פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 297
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
2 אדויל בהפרש של שעה15/06/2011 | 17:33האם זה בסדר לקחת אדוויל ולאחר שעה לקחת עוד אחד? מתפוצץ לי הראש וכלום לא עוזר- לא מים לא אוכל לא מתוק לא מנוחה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לא ממש
18/06/2011 | 18:41עדיף לקחת תרופה כמו אופטגלין שלא תפגע לך בבטןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
2 אדביל בהפרש של שעה
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 17:51אפשר אבל לא מומלץ, צריך לברר מה המקור לכאבי ראש, כדאי להיבדק ע״י רופא...הוסף תגובה
-
והאם זה מזיק?
15/06/2011 | 17:45הוסף תגובה
-
לא ממש
-
כאבי ראש מתמשכיםברק 17/06/2011 | 08:56שלום דניאל, כבר למעלה מחודש שאני סובל מכאבי ראש רק כאשר אני נוגע באיזור הפינה השמאלית הקדמית של הראש. כאשר אין מגע עם הראש אין שום כאבים אבל במשך תקופה ארוכה אם אני, לדוגמא, מעביר את היד דרך השיער (מהמצח אחורה) אני מרגיש כאב. הכאב בצורה מוזרה לא מופיע פעמיים אם אני חוזר על אותה פעולה אלא רק אחרי פרק זמן קצר (דקות אחדות) המקום שוב יחזור לכאוב כאשר אני נוגע בו. הכאב המורגש הוא כמו הפעלת לחץ באותו אזור רק מתחת לגולגולת. תודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה ד"ר, שבת שלום.
17/06/2011 | 09:59הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסבר לכאב
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:58אם אכן מדובר בדלקת של העצב, זה יכול לנבוע מחבלה, או ממנח ראש לא טוב בזמן שינה, זיהום ויראלי, או ללא הסבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזה רופא?
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:58נוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
עוד משהו קטן,
17/06/2011 | 09:43אודה לך אם תוכל להסביר איך דבר כזה קורה? או האם זה משהו בלתי נמנע.הוסף תגובה
-
ולאיזה רופא מומלץ לקחת את זה?
ברק 17/06/2011 | 09:35תודה רבה ד"ר :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מופק בלחיצה
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:13הכאב שאתה מתאר ברק יכול לנבוע מעצב שטחי מגורה או דלקתי, בלשון מקצועית זה נקרא נוירלגיה, אפשר לטפל ע״י תרופות או הזרקות מקומיות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר, שבת שלום.
-
סחרחורת ולחץ מסוים בראשמיכאל ג. 17/06/2011 | 08:45שלום ד"ר, אני בן 49 ,לפני כ3 חודשים הרגשתי בלילה כאב חד פתאומי בראש מצד ימין מעל האוזן, מאז משהו השתבש לי באזור הראש,מרגיש כבדות,זרמים מסוימים ולאחרונה סחרחורת בתנועות ראש או כשאני קם. בדיקת נוירולוגית תקינה, המליצו לי על CT , אבל עשיתי בדיקה בבטן לפני 5 חודשים.MRI פרטי אפשרי רק בעוד חודש, הקופה לא מאשרת דרכה. נא עזרתך , לא יודע איך להמשיך בטיפול,מאוד מבולבל.תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש פתאומי
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:17אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה כולל בדיקת עיניים לפונדוס, אפשר לחכות לבדיקת ה mri בנחת, ולטפל בינתיים במשככי כאבים במידת הצורך. אם למרות זאת אתה חרד או סובל, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש פתאומי
-
כאבי ראש מתמשכיםברק 17/06/2011 | 08:56שלום דניאל, כבר למעלה מחודש שאני סובל מכאבי ראש רק כאשר אני נוגע באיזור הפינה השמאלית הקדמית של הראש. כאשר אין מגע עם הראש אין שום כאבים אבל במשך תקופה ארוכה אם אני, לדוגמא, מעביר את היד דרך השיער (מהמצח אחורה) אני מרגיש כאב. הכאב בצורה מוזרה לא מופיע פעמיים אם אני חוזר על אותה פעולה אלא רק אחרי פרק זמן קצר (דקות אחדות) המקום שוב יחזור לכאוב כאשר אני נוגע בו. הכאב המורגש הוא כמו הפעלת לחץ באותו אזור רק מתחת לגולגולת. תודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ראה תשובה מעלה
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:14ראה תשובה מעלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראה תשובה מעלה
-
כאבי ראש כרונייםשי 14/06/2011 | 18:07שלום לד"ר. אבי מזה זמן רב סובל מכאבי ראש כרוניים בלתי פוסקים. לפי דעת נוירולוג מדובר ב: Cluster Headache(זה לא מיגרנה או מכה וכדומה). נבדק ב-CT ונמצא הכול תקין. נתנו לו כל מיני כדורים כמו דפלפט ואחרים(אפשר לפתוח בית מרקחת) ושום דבר לא עוזר.. מה עוד אפשר לעשות? קראתי במחקר שמלטונין עוזר לחצי מהסובלים מהתופעה הזו.. מה אתה עוד ממליץ, כי אנחנו ממש מיואשים כבר..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קופה
ד״ר דניאל עובד 15/06/2011 | 13:23תברר עם הקופה, אין לי מושג...הוסף תגובה
-
תגובה
שי 15/06/2011 | 12:54לצורך העניין אם אבי חבר קופת חולים מכבי, הוא רשאי ללכת לבית חולים מאיר(של הכללית)? (עם טופס 17) השאלה נובעת מבלבול וסליחתך מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך מגיעים למרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 12:46זה נקרא מרפאת כאבי ראש, רק בבתי חולים, לא משנה איזה קופה, הפנייה מרופא משפחה או נוירולוג, ואם זו מרפאת כאבי ראש פרטית, לא צריך הפנייה...הוסף תגובה
-
איך מגיעים למרפאת כאב ראש?
שי 15/06/2011 | 12:24הפניית רופא משפחה/נוירולוג? או עצמאי היכן זה נמצא: סניפי קופות חולים / רק בבתי חולים? האם זה תלוי קופה מסוימת? אין לי מושג איך מגיעים לזה? זה נחשב מרפאת כאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:33לכן הצעתי לך לפנות למרפאת כאבי ראש המתמחה לטיפול בכאבי ראש מהסוג הזה. ברור מדבריך שהטיפול לא היה מספיק טוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:31מרפאת כאבי ראש היא מרפאה המתמחה באבחנה בירור וטיפול בכאבי ראש. ישנם מרפאות כאלה בבתי החולים השונים, כדוגמת איכילוב, בילינסון ואז צריך רק הפנייה מרופא המשפחה וטופס 17, ויש גם מרפאות פרטיות, כדוגמת המרפאה שלי במרכז המומחים בבית החולים לניאדו, בו מוצעים כל האופציות לטיפול בכאבי ראש, כולל דיקור סיני ורפואי ספציפי לכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עוד הבהרה בקשר לכאבי ראש מקבציים
שי 14/06/2011 | 23:34אבי אובחן ב- "כאבי ראש מקבציים" אבל מעולם לא ניתן לו טיפול לפי מה שאני מוצא ברשת שנותנים: חסמי-סידן, ליתיום, אינדומתאצין או מתיסרגיד. להתקף עצמו ניתן לתת הזלפה של לידוקאין או קוקאין לנחיר, או אימיטרקס להזרקה תת עורית. מתן חמצן דרך האף או תרופות סטרואידליות כמו מתילפרדניזולון דרך הפה יפסיקו לרוב את ההתקף. למניעה נותנים חסמי-סידן, ליתיום, תרופות סטרואידליות או אנטי אפילפטיים כמו טופמקס. מה שכן נתנו לו בעבר טופיתרים ודפלפט(שזה אנטי אפילפטי) אלו לא עזרו. מה שעוזר (למרבה האירוניה) רק אופטלגין (בכמויות של 4-5 ביום) אני מתנצל שלא רשמתי הכל באשכול אחד, פשוט זה יותר מדי..הוסף תגובה
-
שאלה
שי 14/06/2011 | 23:18בדקתי באבחנות של הנוירולוג של אבי, אכן מצויין שם את זה. הנוירולוג לא מצא לנכון להפנות אותו למרפאה שכזו(לדעתי מחדל) איך מגיעים למרפאת כאב ראש , לא ברורים לי התהליכים. אם תוכל להסביר לי מה זו המרפאה ובמה היא שונה בכלל מרופא נוירולוג, זה כדורים אחרים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים
דר' דניאל עובד 14/06/2011 | 22:55אם אכן מדובר בכאבי ראש מקבציים, או ב cluster headache, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. מחלה לא פשוטה והטיפול בה לא פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך התיאור
שי 14/06/2011 | 18:09יש לציין שכאבי הראש ממש כרוניים עד חוסר יכולת תפקוד לעיתים. הוא יכול לעבוד אבל כל ה-24 סובבות סביב הכדורים וההרגעה הזמנית , שוב כדורים , שינה , כדורים, שינה. קיצר לא חיים.. נוירולוג לא מצא פתרון כלשהו.. בהתחלה חשבו שזה מלחץ דם גבוה(אבל זה לא עד כדי כך גבוה לכאבים כאלה). ולקח גם כדורים נגד כולסטרול.הוסף תגובה
-
קופה
-
כאב לא ידועדנה 14/06/2011 | 23:50האם יש מצב שכאב גב רק בשכיבה בדרך כלל כמו סכינים עד שאני חוזרת לישיבה זה נירגע. יכול להקרין לשד . המקום ממש מגביל לשד מאחורה עברתי את כל הבדיקות שד דם אורטופדיה הכל תקין סי טי גב תקין רק בלט דיסק בצואר. אבל כן כואב לי בגב איזה בדיקה יסודית יותר עלי לעבור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לא ידוע
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:26דנה שלום, הפורום דן בשאלות הקשורות לכאבי ראש ומיגרנה ולכן לצערי לא אוכל לעזור. אני מציע לך לפנות לפורום אורטופדיה או פורום כאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא ידוע
-
Elatrolאלירן 14/06/2011 | 19:23שלום ד"ר. מזה זמן רב הנני סובל מכאבי ראש. לאחר בדיקת CT תקינה, הנוירולוג המליץ על Elatrol 25 פעם ביום למשך חודשיים. ממה שהבנתי, הכדור פועל על החלק במערכת העצבים האחראי לייצור כאבים. מכיוון שכאבים הוא מנגנון טוב וחשוב של הגוף, אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלות הבאות: 1. כיצד אוכל לדעת על קיומן ומצבן של מחלות (ובכללם הכאב ראש) אם לא ארגיש כאבים? 2. האם לאחר סיום לקיחת התרופות, מנגנון יצירת הכאבים יפגע (ובמילים אחרות, האם אוכל להרגיש עוד כאבים בחיים)? המון תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב
דר' דניאל עובד 14/06/2011 | 22:51אלירן שלום, שאלות חכמות, כל הכבוד, תשובותיי: 1. כאב ראש לא בהכרח מעיד על מחלה. לעיתים מדובר בהתכווצות של שרירי הצוואר או הקרקפת, לדוג׳ ממצב נפשי או חרדה, והטיפול הוא בתרופה נוגדת דיכאון או חרדה כדוגמת האלטרול. 2. מנגנון הכאב לא נפגע לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ואין בד״כ תופעת התמכרות או גמילה מאלטרול בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
-
כאב ראששרית מלכי 13/06/2011 | 22:08יש לי כאב ראש מאחור מעל העורף רק כשאני נוגעת בנקודה. השאלה האם ללכת לבדוק או לחכות כמה ימים זה הופיע לפני יומיים בערך. ׁאני בת 35.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שרית מלכי 13/06/2011 | 22:49תודה רבה לך ד"ר דניאל עובד!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש עורפיים נקודתיים מופקים בלחיצה
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 22:20הכאבים שאת מתארת יכולים להתאים לדלקת של העצב העורפי הגדול- great occipital nerve. אם אכן זו האבחנה, הטיפול הוא בתרופה נוגדת דלקת, לדוג' איבופן למשך 10 ימים. אני ממליץ לך לפנות לנוירולוג לקביעת אבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
-
-
זריקת אפידורלעדנה נגאוקר 13/06/2011 | 21:24אני סובל בכאבים בגב שמקרין לרגל שמאל המליצו לי לקבל זריקת אפידורל לגב מכרים שדברתי איתם הפחידו ואמרו שזה עושה נזק לעתיד ולא בהכרח עוזר אבקש לדעת עוד פרטים .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זריקת אפידורל לכאבי גב תחתון
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 22:22לצערי הפורום דן בכאבי ראש ומיגרנה ונבצר ממני לדון בנושאים אחרים. כל שאוכל לומר הוא שקיימות אופציות אחרות לטיפול בכאבי גב תחתון, פחות פולשניות, לדוג' דיקור רפואי, כפי שמתבצע במרפאתנו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקת אפידורל לכאבי גב תחתון
-
ניקור מותנישרון 12/06/2011 | 22:05בני בן ה 6 עבר ניקור מותני לאחר כאבי ראש והקאות כל הבדיקות תקינות אך לאחר הבדיקה מתלונן על כאבים ברגליים וקושי בהליכה כבר 5 ימים . נאמר לנו שזה כתוצאה מהבדיקה השאלה כמה זמן ימשכו הכאבים ברגליים ??? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניקור מותני
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 10:37אם יש גם חום, הייתי פונה שוב לנוירולוג להערכה חוזרת. אם אין חום, הייתי מחכה עוד כמה ימים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 07:38הייתי מחכה עוד כמה ימים, ואם לא עובר, פונה לרופא, עדיף נוירולוג להערכה מחודשת. אם יש גם חום, כדאי לגשת מייד...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקור מותני
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
- סטירן בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- פריגאבאלין (ליריקה)
-
מונחים קשורים
- אי-תיאום
- אנצפלוגרפיה
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים