פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 293
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש חזקים עם הקרנה לעמוד שדרה לאחר מחלהכלנית 02/08/2011 | 10:31בתחילת השבוע הבראתי ממחלה ויראלית אולי (לא עברתי איבחון) די קשה שכלל כאבי ראש, עורף וגב עם קצת הקאות, חום, הזעה מרובה ואפילו היה שלב שראיתי הכל צהוב. זה נמשך יומיים ואח"כ התחלתי להרגיש טוב, כעבור 3 ימים החלו להופיע אצלי כאבי ראש חזקים (אתמול) שלא עוברים עם אקמול והיום זה כבר מקרין לי גם לכל העמוד שדרה - כשאני הולכת זה כואב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם הקרנה לגב
דר' דניאל עובד 02/08/2011 | 17:26כלנית שלום, מומלץ לפנות בהקדם למיון לבדיקה של נוירולוג על מנת לשלול אפשרות של דלקת קרום המוח ויראלית, שהיא לא מדאיגה, אך כאמור צריך לעבור בירור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם הקרנה לגב
-
CT מוחצחי 01/08/2011 | 20:48בן 49. נשלחתי לבדיקת CT מוח בעקבות מיגרנות וכאבי ראש. ואני קצת חושש מהבדיקה מהשימוש ביוד.ומתוצאותיה. אודה לך אם תוכל להאיר את עיני לגבי משמעות הבדיקה . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה .. המשך
צחי 02/08/2011 | 02:06אין לי מושג אם אני רגיש ליוד ומה הכוונה לעשות עם ובלי יוד ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חומר ניגוד ב- CT
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 21:28אם אינך רגיש ליוד ותפקודי הכליות שלך תקינים, צחי, מומלץ שתעבור את הבדיקה בלי ועם חומר ניגוד. השלמת הבדיקה עם הזרקת חומר ניגוד חשובה מאוד, כי היא מוסיפה אינפורמציה לגבי כלי הדם המוחיים, ולגבי אופי הנגעים של רקמת המוח באם יימצאו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה .. המשך
-
כאבי ראש אצל בחור בן 25יהודית 29/07/2011 | 01:29בני בריא כבן 25 לפני כשבועיים היה לו וירוס של הקאות וכאבי ראש ההקאות עברו וכאבי הראש לא לוקח אדוויל ואחרי מספר שבעות 5 6 שעות מתחיל קצת לעבור הוא עשה בדיקות דם התשובות שיש לו חוסר בפוליק אסיד יצא נמוך 4.4 gpt38 גבוה מה עלי לעשות האם לעשות לו mri? האם לפני זה ללכת לנאורולוג אני מאד מוטרדת ודואגת אשמח לתשובתך המהירה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 22:30חומר ניגוד יכול להוסיף עוד אינפורמציה ולכן עדיף.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
01/08/2011 | 22:00האם כשיעשה mriהאם כדאי עם חומר ניגוד או בליהוסף תגובה
-
סליחה אבל
01/08/2011 | 21:59הוסף תגובה
-
כאבי הראש
01/08/2011 | 21:58הם עמומים ומשתנים ללא שייכות לליחה או לשיעול כי אין לו שאלתי היתה האם התשובה של הצילום שכתבתי לך האם זאת יכולה להעיד על כאבי הראש או להמשיך לבדוק הלאה אודה לך שוב על התיחסותך המהירה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עיבוי רירית בסינוסים
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 21:26יהודית שלום, תלוי, אם כאבי הראש עמומים, מחמירים בכיפוף הראש, מלווים בליחה, נזלת, שיעול וכו', ואם ממצאי הבדיקה מעידים על דלקת חריפה, קרוב לוודאי שמדובר בסינוסיטיס. לרוב עיבוי רירית בסינוסים חסר משמעות קלינית אם מתגלה כממצא אקראי ללא כל המתואר לעיל.הוסף תגובה
-
בבקשה אם אפשר תשובה דחופה
01/08/2011 | 20:16בני עשה צילום מערות הפנים והתשובה עיבויפוליפואידי של הרירית בסינוס מקסילרי ימני האם בבקשה תוכל להסביר לי והאם לדעתך זה מה שגורם לכאבי הראש של בני אודה לך על התיחסותךהוסף תגובה
-
תודה רבה
יהודית 29/07/2011 | 21:40דוקטור על התיחסותך המהירה החלטתי ששלב ראשון אלך איתו לרופא עינים ואחרי זה לנאורולוג תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר מחלה ויראלית
דר' דניאל עובד 29/07/2011 | 11:17יהודית שלום, לעיתים לאחר מחלות ויראליות יש גירוי של קרומי המוח עד לכדי דלקת קרום המוח. מצב זה לרוב לא מדאיג ועובר לבד, אך כדאי לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית מקיפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש לאחר מחלה ויראלית
29/07/2011 | 11:15יהודית שלום, לעיתים לאחר מחלות ויראליות יש גירוי של קרומי המוח עד לכדי דלקת קרום המוח. מצב זה לרוב לא מדאיג ועובר לבד, אך כדאי לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית מקיפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
-
מיגרנהמזל רוביו 31/07/2011 | 07:46אני סובלת ממיגרנות שנים רבות , לוקחת היום רילרט כשכואב ומאוד עוזר וטופומקס למניעה. שאלתי -1. האם אין בעייה לקחת במקביל את הכדורים. 2. בגלל שיש לי 9-10 פעמים בחודש מיגרנות, האם כדאי להמשיך עם הטופומקס. 3. הייתי שמחה לדעת שיש פתרון אחר תודה מראש מזלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון טופומקס
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 12:37בהחלט, המינון האופטימלי הוא 100 מ"ג ליום...הוסף תגובה
-
מזל רוביו 01/08/2011 | 10:32תודה על התשובה, אכן ניסיתי גם טיפול של דיקור סיני במפראה של מכבי טבעי, וזה עזר לתקופה של חצי שנה. אבל בקשר לטופומקס יש לי וידוי , לקחתי מינון של 50 מ"ג ליום במקום 100 מ"ג . . זה משמעותי. ואני מוכנה לנסות כל טיפול שיכול להקל על הכאבים . תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה, טופמקס ורילרט
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 09:48מזל שלום, 1. אין מניעה לקחת טופמקס ורילרט 2. טוומקס הוא טיפול מניעה. אם הוא לא מונע, ועדיין יש 9-10 התקפים בחודש, יש להחליפו בטיפול מונע אחר. 3. פיתרון אחר יכול להיות דיקור רפואי או סיני, אבל חשוב לדעת שלא כל מי שמטפל בדיקור סיני יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. מומלץ לפנות לטיפול בדיקור במרפאת כאבי ראש מוכרת, כמו במרפאתינו ובבתי חולים אחרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון טופומקס
-
כאבי ראש שלושה ימים31/07/2011 | 10:51שלום אני בן 36 חולה אפילפסיה לוקח 450 מ"ג למיקטל כמו כן לוקח ספסמקס וקסטרל לדחיפות במתן כבר שלושה ימים מיום רביעי בערב יש לי כאב ראש בקדמת הראש המצח מעל הגבה ולפעמים ברכות זה לא כאב ראש חזק אבל הוא בא בהפוגות ניסיתי את כל הכדורים נרופן אקמול אדקס ולא עזר לי כל fך נתן הקלה זמנית יש לציין שאני בתקופת מבחנים ישן די מאוחר אין לי בעיה של הקאות או בחילות או בעיות בראיה אני מרכיב משקפיים ואני מרגיש שהעיניים שלי מתאמצות שאני מול המחשב הכאב הוא לרוב ביום בלילות אין לי כאב יש לציין שאני אוכל רגיל(אפילו יותר מדי ) אני שומר על דיאטה כי היתי שמן בעבר אבל אני מרגיש כל הזמן עייפות רעב תמידי וסחרחורות כבר שנה וחצי מאז הדיאטה במיוחד שאני קם מהמיטה אחרי ישיבה ממושכת מדאיג אותי כאב הראש הממושך כי בדרך כלל יש לי כאבי ראש מדי פעם כבר שנים אבל כדור עוזר לימה שעכישו לא מה עושים ?יש לציין שלפני שלושה ימים היה לי איזה סידור בשעה 1500 והיתי בשמש ממש שעה וחצי הרגשתי שהראש שלי "מתבשל" האים יש לפנות לרופא אני קצת מודאג תודה אריאלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לשושה ימים
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 12:39אריאל שלום, ישנן כ"כ הרבה סיבות שיכולות להסביר את כאבי הראש שלך, החל משימוש בלמיקטל שיכול לגרום תופעת לוואי של כאבי ראש, דרך כאבי ראש מיגרנוטיים, וכלה בכאבי ראש תעוקתיים שמתאימים למצבים של תקופת מבחנים ולחץ. אני ממליץ לך לפנות להערכה אצל רופא נוירולוג ו/או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לשושה ימים
-
כאבי ראש אחרי השתלת שיניים31/07/2011 | 11:58אבא שלי ביצע השתלץ שיניים בלסת עליונה צד שמאל לפני כ-14 ימים. 3 ימים אח"כ לא היו כאבים, אך מהיום הרביעי ועד עכשיו יש כאבי ראש חזקים במצח מעל עין שמאל.אין סימנים אחרים של מיגרנה. כאבים שקצת פוחתים עם אופטלגין, וכשהשפעת אופטלגין חולפת - הכאבים חוזרים. אבא מגדיר עוצמת כאבים כ-7/10 (10/10 - אחרי ניתוח), עם אופטלגין - עוצמה של כ-5/10. הוא טופל באנטיביוטיקה אחרי השתלה (לקח יום ראשון אוגמנטין, אח"כ 3 ימים מוקסיפן, אח"כ שוב אוגמנטין ל-4 ימים). עד כה נעשה צילום סינוסים + בדיקת אאג+ בדיקת רופא שניים+ צילום פנורמי - הכל תקין. אבא מכיר בעבר כאב ראש במצח אך לא בצד שמאל של הראש. יתר ל"ד שלו מאוזן, מדד מספר פעמים. מה עוד כדאי לבדוק/ לעשות? רופא שיניים שעשה השתלה טוען שהוא לא נתקל במצב דומה בעבר. האם רצוי לחכות או שיש דחיפות להמשך בירור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר השתלת שיניים
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 12:29אם רופא שיניים ואא"ג שללו מקור לכאבי הראש, מומלץ לפנות לבירור אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר השתלת שיניים
-
hemiplegic migraine29/07/2011 | 22:35אני בת 58 סובלת מhemiplegic migraine כבר הרבה שנים כאשר בשנה האחרונה היו לי מספר התקפים והאחרון היה ממש דמוי שבץ וכלל כמובן ביקור במיון וכו וכבר שבועיים ועדין יש לי חולשה בצד ימין.. הרופא העלה לי את המינון של הטומופקס ל200 מיליגרם ביום (עדין חא הגעתי למינון המלא) האם זה לא מינון גבוה מידי ? האם יש טיפולים אלטרנטיביים (דפלפט לא עובד טוב)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה המיפלגית
דר' דניאל עובד 29/07/2011 | 23:12טופפומקס במינון של 200 מ"ג ביום הוא למעשה המינון המקסימלי הניתן לטיפול מניעה במיגרנה, אבל באינדיקציות אחרות כמו באפילפסיה, אפשר לעלות למינונים גבוהים יותר. אפשר לנסות טיפול בדיקור רפואי או סיני. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה המיפלגית
-
כאבי ראש ובחילותיעל 20/07/2011 | 18:18שלום. אני בת 29 ובריאה בדרך כלל. לפני כ-4 חודשים הופיעו כאבי ראש אחוריים, מעין "לחץ" על הראש שלוו בבחילות..מאז המצב נמשך כבר כמעט 4 חודשים. יש לציין כי לפני כן היו לי מדי פעם כאבי ראש אך תמיד מקדימה ברקות והדבר היה נפתר עם לקיחת משכך כאבים. פניתי לכמה נוירולוגים וכל אחד נתן אבחנה אחרת שנעה בין מיגרנה לtension headaches.עשיתי בדיקת סי טי שיצאה תקינה וגסטרוסקופיה שהראתה כי יש לי דלקת בקיבה ובתריסריון. לקחתי כדורים נגד הדלקת, הם עזרו אבל לא עד הסוף והרופא אמר שזה מלחץ ושאין טיפול אחר. בינתיים, אני עדיים סובלת מכאבי ראש, בעיקר אחוריים וצדדיים ובחילות מדי פעם. מה עליי לעשות ומה יש לי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אפשרויות נוספות מתחום הרפואה המשלימה
מיכל 29/07/2011 | 17:01שלום יעל, לרפואה המשלימה יש מה להציע לטיפול בכאבי ראש ובבחילות. את צודקת - אין טעם לסבול סתם. מעבר לדיקור (שד"ר דניאל כבר הציע), יש עוד סוגי טיפול, למשל טיפולי מגע (כמו שיאצו, טווינא), או יוגה. אפשר לפנות אלי בשאלות נוספות לכתובת michalTipul@gmail.com וניתן למצוא עלי עוד פרטים באתר שלי, michall.co.ilהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 24/07/2011 | 17:04לפי ההגדרה הפורמלית של החברה הבינלאומית לכאבי ראש -אין בחילות בכאבי ראש תעוקתיים, אבל הדבר שנוי במחלוקת בקרב המומחים בעולם. אין שום סיבה שתסבלי יעל, יש לנו מגוון רחב של טיפולים תרופתיים לטיפול בכאבי ראש תעוקתיים. גם טיפול בדיקור רפואי יכול לעזור. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
עוד שאלה בבקשה
יעל 24/07/2011 | 15:49כאבי ראש תעוקתיים לא מלווים בבחילה אף פעם? מפני שאחד מסוגי כאב הראש שיש לי הוא אחורי ומלווה בבחילה ויש כאלה ברקות מקדימה שהם לא מלווים..האם כאבי ראש תעוקתיים עוברים אי פעם? המצב פשוט מכניס אותי לדיכאון מסויים כיוון שנאי לא רואה לזה סוף..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות
דר' דניאל עובד 20/07/2011 | 20:33קשה לקבוע אבחנה דרך הפורום ללא בדיקה נוירולוגית מקיפה, בחילות יותר נפוצות במיגרנה, ולא בכאבי ראש תעוקתיים,. מאידך, אם הכאב הוא קבוע ולא בא בצורה של התקפים, קרוב לוודאי שזה כאב ראש תעוקתי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך לכאבי ראש ובחילות
יעל 20/07/2011 | 20:12תודה על התגובה המהירה. העניין הוא שאני גרה בירושלים ולצערי זה בעייתי מבחינתי להגיע ללניאדו... אני ניסיתי דיקור סיני אך לא אהבתי את הטיפול.השאלה היא האם יש לי מיגרנה או כאבי ראש תעוקתיים ומה הקשר לבחילות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות
דר' דניאל עובד 20/07/2011 | 20:00יעל שלום, זה אמנם מרגיע ש CT ראש תקין, אבל אין סיבה שתסבלי 4 חודשים מכאבי ראש ובחילות ללא טיפול. אני מציע לך לפנות למרפאת כאבי ראש. במידה ואכן מדובר בכאבי ראש תעוקתיים, טיפול בדיקור רפואי, כפי שמתבצע במרפאתי, יכול מאוד לעזור...הוסף תגובה
-
אפשרויות נוספות מתחום הרפואה המשלימה
-
סליחה שכחתי לציין שהכאב לא במקום אחד אלא פעם בקדמת הראש פעם באמצע ופעםיהודית 29/07/2011 | 01:31פעם באמצע כלומר בחלקים שוניםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מחליף מקום
דר' דניאל עובד 29/07/2011 | 11:17אין לזה חשיבותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מחליף מקום
-
לחץ בראשמיטל 28/07/2011 | 15:41שלום רב, בחודשים האחרונים אני סובלת מלץ בראש מעל העיניים וברקות כמו תחושה של עייפות זה מתחיל בצהרים בסביבות 11 והלאה אני חווה אי נוחות להסתכל בשמש או מסכים ולעיתים סחרחורת בקימה אני עובדת הרבה מול מחשב וחשבתי שזה הגורם אך ביומיים האחרונים הייתי בבית דודתי ולא חוייתי שום כאב שמתי לב שגם בבית הורי אינני חשה בכאב.האם יכול להיות שזה משהו בבית שלי אני עובדת מהבית ואני היחידה שנמצאת כמעט כל היום בבית אשמח לתשובה ואם יש צורך בבדיקה לאיזה מומחה עלי לפנות תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 28/07/2011 | 16:58התיאור שלך, מיטל, מתאים לכאבי ראש תעוקתיים. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לבירור וטיפול מתאים. תוכלי אם תרצי לקבוע תור למרפאתי בטל׳ 09-8609336 או 050-2056271, בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- EEG
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
- אוליגודנדרוציט
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים