עומר, התיאור שלך יכול להתאים לדלקת של העצב העורפי הגדול או שינויים בעמ"ש צווארי, או כאבי ראש מסוג ice pick. לצורך אבחנה מדוייקת וטיפול מתאים אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב עז בחלק הימני של הראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- קארבאמאזפין
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
- אונה קודקודית
- אנקפלין
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים