פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 295
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש מקבצי וקנביס רפואימשה 18/07/2011 | 04:18טופלתי בארצות הברית בקנביס רפואי מסוג SENSISTAR ו CHRONIC שלא כמו בארץ אין מדובר שם במוצא אחרון אלא בטיפול לגיטימי ולכן לא נאלצתי לעבור את כל סוגי הטיפולים הקיימים בעולם לפני שקיבלתי המלצה זו. מאז שחזרתי ארצה אני פח זבל של כדורים שאין בהם תועלת , לא מספיק שבקופת חולים מתקמצנים לי על הרלרט אז גם ההשפעה שלו חלשה משמעותית מחמש דקות אדי קנביס בוופורייזר, שלא לדבר על חצי שעת המתנה לפני שהוא משפיע - חצי שעה שבה אני מתפלל שהעין שלי תצא מהמקום. חשוב לי לציין שאין מדובר תמיד בתרופת פלא - והיא לא תמיד משתלטת על כל כאב ,מה גם שמכר נוסף שסובל מאותה מחלה מקבל התקפי כאב כתוצאה מעישון קנביס כך שאני לא ממליץ על כך באופן גורף. אך חבל שרופאים פה סובלים מבורות ובקשת המלצה יוצרת חשדנות אוטומטית, כאילו זה איזה פרס. אני הרמתי ידיים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש מקבצי וקנביס רפואי
18/07/2011 | 21:54תודה על תשובתך. אני לא מת על זריקות אבל אם זה הפתרון המומלץ (שמעולם לא הוצע לי) אנסה גם אותו. אני מניח שאי אפשר להזריק כאוות נפשי ושהזריקה תטפל בהתקף בודד אחד אבל גם זה משהו (באמצע עבודה וכו'). אין צורך להשיב על שאלותיי כאן כיוון שאקבע בקרוב תור למרפאתכם על מנת לאשרר את האבחנה ולמצוא לה פתרון שאפשר לחיות איתו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מקצבי
דר' דניאל עובד 18/07/2011 | 11:13משה שלום, אין בעיה להשיג אישור לקנביס רפואי לאלו הסובלים מכאבי ראש מקבציים כרוניים. בנוסף, רילרט היא לא תרופה טובה לטיפול בכאבי ראש מקבציים, הטיפול המומלץ הוא זריקה תת עורית ע"י מזרק אוטומטי של אימיטרקס שמשפיע די מהר. כדאי לך לפנות להמשך מעקב וטיפול במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאב ראש מקבצי וקנביס רפואי
-
כאבי ראש בצד אחדרחל 18/07/2011 | 21:36שלום,אני בת 27 בעבר היו לי מס' התקפים שקרוב לודאי מתאימים למיגרנה בפעם האחרונה היה לי בחודש מאי כאבי ראש ופנים בצד ימין כאב חזק בעין וברקה ובעצמות הלחיים.נבדקתי רצל רופא עיניים -ולא ראה לחץ על העין.כעת אני בחודש השלישי של ההריון ונתקפת בכאבים חזקים כמו שתארתי למעלה ניבדקתי אצל נויורולוג הבדיקה תקינה אך הכאב לא מפסיק כבר כמה ימים אומנם לא מתחזקים אך בלי הפסקה-האם יש טיפול בהריון?או בדיקת בירור שניתן לבצע. אני מאוד מודאגת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה בהריון
דר' דניאל עובד 18/07/2011 | 21:53רחל שלום, מיגרנה נוטה להחמיר בתדירות ובעוצמת הכאבים בטרימסטר הראשון להריון. מאידך, צפוייה הקלה משמעותית בטרימסטר השני והשלישי. הטיפול התרופתי די מצומצם, אך אפשר לתת מס׳ תרופות שיכולות להקל את כאבי הראש באופן משמעותי. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש על מנת לוודא שאכן מדובר במיגרנה, ולהציע טיפול תרופתי מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה בהריון
-
האם יכול להיות כאבי ראש עקב אנמיה?אילנה 13/07/2011 | 18:48לאחרונה גיליתי שיש לי חוסר ברזל ואני לא יודעת אם יש לזה קשר לכאבי הראש החזקים שתוקפים אותי..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הבנתי אותך
אילנית 15/07/2011 | 10:24תודה רבה על ההתייחסות הרבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ברזל
דר' דניאל עובד 14/07/2011 | 19:40לצערי אסור לי להמליץ על חברה מסחרית כזו או אחרת, אבל בגדול תוסף תזונה של כל חברה גדולה וידועה הוא טוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי
אילינית 14/07/2011 | 19:34יש לי חוסר בבברזל וחומצה פולית והציעו לי בבית מרקחת לקחת ברזל עדין של סולגאר. אמרו לי שהוא בלי תופעות לוואי ונספג לאורך יותר זמן. רציתי לדעת אם שמעת ואת המלצתך.. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עקב אנמיה
דר' דניאל עובד 13/07/2011 | 21:40תלוי באיזה כאבי ראש מדובר, בגדול אנמיה יכולה לגרום לכאבי ראש...הוסף תגובה
-
הבנתי אותך
-
כאבי ראש ותופעה מוזרהלילה 12/07/2011 | 22:25שלום רב, בחודשים האחרונים התחילו לי כאבי ראש חזקים בתדירות של כמעט כל יום, בנוסף רגישות לרעשים וצריבה בעיניים. חשוב לציין שאני לוקחת כבר מס' שנים רסיטל 10 מ"ג לטיפול בחרדות שהיו לי בעבר. הייתי היום אצל נוירולוג שלאחר בדיקה אמר שחלק מהתסמינים מתאימים למיגרנה. הוא נתן לי מרשם לאלטרולט 10 מ"ג למשך 3 חודשים. במידה ולא יעזור הוא אמר להכפיל את המינון. השאלה שלי היא לגבי משהו אחר - מאז שהייתי ילדה קטנה (יש לי זכרונות מאוד חזקים של התופעה מגיל צעיר), בערך פעמיים בשנה היו לי מעין "התקפים" של בערך 20 דק' כל פעם בהם הייתי מרגישה שכל הרעשים סביבי ואפילו המחשבות שלי נשמעים מאוד חזק במעין הד, אבל באופן מלחיץ מאוד - כאילו שצועקים עליי (כן, גם המחשבות..). התופעה תמיד נורא הפחידה אותי אבל הופיעה לעיתים רחוקות. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש את זה מס' פעמים בשבוע עד פעם ביום. מה זה יכול להיות? זה נורא מטריד ומפחידה אותי. לא דיברתי על זה עד היום עם אף אחד כי הרגשתי שאני "משתגעת" ברגעים האלה.. אבל עכשיו יחד עם כאבי הראש, התחלתי לחשוב שאולי מדובר במשהו נוירולוגי ושיש קשר בין הדברים. אודה לתשובתך, לילההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ותופעה מוזרה
דר' דניאל עובד 12/07/2011 | 22:52יכול להיות שמדובר באאורה של מיגרנה, אם כי זאת לא אאורה טיפוסית. כיוון שכך, והיות ואת סובלת מכאבי ראש יומיומיים, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ותופעה מוזרה
-
מיגרנהטלמון תמר 12/07/2011 | 00:48שלום לדר' דניאל עובד סובלת ממיגרנה מעל 40 שנה,לאחרונה טופלתי בטופומקס,נראה שהטופומקס גר לי לדיכאון לכן הוסיפו לי סימבלטה,מאחר והטיפול הפסיק לעזור , הפסקתי עם הטופומקס ,אבל לא ויתרתי על הסימבלטה . כעת מטופלת בנוירו פידבק בהשפעה מועטה. בהתייעצות עם נטורופט ובהמלצתו רכשתי כדורים (בארהב') HTP-5. בעבר טופלתי באלטרול שהיה לגמרי לא רע ,כאשר הופיעה מן כתם אדום הפסקתי עם התרופה ואסרו עלי לקבל טריציקלים. האם אפשר לקבל את HTP-5. עם סימבלטה ,אין ניגוד. אשמח לתשובה. תודה מראש. תמר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
12/07/2011 | 13:59הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סימבלטה ו- 5-HTP
דר' דניאל עובד 12/07/2011 | 09:47תמר שלום, עדיף להימנע מהשילוב הנ"ל מחשש ל- serotonin syndrome, שהוא אמנם נדיר, אבל קשה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
-
מגרנות ודיכאוןמורדכי 10/07/2011 | 20:43הינני סובל ממיגרנות כמעט כל יום זה 15 שנה ללא טיפול, אפשר לאמר שכבר "התרגלתי " לכאבים...לקחתי רק כדורים נגד כאבים מכל הסוגים ! בחודשים האחרונים התחלתי להבדק ע"י נויורולוג וזה החליט שכנראה אני סובל מדיכאון ונתן לי כדורי MIRO שלא עזרו כמעט בכלל . התחלתי לאחרונה לקרוא מאמרים באינטרנט בנוגע לכך והגעתי להבנה שיכול לעזור לי כדור בשם "סימבלטה" (אם דייקתי נכון) שזה עוזר לדיכאון ונוגד כאבים לראש. בנוסף קראתי גם על כדור בשם "ויפאקס" XR שיש לו כמעט או אותה פעולה . ה"סימבלטה " עולה 115 ש"ח היות ואין לי משלים והויפאקס עולה 14 ש"ח אותו קניתי היום . לשאלתי: האם הויפאקס יכול לעזור למצבי והאם יש להם פעולה שווה ואיך אופן המינון שלו? והאם הוא כדור לטיפול לזמן מסויים ומתי לוקחים אותו ערב? או בקר? תודה רבה רבה לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה ודיכאון
דר' דניאל עובד 10/07/2011 | 22:06תרופות נווגדות דיכאון אינן בקו הראשון לטיפול במיגרנה כרונית, וישנן תרופות יעילות יותר. דיקור רפואי או סיני, בשילוב עם תרופות מתאימות, כפי שמתבצע במרפאתינו, בהחלט יכולים לעזור. אני מציע לך לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה ודיכאון
-
ניקוי רעלים כטיפול למיגרנותאיריס 08/07/2011 | 16:02ד"ר שלום רב, אני בת 42, סובלת ממיגרנות מזה כ- 15 שנה, מטופלת בריזלט ובכדור דפלפט כרונו כטיפול מונע 500 מ"ג בכל יום, מספר ההתקפים עם הכדור המונע הוא לערך 3-4 לחודש. שמעתי על שיטת "ניקוי רעלים" מהם התנאים לקבלת טיפול כזה בבית חולים או דרך קופת חולים ? האם לאור מה שציינתי אני יכולה לבקש טיפול כזה המסובסד דרך קופת חולים, האם זה בכלל עשוי לעזור ? אני מרגישה שזה משבש לי לחלוטין את איכות חיי. אודה למענה. איריסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול מניעה
דר' דניאל עובד 08/07/2011 | 23:49בוודאי, הרבה פעמים דפלפט לא עוזר, או שהפסיק לעזור. טיפול מניעה אחר לדוגמא- טופמקס...הוסף תגובה
-
תודה רבה על תגובתך
08/07/2011 | 22:58מנסיון שלך, האם שמעת על מיקרים שדפלפט אינו עוזר ? איזה טיפול לדעתך היה עשוי לעזור כתחליף לדפלפט ? (דרלין ניסיתי בעבר גם ללא השפעה מרובה על כמות ההתקפים).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי רעלים
דר' דניאל עובד 08/07/2011 | 20:34איריס שלום, הטיפול ברעלים אינו טיפול פורמאלי ומבוסס עובדות (evidenced based). ייתכן מאוד שהאפקט הטיפולי ברובו מבוסס על אפקט הפלסבו (אפקט פסיכולוגי). אם את ממשיכה לסבול מ 3-4 התקפים בחודש, תחת טיפול מונע בדפלפט, יש להחליף את הטיפול מונע שאינו יעיל עוד. אם את צורכת יותר מ 10 כדורים של ריזלט בחודש, את נכנסת לקטגוריה של medication overuse headache, כלומר שהטיפול גורם בעצמו לכאבי הראש. במקרה זה המצב מורכב יותר ודורש טיפול שונה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מניעה
-
כאב ראש והקאהשואלת.. 06/07/2011 | 23:21ב-4 שנים האחרונות קורה לי אחת לבערך חצי שנה (סה"כ קרה לי בסביבות ה-7-8 פעמים) התופעה הזאת: מתחיל בכאב ראש חזק מאוד שלא ניתן לסבול (אני סובלת מדי פעם מכאבי ראש לא מדי משמעותיים),אבל אלו כאבים שונים. לא מעניין אותי כלום בזמן הזה העיקר שיעבור ,זה כאב בחלק העליון-קידמי של הראש,מעל המצח, תוך חצי שעה מגיעות בחילות ואחרי עוד חצי שעה אני מקיאה כמויות גדולות (של מיצי קיבה כנראה)... אחרי שאני מקיאה הכאב הרציני עובר ואז בהדרגה הכאב נחלש. זאת תופעה שחוזרת בדיוק באותו סדר כל פעם. הכל נמשך סה"כ בערך שעתיים...... יש הסבר לתופעה הזאת? דרך לבדוק אותה? לטפל בה? תודה....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה!!!
07/07/2011 | 10:07ואוו,הרגעת אותי, כל מקום שהמילה כאב ראש כתובה ביחד עם הקאה באינטרנט אני רואה שזה משהו רציני. אז אלך לנוירולוג.תודה רבה!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והקאה
דר' דניאל עובד 07/07/2011 | 09:51נשמע כמו מיגרנה...בטח שיש טיפול, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ועוד משהו
דר' דניאל עובד 07/07/2011 | 09:51עוד יותר מחזק שזה מיגרנה...הוסף תגובה
-
ועוד משהו...
שואלת.. 06/07/2011 | 23:44כשיש לי את זה אני חייבת שיהיה שקט,לא יכולה להיות ברעש, חייבת לשכב ולא לעשות כלום ולא יכולה להריח ריחות. ממה שאני מוצאת באינטרנט על הנושא אני רואה שזה מסמן על גידול. יש עוד אפשרויות הגיוניות לתופעה? או שלהתחיל לדאוג??הוסף תגובה
-
תודה!!!
-
כאבי ראשאביב 05/07/2011 | 11:58כמה ימים יש לי כאב ראש כרגע הוא ממש חלש אבל ברגע שאני נוגע בראש בצד ימין לי ההארקה אני מרגיש כאבים כאילו יש לי שם מכה או משהו כזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/07/2011 | 16:45אם כך כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
הבעיה שיש לי כאבי ראש לעיתים קרובות
05/07/2011 | 15:30הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/07/2011 | 13:36אביב שלום, אתה מתאר רגישות של עור הקרקפת למגע, שיכול להיות חלק מהמכלול של מיגרנה. באופן טיפוסי זה אמור לחלוף תוך 3-4 ימים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש לאורך זמןנעה 03/07/2011 | 22:30שלום, לאחרונה התגברו אצלי כאבי הראש (אחרי טיפול שיאצו- שנועד לכאבי ראש המתמשכים) הכאבים מתרכזים באיזור העיניים המצח והרקות אם אני לוקחת נורופן אז יש הקלה לכמה שעות וחוזר, שמש וחום מגביר את הכאב, ולפני כמה ימים התעוררתי מכרב ראש חזק במיוחד שגם הצוואר כולו כאב נורא, והרקות כמו בתוך מלחציים, לקחתי נורופן וזה עבר אבל הכאב נותר עמום כבר כמה ימים, האם אלו מגרנות רגילות או שמא עלי להיות מוטרדת? תודה מראש, אני והראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עוד קצת
דר' דניאל עובד 04/07/2011 | 09:49זה נשמע כמו מיגרנות נעה, אפשר לעצור את זה ע"י תרופות. כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
עוד קצת
נעה 04/07/2011 | 09:26הכאבים באים והולכים כבר שבועיים ברצף.. מתיש מאוד ולא ממש מתחזקים באור- פשוט שמש וחום מעוררים אותם, כמו מכת שמש כל פעם, אבל גם אחרי 5 דקות בשמש. האם אלו עדיין מגרנות? יש רקע של מגרנות במשפחה וגם לי, אבל עד היום היו לי מגרנות עם אאורה, יש משהו שאפשר לעשות כדי להפסיק את כל זה? תודה שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מתמשכים
דר' דניאל עובד 04/07/2011 | 09:08אלו מיגרנות אם משכם בין 4-72 שעות, הכאבים הולמים ו/או מתגברים במאמץ ו/או עוצמתם בינוניית- חזקה, ו/או בחילות או הקאות ו/או רגישות לרעש או לאור. אם יש רקע משפחתי של מיגרנות- זה מחזק. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד קצת
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
- אנטיגנים לויקוציטיים אנושיים HLA-DR-DQ
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
- נוהל 106
- אוטומטיות
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים