פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 299
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
הורמוני מין (לת)רחלי 24/05/2011 | 23:08שלום ד"ר דניאל סובלת מכאבי ראש בצד ימין כמו חשמל לשניה ומפסיק היסטוריה של רמת פרולקטין גבוהה לפני 10שנים כיום מחזור סדיר אבל עם tsh15.3 במקצועי אני קוסמטיקאית ואני יודעת שכתמים בפנים בצורת פרפר נקראים מלזמה ובאים על רקע הורמונלי - יש לי כלואזמה בנוסף קיימת אי נוחות בשדיים בעיקר בשד שמאל הנוחות מלווה בחזה נפוח ושלוחצים יוצאת הפרשה לא הייתי מעולם בהריון מה אתה מציע? רוצה לעשות MRIKלהיפופיזה איך מתחילים הליך כזה? בנוסף אשמח אם תעזור לי ותגיד לי איך מגיעים למרפאה הפרטית של פרופ' רפי קרסו בעבר הוא נתן הרצאה בהורמוני מין וביקש מימני לשלוח פקס למרפאתו עברה שנה וטרם נענתי מנסה ולא מצליחה להגיע אליו באופן פרטי אנא אנא מימך עזרה תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש כבר שבועחני 21/05/2011 | 23:20שלום דוקטור, בעלי בן 50 והוא כבר שבוע, סובל מכאבי ראש בחצי ראש, מלווים ב"דפיקות" בראש. שום תסמין נוסף,רק ששום כדור לא עוזר. זה כל הזמן שם, פעם פחות חזק , פעם יותר. זה מאוד מדאיג אותנו. האם כל כאב שנמשך שבוע מחייב CT , או שזה יכול לקרות? תןדההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כבר שבוע
דר' דניאל עובד 22/05/2011 | 20:28כאבים הולמים במחצית ראש מתאימים לכאבי ראש מיגרנוטיים, במיוחד אם מחמירים במאמץ, מלווים בבחילות ו/או הקאות, ו/או רגישות לאור או לרעש. באופן טיפוסי התקף נמשך בין 4 ל- 72 שעות, אך לעיתים ההתקף נמשך שבוע ואף יותר. אם כפי שאת כותבת אין תסמינים נוספים, וזהו כאב ראש חדש, כדאי לפנות לנוירולוג להערכה ולשקול ביצוע CT ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כבר שבוע
-
כאב ראש בצד הימני של הראש שלא עוברעירית 22/05/2011 | 16:24בס"ד ד"ר עובד שלום רב, אני בת 26 אמא לילה בת שנה ו-8 ובאופן כללי ב"ה בריאה. מזה מספר ימים אני סובלת מכאב ראש המופיע בעיקר בצד הימני של הראש באיזור המצח ומקרין על כל הצד הימני של הפנים. משכחי כאבים לא בדיוק עוזרים. פרט נוסף שאולי חשוב הוא שהתחלתי לפני כחודש וחצי גלולות חדשות בשם "מינס" ובעבר גלולות מסוג אחר ("יסמין") גרמו לי לכאבי ראש ולכן הפסקתי אותם. ברצוני לשאול: א. האם זה קשור לגלולות ואז האם נכון להפסיק את השימוש בהם? ב. איזה סוג טיפול אתה מציע להרגעת הכאב? תודה רבה! עירית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 22/05/2011 | 20:09כאבי ראש במחצית ראש יכולים להתאים למס' סוגים של כאבי ראש שלכל אחד מאפיינים טיפוסיים וטיפול שונה. סוגים לדוג' הם מיגרנה, המיקרניה, מקור מיופציאלי וכו'. לצורך קביעת אבחנה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש או לרופא נוריולוג העוסק בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין
-
צליפת שוט-כאבי ראש חזקים מאוד במרכז הראש ומצד ימין המלווים בלחץ חזקענת 18/05/2011 | 14:17ד"ר שלום רב, עברתי לפני חודשיים וחצי תאונת דרכים צליפת שוט. פגיעה קשה בצוואר. בבדיקת MRI : C4-C5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי c5-c6 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי צלע צווארית ב-C7 מימין בבדיקת EMG : MILD RADICULOATHY C6-C7 CTS בימין ובשמאל בבדיקת סי טי אנגיו צוואר: דיסקציה בעורק התרדמה עם קריש דם - לפני ניתוח (התגלה לפני שבוע). במהלך כל החודשיים וחצי אני סובלת מלחץ חזק בצד ימין של הראש כאשר זה מגיע למצבים שאיני יכולה לפקד כלל. בשבוע האחרון יש התקפי כאב חזקים במרכז הראש מהקודקוד ועד לאמצע הראש. אודה לתשובתך מה יש לעשות בענין ההתקפים הנ"ל זה פשוט סיוט. בתודה ובברכה ענתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראשש לאחר ת"ד
דר' דניאל עובד 19/05/2011 | 12:19ענת שלום, דיסקציה בעורק התרדמה יכול לגרום באופן טיפוסי לכאבי ראש, במיוחד סביב העין באותו צד. יכול להיות שבנוסף לכך יש גם כאבי ראש תעוקתיים שנובעים מלחץ שרירי הצוואר והקרקפת. המקרה שלך לא פשוט ורצוי שתיבדקי במרפאת כאבי ראש או נוירולוג מומחה בתחום של כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראשש לאחר ת"ד
-
כאב ראש אצל ילדה בת 818/05/2011 | 21:01שלום, לבתי בת ה-8 כאביי ראש כ-90% מהשבוע כבר מספר חודשים, MRI תקין ובדיקת ראייה תקינה. היא מאד סובלת והנורופן הנוזלי לא ממש מועיל לרוב. מה יש לה ? מה עושים? כלומר אלו בדיקות נוספות עליי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בילדה בת 8
דר' דניאל עובד 19/05/2011 | 12:16בהמשך לשיחתנו בטלפון, המלצתי על ניסיון לטפל ע"י ביופידבק, דיקור סיני ושימוש בתוספי מזון כגון ויטמין B2, מגנזיום, feverfew, או butterber. ישנם כמוסות שמשלבות חלק מהנ"ל, למשל מיגרה-לייף. כאבי הראש בד"כ נובעים ממתח מוגבר של שרירי הקרקפת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בילדה בת 8
-
התרחבות כלי דם בראשעקיבא 19/05/2011 | 02:11שלום דר' דניאל אשמח מאד אם תוכל להתייחס לשאלתי אני משמש כחובש במד"א ולמיטב ידיעתי הסיבה שלחץ נפשי יכול לגרום לעילפון על אף הסטרס ופעילות של מערכת סימפטטית הוא כתוצאה מהתרחבות של כלי דם במח אשמח אם תאשר או תשלול ותסביר לי מה הסיבה בעצם לנפילת לח"ד בלחץ נפשי ןמתח על אף הסטרס שהגוף נמצא בו תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי דם
דר' דניאל עובד 19/05/2011 | 12:13גירוי ואגלי, דווקא של המערכת הפרסימפטטית, יכולה לגרום להתרחבות של כלי דם, צניחה של ל"ד ועילפון. גירויים ואגליים יכולים להיות בהשתנה, ואלסלבה- עלייה בלחץ תוך בטני (למשל בהטלת צואה) או בהלה. מכאן המונח- סינקופה ואזו-ואגלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי דם
-
כאב ראש אחורירחל 15/05/2011 | 16:00מזה שבוע שאני חשה כאב ראש אחורי, שאינו פוסק. המלווה בציפצופים (כמו שמיעת זרם חשמלי) ואוזניים כאילו סתומות. במקביל אני חשה בירידה במצב רוח, ומיעוט כח. כל משימה מעייפת אותי כאילו טיפסתי אוורסט. ירידה משמעותית בתיאבון וברצון לאכול. טמפרטורת הגוף נוטה לרדת. לחץ דם תקין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 17/05/2011 | 22:50אכן, או בעברית- כאבי ראש תעוקתיים, לזה התכוונתי שאמרתי שזה לא נשמע מדאיג. ישנם מגוון טיפולים תרופתיים. עדיין צריך להיבדק ולשלול אפשרויות אחרות.הוסף תגובה
-
תודה. מקצת שוטטות
רחל 15/05/2011 | 19:31באינטרנט, זה די היה נשמע: sindrome tension serebral מה דעתך? ואם כן, מה עושים בכזה מקרה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אחורי
דר' דניאל עובד 15/05/2011 | 17:19אם זה כאב ראש חדש, המלווה בכל הסימנים שתיארת, רחל, אני מציע לך לפנות לנוירולוג. זה לא נשמע מדאיג במבט ראשון, אבל יש לשלול אפשרויות אחרות פחות סבירות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
-
שלום דוקאבי 11/05/2011 | 21:46בן 25 בריא עם רקע חרדתי קל מלפני כמה שנים אך בשנה וחצי אחרונות הכל בסדר וללא תרופות כמו קצת קלונקס 0.5 מ''ג שהייתי לוקח בעבר עקב תעוקות בחזה ללא ממצא קליני שכנראה נבעו ממתח נפשי. בכל אופן בשנה-שנתיים האחרונות לא היה כלום,אך לפתע באמצע העבודה-לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבים חזקים בסביבת אוזן שמאל ובחצי השמאלי של הראש ולמעלה ומאחורה ובצד -כאבים חזקים -לא נמצאה דלקת באוזן וכן נסיון לאנטיובנטיקה לא עזר עד שלא יכולתי יותר והלכתי למיון-שם נוירולוג קבע (לא יודע על סמך מה ואיך ללא שום בדיקות חוצ מבדיקה גופנית-רפלקסים וכו') שהכאב שלי אינו נדיר וזה נקרא כאב עקב מתח-בכל אופן המליץ לי על קצת אסיוול לתקופה והבטיח שזה יעזור להרפיית השרירים שם. אני שוב מציין שלא היה לי כלום נפשי לפני כן- מה דעתך? נראה לי קצת מוזר במיוחד שממש בתקופה האחרונה עבדתי הכל בסדר תפקדתי כראוי נראה לי די מוזר שפתאום משהו כזה התפרצ ללא כל בעייה/לחץ נפשי חריג-מה עליי לעשות שכן אני לא אוהב לקחת תרופות וכן מהסוג הזה-האם יש פתרון כלשהו? איך הרופא הזה בכלל יודע לקבוע זאת אולי זו התפתחות של מיגרנות או חס ושלום משהו אחר בראש-בדיקה 1 לא עשו לי ? זה נראה לי קצת שלוף מהמותן לתת לבחור בן 25 ואליום ע''ס ניחוש שכזה-אודה לתשובה עניינית/מרגיעה ככל הניתן ובעיקר מה אפשר לעשות שכן זה לא עובר ואני מאוד סובל והפוך-מזה קיבלתי לחת נפשי כי זה בראש ולפני זה הכל היה טוב-מה קורה פה בקיצור? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אסיבל
דר' דניאל עובד 17/05/2011 | 22:46כפי שכתבתי, אסיבל יכולה לעזור, אם כי לא תרופה בקו הראשון (כלומר שיש תרופות יותר יעילות ממנה). כמובן שלא אוכל להמליץ לך על טיפול מבלי שגם אני אגיע למסקנה זהה לרופא שבדק אותך. אם מדובר בכאבי ראש תעוקתיים, בחלק מהחולים זה עובר לבד ובחלק לא. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אודה
16/05/2011 | 00:19שלום אודה אם אפשר בבקשה לקבל תשובות קצת יותר מורחבות ועניינות מה ז''א אסיבל כן אבל לא? מה אני אמור להבין מתשובה זו?אז מה כן לקחת? כמו כן אם אני לא לוקח בכלל כדורים נגד זה ופשוט סובל בשקט עד שיעבור זה מסוכן-נניח אם שרירים שם בראש תפוסים? זה יעבור מאליו מתישהו מה צריך לעשות????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אסיבל לכאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/05/2011 | 17:22אפשר לטפל באסיבל בכאבי ראש תעוקתיים, אם כי היא לא תרופה בקו הראשון לכאבי ראש מסוג זה.הוסף תגובה
-
?
שואל 14/05/2011 | 22:48שלום שוב ד''ר, לא כ''כ התייחסת לתרופה שהוא המליץ לקחת? מה דעתך על כך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 14/05/2011 | 09:49אבי שלום, אני מסכים איתך שהופעת כאב ראש בצד אחד של הראש, ללא סיפור של כאבי ראש דומים בעבר, היא תופעה מדאיגה ומפחידה, במיוחד אם כפי שאתה מתאר, סבלת מהפרעת חרדה קלה בעבר. מצד שני אוכל לומר שאם הבדיקה הנוירולוגית תקינה ואם בדקו לך את הדיסקות בבדיקת העיניים ולא נמצאה בצקת, זה מרגיע מאוד!!!. השיקול בביצוע CT ראש תמיד מלווה בדילמה: מצד אחד המון קרינה, מצד שני הפחד שאולי מפספסים משהו, כי הרי ברפואה אין 100 אחוז. לכן הנוירולוג צריך להפעיל שיקול דעת על סמך תיאור המקרה והבדיקה הנוירולוגית. אם אתה עדיין חושש, וכאבי הראש ממשיכים להטריד, ו/או במגמת החמרה, אני ממליץ לך לפנות שוב לנוירולוג, או למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהמשך להודעה הקודמת
אבי 11/05/2011 | 21:49כשביקשתי CT/אולטראסונד-הוא אמר שאין צורך והכל בסדר וזה יעבור-איך רופא מוכן לקחת סיכון כזה? אולי יש משהו בראש? אולי צריך עוד לבדוק? נראה לי שערורייה לעניות דעתי ואני מאוד מאוד לא רגוע מזה...כי זה ראש וזה מפחיד וגם בגלל שלא קרה לי כזה דבר אף פעםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אסיבל
-
כאבי ראש כרוניים?!בת אל 16/05/2011 | 18:33שלום דר', אני בת 29 (ילדתי לראשונה לפני 9 חוד') והחל מגיל 21 חשה כאבי ראש שונים בכל פעם.לעיתים הכאב מתרכז באיזור הרכות והמצח, לעיתים כמיגרנה בחלק האחורי ובגדול, יש לי תחושה כאילו רוב הזמן יש לי כאב ראש כזה או אחר אפילו כשאני מתעוררת בבוקר.אציין כי בגיל 23 עשיתי בדיקת CT שיצאה תקינה. לרוב אני נוטלת כדור רגיל(אדוויל,אקמול) שמקל.האם כדאי ומומלץ לבצע שוב CT בהפרש קרוב כל כך? מה דעתך?מה עליי לעשות כדי להקל/לטפל בבעיה? תודה מראש :-)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים?
דר' דניאל עובד 17/05/2011 | 22:31אין צורך בת אל בביצוע חוזר של ct ראש, פרט לקרינה זה לא ייתן דבר. לא ציינת כמה כדורים את נוטלת, מצב די נפוץ הוא כאבי ראש על רקע שימוש יתר בתרופות. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. גם דיקור רפואי או סיני יכול לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים?
-
ד''ר שלום!עדן 20/02/2011 | 19:03אני סובלת ממגרנות מגיל 12 וכיום אני בת 20, לפני כמה ימים הכאב עבר לי לחלק התחתון של הראש, הייתי בבית חולים ושם נאמר לי שיש לי דלקת בעצב.. השאלה היא בעצם: האם יכול להתפתח לי דלקת בקרום המוח? תודה וערב טוב.. :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ד''ר שלום!
עדן 17/05/2011 | 17:35תודה רבה רבה לך עזרת לי מאוד .. :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת קרום המוח
דר' דניאל עובד 21/02/2011 | 11:12אני מניח, עדן, שאמרו לך שיש לך דלקת של העצב העורפי הגדול, שלעיתים יכול להיות קשור בכאבי ראש תעוקתיים ובמיגרנה. אך הסירי דאגה מליבך, עדן, אין שמץ של סיכון לפתח מזה דלקת קרום המוח.הוסף תגובה
-
ד''ר שלום!
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- כספית בדם
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- גף דמיוני (פנטום)
- אזורי אסוציאציה
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים