פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 291
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
דקירות בראש29/08/2011 | 12:30אני בת 24 ביומיים האחרונים התחילו לי דקירות חזקות בראש ואני רוצה לציין שגם ביומיים האלה לא הכי ישנתי טוב. האם ללכת להיבדק?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות בראש
דר' דניאל עובד 29/08/2011 | 12:41כדאי ללכת להיבדק, לרוב הבדיקה תקינה ואין לזה משמעות קלינית, אך למען הסר ספק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בראש
-
תוצאת בדיקת CT מוחאבי 28/08/2011 | 16:51הנני סובל מכאבי ראש חוזרים ונשנים כבר 3 חודשים. עקב הבירוקרטיה והסחבת במדינת ישראל, תור לנוירולוג במרפאה בקהילה, וכן תור לבדיקות הנלוות, לוקח זמן רב, ולכן רק עכשיו אני פונה, לאחר שחלק מהבדיקות עברו. נוירולוג הפנה אותי לבדיקת CT מוח, ולאחר מכן, עוד באותו יום הייתי מאושפז בבי"ח בגלל סיבה אחרת (מזל קצת נאחס ליום אחד). ניצלתי את שהותי וביקשתי פירוש לבדיקת ה-CT שעברתי. נוירולוג בביה"ח שקרא את הבדיקה אמר שיש לי הסתיידות בחלק מסוים בראש אבל זה לא מסביר את כאבי הראש, ולא הסביר מעבר לזה. לאחר מס' ימים השתחררתי וקיבלתי טל' מהמכון בו עברתי את בדיקת ה-CT. המזכירה הנחמדה ביקשה ממני להגיע לבדיקה נוספת כי הפרופסור במכון מבקש. אני קצת מודאג מכל השתלשלות העניינים ומבקש קצת הבהרה על כל הנושא, כיוון שזה מלחיץ. תודה רבה !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידות
דר' דניאל עובד 28/08/2011 | 17:05אבי שלום, הסתיידות היכן? ללא פענוח מדוייק של ה ct, לא ניתן לדעת האם קשור לתולונותיך לגבי כאבי הראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות
-
מינון אימיטרקס 100זיוה 28/08/2011 | 07:34בוקר טוב, דר' עובד. אני סובלת ממיגרנות כחמש עשרה שנה. מטופלת באימיטרקס 100 כמה שנים,הכדור עוזר לי מאד. מהו המינון המירבי בחודש אשר יכול להתריע על התמכרות או שימוש מוגזם? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון מקסימלי של אימירקס
דר' דניאל עובד 28/08/2011 | 13:26זיוה שלום, מומלץ לא ליטול יותר מ-10 כדורים של אימיטרקס 100 מ"ג בחודש על מנת לא להיכנס לקטגוריה של שימוש יתר בתרופות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון מקסימלי של אימירקס
-
דפלפט כרונו - מינוןרוני 21/08/2011 | 13:37שלום, רציתי לדעת מה המינון המומלץ לטיפול במיגרנות על ידי דפלפט. כמו כן, האם נדרשת הדרגתיות בלקיחת התרופה בהתחלה (כוונתי, האם יש להתחיל ממינון נמוך יותר)? תודה על העזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה.
21/08/2011 | 18:18הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון דפלפט כרונו
דר' דניאל עובד 21/08/2011 | 14:13נהוג להתחיל בחצי כדור (250 מ"ג) פעמיים ביום ולאחר שבוע להעלות לכדור שלם (500 מ"ג) בערב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה.
-
כאבי ראש ועיניים בינונייםעדן מזור 20/08/2011 | 19:45שלום לד"ר הנכבד. מזה מס' שבועות אני סובל מכאבי ראש כאשר בחודשים האחרונים ראייתי נעשתה מטושטשת-מעומעמת עם כאבים חדים מידי פעם באיזור העין- מסביב לעין ומאחורייה. בעיקר באיזור שמאל לפעמים מתפשט לאיזור ימין. זאת לאחר שהיו לי כאבי ראש במשך כחצי שנה אולם בחצי שנה שלאחר מכן לא היה שום דבר כלל וזה חזר. בעת ההתקפים שבאים 3-4 פעמים בשבוע אני רגיש מאוד לאור ורעש. אם אני מסתכל על מנורה או מקור אור אני נתקף הבזקים מרגיש רע וכואב לי ממש הראש וכמו כן גם העיניים. גם ריחות מאוד חזקים מפריעים לי (מעוררים בי הרגשה לא טובה) ורעשים מוציאים אותי מדעתי. כשהראש כואב זה בד"כ 4-6 שעות כשזה מתחיל חלש נהייה מאוד חזק ואז נחלש.. משככי כאבים עוזרים בצורה חלקית בלבד, כמו אופטלגין. אתמול פשוט לקחתי 4 כדורים של 500 מג סה"כ 2 גרם ליום שזה די הרבה... אני כבר אובד עצות. האם מדובר במיגרנות כפי שרופא המשפחה חושד? בבדיקת ראייה מצאו שיש לי מינוס רבע ומינוס חצי בעיניים. האם אני צריך משקפיים והם המקור הוא העיניים וכך ייפתרו כאבי הראש והעיניים? זאת הוצאה של כאלף ש"ח לפחות (משקפיים+ביטוח) כסף שאין לי ממש ואני שוקל האם כדאי ומהרהר האם שווה להשקיע עבור זה. לעתים אני כבר אובד עצות. בעת לחץ נפשי או שיחה ארוכה מהרגיל- אני חווה גם כן כאבים. כלומר זה מתגבר. אשמח לתשובתך, כמו כן יש לי נויורלוגית ב28 האם לבקש משהו מיוחד? מה להסביר או לתאר? בנוסף, בקושי אוכל גבינה צהובה, שותה פעם בשבוע בקבוק קולה זירו של 1.5 ליטר, ממעיט בשתיית תה וקפה וגם לא אוכל כלל שוקולד. תודה רבה, עדןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיסטימיה וחרדות
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 21:01עדן שלום, נושא הפורום הוא כאבי ראש ומיגרנות. שאלתך קשורה בתחום הפסיכיאטרי ולכן לא אוכל לצערי לענות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועיניים
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 20:59התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מיגרנוטיים. הרכבת משקפיים מומלצת, אבל קרוב לוודאי שלא תפחית את ההתקפים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אני בחור צעיר בן 20
עדן מזור 20/08/2011 | 19:50סובל מדיסטימיה - דיכאון קל\בינוני וחרדות.. מטופל בציפרלקס 15 מג ליום (ירדתי מ20 מג כדי לבדוק האם טשטוש וכאבי עיניים הם ת.לוואי של ציפרלקס ובפועל זה 1% לפי הספרות הרפואית-פסיכיאטרית) ונוטל גם וולבוטרין 150 מג בבוקר. אולי כדאי להעביר את הציפרלקס לבוקר? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיסטימיה וחרדות
-
כאבי ראשורד 20/08/2011 | 11:34שלום רב הסיפור שלי ארוך אנסה לתמצת כמה שיותר.לפני כשנתיים התחילו לי כאבי שיניים נוראיים בצד ימין למעלה נבדקתי אצל רופא שיניים והכל היה תקין.הכאב התפשט לכל צד ימין של הראש כולל האוזן והשן כאבים חזקים מ שנמשכו אפילו מ"ס ימים ברציפות. נבקתי את א.א.ג כולל סיטי מערות פנים ואצל נירולוג כולל סיטי מוח והכל תקין. פשוט התחלתח לקבל את זה שכמה ימים אני סובלת עד הפעם הבאה... נכון להים ישלי כל כמה זמן התקפים של כאב חזק בשיניים שמתפשט לראש ולאוזן ולעיתים לא חולף כמה ימים רצופים. היו תקופות שהיה לי רק כאב ראש בצד ימין של הראש כאב חזק מאוד. אני דיי התייאשתי אך עדיין רוצה לדעת מה יש לי לאן לפנות ואיך אפשר אם בכלל לטפל בבעייה. אני בת 32 בריאה תודה ורדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 17:09עכשיו שהוספת את הפרטים האלה, הכיוון נראה יותר ברור וכך גם הטיפול. תוכלי לפנות למרפאות כאבי הראש בי"ח בילנסון, מאיר, איכילוב, או לניאדו, לפני כן כדאי לברר עם רופא המשפחה לגבי מרפאות בהסדר עם הקופה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ורד 20/08/2011 | 12:44ראשית תודה על התשובה המהירה. שכחתי לציין שעם כל התקף האף של בצד ימין סתום ורק שהכאב עובר זה נפתח כמו כן לפעמיים אני מרגישה בצה ימין תחושה ממש קלה של נימול. בתחילת התקופה סבלתי ברציפות מכאבים בצד ימין אפילו שבועות רצופים וחודשים וגם אם הכאב עבר תמיד חשתי תחושה לא נעימה בצד ימין. לפעמיים ההתקף כמה ימים לפעמים יום אחד. הייתה תקופה של כמה חודשים שלא סבלתי מכאב כלל. אין לי שום סימנים נוספים אין לי בעיה עם אור רעש כמובן שבזמן התקף אני לא מרגישה טוב באופן כללי. לא שמתי לב האם משהו גורם לכאב להתפרץ. ועוד שאלהאיך אני פונה למרפאת כאב ראש דרך רופא המשפחה ?או באופן עצמאי? אני מתגוררת בהוד השרון. כמו כן יש לי שתל של שן בצד ימין למעלה הייתי אצל מומחית שתלים שטענה שאין קשר ועשיתי גם את כל הצילומים של השיניים. שוב תודה מקווה כבר סופית לפתור את הבעייההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים של כאבי פנים וראש
דר' דניאל עובד 20/08/2011 | 12:16ורד שלום, הבנתי מדבריך שהכאבים באים בצורה של התקפים, מה משך התקף בממוצע? מה תדירות ההתקפים? האם מלווים בסימנים נוספים כגון בחילות או הקאות? האם יש גם אי סבילות לאור או לרעש, האם הבחנת בטריגרים שמחמירים כאב, או טריגרים מקלים? כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש ורד, המקרה שלך לא נשמע כ״כ פשוט...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
-
תשובת מומחה
פרמין
דר' דניאל עובד 19/08/2011 | 20:36פרמין טוב להקאות, הוא לא יקל את כאבי הראש. בכל מקרה זהו טיפול לא מומלץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרמין
-
עייפות קשה והירדמות של הידיים - תופעות לוואי של ארקוקסיה??chicoable 18/08/2011 | 22:44שלום ביקרתי במרפאה בלניאדו לפני כחודש בשל בעיית קלסטר, רשמת לי ארקוקסיה ועד עתה נמנעתי מליטול אותן.(השתמשתי בתרופה אחרת) לצערי המחלה החוצפנית הזו שנדחפת שלא ב"עונה" שלה ,דוקא מזמינה לאחרונה התקפים יומיומיים (בוקר) בעצימות מפתיעה (לאוגוסט, ולרעה כמובן). היום זה היום החמישי שלקחתי ארקוקסיה, אני עייף מאוד(!), הידיים שלי נרדמות ויש לי תחושה שהן תלויות לצד הגוף שלי והן לא שייכות לי.כך או כך אני לא לוקח את הכדור מחר (שהקל על הכאב) - אין לי זמן לחזור אליך-זה יקרה בקרוב.בינתיים יש איזה המלצה על כדור אחר??:)ההירדמות של הידיים לא מופיעה כתופעת לוואי בעלון לצרכן. (להילחץ?)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ארקוקסיה וקלאסטר
דר' דניאל עובד 18/08/2011 | 22:58ארקוקסיה לא טובה להתקפים של קלאסטר, אלא לכאבי ראש בין ההתקפים, או לכאבי ראש שלא בתקופת המקבץ. אם היית אצלי במרפאה, קרוב לוודאי שהמלצתי לך על שימוש בחמצן וזריקת סומטריפטן בזמן ההתקף, וטיפול מניעתי בטופומקס או דפלפט. אם ארקוקסיה גורמת לך להירדמויות בידיים, עליך להימנע משימוש בתרופה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ארקוקסיה וקלאסטר
-
אינטראקציה בין טופמקס לריטליןתמר 16/08/2011 | 15:44שלום. אני בת 24. סובלת כ6 שנים ממיגרנות קשות פעמיים- שלוש בשבוע. לאחר ניסיונות וטיפולים שונים, התחלתי לפני כשבוע טיפול בטופמקס. יש תקופות בהן אני לוקחת ריטלין או קונצרטה לכמה ימים לפני מבחן וזה עוזר לי משמעותית. כרגע אני לפני מבחן גדול של סוף התואר. שאלתי האם יש אינטראקציה לא טובה בין שתי התרופות. והאם אני יכולה לקחת בלי לדאוג לתופעות לא רצויות. תודה רבה! תמרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופמקס וריטלין
דר' דניאל עובד 16/08/2011 | 21:10במינונים המקובלים, אין בעיה.הוסף תגובה
-
טופמקס וריטלין
תמר 16/08/2011 | 16:24זה אומר שאפשר לקחת יחד? תודה על התשובה המהירה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אינטרקציה בין טופמקס לריטלין
דר' דניאל עובד 16/08/2011 | 16:20לא ידוע על אינטרקציה בין תרופתית בין טופמקס וריטלין...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופמקס וריטלין
-
ציסטה בחלל הספנואידלי וכאבי ראש15/08/2011 | 09:32שלום רב לפני כשנתיים החתחלתי לסבול מכאבי ראש עזים,לאחר סדרת בדיקות ובדיקת MRI נמצאה ציסטה בחלל הספנואידלי. קיבלתי טיפול תרופתי להמעיט את הכאב והוא אכן דעך. לאחרונה חזרו כאבי הראש בצורה מאסיבית המקשה על תפקודי,יש לציין כי אלו כאבים הנמשכים ללא הפסקה לאורך שבועות. אנא עזרתכם, לאיזה גורם רפואי עלי לפנות לקבלת טיפול נכון,האם עליי לבצע בדיקות חוזרות לראות באם הציסטה גדלה/נעלמה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציסטה בחלל הספנואידלי וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/08/2011 | 22:43אם הכוונה היא לציסטה בסינוס הספנואידלי, יש לפנות לרופא אא"ג. אני ממש לא בטוח שזה קשור לכאבי הראש, צריך לצפות ב- MRI. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש או רופא נוירולוג לאחר ייעוץ רופא אא"ג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה בחלל הספנואידלי וכאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
- צפלוגרם
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- אקטומיוזין
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 12 חוות דעת )
"החוויה הכי טובה בשנה האחרונה שאנו עוברים בחיינו
לאחר שיחה עם ד״ר ברנע התמלאתי בהודיה.
הרגשתי שהוא רופא הנאמן לשבועתו
אנחנו בשנה מאוד מאתגרת, שנה מחוץ לביתינו, חווים שלל תלתלות.
וזכיתי לפגוש רופא שהוא בעל כל היכולות- הכלה רגישות מקצועיות
וממש החזיר לנו את האמונה
כן ירבו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים